Ben kasa alırken cosmos tan haberdar değildim ve armor+ aldım. Kasayı yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. SES GÖRECELİ BİR KAVRAMDIR ama kasaya sessiz demek bence imkansız. Yan kapaktaki 23cm fan hava üflememesine rağmen sadece ses yapıyor ön taraftaki 14cm fan ise nispeten sessiz arkadaki fan ise çok sesli genel anlamda kasa sessiz demek imkansız. Onun dışında kasa toz almaya çok müsait özellikle alt tarafındaki HDD yuvalarını sökerseniz altını kapatmak şart oluyor. Onun dışında estetik olarak başarılı fakat optik sürücüleri açmak için ön kapaktaki zırhları açmak gerekmemeliydi. Bir kasa için bu kadar para ödeyipte sessiz fanlar istemek suç değil ama önüne geçilmeyecek bir durumda değil 50-60 lira daha masraf ederek kasa sessizleştirilebilinir. Ayrıca bazı yerleri süngerle kaplanıp toz alma durumuda azaltılabilinir o zaman mükemmele yakın bir kasa olacaktır. Bunu için çalışmalara başladım buna dair bir yaz hazırlayacam..
Cosmos a gelince alan arkadaş olaya pek tarafsız yaklaşamıyor gibi geldi bana isminden bile etkilenmişki bu çok saçma. Vakumlu soğutma sistemi pratikte akla yatıyor ama denemek lazım ne kadar etkili bilemiyoruz. Birde yurtdışı hayranlığınızı anlayamadım bizimde aklımız çalışıyor bizde tasarım elektronik fizik eğitimi alıyoruz her dediklerine ''he'' demek zaten yönetilme biçimimiz oldu bari biz türkiye cumhuriyeti gençliği bunu yapmayalım. Neyse kasaya dönersek sessizlik konussunda kullanmadığım için bişe demek zor ama sessiz olması yazdığınıza göre düşük devirli fanlarla sağlanmış bunu her kasada fan alarak yada fan kontrolcü ile yapmak mümkün tabi cosmos un özel tasarımı düşük devirli fanların bile soğutmada etkili olmasını sağlamış/sağlaya çalışmış ve başarılıda olmuş sizin görüşlerinize göre. Ekran kartı için yapılan hava kanalıda mantıklı zira sistemden ısısını ayırmışlar. Yanlız PSU yerini eleştirecem ısınan hava yükselir bu ilkokuldaki çocuğun bile bildiği bir durum alt taraftaki PSU sisteme ısı sağlayacaktır bu bence eski puan. Yine göreceli bir kavram olan estetiğe geldiğimizde açıkçası ''mene'' ye katılıyorum cosmos bu konuda çok geride kalıyor penceresiz yapısı ile modifikasyonu, kasada değişiklik yapmayı ve ömrünü uzatmayı kısıtlamış. 25$ lık kasalarda arabalara özenme hsatalığı var kasalarda araba farı, mersedes amblemi felan görüp gülüyorduk cosmos da buna uymuş ve araçların tavanında görmeye alıştığımız yapıda üst tarafı detaylandırmış ki bence hiç olmasaymış çok daha iyi olurmuş. Bahsettiğim yapı kasayı tutmak, taşımak için iseydese her bakımından sınıfta kalır ne fonsiyonel nede estetik. Aynı yapı ayak olarakta kullanılıp tasarımda tekrar ile bütünük sağlanmaya çalışılmışsada başarısız olmuşlar. Ön tafataki kapak armor+ dan daha kötü optik sürücülere ulaşmak için kapak açmayı şahsen ben mantıklı bulmuyorum...
Sonuç olarak alacak arkadaşlar ilk etapta estetiğe tasarıma baksınlar zira ses sorunu biraz daha para harcayarak halledilir ama estetikte değişm yapmak olanaksızdır.(veya çok zordur pencere açtırmak felan) Eğer modifiye edecekseniz ve kasada değişiklik yapacaksanız penceresiz kasalarda çok kısıtlanırsınız. Soğutma performansları ikisininde iyi olacaktır zira ÇOK büyükler. Fakat cosmos bir adım önde olabilir öyle diyorsunuz...
Ben cosmosu bilmeden armor+ yı tercih ettim bilseydim yine armor+ yı tercih ederdim hatta cosmos yarı fiyaına bile olsa yine tercih etmezdim zira tasarımı estetik açıdan bence ÇOK zayıf...
Armor+ muhteşem bir ürün.. Aylarca uğraşıp modladığım CoolerMaster Stacker ımı değiştirmeyi düşünüyorum ARmor+ ile.. Beni resmen başdan çıkardı bu kasa...
sarpuliye katılmamak elde değil.. çok iyi yazmışın hocam
quote:
Orjinalden alıntı: c.alkan
sarpuliye katılmamak elde değil.. çok iyi yazmışın hocam
Ne demek hocam o sizin güzelliğiniz. Armor+ nın ses soruna çare bulmama az kaldı:) çalışmalar süyüro:)
selam ben xaser yanlısıyım biraz daha geniş ama dizayn olarak armor+ ile aynı. armor ya da xaser calısırken hic görmedim. arkadaşımda cooler master stacker var. o kadar fan olmasına karşın ses çok az.. (bende bi önde bi arkada iki yanda olmak üzere 4 fanlı feel kasa bulunmaktadır ona göre kıyaslıyorum.) cosmosun da fanlarının öyle sessiz oldugunu varsayıyorum. feel kullandıktan sonra xaser bana sessiz gelecektir. powerin fan kontrolcülerine fanları da bagladık mı süper calısacaktır sabırsızlıkla bekliyorum. saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: iyiuser
selam ben xaser yanlısıyım biraz daha geniş ama dizayn olarak armor+ ile aynı. armor ya da xaser calısırken hic görmedim. arkadaşımda cooler master stacker var. o kadar fan olmasına karşın ses çok az.. (bende bi önde bi arkada iki yanda olmak üzere 4 fanlı feel kasa bulunmaktadır ona göre kıyaslıyorum.) cosmosun da fanlarının öyle sessiz oldugunu varsayıyorum. feel kullandıktan sonra xaser bana sessiz gelecektir. powerin fan kontrolcülerine fanları da bagladık mı süper calısacaktır sabırsızlıkla bekliyorum. saygılar
hocam feel ile Xaser kıyas kabul etmeyecek kdr ayrı segmentlerin ürünleri.. bence direk Xaser mı Armor mu diye üstünde dur..
quote:
quote:
hocam feel ile Xaser kıyas kabul etmeyecek kdr ayrı segmentlerin ürünleri.. bence direk Xaser mı Armor mu diye üstünde dur..
yani ikisi arasında durman daha mantıklı.Feel kasadan bile sayılmaz.Bu arada thermaltake=Kalite Armor+
quote:
Orjinalden alıntı: lapry
quote:
quote:
yani ikisi arasında durman daha mantıklı.Feel kasadan bile sayılmaz.Bu arada thermaltake=Kalite Armor+
Armor+ ı mercedes olarak kabul edersek, cosmos BMW diyebiliriz.. ikiside kaliteli , seçim ise tercih meselesi.. Stacker onların yanında AUDi olur heralde ( stacker 810 için konuşuyorum ) Feel ise bu üçünün yanında doğan görünümlü şahin belki olabilir..
quote:
Orjinalden alıntı: cagann
Kurulum: Bu açıdan bence eşitler çünkü anakart bölümü sürgülü ve ikisi de kablo yönetimine sahipler. Bence güç kaynağının altta olması daha iyi ama çok da etkili olacağını sanmıyorum.
Cosmos'un anakart tepsisi Armor+ gibi dışarı çıkarılamıyor bildiğim kadarı ile.Cosmos almayı planlayan biri olarak bu özelliğe sahip olmasını dilerdim
Bu tür karşılaştırmaları çok da anlamlı bulmuyorum, bir çok kimse kendi kullandığı ürünün fanatizmini yapıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: gsaray15
Bu tür karşılaştırmaları çok da anlamlı bulmuyorum, bir çok kimse kendi kullandığı ürünün fanatizmini yapıyor.
Fanatizm mi? biz burada urun sahipleri olarak kullandigimiz urunlerin artisi we eksilerini tartisip insanlara karar werme asamasinda dolayli yoldan yardimci olmus oluyoruz.
bugun hangi urunu kullaniyorsak, onu kendi dusuncelerimize göre artilari oldugu icin aliyoruz..
esas fanatizmi yapanlar ilgili urunun 2 videosunu seyredip, 3 4 resmini görup, teknomarketlerde 5dk ayak ustu sagina soluna bakip, belkide en acisi, urunu hic gözuyle karsisinda gormeyip saga sola ahkam kesenler!
bu farki lutfen gözardi etmeyelim!
sanırım konuya COSMOS S vs ARMOR + olarak devam etmekte fayda varnormal cosmos hiçbir şekilde armor + yı alt edemez ama COSMOS S ağlatır
quote:
Orjinalden alıntı: wormhole
sanırım konuya COSMOS S vs ARMOR + olarak devam etmekte fayda varnormal cosmos hiçbir şekilde armor + yı alt edemez ama COSMOS S ağlatır
Cosmos S'in ne fazlası var?
üst bölüm değişmiş yanlış değilsem 36cm radyatör bile sığıyor,yan kapağa 23 cm fan konulmuş,üst taraf haliyle 3*12 cm fan takılabilecek durumda,harddrive için fan konulmuş ve son olarak görünüm çok daha iyi bir hale gelmiş
quote:
Şu cosmos S i görebileceğimiz bir site falan yok mu?İngilizcede olsa fark etmez merak ettim okumak isterim özelliklerini
Kasa çok şık ve malzeme kalitesi beklediğimden iyi.
Fakat inanılmaz bir ses var. Bu fanlara sessiz diyen kulaklarını bir doktora göstersin. Benim gibi sese karşı takıntınız var ise sessizleştirmek için birşeyler yapmak şart :)
quote:
üst bölüm değişmiş yanlış değilsem 36cm radyatör bile sığıyor,yan kapağa 23 cm fan konulmuş,üst taraf haliyle 3*12 cm fan takılabilecek durumda,harddrive için fan konulmuş ve son olarak görünüm çok daha iyi bir hale gelmiş
işte şimdi sana katılıyorum
cosmos s ile Armor+'yı karşılaştırabiliriz..
quote:
quote: