Şimdi Ara

Covid-19'un kökeni saptandı: Laboratuvardan mı yoksa pazardan mı yayıldı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Covid-19'un kökeni saptandı: Laboratuvardan mı yoksa pazardan mı yayıldı?
    Yeni bir rapordan elde edilen genetik kanıtlar, koronavirüs pandemisinin büyük olasılıkla Wuhan pazarındaki hayvanlardan yayıldığını gösteriyor. Uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekip, yayınladıkları hakemli bir makalede, genetik kanıtların koronavirüs pandemisinin büyük olasılıkla ilk insan vakalarının çoğunun tespit edildiği Çin'in Wuhan kentindeki pazarda satılan hayvan veya hayvanlardan doğal bir yayılma ile ortaya çıktığını gösterdi.

Salgın, çok büyük olasılıkla hayvan kaynaklı

Bilim insanları, Covid-19 pandemisinin kaynağının enfekte hayvanlar olduğuna dair yeni kanıtlar sundu. Özellikle Wuhan'daki bir pazardan yayıldığı ihtimali, laboratuvar sızıntısı teorisine kıyasla daha güçlü bir açıklama olarak öne çıkıyor. Araştırmacılar, 2020 yılının Ocak ayında Çin'de toplanan yüzlerce örneği analiz ederek, virüsün kaynağı olabilecek hayvanları incelediler. Araştırma sonuçları, özellikle rakun köpekleri, misk kedileri ve bambu farelerinin pandeminin kaynağı olabileceğini işaret ediyor. Ancak, bu bulgular kesin bir kanıt sunamıyor. Bilim insanları, virüsle bu hayvanların aynı pazardaki varlığını tespit etti ancak hayvanların virüsü taşıyıp taşımadığı net olarak ortaya koyamadı.

Araştırmanın detayları, Ocak 2020'de Çinli yetkililer tarafından toplanan çevresel örneklerin genetik analizine dayanıyor. Bu örnekler arasında, hayvan kafeslerinden ve pazar tezgahlarından alınan numuneler yer alıyor. Elde edilen bulgular, Covid virüsü ve potansiyel hayvan kaynaklarının aynı lokasyonlarda bulunabileceğini gösteriyor.

ABD ve Fransa'dan bilim insanları, bu verilerle daha derin genetik analizler gerçekleştirerek, pandeminin erken aşamalarındaki virüs çeşitliliğini incelemeye çalıştı. Bu çalışmalarda, hem DNA hem de RNA kalıntıları aracılığıyla hangi hayvanların ve virüslerin pazarda bulunduğu belirlendi.

ABD'deki Scripps Enstitüsü'nden Prof. Kristian Andersen, "Tek bir tezgah düzeyinde bile, salgının yüksek olasılıkla kaynağının pazar olduğunu gösteren çok tutarlı bir hikaye buluyoruz" diyor. Ancak virüsün aynı anda aynı yerde bulunması, herhangi bir hayvana bulaştığı anlamına gelmiyor. Örneklerde en sık rastlanan hayvan, yaygın olarak görülen rakun köpeğiydi. Bu hayvanın deneylerde Covid'i hem yakaladığı hem de bulaştırdığı görüldü.

Genetik analizin derinliği, satılan belirli rakun köpeği türlerinin belirlenmesini sağladı. Bunların, kürkleri için yetiştirilenlerden ziyade Güney Çin'de vahşi doğada daha yaygın olarak bulunan türler olduğu görüldü. Bu da bilim insanlarına bundan sonra nereye bakacakları konusunda ipuçları veriyor.

Araştırma ekibi ayrıca pazarda bulunan viral numunelerin genetik kodunu pandeminin ilk günlerinde hastalardan alınan numunelerle karşılaştırdı. Viral numunelerdeki çeşitli mutasyonlar incelemek de ipuçları sağlıyordu. Numuneler, koronavürüsün pazarda birden çok kez ortaya çıktığını ve hayvanlardan insanlara iki potansiyel yayılma olayı yaşandığını gösteriyor ancak kesin kanıt sağlamıyor.

Ayrıca Bkz.Bilim insanları yeni kan gurubu keşfetti: “MAL”

Prof. Kristian Andersen ise bulguların tutarlı bir hikaye sunduğunu ve pandeminin çıkış noktasının pazar olabileceğine işaret ettiğini vurguluyor. Araştırmalarına göre pandeminin ilk günlerinde görülen koronavirüsün tüm genetik çeşitliliği pazarda bulunuyordu.

Arizona Üniversitesi'nden Prof Michael Worobey de bu çalışmanın, erken vakalar ve hastaneye yatışların pazarla bağlantılı olması gibi diğer verilerle birleştiğinde, Covid'in hayvan kökenli olduğuna işaret ettiğini söyledi. Worobey, “Bunun böyle olduğu makul şüphenin çok ötesinde derken diğer açıklamaların hayali ve saçma olduğunu söyledi.

Worobey’in bu söylemi laboratuvar sızıntısına atıfta bulunuyor.

Virüs laboratuvardan mı sızdı?

Laboratuvar sızıntısı teorisi, virüsün vahşi yaşamdan yayılmak yerine, uzun süredir koronavirüsler üzerinde çalışan Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden (WIV) geldiğini savunuyor. Enstitü, pazara arabayla 40 dakika uzaklıkta yer alıyor. Haziran 2023'te, virüsün kaynağını inceleyen ilgili tüm kurumlar ya bir sızıntının ya da hayvan kökenli bir virüsün makul senaryolar olduğunu söylemişti.

Prof Andersen, virüs üzerinde çalışan laboratuvarın varlığı ve bunun pazara yakınlığı düşünüldüğünde sızıntı fikrinin olası göründüğünü söylerken gerçeğin daha farklı olduğunu altını çiziyor. Bilim insanına göre gerçek merkez üssünün pazar olduğu hatta bu pazarın içindeki spesifik yerleri işaret eden çok sayıda verinin olduğunu söylüyor.  Salgının kaynağı olabilecek hayvanların tespit edilmesi, salgının hayvan kaynaklı olduğuna dair daha fazla kanıt için bilim insanlarının nerelere bakabileceğine dair ipuçları sağlıyor. Ancak Covid'in ilk günlerinde çiftlikler hayvanlarını imha ettiği için artık bulunacak herhangi bir kanıt kalmamış olabilir.

Kaynak:https://www.bbc.com/news/articles/cy8095xjg4po
    Kaynak:https://www.trthaber.com/haber/dunya/koronavirusun-kaynagi-icin-yapilan-genetik-izleme-sonuclari-aciklandi-878457.html

• virus laboratuvar urunu nokta gazel havasi anlatmayin insanlara

• jiletosman kullanıcısına yanıt

Sen o labaratuvarda mıydın?

• "Uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekip" kimse bunlar.
    Güzel hikaye biraz daha süsleselermiş keşke daha inandırıcı olurmuş.
    AIDS içinde aynı hikaye sadece hayvanlar değişiyor.

• İki ZIT yerle ait kelimeler : Saptandı ve Olasılık ...

Başlıkta saptadı ( kesinlik delil var ) içerikte olasılıktan bahsediyor ...

Okuduğunu anlamayanlarca fark edilmez ...

Salla gitsin. Kim takar kim bakar ...

• _köle_ _ kullanıcısına yanıt
    https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(24)00901-2

Sayfanın epeyce aşağısında "References" başlığı var:

1 makale için tam 103 adet bilimsel çalışma referans alınmış...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinliler: Hareket eden her şeyi yiyin.

2019'dan intibaren Dünya: 💀

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Her 100 senede bir böyle virüs salgını olduğunu söylüyorlar Belki bir sonraki 100 sene beklemeyecek. Hani ne oldu sürekli kuş gribi, domuz gribi bilmem ne gribi vardı. Tarihe mi gömüldüler. ¿ Yoksa tavuklar artık grip olmuyor mu ilginç.

• Kendin iyi biliyorsan al kalemi eline yaz. Buradan dayılanmakla iş çözülmez.

• Peki hatırlayın pandeminin başını. Yolda yürürken birden bire düşen insanlar vardı hani! İlk günlerde korku pompaladılar dünyaya. Başka ülkelerde ben hiç görmedim öyle düşen insanlar. Doğal yolla olsaydı covid e kadar yüzlerce salgına maruz kalırdı insanlar. Bu arada bilim insanlarının hepsi dürüst değildir. 1950 lerde harward lı doktorlar şeker sağlığa yararlı diye açıklama bile yaptılar. Sonradan satın alındıkları ortaya çıktı 😁 Aşı filanda olmadım bu arada. Bu covid denen şey yapay. İnsanın en zayıf yönünü hedef alıyor. Ben de ilk belirtisi şiddetli bir baş ağrısıydı ki bende migren var. Çevremdekileri araştırdığımda herkesin zayıf yönünü hedef aldığını gördüm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Stones kullanıcısına yanıt

Simdi zaten normalde, normal gribin bile bir öldürücü etkisi vardır bu etki yüzde 0,1 civarındadır. Yani toplumda grip olan 1000 kisiden 1 tanesi ölebilir. Bu 100 kisiden 1 kiside kronik hastalıklar varsa o kisi ölür ve bu 1000 kisiden 1'e denk gelebilir.

Buradaki olay, bu kuralı topluma genis sekilde uygularsan, herhangi bir grip salgınında, zaten 1000 kisiden 1 tanesinin ölmesi beklenecek.. Simdi normalde zaten klasik bir grip kadar öldürücülügü olan, normal bir virüsü iste corona gibi falan falan, medyadan korku pompalarsan ve insanlar bundan patır patır ölüyor dersen, bunun aksini ispat etmek hic de kolay olmayacaktır..

Hatta bu mevzu hastanelerdeki doktorlar tarafından bile inkar edilemeyecektir cünkü 1000 kisiden 1 tanesi zaten ölüyor.. Cıkıp dogruyu bu sekilde izah eden birileri de yine gecmiste youtube'dan konusan abd'li doktorlara yapıldıgı gibi falan susturulacaktır..

Doktor olmayan ekipten konusanlar olursa, onlar da, korku pompalanmıs sürü tarafından, meczup, cahil, sizofren, komplocu ve düz dünyacı ilan edilecektir..

Özetle, 70 milyonda, normal grip virüsü kadar öldürücülügü bulunan bir virüsün hesabını yaparsak oldukca fazla sayıda kisi doğal olarak ölecek.. Bu ölümler her grip sezonunda mutlaka oluyordur hatta.. ancak medyadan organize bir sekilde korku pompalanmadıgı icin bunlar panik yaratmıyor..

Iste buradaki ve buna benzer durumlardaki tezgah yaklasık olarak budur ancak labaratuvar virüsü değildir..

Sadece dandik bir virüstür, normal grip gibi bir seydir ve bolca korku pompalama, global capta ülkeleri a$ılarla dolandırma ve bilmedigimiz bir takım menfaatleri ya da amacları bir sekilde sağlama mevzusudur..

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Her sene on binlerce tavuk vs telef edilirdi, şimdi artık yok mu diyorum. Sizin dediklerinizi düşündüm, biliyorum. Hatta detayına kadar bilirim. Ancak bu dünyada olmayacak diye bir şey yoktur.

bundan 50-60 sene sonrada at gribi derler, öldürücü derler, atları telef ederler, yok aşı olmazsan ölürsün derler vs. Bu kadar iyi niyetli olmayın.

Hindistan’da ölüleri yakacak odun bulamadılar. O kadar insan normal şekilde mi öldü?

Ben aşı olmadım, her türlü ortamda gezdim bir şey olmadı. Bir gün eşimle hastanede kan verdik. Eşim orada covid kaptı. Bize de geçti doğal olarak. Virüsü kendi vücudumda tam olarak ne yaptığını anlatabilirim.

İlk önce böbreklerimi test etti, orada sorun bulamadı 2 gün kalbimi yokladı, orada da sorun yok, 5-6 gün yatakta ateşler içinde geçtikten sonra atlattım. Ancak 1 sene boyunca kalbimin sürekli sancılı bir şekilde tetiklendiğini gördüm. Kalbime kısmen zarar verdi ve bu 1 sene sonra tamamen geçti. Aşı olup sağlıklı olanlar bile kalp hastası olup vefat edenler oldu. Çocukların kalbi sağlıklı olduğu için onlarda sıkıntı olmuyordu.

• Stones kullanıcısına yanıt

Elbette covid diye bir sey, tamamen de yok demedim zaten. Ancak iddia ettikleri kadar ölümcül olduguna hicbir zaman inanmadım ve hic a$ı olmadım.

Herhangi bir grip benzeri hastalığı, o tarihten bu yana hic gecirmedim. Yani covid bana a$ısız oldugum halde hic ugramadı.. Tabii ki herkesin deneyimi farklı olabilir ancak normal grip kadar değilse bile, normal gripten belki biraz daha komplikasyon yaratma potansiyeline sahip virüstür ancak bence maksimum budur abarttıkları gibi degildi.. Yani bu sonuca nereden varıyoruz? O günlerde, baktıgımız zaman, sanki dünyanın yarısı ölecekmis gibi korku pompalanıyordu ancak netice bu sekilde olmadı.. Elbette kendilerine sorarsak, cok ciddi önlemler aldılar, maskeler kullandırttılar ve süper teknoloji biontechler vurdular ve hakkından geldiler.. Covid-19'un kökeni saptandı: Laboratuvardan mı yoksa pazardan mı yayıldı? 

Hindistanda ölenler ve odun bulunamayanlar, kronik hastalar olabilirler, bu kronik hastalıklardan ölenlerde, corona izole etmislerdir ve ölüm sebebini de corona olarak belirtmislerdir.. Ölülerden corona izole ettikleri zaman, zaten covid'den öldü raporu düsülüyordu.. Bu sadece hastanelere verilen bir emre bakar.. Buna kim neden itiraz edip de meczup damgası yesin? Hindistan nüfusu kalabalık ülke orada yakacak adam cok vesselam..

Özetle bu abartı ve korku pompalamayı bilincli ve kasıtlı olarak yapıyorlar. Kus gribi vakası da aynen bu sekildi, tavuk gribi, güvercin gribi, karga gribi, domuz gribi de böyleydi.. Hayvanlı grip isimleri artık kendilerini bile baymıs olacak ki, corona isimli bir seye gectiler..

• There is no spoon.

• Aynı şeyler kuş gribi ve ebola için de söylenmişti sonra Avrupa sağlık komisyonu işin üstüne gidince DSÖ hastalıkların insan yapımı olduğunu kabul etmişti. Üstelik ABD biyolojik silah için laboratuvarlar kurduğunuda kabul etmişti zamanında. Koronanın ilk çıktığı zamanlar Tr deki bir çok hoca tv lere çıkarak virüsün insan yapımı olduğunu söylemiş tahminimce baskılardan sonrada fikirlerini değiştirp biz öyle bişey demedik demişlerdi. O dönemlerde de ben Tıp Fakültesi nde yüksek lisansımı yapıyordum korona daha TR ye gelmeden önce kullandığımız veri tabanlarında “pubmed” de her giriş yaptığımıza kocaman uyarı yazıları çıkıyordu korona virüs alarmı veriliyordu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben 7 ay calistim bu covidde 4 .5 milyon insana hizmet verdim yalan yok

• Yani muhallebi tarifi mi yazalım yoksa otomobil özelliği mi yazalım karar veremedim.
    Bu saçma sapan habere inanan var mı ?

• Habere bak olabilir olmuşturda belkide olmayabilirde de de yapcağınız clickbaite.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.