< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
COSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI (157. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bende aramaktayım ama net bir şeye denk gelemedim. 5.5 lt için çıkıyor genelde
F/P aksesuar setini Türkiye'ye getirecek kişi iyi para kazanacak gibi görünüyor. Forumun yarısı Cosori 4.7 lt aldı :)
-
Ben de dün itibariyle kullanmaya başladım makinayı. Çıt sesi bende de var, sanırım termostatın sesi bu. Alet sıcaklık istenen seviyeye gelince resistansa enerji vermeyi kesip sonra sıcaklık düşünce tekrar açıyor gibi geldi. Bu arada fan durmuyor çalışmaya devam ediyor.
-
Amazon TR'den aldığım Cosori 4.7lt dün elime ulaştı. Ürün kutusu Türkçe ve kılavuzda da Türkçe var. Kutuda model numarası CAF-L501-KTR yazıyor. Ürünün temperli camının üstündeki koruma plastiğindeki açıklamalar da Türkçe. Sanki Türkiye'ye özel üretilmiş kutu gibi geldi. Amazon Türkiye garantili geldi ürün. Garanti belgesini ürünün kendisinin alt kısmına yapıştırdıkları plastik cep içine koymuşlar. Tavsiye edilen ilk testi yaptıktan sonra boş çalıştırmada aletin arka kısmında dışarıya üflediği havada plastik kokusu geliyordu hala. Bugün patatesle ilk denemeyi yaptım. Tek kişilik biraz da ufak doğradım ve 2 dk ön ısıtma sonrası 12 dk'da 195 derecede güzel pişti. Patateste herhangi bir koku yoktu. Çalışma sonunda ürünün iç pişirme haznesinde de bir plastik kokusu almadım. Duyduğum koku fanın üflediği havanın arka kısımdaki boşluktan dışarı çıkarken çarptığı plastiğin kokusu gibi geldi, çünkü arka çıkıntılı parçanın alt tarafına çalışırken elle dokunmak mümkün değildi, çok sıcaktı. Dolayısıyla koku iç haznedeki plastikten kaynaklı değil bana göre. Bu şekilde kullanırken yemeğe sıkıntı vermiyor ama ortama rahatsızlık verebilir tabi. Kullandıkça ısına soğuya plastik iyice sertleşip koku geçer mi bilmem. Bir kaç haftaya kullandıkça gözlerim durumu. Bahsettiğim kısma çalışırken ıslak peçete veya bez dokundurduğum durumda da hala koku gelip gelmediğine yönelik testler yapmaya çalışacağım.
-
güzel anlamışsınız. zaten başka türlü olmaz. ayar edilen ısıya gelince durmazsa, ısı o ayardan çok daha yükseğe varır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba, cosori 5,5 lt xxl sahibiyim. 1 aydır kullanıyorum. normalde preheat modu 205 derece 5 dakikaydı. Neredeyse tüm kullanımlarından önce mutlaka ön ısıtma yaptım. Son 10 gündür ürünü ön ısıtma modunda çalıştırıyorum. Sayaç 205 derece ve 5 dk olarak gösteriyor. Ancak 2 dakiya düştüğü anda bir çıtlama sesi geliyor program tamamlandı uyarısı veriyor. Diğer hazır programların hiçbirinde erken bitme sorunu yok sadece preheat modunda bu sorunla karşılaşıyorum. Manuel olarak 205 derece 5 dk ayarlayınca herhangi bir sorun olmuyor. Sayaç sıfırlanınca kapanıyor. Ama hazır programda böyle bir sorunla karşılaşıyorum. Üründen de çok memnun olduğumdan iade vs istemiyorum. Hiç bu tarz bir hatayla karşılaşan oldu mu ? Bu konu ile ilgili bir çözüm fikri olan varsa çok sevinirim.
-
Ön ısıtma amacı iç haznenin 205 dereceye ulaşması değil mi ki. Yani 1 dk da ulaşamaz. Ama 3 dk da ulaşıyorsa erken durması mantıklı değil midir kafam karıştı
Benim bulduklarım bunlar. Yorumlarında da yazmışlar zaten.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154621294
-
2 gün önce Cosori 4.7 L AirFryer ile aranıza katıldım. Plastik kokusuyla benim de başım beladaydı ne yaptıysam gitmedi. En sonunda yukarıda bi yerde arkadaşın yazdığı formülü uyguladım 2-3 kere tekrarladım ve tamamen gitti diyebilirim. Ufak bir sufle kabına veya borcama sıvı sabunlu su. 10 dk 200 derecede. Sepeti 15 dk soğutup 2 defa daha tekrar ettim bu işlemi.
-
Donmuş soğan halkası deneyen var mı hiç? Kaç dk pişirmemiz lazım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben üç beş kere pişirdim. Kontrollü olması lazım hızlı yanıyor. Bence 170 derece 15 dk olur gibi. Her seferinde farklı bir ayar denediğim için net bir şey söyleyemiyorum. Yine de mutlaka shake i aktif edin kontrol için.
yaklaşık 9 ay önce cosori 5.5 almıştım. çok memnunuz. aktif kullanıyoruz. son zamanlarda ilk çalıştırmada 1-2 dakika sesi biraz farklı çıkıyor. hafif bi zırıltı ile başlıyor. sonra -düzeliyor. var mı sizde böyle bir şey?
-
Fandan kaynaklanabilir belki. Makinenin ayaklarından yere tam oturmayan var mı kontrol edebilirsiniz.
arkadaşlar. ilk sayfadaki linkte bulunan tariflere mi bakıyorsunuz, yoksa tarifler için başka bir kaynak mı kullanyıorsunuz. ?
-
Bugün elma dilim patates ve soslu tavuk göğsü ile açılışı yapacağım, bakalım nasıl olacak :)
-
Üzerindeki hazır programlar ile yaptım. Tavuk bayağı iyi oldu, içi hafif sulu dışı güzel pişmiş. Patates biraz daha az pişebilirmiş 18dk yeterli gibi. Koku falan almadım hiç.
4.7 lt olan için aksesuar almak istiyorum. Daha çnce alan oldu mu? Link gönderirseniz çok sevinirim
Ben bundan aldım soyulmasını bir nebze azaltır diye. Ölçüleri tam TENQUAN 2 Adet 21,5 cm Silikon Hava Fritöz Astarları Kare Yeniden Kullanılabilir Hava Fritöz Paspasları Hava Fritöz Pişirme Buharda Pişirme için Yapışmaz Hava Fritöz Astarları amazon
TENQUAN 2 Adet 21,5 cm Silikon Hava Fritöz Astarları Kare Yeniden Kullanılabilir Hava Fritöz Paspasları Hava Fritöz Pişirme Buharda Pişirme için Yapışmaz Hava Fritöz Astarlarıhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0995JCSY9?psc=1&ref_=cm_sw_r_apin_dp_FPYD065ND5RE63WVQXMG
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Üründen memnun musunuz?
2 gün önce sipariş verdim, 29 Ara 2022-5 Oca 2023 teslim görünüyor.
Umarım doğru ölçülerde gelir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X