Şimdi Ara

COVİD SONUÇLARINA ASLA İNANMAYIN (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
3
Favori
35.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
443 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pm de atabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black_34 kullanıcısına yanıt
    Yoğun bakıma düşüpte o tavana bakınca anlarsın olup olmadığını

yeni dünya düzeni sözüne katılıyorum bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkındayım bende

ama içi boş cümleler kurarak cidden boş bir yazı yazmışsın

bir gün geçir yoğun bakımda umarım ki allah korusun geçirmesin ama hiç tavsiye etmem
  • abatrow123 A kullanıcısına yanıt
    uzman geldi dağılın,hani ilacı nerde
    olur da düşersen hastaneye anlarsın ilaç diye yalvarırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonafide

Sonuçlarına inanmıyorum zaten, abartıldığı kadar büyük bir şey olduğuna da inanmıyorum. Ayrıca testlere ayrıyeten inanmıyorum, geçen gün annenin testi pozitif çıktı 2 tane çocuğuna bulaşmamış negatif çıktı. Anlatılanlara baksan girdiği markette ki adama bile bulaşması lazım kucak kucağa evdeki çocuklarına bulaşmıyor. 10 civarı korona pozitif insan tanıdım grip kadar bile rahatsız olamadılar hastalık süresince. Onları rahatsız eden tek durum hastanede öcüymüş gibi davranılmaları (hemşirelere felan hak veriyorum) öyle bir pompaladı ki medya kıyamet kopacak sandık. Şimdi testlere inanmıyorum çünkü negatif adamı bile pozitif gösteriyor ha sizin dediğiniz gibiyse az gösterip millet kırılıyorsa nerede bu insanlar acaba ? Yer altında muayene merkezleri kurup orada mı tedavi ediyor devlet ? Gizli gizli gömüyorda duymuyor muyuz ? Varsa akrabası,eşi,dostu ölüp gösterilmeyen kanıtlarıyla gelsin açıklasın bizde tamam diyelim.
    Hastalığın öldürücülüğü üstünden yorum yapmışsın. Bu hastalığın en önemli noktası bulaşıcılığı. Sadece bizim ülkemizde de değil,bir çok ülkede sanki geçti gitti gibi davranılıyor ama hastalığın geçtiği ya da bitmeye yakın olduğu yok. virüs dünya üzerinde hala dolanıyor. Kanımca grip virüsü gibi kaybolmayacak. Virüs hakkında korkum da evrilmesi ve bir şekilde bu hastalığı geçirmiş insanlarda daha kötü geçeceği. öyle bir senaryoda test yaptırıp hastalığı geçirdiğini bilen kişiler gereken önlemleri alabilecekken, biz gibi hasta olmuşsak bile, olduğumuzu bilmeden büyük tehlikeye girmemiz. bu yüzden test yapmamaya çalışmak çok saçma. hemen hemen herkesin zaten çevresinden görüp bildiği kadarıyla test yaptırmanın kolay olmadığından haberi var. Ayrıca çocuklarda hastalığın olmadığı da çok yanıltıcı. testlere inanmadığını söylemişsin ama çocuklarda bişey çıkmadığını yazmışsın. bir sürü test var ortada neyin ne olduğu belli değil. hastalık "şimdilik" çocuklarda etki göstermediği için negatif çıkıyor olabilir, taşıcı durumunda olabilir. ya da daha önce belirttiğim gibi, virüs evrilirse artık çocuklarda da etkili olabilir.
    bir de ne kadar bilgi,fikir sahibi olsak da genel davranışlara uyuyoruz. ilk zamanlar ben o kadar dikkatliydim ki çocuğumu 2 ay evden hiç çıkarmadım nerdeyse.süper korunaklı olduk ama sonra yasaklar kalmaya başlayınca vs. olunca artık ben de o kadar sıkı olmamaya başladım. ya bu büyük bir hataysa?
    sonuç olarak, en az 1 sene geçmeden ne dersek boş olur. hastalığın yayılım hızı,virüsün davranışları,aşının yapılması gibi bir sürü konu biraz da açıklığa kavuşmalı ki ona göre yaptığımız/yapacağımız yorumlar bir temele otursun.

• Doğrudur kimseye test yapılmıyor eskisi gibi. Ateşin varsa direkt test yapılmalı. Anca böyle normalleşme adımları atılabilir. Vaka sayısının yüksek çıkması hiç önemli değil, önemli olan en erken zamanda teşhis ve tedavi. Ben hep karantina yerine kontrollü hayatı savunan biri oldum ama böyle de olmaz be kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efespilsendr

Korona servisinde çalışan hekimim. Semptomu olmayanlara test yapılmıyor. Guideline değişti artık. Yaygara yapmanın mantığı yok. Kimse sizin zararınıza iş yapmaz.
    Guideline ın değişmesi, artık herkese test yapılmaması, açıklanan rakamların gerçeği yansıtmadığı gerçeğini değiştirmez.

Kendiniz söylüyorsunuz, şüpheli hastaya semptom yok gerekçesiyle test yapılmıyorsa gerçek rakamlar farklı olacaktır. Yaygara değil gerçek bu.

• Herkes başka bir şey diyor neye inanacağımı şaşırdım, bir arkadaşımın da yakını hastanede çalışıyormuş vakalar çok azaldı bilerek yüksek gösteriyorlar insanlar daha çok kendini salmasın diye dedi, kimisi de tam tersi vakaları az gösteriyorlar diyor, devlete mi inanalım insanların dediklerine mi?
  • Evet ne dediysen altına imzamı atarım bende birebir yaşadım bu anlattığın durumu.Bizzat çalıştığım şirker önlemler alıyor(sözde).Çalıştığımız ekipte bir arkadaşın testi pozitif çıktı ve devamlı aynı yerde çalışmamııza rağmen o hastanını temasta bulunduğu kişiler kapsamına girmemize rağmen bize herhangi kimse ulaşmadı ve bir test vs yapılmadı biz kendimiz birebir gidip test yaptırdık kendi isteğimize.O hastanını gerisinde temas edilen kişilere ulaşılmadığının bir örneği olarak destekliyorum arkadaşın dediği konuyu.
  • mkeynes M kullanıcısına yanıt
    Ne hikayesi kardeşim . 40 yaşında hiç bir rahatsızlığı olmadan ölen tanıdığım var hayret bisey

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 yıllık dünya sogutma projesinin deneme planı olarak değerlendiriyorum eğer sonuçları bakimindan doğaya katkısı olmuş ise tahminimce her yıl iki ay sokağa çıkma yasağı dahil her türlü kısıtlamalar devam edecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıdığım var şöyle böyle oldu, bir hastanede doktor tanıdığım var binlerce kişi ölmüş 1 günde, gizliyorlar, test yapmamışlar, akrabam bilmem nerde asker binlerce şehit var. Sizlere inanalım haklısınız. O tanıdıklarınız gerçek kaynaklar. Yüzde yüz doğru 😂 İnsanların psikolojisini bozmakta üstünüze yok. Felaket tellalları. Bu öfke neden? Sağlık bakanlığı işini herkesten iyi yapıyor diye mi? Allah tan burda kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz.

• tedbiri elden bırakmamak lazım bizim canımızı bizden fazla önemseyen kimse yok..
  • LGS-MSÜ-YKS oldu.Üstüne üstlük Sağlık Bakanı Covid-19 yüzünden ilk zamanlardaki olağanüstü artışta 40.000 civarı testler yaparken test sayımızı 60.000-70.000 civarlarına çıkaracağını söyledi.Ama test sayılarında artış gözle görülebiliyor yani yok :D Trump felsefesiyle hareket ediyoruz galiba''Test sayısı azalırsa vaka az olur.''
  • İnsanları bu kadar bilimden uzak tutarsan adam da gelir ben inanmıyorum bu grip gibi bişey der. Bilimden o kadar uzak ülkeyiz ki elinde hiçbir argüman olmamasına rağmen sanki üzerinde testler yapmış gibi görüş belirtiyor. Ya sen ister inan ister inanma covid diye bir virüs var ve tüm dünyada 500.000 den fazla insanın ölümüne sebebiyet verdi ve vermeye devam ediyor. Sen ister inan ister inanma.

• TUİK Enflasyon %10

• söylenen rakamlara inanan kimse var mı ki . Böyle bir haber yapmışsınız
  • Gene 50 k test yapılmış. Kime

• Yahu pandemi var diye her şey durdu.
    Tamam ece kapanalım hiç dışarı çıkmayalım.
    Ee yemek ne yiyeceğiz, kirayı kim ödeyecek vs. vs.
    Ozaman çalışacağız mecbur.
    Şimdi herkes çalışırken neyi kontrol altına alacaksın.
    Adam pozitif uçak bileti yanmasın diye uçakla gidiyor, uçak tıklım tıklım adama onam imzalatacaksın adam yok ara tara kayıp neden? Ceza yiyecek ondan.
    Uçakta 150 kişi var kime ne filyasyonu yapacaksın.
    Adama diyorsun 3 koltuk ötende pozitif car sen temaslısın çıkmayacaksın 15 gün ecde karantinadasın.
    Adam siktir git öldürtme kendini diyor.
    Polisle gidiyorsun evine adam şehir değiştirmiş.
    Ee ne yapacaksın ceza yazıyorsun 3 bin geçiyorsun polis güya yetişirse adli işlem başlatacak.

Şimdi hal durum buyken hasta olan gidecek hastanede yatacak olmayan ayakta atlatacak.
    Kendine güvenen fıldır fıldır gezecek güvenmeyen oturacak evinde.

Ya sağlık çalışanı adam ateşli parol alıp ta burdan trabzona otobüsle gidiyor. E şerefsiz gadi normal halk yapıyor ama sen sağlık çalışanısın ne bok yemeye gittin diyeceksin ama diyemiyorsun çünkü adam otobüsle trabzona gidiyor trabzonda 18 kişiyi enfekte ediyor ateşi düşmeyince tekrar otobüsle geliyor ve entübe oluyor otobüstekilerden 30 u enfekte.
    Şimdi sen neyi kontrol altına alacan?
    Ülkede günlük 10bin vaka desen 1 vaka desen ne olacak.
    Bu vakitten sonra herkes kendi önlemini alacak kimse dikkat etmiyor.
    Dün bizim evin önünde sokakta asker uğurladılar aradım polis bile 30 dk da geldi ceza bile yazmadı dağıttı herkesi.

Yani vakaya vs takılmayın kendi önleminizi alın ve mümkünse evden çıkmayın ve maskesiz gezmeyin

• serkan1439 kullanıcısına yanıt
    Ben diyorum iş yerinde oda arkadaşım corona hastanede yapıyor Allah kuluna test yapılmadı. Halen gidip geliyoruz. Yakında bizde nefes darlığı çekersek alırlar bizi de.

• serkan1439 kullanıcısına yanıt
    Ben diyorum iş yerinde oda arkadaşım corona hastanede yatıyor. Allah kuluna test yapılmadı. Halen gidip geliyoruz. Yakında bizde nefes darlığı çekersek alırlar bizi de.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.