Şimdi Ara

Cosmos1000 & Armor+ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
4.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • COOLER MASTERIN KALITESI TARTIŞILMAZ THERMALTAKE ONUN İZİNDEN GİDİYO
    BENIM TAVSİYEM CM STACKER RC 831 BENDE 830 WAR 831 DAHA EKONUMİK OLDUĞU İÇİN ONU TAVSİYE EDİYORUM

Cosmos1000 & Armor+

Cosmos1000 & Armor+

Cosmos1000 & Armor+

Cosmos1000 & Armor+

Cosmos1000 & Armor+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramadane -- 26 Şubat 2008; 0:33:23 >

• Ya Bir tane Cosmos kullanan yokmu forumda şöyle güzel ayrıntılı bir incelemesini yapacak? Kısmet
  • Bende bayağı bir ikilemde kaldım.Cosmos daha cazip gelir gibi oldu ama hem kasanın dış görünüşü içime sinmedi hem de sanki iç dizaynı armor kadar ferah değil gibiydi o yüzden vazgeçtim.Tabii bu ayrımı bizzat mağazada iki kasayı inceleyerek elde ettim.En sonunda da armoru aldım.Çok memnunum.
  • Ya çok haklısın Armor kesinlikle daha geniş ve ferah .Görüntü olarak da daha iyi ama ben kasada artık plastik parçaları sevmiyorum .Oyuncak gibi geliyo .Cosmos çok prof bi kasa gibi duruyor
  • armorun anakart tepsisi dışarı çıkabiliyor.Bence o fiyattaki bir kasayada bu yakışır.Ayrıca bazıları es geçmiş ama 5.25 sürücü çok önemli mesela tt den su soğutma aldığımızı varasaylım 2 tane 5.25 gitti kaldı 3 tane. 2 tane de dwd writer var diyelim ne oldu kaldı 1 tane lcd için yer kalmadı.Veya X-FI PLATINUM FATAL1TY CHAMPION SES KARTI aldık kalmadı.Lcd şart diyil ama şimdi 3.5 lik yer de kalmadı.Bence bu çok önemli.Bir arkadaş demiş tt ye fan alınıp parası cosmos ile eşit olana kadar direk cosmos alsın.TT armor+a birde sessiz fan eklersen zaten cosmosu yener.aynı fiyata daha iyisi.Fakat şöyle bir gerçek var cosmos s hepsini yener.Ama o da çok pahallı.Görsellik görecelidir bence tt armor+ daha sağlam zaten tt armor+ aldım

Cosmos1000 & Armor+

Cosmos1000 & Armor+

Cosmos1000 & Armor+

• yaw arkadaşlar armor+ kasadaki yan fanın sesini nasıl yok ederiz. fişini sökmek de istemiyorum. sesi beni deli etti yahu. bunun için fan kontrolcüsü de yok.
  • KESİNLİKLE COSMOS
  • quote:

Orjinalden alıntı: HATUKAY

KESİNLİKLE COSMOS

amacın neydi?
  • tt armor 6000 kullanıyorum ürünle birlikte verilen fanları takmanıza gerek yok bu kasayı alabiliyorsan
    su soğutmada al yok fan sesiymiş yok oymuş buymuş uğraşma
    ben böyle yaptım cosmos mosmos hikaye sen beni dinle
  • ben cosmos'un tipini beğenmediğim için cosmos s aldım ve aldığıma çok memnunum. Şunu soylemek istiyorum. ne armor alan ne de cosmos alan aldığına pişmaz olmaz. İkisi de çok guzel kasa, armor+ daha işlevsel ama daha kalitesiz. Kaliteli bir mali alırsın çalıştırsın orasını burasını ellemezsin. Ama armor alanlar hep fani değiştirin diyor. Cosmos yapı olarak daha kaliteli ama estetik ve kullanışlılık açısından daha kotu. Cosmos S in de armor+ dan eksik yonleri var ama kalite olarak armor+ dan daha iyi ve şeklini çok seviyorum. Bu nedenle alacak arkadaşlar daha çok tasarıma bakmalı. Ses sorunu fan değiştirerek çözülüyor zaten. Burada amaç benimki seninkinden iyi demek değil, özetle armor+,cosmos,cosmos s alanlar kesinlikle işlevsellik konusunda keşke başka kasa alsaydım demeyecekler sadece ses ve tasarım konusunda pişman olaiblirler. Kucuk bir masrafla ses sorununu da halledebilirler.
  • Cosmos denildiği gibi çok sessiz bir kasa değil arkadaşlar, kapaklarındaki ses emici kaplamalar işe yarıyor ama ses başka yerlerden geldiği için faydası yok. Kasanın ön ve arka tarafından fan sesi yeterince duyuluyor, ancak ön ve arka kısma havalandırmayı bozacak şekilde izolasyon yaparsanız sesi tamamen kesebilirsiniz. Ancak yanlarında ve önlerinde hava girişleri veya fan yuvaları olan kasalardan daha sessiz olduğu kesin. Ben alırken başka bir konuda da söylediğim gibi öncelikli olarak tasarımı nedeniyle aldım, sessizlik o kadar önemli değildi. Kasanın üzerinde gelen Coolermaster fanların kalitesi 1. sınıf değil ne yazıkki, en azından bendekiler değildi; fanlar sessizdi ama bir süre sonra sorun çıkartmaya başladılar (24 saat açık olmasından kaynaklanıyor sanırım), fanlar arızalanma belirtileri olan aşırı ses ve titreşim çıkarmaya başladılar. Bunların dışında kasanın işçiliği birinci sınıf diyebilirim, yine daha önce dediğim gibi su soğutma için en ideal kasalardan biridir.

Ekran kartının üstüne gelen sözde hava tüneli bir işe yaramayan sadece şekil yapan bir parça, kendi denemelerimde ekran kartının veya kasa içi sıcaklığını değişmesinde olumlu veya olumsuz bir etkisi görmedim. Armor ile kıyaslarsak havalandırma yönünden Armor'dan geri kalır ama kalite ve tasarım olarak öndedir diyebilirim. Tek hava girişi (fanlı) var ancak kasanın dizaynı iyi olduğu için kasa içi hava sirkulasyonu yeterli düzeyde ancak çok süper değil. 4870x2 gibi çok ısınan bir karta yeterli havayı sağlıyor, ancak alttan üflediği ve tek giriş olması nedeniyle kartın dış cephesini (işlemciye bakan tarafını) serinletemiyor, zaten alttan gelen havanın büyük bir kısmı kartın fanı tarafından absorbe edildiği için arta kalan hava sirkülasyona gidiyor. Kasanın yan kapağını açtığınızda yaklaşık 4-5 derecelik bir düşüş oluyor ekran kartı sıcaklığında, ki sebebi dediğim gibi kartın dış cephesinin soğuması nedeniyle. İşlemci ve anakartın soğutulmasında ise iyi sirkulasyon nedeniyle bir sorun yok, iyi seviyede.

Kablolama düzeneği sorunsuz ve çok kullanışlı. 5 tane 5.25'' yuvası var ancak sabit diskleri de fan ile soğutmak isterseniz, bu yuvalardan birisini gözden çıkarmanız lazım. Sabit disklerin takıldığı yuvalar ise tasarım harikası ve çok kullanışlı. Sürgülü olan ve disklerin dik olarak takılmasını sağlayan titreşim önleyici yapılı 6 adet yuva var. Ben de şu an 6 yuva da dolu ve en ufak disk tıkırtısı duymuyorum. Ancak 6 adet yuvanın doldurulması sonucunda ısı artışı kaçınılmaz oluyor, her ne kadar disk yuvaları arası boşluklu ve havalandırmayı sağlayacak şekilde olsalar da fan takmadan yeterli soğutmayı sağlayamazsınız. Eğer tüm yuvaları doldurmadan kullacaksanız fana gerek olmaz.

Başka aklıma gelen herhangi bir negatif yönü yok, kasa tercihinizi ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize göre belirlerseniz, size en uygun kasayı bulabilirsiniz. Tasarım, sadelik, kalite, ince ayrıntılar ve iyi düzey soğutma isteyenler cosmos'u kaçırmasın, ancak tam anlamıyla hız aşırtmaya uygun bir soğutma sistemi ve işlevsellik isteyenler Armor'u tercih etsin.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.