valla kardeş benim cihazın içinden cıkan yeşil kagıtta boş eyvahhhhhhhhhh format yaptım yok 1.50 kurdum yok 1.51 e gectim gene yok yok mp4 oynatmıyor fakat mp4 dosyalarını gorüyor ayrıca mplayer da gelmedi w ce ye .okadar para veriyoruz yazık ya bi mp4 bile oynatamıyo
arkadaslar bi yardım edin nasıl oluyada başka bir cowon mp4 oynatıyor bizimkinde olmuyor imfarmasyonda her şey aynı .bu arada kızgınlıktan unuttum herkesin ramazan bayramı mübarek olsun birde merak ettiğim birsey daha var q5 var bide q5w benimki q5w fark nedir?
benimde bi ara sorcaktım q5 ve q5w acaba bunlardan mı oluşuyo diye bu fark ama beyler mp4 film olayı haricind eben cihazı 8 aydır kullanıyorum ne bataryası ne görüntü ne ses hiçbi şikayetim olmadı bu detayları atlamayalım. ben amerikaya göndeririken aldığım arkadaşa şikayetlerim ve isteklerim diye bi yazı yazdım anlattım ona mesela bazı şeyler yüklenip gelebilirmi gibi bakalım sonucunu beklemedeyim ekranından sesine ergonomisinden hızına süper bi cihaz varsın mp4 oynatmasın diyecem artık olmazsa sorun değil daha daha ilerki firmwarelerde çözerler dimi
Arkadaşlar heyecan yapmanıza gerek yok. bence dediğim gibi cowona bir mail atıp sorun belki basit bir izahı vardır. Ben bu aleti 3-4 ay kullanılmış olarak aldım üzerinde 1.47 vardı ve alet 2 saatlik kullanımda baya ısınıyordu. mp4 açmıyordu. sonra 1.50 ve 1 hafta sonra da 1.51i kurdum alette hem ısınma azaldı. hem bazı menüler arası geçişlerde donma yapıyordu bunlar ortadan kalktı. hem de mp4 açmaya başladı istanbulda olsanız sizin q5lere de bir bakabilirdik aslında buluşup. yani olay basit birşey gibi görünüyor bana. Dediğim gibi bir maille yardım isteyin zaten adamların konuyla ilgili bir bildikleri varsa söylerler. Bir de cihazın ısınmasıyla ilgili olarak hdd power saveyi etkinleştirin ve LCD yi de 2-3 gibi bir ayarda kullanın ısınmaya etkisi var gibi geldi bana. Şu an kesinlikle ilk aldığım kadar ısınmıyor.
Arkadaşlar mp4 olayında sürpriz bir gelişme var. şu ana kadar denediğim 5 mp4ten 2sini açmadı. mp4ler de tek çeşit değil. denemeye devam edeceğim açılan dosyaların ortak özelliklerini bitrate çözünürlük kodek sound vs bulabilirsem buraya yazarım. sadece 1 mp4 deneyip açmıyor diyemeyiz.
cowon q5 ile açamadığım mp4 Hayattan Korkma.mp4
*** VIDEO INFO *** Input Type : AVC1(GVC) Input Size : 432 x 240 Output Type : YUY2 Output Size : 432 x 240 FrameRate(Frame/sec) : 0.00 (25.00)
cowon q5 ile açtığım mp4 Ratatouille CD1.mp4 *** VIDEO INFO *** Input Type : mp4v(GVC) Input Size : 480 x 192 Output Type : YUY2 Output Size : 480 x 192 FrameRate(Frame/sec) : 0.00 (23.98)
Şu ana kadar 4-5 tane denedim. Benim gördüğüm kadarıyla 'Input Type : mp4v(GVC)' olanlar açılıyor. 'Input Type : AVC1(GVC)' olanlar açılmıyor. Video infolara gom playerda dosyayı açıp ctrl+f1 yaparak ulaştım. sizde deneyin derim.
Bence birkaç ay zarfında komple bu olayı halledebilirler gibi geliyor. Çünkü q5teki donanım hiçbir media playerda yok. hatta bence bu alet DVD videoları bile klasör olarak atıp oynatabilecek kapasitede bir alet. P2 400 ler bile DVD oynatabiliyorken AMD 600 MHZ işlemcili böyle bir makinanın oynatamayacağı format olmaması lazım . mkv. oynatan a3 bile 400mhzlik bir işlemciye sahip yanılmıyorsam. o yüzden bu cihaz daha çok iş yapar . Tabii çıkarılacak doğru firmware ve applicationlarla. Bu vesileyle tüm arkadaşların Ramazan bayramını da tebrik ederim.
mceliker kardeşim yardımların için sagol bizi yanlız bırakmadın yine.fakat bi sorun daha var wmv de oynatmıyor.................Video: AVI, ASF, WMV, MPG, OGM DivX, XviD, MPEG4, WMV 7/8/9 Picture: JPG, BMP, PNG, RAW up to 10MB
fazla wmv dosyam yok. birkaç klibim var wmv onları da oynatıyor. zaten wmv ölü bir format. o yüzden çok incelemedim. klip kısa videolar için uygun ama dediğim gibi 1 tane oynatmadığı zaman kesinlikle oynatmaz diye birşey yok. internetten çeşitli kaynaklardan enaz 5-6 wmv klip bul indir dene. videolarda olay sadece dosya uzantısıyla bitmiyor. ben q5te çalışmayan avi dosyaları da gördüm. olabilir istisnalar kaideyi bozmaz. Genel olarak en geniş format desteğine sahip media playerlardan biri q5. Şu ana kadar çıkan fw lerde iyiye doğru gidiş var. Bence kısa zamanda bu dosya seçme probleminden kurtulabiliriz.
ya bu cowon glabala üye oldum.mynet adresime şifre geldi.sonra bende o adrese ceşitli ceviri programlarıyla yarım yamalak ing bişeylar yazdım .mesaj gonderildi diyor fakat daha sonra şöyle bir ileti geliyor (Mynet'ten hata bildirim mesaji. Mesajiniz belirtilen adreslere gonderilemedi.
Failure notice message from Mynet. Unable to deliver your message to the following addresses.
<iaudio@cowon.com>: 211.50.63.3 aliciyi reddetti / does not like recipient. Istenilen sunucunun cevabi / Remote host said: 550 5.1.1 User unknown Giving up on 211.50.63.3.
--- Orijinal mesaj ektedir / Enclosed is a copy of the message.) cowon dada bulamadım nereye yazacaz ya gerci derdimizi anlatabilecek miyiz oda ayrı bır konu ing ii olan bi arkadaşımız yok mu acaba bu forumda bi el atsa allah rızası için yaw.valla şu işi bi kıvırabilirsem zil takıp ...............
birde bişey daha var recovery menü hani şu volume + ve power tusuna basınca cıkan menünün versiyonu 1.48 görünüyor.cihazı normal acınca boot menu 1.44 fw 1.51 app.... 1.50 yazıyor ...acaba sendede oylemi mceliker?
motomurat kardeş sne cihazı alalı fazla olmadı zannedese cihazın tadını çıkarmadan firmware vi diğer detaylarda kaldın dicem kızma bana bende tek sorun mp4 açmıydu ben amerikadan haber bekliyorum şu anda ama sen maşalah daha cihazın tadını çıkaramadın :)
kızacak birsey modeste kardesim mp4 okadarda onemli degil ama neden olmuyo .yanlız dun bir klibi mp4 cevirdim oynatıyo belkide mceliker kardesimin dedigi gibi codec seciyodur.
quote:
Orjinalden alıntı: motomurat
birde bişey daha var recovery menü hani şu volume + ve power tusuna basınca cıkan menünün versiyonu 1.48 görünüyor.cihazı normal acınca boot menu 1.44 fw 1.51 app.... 1.50 yazıyor ...acaba sendede oylemi mceliker?
ne o ya beyler kimse ugramıyo artık foruma yoksaaaaaaaaaaaaaaaa sattımız mı q5 lerinizi
ya ben ugrayacamda makine amerikaya gitti garantisi daha gelmemiş kişiyle irtibattayım 10 günde gidiyomus bu meret seyler cihazım gelsin kişi bana dediki keş ke kutusuyla falan gönderseydn yenisi ile değişme falan ben önemli değil dedim bana 2 haftaiçinde (tabi ölmezsem ) netleşcek cihaz gelsin tekrar dertleşmeye paylaşmaya devam
merhaba arkadaşlar. ben cowon a3 ümü yeni kaybettim. ondan daha öncede cowon a2 vardı. a2 yi çaldırdık. hiç bir sorunu yoktu mükemmel bir cihazdı. a3 aldım birsürü sorunla karşılaştım. usb ye bağlı kalınca aletin ekranı beyaz kalıyordu ve resetlesende başka şeyler denesende ne yaparsanda yap hep öle kalıyordu. pilini çıkarmak içinde vidalarını çıkarmak gerekiyordu. amerikadan geldiği içinde bir şey yapamıyordum tabi. en sonunda açtım. pili çıkardım taktım çalıştı. her seferinde bu işlemi yaptım. bigün şarj ediim derkende alet giti ve bidahada çalışmadı. pili çıkardım herşeyi yaptım. şimdi alet mefta. Bunları şu yüzden anlatıyorum. cowon q5 te böyle sorunlar yaşayan var mı? yeni nesil cowonlarda bunların olduğunu düşünmeye başladım bu yüzden burda sorma ihtiyacı duydum. yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada en ucuz şu an bence jetmall.com'da. gps cradle hediyeli. amazonda ise 40 gb lık version 289 dolar. inanılmaz fark var 60 lık ve 80 likte. 40 lık müthiş ucuz. site önerisi yapan arkadaşlarımızıda bekliyorum. amerikadan gelecek olan bir arkadaşım var onunla getirteceğim.
cowonun yeni ürünleri mükemmel ben Q5 kullanıyorum ne bataryada ne ekranda mini laptop tarzı süper bişe tavsiye ederim ben format atma işleminde yabancı siteden ekranda olan komutlardan neyi yapıp yapamadığımı anlayamadan makine ısındı gibi bişe oldu kapandı film zlerken diek garantiye gönderdim çok büyük sorun olduğunu zannetmiyorum 1,5 ay kadar oldu hala haber yok gerçi garanti kapsamında işlem görmek için bi sıra varmış amerikadaki arkadaş öyle diyo bana diyeceğim şu cowon Q5 kullanıyodum ne batarya ne ekran ne ses ne şarj hiç bi sorun yaşamadım
peki önereceğiniz bi yer var mı almam konusunda? jatmall.net ten almaya çalıştım orda kredi kartının oturduğun adresle aynı olması gerek falan diyo. denedim bi şekilde kabul etmedi. bu yüzden geriye kalan amazon.com başka tavsiye edeceğiniz yerler var mıdır? teşekkürler...
bu arada jatmall.net değil jetmall.net yanlış yazmışım bir önceki mesajda.