Amazon garanti veriyor hocam. Dilerseniz müşteri hizmetleri ile görüşüp teyit edebilirsiniz. |
COSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI (25. sayfa)
-
-
Bende öğle bdusundum için aldım sıkıntı olmaz muhtemelen
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Xiaomi airfryer uygundu yarı yarıya fiyatta. Ama uzunca düşünüp cosori 5,5 lt de karar kıldım. Çünkü bütün tavuk pişirmek istiyorum, zaten fırını kullanmayacaksak en azından airfryer tepsisi geniş olmalı.
Bende yakına katılacağım aranıza, yakında asya ve meksika yemekleri paylaşırım :)
-
Bu üründe güzelmiş üstelik full aksesuarla geliyor(çevirme dahil) ama kötü yorumlar cosoriye göre epey fazla.
-
Siparişi verdik 5.5 litreden Allah utandırmasın bakalım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hazır Köfte Tarifi:
Hazır köfteler 200 derece 12 dk pişirilir. Son 5 dakika kala içine biber de atılabilir. Sonuç 10 numara.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kestane Tarifi:
Kestaneler çizilerek 180 derece 12 dakika pişirilir.
Donmuş Patates Kızartması Tarifi:
Patatesler üzerine fısfısla az miktarda zeytin yağı sıkılır. 200 derecede 15 dakika pişirilir. Arada 1 kez karıştırılır.
Biber ve Havuç Kızartması Tarifi:
200 derece 15 dakika pişirilir. (7-8 dakikada 1 kez tahta kaşıkla karıştırmak gerekli). Biberde ideali 200 derece 18 dakika falandır. Yine 1 ya da 2 defa karıştırmak gerekli.
Sebze Kızartması Tarifi:
Brokoli, karnabahar, havuç üzerine tuz, pul ve kara biber 4-5 fıs zeytin yağı sıkılır. 200 derecede 20 dakika pişirilir. Üzerine rendelenmiş kaşar atılıp ilave 180 derece 5 dakika daha pişirilir. Toplam 25 dakikada afiyetle yenir.
Mantarlı Köfteci Yusuf Biftek Tarifi:
Biftek 205 derece 16 dakikada 2 kez çevirerek pişirilir. Son 7 dakikada mantarlar atılır.
Migros Uzman Kasap Tekirdağ Köfte Tarifi:
200 derecede 6 dakika pişirilir.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Elma Dilim Patates Tarifi (Taze Patates):
Sosu: Yoğurt, zeytin yağı, karabiber, kimyon, kekik, nane, köri, kırmızı toz biber, sarımsak tozu veya eziği iyice karıştırılır.
Patatesler yıkandıktan sonra kabuğu soyulmadan 1.5-2 parmak kalınlığında elma dilimi şeklinde doğranır. Elma dilimi şeklinde doğranmış patateslerin üzerine hazırlanmış sos sürülür. Patates modunda ( 195 derece 25 dakika) pişirilir. Çevir uyarısı verince ters yüz edilecek ve pişirmeye devam edilecek. Lokum gibi köfte gibi patatesiniz hazır.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karnabahar Yumurta+Çıtır Pane Tarifi:
Çiğ karnabaharlar için 200 derece 20 dakika pişirilir. Haşlanıp fritöze geçilse 15 dakika da daha iyi olabilir.
Tavuk Kanat Tarifi:
200 derece 15 dakika pişirilir.
Yumurta Tost Tarifi:
Tost ekmeğine bardağın arkası ile bastırıp bir çukur oluşturalım. Ekmeğin etrafına yumurta dışarı dökülmesin diye kaşar peyniri veya eriyen herhangi bir tür peynir konulabilir. Ekmeğin içine yumurtayı kıralım. Tuz, kekik ve biber ekleyip zeminine fırın kağıdı koyduğumuz sepete yerleştirelim.
180 derecede 8 dakika pişirelim. Ekmeğimiz kıtır yumurtamız ise içi akışkan bir halde kalacaktır.
Lokum Gibi Köfte Tarifi:
Öncelikle köfteleri elle bastırıp hafiften inceltelim. 190 derece 15 dakika pişirelim. 7. dakikada köfteleri çevirmeyi unutmayalım.
Çupra Tarifi:
Ön ısıtma + 190 derece 14 dakika pişirilir.
KFC Usulü Çıtır Tavuk-Kanat-Patates Tarifi:
Donmuş patates, kendi patates programında 1 kaşık yağ pişirilir. Sonuç harika.
Tavuk ve kanat sosu: Yoğurt, salça, yağ ve baharatlar.
Tavuk ve kanatlar tavuk soslandıktan sonra tavuk programında pişirilir. (195 derece 17 dakika) 12. dakikada tavuklar çevirilir, 5 dakika daha pişirilir. Dışı çıtır içi sulu harika bir kanat hazır. Bu tarifte hiç yağ kullanılmamıştır ancak tavukların üzerine fırça ile ince şekilde yağ da sürülebilir.
Antrikot-Kuzu Külbastı + Patates-Havuç Tarifi:
200 derece 15 dakika pişirilir. 5. dakikada patates ve havuç aynı anda atılır. 10. dakika itibariyle etler pişmiş ve içi sulu şekildedir ancak daha kuru pişmiş et isteniyorsa 15 dakikalık program tamamlanmalıdır.
Taze Patates Kızartması Tarifi:
Patatesler doğrandıktan soınra suda 15 dakika bekletilir. 5 dakika ön ısıtma + Patates kızartma modu ile pişirilir.
Nohut Kızartma Tarifi-1:
Haşlanmış nohutlar buzluktan çıkarılır. Biraz zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ile güzelce karıştılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dakikda pişirilir. Tercihe göre 8 dakika da yeterli olabilir. Sağlıklı bir öğle atıştırması. Sporcular denesin. Pul biber biraz yanar gibi oluyor, piştikten sonra eklenebilir.
Nohut Kızartma Tarifi-2:
400 gr konserve ya da haşlanmış nohut.
1 çay kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı köri tozu ya da kimyon
İsteğe göre tuz.
Biraz toz kırmızı biber.
160 derece 25 dakika. Arada bir sepet sallanır. Çıtır çıtır ağızda kum gibi dağılan leblebi gibi nohut kızartma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverktulu -- 6 Mart 2022; 23:23:11 >
-
Arkadaşlar bir kaç gündür devamlı araştırıyorum.
Özellikel yurt dışı sitelerde COSARI CP358-AF Pro II Air Fryer (
yi CP158-AF Pro II Air Fryer e nazaran daha övgü dolu bahsediyorlar.
Amazon globalden 238$ ye geliyor yaklaşık ~ 3,400 TL
sizce değer mi?
-
Hocam elma dilim patates tarifini yukarda resimle beraber attım yeniledim daha iyi yazdım yani
Elma dilim kabuklu patates
Yoğurt baharatlar karabiber kimyon kekik nane kırmızıbiber köri. Taze sarımsak ezmesi ve zeytin yağı(yağ az olmalı) bu sos.
Patatesleride güzelce yıkıyıp kesiyoruz kalınlıkları en fazla 2 parmak eninde. En azda 1.5parmak eninde elma dilimi kesiyoruz kabuklarıyla.(biraz kalın olucak ama çok değil)
Sosa bulayıp firitöze patates modunda koyuyoruz çevir uyarısı verecek ters yüz edicez uyarı verdiğinde. Afiyetle yiyoruz.(KABUĞUYLA=))
Sosu hazırlayıp fritöze atması 5 dk. Sürmüyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Dediğiniz şekilde düzenledim hocam.
-
Boyut olarak ve ek özellik olarak çok iyi duruyor ama söylediğiniz gibi kötü yorumlar var. COSORI 4.7L aldım geçtim bakalım.
-
Cosori 5.5 lt kargo dahil 2507 liraya sipariş verdim. Sonuçları paylaşırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun,
4.7lt olanı biz sorunsuz kullanıyoruz.
120V olduğu için bizde çalışmaz.
-
Teşekkürler hocam. Siz de iyi günlerde kullanın.
Youtube'da özellikle yabancıların videolarında çok güzel tarifler var. Müsait bir zamanda ilk mesajda güzel tarifleri toparlamak lazım.
-
4.7 sorunlu 5.5 kusursuz değil. Niyeyse öyle bir algı oluştu forumda. Amazon'da bir sürü yorum var açın 5.5 olanın yorumlarına bakın. Yüzlerce sap kısmı kırılan var.
Cumartesi günü Cosori'ye mail attım, 4.7 nin içindeki parçanın yapışmaz kaplaması soyuldu diye. Bugün yarın dönüş yaparlar. Ondan sonra da Amazon'la görüşüp iade edip ya yenisini sipariş vercem ya da farklı bir ürüne yönelcem. Cosori 5.5 veya başka marka model.
Sözün özü o ki, bu işler biraz şans. Kusursuz ürün yok, iyi şans var :)
Ekleme : Dosya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurs59 -- 7 Mart 2022; 9:10:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba hocam. Bölüm sorumlusu olarak @neverktulu 'nun paylaştığı tarifleri ilk mesaja taşır mısınız. ? Gayet güzel tarifler var.
Buradan aldığım tarif ile dün KFC usulü tavuk yaptık. Efsane güzel oldu. (Cosori XXL 5,5 LT)
-
Buna hiç dikkat etmemiştim. Ayrıca içindeki teflon tıpa problemleri konusunda bayağı eleştiri var. Sanım 4.7 lt alacağım. Teşekkürler.
-
Cosori siyah 5,5 lt stokta ve kargo ile beraber 2.564,26 TL! Hemen kapıyorum
Kesinlikle haklısınız. çok fazla kullanan oldukca hata ve kusur bildirimleri çokca fazla görünmeye başladı. Bu görseldeki 4,7 alt tablası sanırım. Kenarlardaki kauçuklar işe yaramamış gibi. Sallama sırasında mı oldu. Kendiliğinden mi döküldü. Bu ciddi tasarım hatası bence.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X