Şimdi Ara

Saçlarım Tepeden Seyrekleşiyor. . . .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
15.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • saçlarım tepeden ve ortadan seyrekleşme var bu aralar kafaya iyice taktım---bunu nasıl hallederbilirim...doktora gideceğim test yaptırmayı düşünüyorum tavsiyeleriniz nelerdir. . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uçanBalık -- 17 Eylül 2012; 11:19:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saçın Tepeden Seyrelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Saçının tepesinin veya ortasının açıldığını fark etmek endişe verici olabilir. Bu durum, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve tedavi seçenekleri mevcuttur.

• Nedenleri

Saçın tepeden seyrelmesinin en yaygın nedenleri şunlardır:

• Genetik yatkınlık (androjenik alopesi)
    • Hormonal değişiklikler (menopoz, hamilelik)
    • Beslenme eksiklikleri (demir, B12 vitamini)
    • Stres ve kaydı
    • Saç şekillendirme uygulamaları (sıcak şekillendirme, sıkı topuzlar)

• Tedavi Seçenekleri

Saç seyrelmesi tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. En yaygın tedavi seçenekleri şunlardır:

• İlaç Tedavisi: Minoxidil ve finasterid gibi ilaçlar saç uzamasını uyarmaya ve saç dökülmesini yavaşlatmaya yardımcı olabilir.
    • Platelet Zengin Plazma (PRP) Terapisi: PRP, saç köklerini uyarmak için hastanın kendi kanından elde edilen trombosit yönünden zengin bir sıvının kafa derisine enjekte edilmesini içerir.
    • Lazer Terapisi: Düşük seviyeli lazer ışığı, saç köklerini uyarmak ve saç büyümesini desteklemek için kullanılabilir.
    • Saç Ekimi: Bu cerrahi prosedür, saçın daha yoğun olduğu donör bölgeden seyrelmiş bölgelere saç köklerinin nakledilmesini içerir.

• Önleyici Tedbirler

Saç seyrelmesini önlemek için alabileceğin bazı önlemler şunlardır:

• Sağlıklı bir beslenme uygula
    • Stresten kaçınma tekniklerini öğrenme
    • Saç şekillendirme uygulamalarına dikkat etme
    • Gerektiğinde demir ve B12 vitamini takviyesi alma

Saçın seyrelmesiyle ilgili endişelerin varsa, bir dermatoloğa veya saç sağlığı uzmanına başvurman önemlidir. Altta yatan nedeni belirleyebilir ve etkili bir tedavi planı önerebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O kadar vahim gorunmuyor bariz bi dokulme yoksa kafana takma bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usta saçlarım hep gür olduğunu söylemişimdir bunu görünce hayal kırıklığına uğradım üzüldüm açıkçası 1 hafta sonra doktora gidicem gidenler varsa tavsiye lerinizi bekliyorum bazıları test yaptır man gerekir diyor vs. . . .
  • Saçı ayırınca öyle görünür sende o kadar seyrekleşme yok. Saçını farklı şekilde tara bir süre bence. Yandan ayır veya geriye falan yatır..
  • benimde açılmıştı sonra ilaç kullandım ismi neydi unuttum 2 adet kullandım 15 liralık doktor önce test yaptı genetik mi diye testler olumlu çıktı ve ilacı 1 ay kullandım şuan öyle bi sorun yok :
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaan_Sultan

benimde açılmıştı sonra ilaç kullandım ismi neydi unuttum 2 adet kullandım 15 liralık doktor önce test yaptı genetik mi diye testler olumlu çıktı ve ilacı 1 ay kullandım şuan öyle bi sorun yok :

ilacın ismini bulabilir misn?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Saçı ayırınca öyle görünür sende o kadar seyrekleşme yok. Saçını farklı şekilde tara bir süre bence. Yandan ayır veya geriye falan yatır..

saçlarımı ayrımasamda tepede açıklık var---saçlarım güçsüz ve ince telli . . . .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sakal üstü kıllar
    8 yıl önce açıldı
    sakallarım yavaş uzuyor
    11 yıl önce açıldı
    B
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saçların çok uzun kaç günde bi yıkıyosun belki yağlanmadan felan dökülüyodur uzun olduğu için çabuk yağlanabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanerReyiz

saçların çok uzun kaç günde bi yıkıyosun belki yağlanmadan felan dökülüyodur uzun olduğu için çabuk yağlanabilir

hergün yıkıyorum bi gün yıkamsasm dışarı çıkacak hal kalmıyo. . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

quote:

saçların çok uzun kaç günde bi yıkıyosun belki yağlanmadan felan dökülüyodur uzun olduğu için çabuk yağlanabilir

Araştırmalara göre her gün yıkanan saç %80 daha fazla dökülüyormuş haftada 2 kere yıkanan saçtan.

Bende hergün yıkıyorum benimde kelleşti ama 3 günde bi yıkayınca gerçekten eskisine göre kesinlikle daha güzel ve daha fazla saç oluyor :)
  • quote:

quote:

quote:

Araştırmalara göre her gün yıkanan saç %80 daha fazla dökülüyormuş haftada 2 kere yıkanan saçtan.

Bende hergün yıkıyorum benimde kelleşti ama 3 günde bi yıkayınca gerçekten eskisine göre kesinlikle daha güzel ve daha fazla saç oluyor :)

peki yağlanma sorununa nasıl çözüm bulacağim. . . . .

• yağlama için şampuanlar felan var araştır sağlam bulursun ve bu kadar uzun saç bırakma bana göre uzun saç daha çabuk yağlanır
  • quote:

quote:

quote:

quote:

peki yağlanma sorununa nasıl çözüm bulacağim. . . . .

işte senin her gün yıkamandan kaynaklanıyor ben lise 2 nin başında 2 sene önce yıkıyordum her gün yağlanıyordu tamam kepek sorunu falan pek olmuyordu ama saçlar daha sağlıksız oluyor zaten.

3, 4 günde bi yıkayınca daha rahatlıyorsun zaten.. 1 ay falan benim dediğim gibi yap farkı göreceksin yağlanma azalacak. Her gün yıkamak yağ hücrelerini bozuyor

• hocam minoxil forte kullanıyormusunuz halen, saç çıkardı mı yan etki falan oldu mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.