Şimdi Ara

Cowon D3 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siparişini verdiğim , Cowon D3 Plenue 16gb nihayet dün elime ulaştı.
    Ptt ile adresime teslim edildi.
    Alet hakkındaki ilk izlenimlerimi belirteceğim.

Öncelikle ,alet Kore dilinde açılıyor.Menuyu biraz karıştırdıktan sonra dil seçeneğini (biraz da şansla)buldum ve İngilizceyi seçtim.

Dokunmatik ekranıyla ilgili internetteki videoları izleyen arkadaşlar olumsuz düşüncelere kapılmış olabilirler ama,bu konuda ben aletin yeterli olduğunu
    başarısız olmadığını düşünüyorum.

Radyo konusunda iki farklı deneyimim oldu.İlk denediğimde kanallar iyi çekiyordu , akşam üzeri ikinci demememde çoğu hışırtılıydı.Ayrıca kanal geçişlerinde duraksamalar oluyor bu da ayrı bir handikap bence.

Pc bağlantı kablosu standart bağlantı tiplerinden farklıymış.(ben öyle olmaz diye düşünüyordum)Yani kaybetmemek gerekiyor Kutu içeriğinde hdmi kablosu çıkmaması can sıkıcı.Onun yerine s-video kablosu var.Şarj aleti ve bir de kulaklık çıkıyor.(kılıf da vardı ama onu sanırım bana gönderen kişiler ayrıca eklemişler)Kutunun içine sığacak bi paketi yoktu onunda.

İşlemcisi hakkında yetersiz kaldığı yönünde yorumlar okumuştum.Tam anlamıyla katılmasam da,haklılık payları var.Bir iki işlemi bir arada açtığınız zaman takılmalar
    oluyor.(örn: aynı anda fotoğraf ve muzik gibi)

Müzik menüsünü başarılı buldum.Albüm,şarkı,artist vb. sekmelerle ayrı ayrı kullanabiliyorsunuz.Var ise,mp3 ünüzün albüm kapak resmini ,bilgilerini ,ve hatta tahmin ediyorum alt yazılarını gösterebiliyor.(albüm kapağının üzerine tıkladığınızda "no subtitle" uyarısı aldım)
    Not:Gerek cihazın içinde genel olarak, gerek ise bir şarkı ismini ,bir arama çubuğu vasıtasıyla arama ihtiyacı hissettiğim oldu.

Ses olarak 50 kademeli ses skalası var.Son seste de dinleyebildim.Diğer cowon modellerini kullanmadım,ama anlatılan çok yüksek çıkış gücünü hissetmedim.(philips shs 8000 modeli ve kutunun içinden çıkan iaudio kulaklıkla denedim)Ama iaudio kulaklıkla son ses kademesinde hiç bir ses bozukluğu olmadan dinledim.Diğer kulaklıkla,cızırtılar duyuldu.
    Not:Bir şarkı dinleme sırasında,EQ seçeneklerini deniyordum,geçişler sırasında tanımlayamadığım ses bozuklukları duydum (çığlık gibi) ve bunu son ses kademesinde
    yaşadığımı düşünürseniz , korkmamı da normal karşılarsınız bu canım sıkan başka bir sorund benim için.
    Forumda bahsi geçen pahalı kulaklıklarla nasıl bir sonuç alınırdı bilemiyorum ama sanırım böyle dinlemeye devam edeceğim.

Titreşimle geri bildirim olması güzeldi bence.

Menuler genel olrak başarılı,bir medya oynatıcısının verebileceği zevki alabiliyorsunuz.Anlaşılır ve basit olduğunu düşünüyorum.
    Bazı hazır gelen uygulamaların alt sekmelerine indiğiniğizde hala karşınıza kore dilinde kelimeler çıkıyor ve buna bir çözüm yok.Bu da can sıkıcı ayrı bir konu.

Aynı yerden Wireless modeme eşit uzaklıktayken(model salonumda,ben diğer bir odadayım) iphone bir kademe daha fazla çekiyordu cowon a göre.
    Ayrıca wireles simgesi bir anda kayboldu ,aarlara girmeye çalıştım veeee alet dondu !
    Not: Gün boyunca 3 kez dondu . kez resetlemek zorunda kaldım.Bu da anlam veremediğim başka bir sorun oldu benim için.

Video menüsü müzik menüsü kadar detaylı değil.
    Bir video oynattınız diyelim,gövdedeki "geri dönme(backspace)" tuşuyla da çıkış yaptınız.Tekrar video menüsünü açtığınızda,son kaldığınız video da ve son kaldığınız
    sahnedesiniz...Bu hem iyi hem de kötü.İhtiyaca ya d kullanıma bağlı olarak değişir.Ben sevmedim.
    İlk olarak avi ve mkv dosyaları deneme şansım oldu.Her ikisi de başarılı bir şekilde çalıştı.Alt yazı srt formatındaydı gördü ve oynattıı.
    Alt yazı senkronu ayarlama ,konum ve renk değiştirme özelliği olması hoşuma gitti.
    Videoyu ileri ve geri sarma hızının isteğe göre ön tanımlanması (1,5,10,20,30 sn..1 dk,5dk gibi) da ayrı bir olumlu özellik.
    Video yu ileri sardıktan sonra (nisbeten) donma yaşamadan oynatması başarılıydı.
    Yani beni en tatmin eden kısmı video menüsü.

Dahili hoparlörleri asla yeterli değil.Yeterliyi geçtim,duymakta zorlanırsınız.
    Müzik dinlerken seçtiğiniz EQ ayarı film izlerken de kullanılıyor.Ancak bunu video oynarken değiştirmek mümkün değil.Müzik menüsünden girip değiştirip tekrar video
    menüsüne dönmeniz gerekiyor.

Arkadaşlar ilk deneyimlerim bu yöndeydi.Fazla da ilgilenme fırsatım olmadı açıkçası.Ancak sonuç olarak ,bir genel yorum yapmam gerekirse , benim için vasatı aşmayan
    bir cihaz oldu.Üzülerek söylüyorum ama bence 1080p destelemesi dışında bir cazibesi yok.Onu da Hdmi kablosu olmadan her hangi bir Tv ye bağlayamadıktan sonra da pek bir anlamı kalmıyor.

İçinde gelen uygulamalar işinize yaramıyor, zaten çoğu Kore dilinde.
    Sitesinden indirdiğim firmware ile versiyon yükselttim donmalar ve bazı alt menülerdeki Kore içeriğin düzeleceğini umarak...Değişen bir şey olmadı.
    Cihaz boyutları itibariyle İphone 4 e çok yakın ama biraz daha hafif.
    Malzeme kalitesi bence iyi.İphone ile kıyaslarsak (ki kıyaslanmaz aslına) dokunmatik ekran "daha olmamış"

Yani ilk izlenimlerim toplamında çok olumlu konuşamıyorum.Bir not vermem gerekirse 6/10 derim.Şimdilik bu kadar.Umarım faydalı olmuştur.
    Not: Daha önce sadece Creative Zen Neeon 4gb mp3 player kullanmış birisi olarak yaptığım bu değerlendirmedeki "kendini ifade etme"hatalarım affola

Cowon D3 incelemesi

• cowon kendini tekrarlayıp duruyor bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

cowon kendini tekrarlayıp duruyor bence
    hayırlı olsun.cowon cihazları artık eskisi kadar hit değiller.çok iyi hatırlıyorum.bir ara forumda cowon fırtınası esiyordu.özellikle D2 modeli herkesin hayallerini süslerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

hayırlı olsun.cowon cihazları artık eskisi kadar hit değiller.çok iyi hatırlıyorum.bir ara forumda cowon fırtınası esiyordu.özellikle D2 modeli herkesin hayallerini süslerdi

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: genccimbomlu

hayırlı olsun .

Alıntıları Göster
    Benim D2 hala üzerinde ekran jelatini bile çıkmamış şekilde duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

teşekkürler.Ben de forumda okadar olumlu yorumları okuyup aldım açıkçası.Biraz daha verip buradan garantili başka bir cihaz da alsam , d3 alsaydım diye pişman olacağımı sanmıyorum.Hayırlısı ne diyelim.
  • quote:

hayırlı olsun .

teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony LinkBuds S WF-LS900N İNCELEME
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironer

quote:

hayırlı olsun .

teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanman dileğiyle. Tam düşündüğüm gibiymiş alet tam bir hayal kırıklığı (Bana göre. ve Video özellikleri hariç)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ğ.

Öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanman dileğiyle. Tam düşündüğüm gibiymiş alet tam bir hayal kırıklığı (Bana göre. ve Video özellikleri hariç)

teşekkür ederim , bence de o kadar para verilmezmiş.Ama yapacak bişey yok,kullanacağım.
  • quote:

quote:

teşekkür ederim , bence de o kadar para verilmezmiş.Ama yapacak bişey yok,kullanacağım.

Alıntıları Göster
    Tadını çıkarmaya bak ozaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Nur

Tadını çıkarmaya bak ozaman

Alıntıları Göster
    buarada kaça mal oldu kargo vs. herşey dahil?
  • quote:

370 usd ye maloldu bana.
  • Çokmuş yav...

quote:

quote:

370 usd ye maloldu bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Nur

Çokmuş yav...

quote:

quote:

370 usd ye maloldu bana.

Alıntıları Göster
    valla ben 2-3 yıl d2 kullandım çok memnun kaldım şimdi yaklaşık 1 yıldır j3 kullanıyorum ondan da çok memnunum

bu arada son seste dinleyebildim demişsin ya ekolayzır menüsünde ses şiddetinide yükseltebiliyorsun ses bozulabilir ama sesi 2 katına çıkarabilirsin şu şekilde manuel olan ayarda tüm seçenekleri en yüksek yapacaksın ilk aldığında 0 olarak gelir ve genelde -12 + 12 arası seçenekler vardır +12 ye al ondan sonra kulağına tak göreyim seni

• Ses bozuk bozuk çatır çutur geldikten sonra ne anlamı var yüksek sesin

quote:

Orijinalden alıntı: marine-gear

valla ben 2-3 yıl d2 kullandım çok memnun kaldım şimdi yaklaşık 1 yıldır j3 kullanıyorum ondan da çok memnunum

bu arada son seste dinleyebildim demişsin ya ekolayzır menüsünde ses şiddetinide yükseltebiliyorsun ses bozulabilir ama sesi 2 katına çıkarabilirsin şu şekilde manuel olan ayarda tüm seçenekleri en yüksek yapacaksın ilk aldığında 0 olarak gelir ve genelde -12 + 12 arası seçenekler vardır +12 ye al ondan sonra kulağına tak göreyim seni

• quote:

Ses bozuk bozuk çatır çutur geldikten sonra ne anlamı var yüksek sesin

quote:

en son kademeye almazsanız bozuk gelmez örnek olarak hepsini +8 yapın görün ama yinede ses kalitesi kendi ayarladığımız seçenekler kadar iyi olmaz diye düşünüyourm

• quote:

quote:

Ses bozuk bozuk çatır çutur geldikten sonra ne anlamı var yüksek sesin

quote:

en son kademeye almazsanız bozuk gelmez örnek olarak hepsini +8 yapın görün ama yinede ses kalitesi kendi ayarladığımız seçenekler kadar iyi olmaz diye düşünüyourm

Alıntıları Göster
    sanırım kaliteli bir kulaklık ihtiyacım da var ama bir kulaklığa da 200-300 veremem ki.

• quote:

sanırım kaliteli bir kulaklık ihtiyacım da var ama bir kulaklığa da 200-300 veremem ki.

Alıntıları Göster
    60-70 tl civarı verip sennheiser cx280 alabilirsin kesinlikle parasını hak ediyor
  • quote:

60-70 tl civarı verip sennheiser cx280 alabilirsin kesinlikle parasını hak ediyor

philips shs 8000 modeli ve kutunun içinden çıkan iaudio ... bunlardan daha iyimidir ? yani bariz fark yaratır diyosan alırım tabiki
  • quote:

quote:

philips shs 8000 modeli ve kutunun içinden çıkan iaudio ... bunlardan daha iyimidir ? yani bariz fark yaratır diyosan alırım tabiki

Alıntıları Göster
    fark var tabiki de ama öyle abartılı birşey bekleme birde ilk aldığın zaman muhtemelen pişman olacaksın daha sonra kulağına alıştıkca diğer kulaklıklarla müzik dinleyemez hale geleceksin

ilk olarak sennheiser cx55 aldığımda 1 gün sonra ilan açmıştım satmak için 1 hafta kullanınca satıştan çektim 3 yıl kullandım gerisini sen düşün

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.