Şimdi Ara

Cover Telif Hakkı,Kendi Albümünü Çıkarma ve daha birkaç soru lütfen yardım.. :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu bizim bu forumdaki ilk mesajımız,daha şimdi üye olduk vesselam! Aslında üye olmadan takip ediyorduk zaten siteyi bir zaman
    Bir kaç sorumuz olacaktı şayet!
    Bir kaç diyorum çünkü bir grubuz biz! ( Grup ismimizi ifşa etmek istemiyoruz )
    Ve uzun bir konu olacaktır,sabırlı arkadaşlar okuyup bize yardımcı olurlar umarım çünkü daha bu piyasada yeniyiz millet!
    Not: Cidden çok uzun olucak
    Umarım konu yanlış yerde değildir
    İlk önce kendimizden bahsedelim birazcık..
    Müzik tutkunu bir arkadaşım ile grup olmaya karar verdik,daha yaşlarımız çok genç ama söylemek istemiyoruz .
    Biz Türkiye çapında değil dünya çapında olmak istiyoruz yani Ingilizce müzik yapmak istiyoruz!
    Yani tamamen tüm cover ve kendi şarkılarımız yabancı olacak tabii ki Türkçe şarkıda yazarız 2 - 3 tane .
    İlk olarak cover yapmanın herhangi bir cezası var mıdır?
    İlk önce klip tadında bir cover yapmayı düşünüyorduk fakat sanırım cezası varmış .
    Yani coverlerımızı iTunes'te yayınlayamayacağız? Hiçbir şekilde tamamen ücretsiz yayınlayamaz mıyız ?
    İlk sorum şöyle olacak; Biz klip çekmeden yani bir yerde oturup önümüzde mikrofonumuz şarkıyı söyleyip videoya alıp Youtube'ye yükleyebilir miyiz? Hiç bir şekilde satışa sunulmayacak,tamamen kâr amacı gütmüyoruz.
    Daha sonra biraz piyasaya girdikçe kendi albümümüzü çıkartmak istiyoruz.
    Diyelim ki bizim Twitter adresimizde 10.000 takipçimiz var ve biz artık albüm yapmak istiyoruz.
    Aylarca didiniyoruz,ingilizce ve türkçe şarkılarımızı yazıyoruz.
    Sololarımızı paylaşıyoruz,beraber söyleyeceğimiz yerleri kararlaştırıyoruz.
    Arka vokal yapılacak yerleri belirliyoruz.
    Ve bundan sonra stüdyo maceramız başladı demektir ( İnşAllah )
    Artık yeteri kadar prova yapıyoruz ve şarkıları kaydetmeye başlıyoruz .
    Ve burda ikinci bir soru ; 1 şarkıyı tamamı ile ( mixleri,beatı vs.) İzmir'de ucuza ne kadar yapabiliriz ? ( Öğrenciyiz ve ailemize çok yük olmak istemiyoruz,tamamen kendi emeklerimiz olsun istiyoruz. Hatta sırf kendimiz para kazanmak için makale alan kişilere makale yazıp satıyoruz,çeviri yapıyoruz vs.)
    Eğer pahalı bir ücret ise albümlerimizi evde kaydedip,albüm kapağı,single kapağı gibi şeyleri tamamen kendimiz yapabilir miyiz? Kendi logolarımız hazır Twitter'de kullanıyoruz hatta ..
    Diyelim ki hallettik,az önce bir konuda okuduğum fakat şu anda tamamen heyecandan adını unuttuğum bir izin almamız gerekiyormuş sanırım belediyeden. Barkod mu neymiş tam hatırlayamıyorum kusura bakmayın lütfen ..
    Diyelim tüm kayıt,albüm aşamalarını hallettik.
    Peki ya plak şirketi?
    Tek Türkiye içi değil UluslarArası yanımızda olacak bir plak şirketi bulabilir miyiz Türkiye'de .
    Albümlerimizin tanıtımını,dağıtımını yapan kişiler?
    Mesela İzmir'de bir stüdyo Kayıt+Mix için güzel kampanyalar yapmışlar şu şekilde;
    1 Kayıt + Mix = 25 TL
    3 Kayıt + Mix = 60 TL
    5 Kayıt + Mix = 90 TL
    10 Kayıt + Mix = 150 TL
    Fakat geri kalan işler ? ..
    3. bir sorunumuz ise şu:
    Bize Gitarist , Baterist gibi kimseler lazım nasıl bulabiliriz ?
    4. bir sorunumuz ise burda başlıyor.
    Şöyle söyleyeyim ..
    Before You Exit , 5 Second of Summer , Big Time Rush , Hollywood Engine Band , Bad At Sunset , The Main Level diye amatör fakat tamamen kendilerini geliştirmiş müzik grupları var.. ( Hepsi yabancı)
    Şimdi birde yukarıda adı geçen müzik gruplarından bazılarını biraz inceleyelim ;
    Before You Exit :
    Grup 3 kardeşten meydana geliyor , isimlerini tek tek yazıp uzatmak istemiyorum .. Her neyse ..
    Grup önceleri dünya çapında ünlü olan müzisyenlerin coverlerini yapıyordu . ( Justin Bieber , Katy Perry , One Direction , Bruno Mars gibi.. )
    Daha sonra I Like That isimli single'larını Youtube üzerinden duyurdular ve klip çektiler. ( Klip Vevo değil sanırım kendi çekimleri ama gerçekten güzel bir klip izlemek isterseniz .. )
    Bunun haricinde End Of The World ve Soldier adlı 2 parçalarını daha biliyorum .. Bunun haricinde Resolution adlı Turne'lerine çıktılar . Konserlerde en az 300 - 400 kişileri oluyor . Ve konserlerinde cover parçalarını ( Justin Bieber'in As Long As You Love Me ve Beauty And A Beat parçalarını mash-up cover yapıyorlar ) seslendiriyorlar .
    Herhangi bir ceza almıyorlar mı ? Ayrıca bu covera klip tadında bir video çekmişler.
    Grup daha sonra Olly Murs ve Cody Simpson'ın açılış sanatçıları oldu ve şu anda hala Olly Murs ve Cody Simpson'ın açılış sanatçıları olmaları ile birlikte Resolution adlı Turlarındalar .
    5 Second Of Summer :
    Grup daha önce aynı lisede denk gelmeleri ile bir araya geldi . Sanırım işe cover ile başladılar ve şu anda kendi şarkıları var .
    Vevo olarak yayınlamıyorlar Heartbreak Girl klipleri tamamen kendi yapımları ve çok başarılılar bence .
    Sanırım hummer1996 adlı Youtube hesabından şarkılarını paylaşıyorlar .
    Kendi şarkıları olarak bildiğim Heartbreak Girl, Try Hard, Gotta Get Out adlı parçaları var ve şu anda grup One Direction'un Take Me Home Turnesinde açılış sanatçısı ayrıca arada kendi konserlerini de veriyorlar .
    Evet bunlarıda anlattıktan sonra devam edebilirim sanırım ..
    Bize mesela 50 - 100 izleyicilide olsa Yurt Dışında konser ayarlayabilecek kimleri bulacağız ?
    Konser biletlerimiz nasıl satışa sunulucak ?
    Bu arada ufak bir soru daha ünlüler sürekli konser alanlarında sahneleri kiralayıp istedikleri şekilde kurduruyorlar sanırım bu işleri nasıl halledeceğiz ?
    Daha soracağım çok soru var fakat heyecandan unuttum lütfen yardım edin,hayallerimizi baltalamayın..
    Cover yapmak için çalışmalara bile başladık ..
    Bu artık bir hayal değil hedef oldu bizim için..
    Hayallerinizin peşinden gidin ve asla olmayacak demeyin İnanırsanız yapabilirsiniz
    Lütfen bize yardım edin ..
    Bu işi para için yapmıyoruz , ne zaman kendi albümümüz çıkar , konser veririz o zaman zaten istemesekte para kazanmaya başlarız zaten . Ve cover parçalarımız için Google Adsanse bile kullanmayacağız Lütfen bunuda göz önünde bulundurun
    Ekleme : Yaklaşık 35 dakikadır yazı yazmışım , emek vermişim lütfen yardım edin
    Eğer ilerde hayallerimiz gerçek olursa hepinize minnettar olacağım lütfen biz önü açık ve önünde çooook uzun bir yol olan gençlere yardım edin ..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cover Telif Hakkı, Kendi Albümünü Çıkarma ve Daha Fazlası

Cover Ne Demek Müzik?

Müzikte "cover", orijinal bir sanatçının şarkısını farklı bir sanatçının yorumlaması ve seslendirmesidir. Cover'lar, orijinal versiyona yeni bir bakış açısı getirebilir ve şarkıyı yeni bir kitleye tanıtabilir.

Cover Telif Hakkı

Bir cover şarkı yayınlamak istiyorsanız, orijinal şarkının telif hakkı sahibinden izin almanız gerekir. Bu izin genellikle mekanik lisans yoluyla verilir. Mekanik lisans, bir şarkının ses kaydını çoğaltmanıza ve dağıtmanıza izin verir.

Kendi Albümünü Çıkarma

Kendi albümünü çıkarmak heyecan verici bir girişimdir. Ancak albümünüzü yayınlamadan önce aşağıdakileri dikkate almanız önemlidir:

• Müzik türünü belirle: Albümünüzün hangi müzik türüne ait olacağını düşünün. Bu, hedef kitlenizi belirlemenize ve albümünüzü pazarlamanıza yardımcı olacaktır.
    • Şarkılarını yaz: Albümünüzü oluşturacak orijinal şarkılar yazın veya cover şarkılar seçin. Şarkılarınızın yüksek kaliteli ve dinleyicilerle bağlantı kurması önemlidir.
    • Albümünü kaydet: Şarkılarınızı kaydetmek için bir stüdyo kiralayın veya ev stüdyosu kullanın. Mükemmel ses kalitesi elde etmek için kayıt sürecine zaman ve çaba harcayın.
    • Albümüne bir isim ver: Albümünüz için akılda kalıcı ve ilgili bir isim seçin. İsim, albümün temasını ve müziğin ruhunu yansıtmalıdır.
    • Albüm kapağını tasarla: Albüm kapağı, albümünüzün ilk izlenimini yaratır. Profesyonel görünümlü ve albümün müzikal içeriğini yansıtan bir kapak tasarlayın.
    • Albümünü dağıt: Albümünüzü fiziksel CD'ler, dijital indirmeler veya streaming platformları aracılığıyla dağıtın. Albümünüzü mümkün olduğunca çok kanala dağıtmak, daha fazla dinleyiciye ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Diğer Hususlar

• Müzik endüstrisinde ağ oluştur: Diğer müzisyenlerle, yapımcılarla ve müzik endüstrisi profesyonelleriyle bağlantı kurun. Bu bağlantılar, kariyerinizi geliştirmenize ve albümünüzü tanıtmanıza yardımcı olabilir.
    • Sosyal medyayı kullan: Albümünüzü tanıtmak ve hayranlarınızla bağlantı kurmak için sosyal medya platformlarını kullanın. Gösteriler, röportajlar ve sahne arkası içerikleri paylaşarak albümünüz ve müziğiniz hakkında heyecan uyandırın.
    • Sabırlı ol: Müzik endüstrisinde başarılı olmak zaman ve çaba gerektirir. Albümünüzü yayınladıktan sonra bile sabırlı olun ve hayran kitlenizi büyütmek ve kariyerinizi ilerletmek için sürekli çalışın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tarziniz ne bir kismini okudum ve merak ettim.Ben de kurulacak olan metal grubumuzun müstakbel ritim gitaristi ve vokalisti olma yolunda ilerliyorum bu arada...Biz liseliyiz.Konuyu da takibe aldik merak ettigimiz seyleri yazmissin tam. Yolunuz acik olsun insallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil Chuck -- 21 Temmuz 2013; 0:03:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dalga geçmeyin Lise 1 liyiz biz Demiştim mesajımda çok genciz diye
    Tarzımız genelde pop arada pop/rock düşünüyoruz
    Teşekkürler Sizede müzik hayatınıza başarılar konuya attıgınız cevap için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gruppp -- 21 Temmuz 2013; 0:05:13 >

• Yok dalga gecilmez Lise son'a gectik bizde o yonden biraz da sıkışık durumumuz Bu konuyu hortlatirim ara ara

• Teşekkürler o zaman abi

Sizin mikrofon tarzı ekipmanlarınız var mı , hangi marka kullanıyorsunuz ?

Biz headset mikrofon da bakıyoruz dans kareografileride yapmak istiyoruz

Ciddi olarak çalışmalara başladık ve geri dönmek istemiyoruz artık
    @Masamune

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gruppp -- 21 Temmuz 2013; 0:15:28 >
  • Up lütfen
  • Valla bir metal grubu olarak gitar amfi ve efekt pedallarina para ayiriyoruz.Baslangic-Orta denebilecek seviye ekipmanlarimiz.Bateristimiz henuz yok.Vokal de olmadigi icin mic. de yok Ritim gitarist olarak vokali de elime alirsam belki senin de tavsiyelerinle bi mikrofon edinebilirim Dans kareografisi derdimiz de yok headbang yapiyoruz metal grubu olarak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Biz telsiz mikrofon kullanıyoruz. 50 TL'lik aldık şimdilik , headset mic. imizde öyle Kendimizi geliştirince daha iyi birşeyler almaya çalışıcaz

Mikrofon konusunda Shure markası iyidir en iyi markalardanda diyebiliriz

Stüdyoda falan prova yapıyor musunuz

Açıkçası dinlemek isterim sizi bir gün kayıt alırsanız

Umarım dünya çapında olabilirsiniz Başarılar

• Millet up üşenmeyin okuyun bize yardım edin
  • Lütfen
  • 3 kez prova yaptik baterist acligi cekiyoruz Kayit ilk firsatta aliriz ancak telefon kaydi olur cunku ekstra ucret odemeye yanasmiyoruz Umarim sizde istediginiz basariya ulasirsiniz

• Tesekkurler
  • Up , lütfen
  • Bi bilen vardır elbet Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.