Şimdi Ara

Minoxil veya Hairforte'ye başlanıldı mı, geri dönüşü var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
34.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hairforte'yi bilmiyorum ama minoxil hakkında aynı yorumu yazan çok kişi var. Belirli bir süre fayda sağladıktan sonra döngüye giriyormuş galiba sonra başa dönebiliyormuşsun. ne kadar doğru yorumlar bilmiyorum ama çok var böyle yorum

28 yaşındayım ben ve saçımda dökülme olmamasına rağmen üst orta kısımda bazı saçlar uzamayıp kısa kaldığı için orda kökler olmasına rağmen saçlar uzayınca seyrekleşmiş gözüküyor
    Bi yerde genetik dökülme olduğu 27 yaşına kadar belli olur yazıyordu ve ben o yaşı aştım, babamın falanda saçları iyi zaten bizim sülalede kel yok gibi birşey sanırım. Benim soğun stres var birde vitamin eksiğim olabilir lakin endişelenmeye başladım

Mesela şu hairforte'ye başlarsam sonra pişman olmaktan korkuyorum o minoxil yorumlarını hatırlayınca. Eldeki bulgurdan olmaktan korkuyorum yani atasözünce
    Atıyorum 1 sene kullandım diyelim bu hairforte'yi ve sonra maddi durumdan veya herhangi başka bir nedenden dolayı bırakmak zorunda kalırsam, 1 sene içinde aldığım faydaları gidecek mi? veya gitmesini bırak birde spreye başlamadan önceki durumdan daha kötü bir durum ortaya çıkabilir mi?

Cinselliğin içine eden ve kuşu öldüren hapları kullanmayı hiç düşünmüyorum bile, bunun dışında tavsiyelere açığım ve soruma cevap arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkann2 -- 11 Mayıs 2018; 20:30:3 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Minoxil veya Hairforte'ye Başlanınca Geri Dönüşü Var mı?

Saç dökülmesiyle mücadele edenler için Minoxil ve Hairforte gibi topikal ilaçlar popüler seçeneklerdir. Bu ilaçların etkili olduğu bilinmekle birlikte, kullanmayı bıraktığınızda saç dökülmesinin geri dönüp dönmeyeceği konusunda endişeler olabilir.

Minoxil

Minoxil, saç büyümesini teşvik eden reçeteli bir ilaçtır. Kullanımı bırakıldığında, saç dökülmesi genellikle 3-6 ay içinde geri döner. Bunun nedeni, Minoxil'in saç foliküllerini uyardığı ve ilaç kullanılmadığında bu uyarıcı etkisinin ortadan kalkmasıdır.

Hairforte

Hairforte, saç dökülmesini önlemeyi amaçlayan bitkisel bir spreydir. Procapil ve Capilia Longa gibi bileşenler içerir. Hairforte'nin etkileri bilimsel olarak tam olarak kanıtlanmamıştır, ancak bazı kullanıcılar saç dökülmesinde azalma bildirmiştir. Hairforte kullanmayı bıraktığınızda, saç dökülmesinin geri dönmesi muhtemeldir.

Procapil ve Minoxil

Procapil, saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabilecek bitkisel bir bileşendir. Minoxil ile birlikte kullanıldığında etkilerinin artabileceği düşünülmektedir. Ancak Procapil'in tek başına kullanılması Minoxil kadar etkili olmayabilir.

Hairforte Kullananların Yorumları

Hairforte kullanan bazı erkekler saç dökülmesinde azalma bildirirken, bazıları ise önemli bir fark görmemiştir. Bu spreyin etkinliğinin kişiden kişiye değişebileceğini unutmamak gerekir.

Sonuç

Minoxil veya Hairforte kullanmaya başlamadan önce, saç dökülmesinin nedenini belirlemek ve en uygun tedavi seçeneğini belirlemek için bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir. Bu ilaçların kullanımını bıraktığınızda, saç dökülmesi genellikle geri döner. Bu nedenle, uzun süreli sonuçlar için sürekli kullanım önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kafama göre hareket edecem gibi duruyor bakalım
  • 1.5 aydır hairforte+ xpecia kullanıyorum. Etkisi çok iyi. Alında yeni tüyler çıkmaya bile başladı. Kullanmaya başlamadan önce iyice saçlarımı kazıtım daha sonra kullandım. çok memnunum. en az 3 ay kullanmam gerekmiş. daha 1.5 ay da kullancam bakalım neler olcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: last_day

1.5 aydır hairforte+ xpecia kullanıyorum. Etkisi çok iyi. Alında yeni tüyler çıkmaya bile başladı. Kullanmaya başlamadan önce iyice saçlarımı kazıtım daha sonra kullandım. çok memnunum. en az 3 ay kullanmam gerekmiş. daha 1.5 ay da kullancam bakalım neler olcak
    hocam xpecia vitamin hapı onu ne kadar kullanman gerekli bilmem ama hairforte bildiğim kadarıyla öyle değil
    zaten sitesine bakarsan ilerki dönemlerde kullanım sıklığını azaltabilirsiniz ama tamamen bırakın demiyor

benim uzamayan saçlara faydası olur mu ki hairforte'nin, niye uzamıyor o belli bölgede yav ama dökülmede olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkann2 -- 12 Mayıs 2018; 14:37:53 >
  • serkann2 kullanıcısına yanıt
    Sadece hairforte ile saç uzamaz kardeşim. yanında bir gida takviyesi gerekli zaten. bu yüzden xpecia ile kullanıma başlanması öneriliyor. Doğrudur ilk 3 ay günde 2 kez ileri 3 ay günde 1 daha sonraysa haftada 3 kez kullanımı gerekli. Bak kardeşim dht hormonunun saça zararı çok ve bu ürünü bırakdığın andan itibaren saça yine zararını vermeye başlar. Ben henüz ikisini de bir arada kullanıyorum en az 3 aylık bir süre gerekli ki ne kadar etki ettiğini gözle görülür şekilde olduğundan konuşa bilem. Ama şu an ilk günümü nazaren gayet iyi. hiç saç olmamasından daha iyi.
  • ben şuanda solgar multivitamin kullanıyorum, bu bitince başka bir multivitamine geçecem ama bu xpecia olmayacak çünkü içime pek sinmedi + gelen olumsuz yorumlar netteki. hoş netteki yorumlara itibar çok edilmez çünkü sonuçta reklamcılar+şirket sahibi kendi ürününü pazarlaması+başka firmadan mok atan kişiler vsvs, her türden insan var

lakin hairforte'ye başlayabilirim ama iyi karar vermem gerekiyor, gerekirse uzun yıllar kullanım gerekecek. 6.aydan sonra günde tek doz olması iyi, günde 1 kezdir heralde dimi 6 ay sonra 2 günde bir yaparken, tek doz?
    @last_daymention]
  • Şöyle söyleyeyim sana daha açık olsun. saçlar dökülmeye başladı mı durdurmak biraz zaman alabilir. ama dökülmeye başlamadan ve ya dökülmeye başladıktan biraz sonra ürünü kullanmaya başladığında etkisi güzel oluyor. tabii kel biri kullanmaya başlayıp ta faydasını göremedim derse gayet normal. çünkü kel birinde artık saç kökleri ölü. ölü kökün de sadece bir ilacı var saç ekimi. başka da hiç bir şey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kendi sitesind esanırım 6 ay sonra 2 günde bir. ama bu ayda 15 eder. diğer bir sitede haftada 3 kez kullanımı bile mümkün yazmıştı. bu da eder 12.
  • solgarı bırakırsam eğer hedefimde bak şunu almak var, incele bi içeriğini

https://www.vitaminler.com/urun/ocean-daily-one-mens-multivitamin-30-tablet-7498

@last_day
  • Aslında minoxidil gibi bir spreyi ömürbyu her gün kullanmaktansa haiforte daha iyi. hem minoxidilin dht üzerinde hiç bir etkisi yok. finasterid denen bir ilaç dht için iyi. ama hairfortenin içinde bulunan procapil = minoxidil + finasterid ikilisinin kullanımına eşittir. bu siteyi de inceleyebilirsin kardeşim bazı deneyimler varhttp://www.procapil.com.tr/
    kardeşim kan testi yaptırdın mı daha önce?
  • quote:

Aslında minoxidil gibi bir spreyi ömürbyu her gün kullanmaktansa haiforte daha iyi. hem minoxidilin dht üzerinde hiç bir etkisi yok. finasterid denen bir ilaç dht için iyi. ama hairfortenin içinde bulunan procapil = minoxidil + finasterid ikilisinin kullanımına eşittir. bu siteyi de inceleyebilirsin kardeşim bazı deneyimler varhttp://www.procapil.com.tr/
    yav kuşu öldüren o hapları nasıl kullanıyor insanlar anlamıyorum, hemde direk yutanlar var bi sac forumunda
    ben bi üroloji doktoru bulup soru sorcam, senelerdir masturbasyonun dibine vurdum çoğu kişi gibi, lakin buna rağmen hiç dökülme olmadı. ama kalite düşüsün saçta, bununla alakası olabilir mi acaba, ama 28 oldu yaş baya oldu. daha 18-20 yaşında saçının büyük bölümü gidenler var genetik olaydan kaynaklı

birde sana ne sorcam hazır kullanan birini bulmuşken. hairforteyi kullanırken nasıl oluyor saçın yağlı mı, kokusu falan var mı? gece yatmadan önce kullansan, yanında ki kişi rahatsız olur mu?

• kan testi yaptırdım ama demir-b12-d3 falan gözüktü sadece. devlet hastanesinde fazla ilgilenmiyorlar
    b12 çok düşük çıktı, baya vejeteryan oldugum için. et çok az yiyorum. d3 düşük çıktı ama bunu düzeltmiştim. demir normal

diğer vitaminlerin sonucu görmek için özel hastaneye gitmem gerekliydi ama sırf muayene 220tl istediler gıcık oldum yaptırmadım
    @last_day

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkann2 -- 12 Mayıs 2018; 16:40:0 >
    hayır kardeşim hiç bir yağlılık ne de koku söz konusu değil. solar kullanımına ne kadar süredir ki başladın?
  • quote:

hayır kardeşim hiç bir yağlılık ne de koku söz konusu değil. solar kullanımına ne kadar süredir ki başladın?
    100 kapsüllük solgar çinko'nun yarısını kullandım. 50'lik 1mg biotin kullandım. balık hapı 1 şişe, 2-3 kutu b12 hapı aldım

solgar vm 75 multivitamin alınca çinkoyu,b12yi, biotini bıraktım çünkü multivitaminin içinde var. multivitamin 30luk ve suan 20 tane kullandım, 10 günlük kaldı

öyle cok fazla kullanmadım daha yani

@last_day
  • sence eğer genetik dökülme yoksa ama hairforte kullanılırsa, atıyorum 6 ay veya 1 sene falan kullandık diyelim enaz ve sonra bıraktık diyelim
    o süreçte verdiği katkı kalıcı olur mu sence nedersin?

@last_day
  • Arkadaşar 6 ay hairforte+ xpecia kullandım. Gerçekten etki ediyor, 3 ay sonra gözle de rahat anlaşılıyor 6 ay sonra xpecia yı bıraktım 1 kaç ay daha hairforte kullandım ama belli bir zaman sonra insan sıkılıyor ve bırakıyor benim bıraktığımda evde kullanılmamış bir tane hairforte vardı. Bıraktıktan sonra zamanla saçların eski halini alıyor yine bir 6 ay sonunda hiç kullanmamış haline dönüyorsunuz. Benim buradaki tecrübe edindiğim nokta bu tarz ilaçları kullanımı bıraktıktan sonra saçlarının eski halini alması ve maddi gücün yetse dahi belli bir süre sonra kullanımı bırakılmasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Güney83

Arkadaşar 6 ay hairforte+ xpecia kullandım. Gerçekten etki ediyor, 3 ay sonra gözle de rahat anlaşılıyor 6 ay sonra xpecia yı bıraktım 1 kaç ay daha hairforte kullandım ama belli bir zaman sonra insan sıkılıyor ve bırakıyor benim bıraktığımda evde kullanılmamış bir tane hairforte vardı. Bıraktıktan sonra zamanla saçların eski halini alıyor yine bir 6 ay sonunda hiç kullanmamış haline dönüyorsunuz. Benim buradaki tecrübe edindiğim nokta bu tarz ilaçları kullanımı bıraktıktan sonra saçlarının eski halini alması ve maddi gücün yetse dahi belli bir süre sonra kullanımı bırakılmasıdır.
    Eskiye dönmesi normal hocam. Saçına saldıran bir dht hormonu var sürekli ve bu vücut tarafından üretiliyor bunu baskılaman için losyonu kullanmak lazım. Bıraktığında eskiye dönmesi normal. O yüzden 6 ay tam gaz kullanıcaksın daha sonra dozajı düşürüp gün aşırı ve en son haftada 2-3 defa ömür boyu kullanmak lazım. Madem bu DHT bu kadar başa bela ektirsek bile ekilen saçlarda ilerleyen zamanlarda dökülmez mi benim merak ettiğim konu o.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Eskiye dönmesi normal hocam. Saçına saldıran bir dht hormonu var sürekli ve bu vücut tarafından üretiliyor bunu baskılaman için losyonu kullanmak lazım. Bıraktığında eskiye dönmesi normal. O yüzden 6 ay tam gaz kullanıcaksın daha sonra dozajı düşürüp gün aşırı ve en son haftada 2-3 defa ömür boyu kullanmak lazım. Madem bu DHT bu kadar başa bela ektirsek bile ekilen saçlarda ilerleyen zamanlarda dökülmez mi benim merak ettiğim konu o.

Alıntıları Göster
    Ben 6 ay Hairforte, 5 ay Xpecia kullandım. Xpecia'yı bıraktım sonra ve Hairforte yerinede Avesin Spreye başladım şuanda 7. ay bitti Sprey kullanımımda ve 8. aya başlamak üzereyim
    Saçlarım istediğim seviyeye geldi ama acaba artık yavaş yavaş doz azaltımı yapsam mı sence? Her gün tek doz veya 2 günde 1 tek doz mu kullansam acaba? Hem ekonomik yöndende olumlu etkisi olur aylık 80TL'lik sprey fiyatı 40TL'ye düşer ve 1 ayda bitecek sprey 2 ayda biter eğer hergün tek doz kullanırsam

Xpecia kullanmadığım için kararsız kaldım Sprey'de doz azaltımına. Yukarıda arkadaşın dediği gibi ayrıcana bir süre sonra günde 2şer kere sprey sıkmak sıkıcı oluyor

Ayrıcana Xpecia kullanmıyorum ama bunu bırakınca özel biotin aldım. Önce Solgarın 5mg'lık Biotin aldım ama çok pahalı olduğu için bitince HP Biotine geçiş yaptım yine 5mg'lık

• quote:

Orijinalden alıntı: Galaksi.

Ben 6 ay Hairforte, 5 ay Xpecia kullandım. Xpecia'yı bıraktım sonra ve Hairforte yerinede Avesin Spreye başladım şuanda 7. ay bitti Sprey kullanımımda ve 8. aya başlamak üzereyim
    Saçlarım istediğim seviyeye geldi ama acaba artık yavaş yavaş doz azaltımı yapsam mı sence? Her gün tek doz veya 2 günde 1 tek doz mu kullansam acaba? Hem ekonomik yöndende olumlu etkisi olur aylık 80TL'lik sprey fiyatı 40TL'ye düşer ve 1 ayda bitecek sprey 2 ayda biter eğer hergün tek doz kullanırsam

Xpecia kullanmadığım için kararsız kaldım Sprey'de doz azaltımına. Yukarıda arkadaşın dediği gibi ayrıcana bir süre sonra günde 2şer kere sprey sıkmak sıkıcı oluyor

Ayrıcana Xpecia kullanmıyorum ama bunu bırakınca özel biotin aldım. Önce Solgarın 5mg'lık Biotin aldım ama çok pahalı olduğu için bitince HP Biotine geçiş yaptım yine 5mg'lık

Alıntıları Göster
    Şimdi iki seçeneğimiz var ya minoxidil kullanacağız saçların iyi beslenmesi için ya da dhtyi bloke edeceğiz.

Genel olarak bloke etmek cinsel sağlığı etkiliyor sıkıntı. finasteride propecia falan kullanmam ben şahsen losyon tercih ederim.

Ben senin yerinde olsam xspecia+hair forte devam ederim. Hem saw palmetto yan etkisi çok yok bitkisel hem de xspecia herşeyi içeriyor. Procapill in de yan etkisi yok denecek kadar az. Hp biotin de gönül rahatlığıyla kullanabilirsin tek başına beslenmem yeterli diyorsan. Ben yıllar önce kullanmıştım eksikliğimi gidermişti. Tavsiye edilen dozun yarısını kullan bence şimdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.