Şimdi Ara

COWON Q5W incelemesi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
531
Cevap
0
Favori
38.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cevap ve ilgi için teşekkür ederim öncelikle mcikler. ama sanırım benim alet seninkinden farklı. çünküü ekran ışığı kademesini 3 e indirirsem film falan göremezsin ortalıkta. karanlık olur baya. bu yüzden benim aletin farklı olduğunu düşünüyorum. çünkü daha öncede Nokia n95 8gb aldığımda arkadaşımda aynısını gördüğümde ekranı farklıydı ışığı soluktu mesela. demekki aletlerde böyle farklılıklar oluyor. onun dışında bendede sony dcr818lp var. çok önem veriyorum müzik dinlerken ses frekanslarına o yüzden jeteffect ekolayzırını kullanmak istiyorum. kafama göre ayarlamak hakkım olmalı bence. bu özellikleri kullanmayacaksam neden aldımki aleti sadece filmizlemek için değil sonuçta. herşeyi yapabilmek güzel ama eksikleri çok bence aletin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

harika cihaz gerçekten ama fiyatı çok yüksek

evet
  • arranger müzik playerda solda çıkan jeteffecte bas açılan pencereden useri seç kalemle istediğin ayarı seçip sağdaki increase ve decrease butonlarıyla istediğin gibi ayar yapabiliyorsun.
  • sorun ayarları yapmakta değil. zaten o ayarları yaptıktan sonra seste ince bir inilti oluşuyor. özellikle sadece bas frekanslı parçaları açtığınızda o sesi duyabilirsiniz. bas ve tiz frekanslı parçalarda inilti tiz seslerin içinde kayboluyor. yani sadece baslı bir parça seçmeniz gerek. orjinal parçayı dinlemek pek mümkün olmuyor yani sanki parçanın içinde öle bi gürültü varmış gibi dinliyorsunuz. aslında o gürültü yok. mcikler hande yenerin hipnoz albümünde ip diye bir parça var. onun başı tamamen baslı. kik ve digital bir bas sesi ile başlıyor. mesela onda duyabilirsin. hatta ekolayzırı hiç kullanmadanda o gürültü çıkıyor. istersen dene. ben parçada sorun vardır belki diye ipod da ve bilgisayarda test ettim ama sorun yok parça temiz yani. cowon q5w da dinleyince tiz bi gürültü meydana geliyor. örnek parça onu verebiliyorum tam duyabilmeniz için ama diğer bas frekanslı parçalardada oluyor aslında demek istediğim bu. aletin yazılımından mı yoksa ses çıkışından mıdır bilmiyorum ama bu sorun hiç hoşuma gitmedi. çünkü ben bu alette müzik dinlemekte istiyorum. müzisyenliğimden olacakki bu kadar titizim. belkide kafanızı şişirdim. kusura bakmayın.

• size bir kanıt daha. goldwave ya da herhangibir wave editör programıyla boş bir wav dosyası oluşturun. kaliteside 16 bit 44.1 khz olsun. standart olsun yani uzunluğunu kendiniz ayarlayın. 1 dk. olsun mesela. bunu cowon q5w a atın. ve music player dan çalıştırın. jet effect bölümünden ekolyzır ayarlarında bassları +2 db nin üzerine çıkarın direk iniltiyi duyacaksınız. eğer duymazsanız benim alette bir sorun var demektir. bas frekansları açmış oluyoruz. alet bas frekanslarda ince bir inilti çıkarıyor çünkü. hadi deneyin. hatta ben size oluşturayım isterseniz wav dosyasını. walla söz içine ben ince bi ses eklemicem. bilgisayarda kontrol edip ondan sonra cowon a atarsınız zaten. link birazdan geliyor.
  • http://rapidshare.com/files/177944380/patlamali_bas_frekansli_sessiz_mp3_dosyasi.mp3.html

ilginçtir sessiz dosya yaptım alet kitlendi sürekli denedim. alet sessiz dosyaları çalmıyor sanırım çok tuhaf. :D şimdi şöyle yaptım dosyayı. başta bi patlama sesi var sonra aralıklı olarak bir bass frekansı koydum. aralardaki sessizlikte ekolayzırı +4 db nin üzerine çıkardığınızda bir inilti tiz bir sesi duymanız için koydum. onun dışında bas frekans zaten ekolayzırı normal olarak kullansanız dahi bass sesle birlikte inilti sesini duymanız için koydum. yani her iki çeşittede iniltiyi test edin diye koydum. şimdi düşünmeye başladım açıkçası. bu başlığı çok mu anlamsız işgal ediyorum diye ama sonuçta burası cowon q5w inceleme yeri olduğu için herhalde bir sorun olmaz. :D merak edipte test eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler... bakalım birisi benimle aynı düşüncelere sahip olacak mı yoksa benim alet mi arızalı bunu göreceğiz.

• http://rapid-share.com/files/177944380/patlamali_bas_frekansli_sessiz_mp3_dosyasi. mp3.html

rapid ile share arasındaki - işaretini kaldırın sonrada sondaki mp3.html kısmını nokta ile birleştirin ve linki o şekilde kopyalayın
  • dosyayı indirdim çaldım. baştaki sesi çıkartıyor. Cam kırılması gibi birşey sonra tiz birses aralıklı olarak gelip gidiyor. ama kilitlenme filan olmadı.
  • demekki sadece benim alette değil hata arkadaşlar. herkeste aynı durum. sanırım yazılımla ilgili bi hata. aslında o tiz sesin çıktığı bölümler bas bir ses sadece. tiz bir sese sahip değil ordaki frekans. bilgisayarda ya da büyük bi sistemde ya da bası güçlü bir kulaklıkla denersen bass seside duyacaksın. bu arada teşekkür ederim.
  • merhaba cowun Q5 için extra batarya varmıdır acaba archos ie ilgili bişe bakarken bi aparat ile external battery for arhos diye bi yere girdim acaba benim cowon Q5 için de bu tarz aparat varmıdır yabancı sitelerde forumlarda bahsediliyo ama yabancı dilim iyi değil anlayamadım bilgi verebilecek varmı
    3,5 ay sonra makinem bu akşam geliyo elime çok uzun sürüyomuş hemde çok amerikadaki teknik servise garantiye gitmesi gelmesi .
  • quote:

Orjinalden alıntı: arranger

http://rapid-share.com/files/177944380/patlamali_bas_frekansli_sessiz_mp3_dosyasi. mp3.html

rapid ile share arasındaki - işaretini kaldırın sonrada sondaki mp3.html kısmını nokta ile birleştirin ve linki o şekilde kopyalayın

arkadaşım linki bidaha upload eder misin?link ölmüş.denemek istiyorum bende.jet efect açık bende hatta bikaç özellik daha açık.mesela mach3dbass.hiç sorunla karşılaşmadım.

arkadaşlar usb den şarj oluyor mu cihaz?

bide hdd power management ve charge during operation noluyo.bunlar nedir ne iş yapar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 14 Ocak 2009; 13:03:53 >

• usb den şarj olmuyor benim makinem bu arada dün akşam elime geçti ilk deneme .mp4 film ekledim açmadı demekki cowon Q5 mp4 filmler açmayacak
    .başka fikri olan???
  • rapid işi tamam.yanlış yapmışım.diğerlerinin cevaplarını alalım bi zahmet.
  • motomurat sende tiz ses gelmedimi dosyayı çalarken? başta patlama var sonrasında sessizlik aralarıyla birlikte bass frekanslı bir sinyal var dosyada. bass frekanslı sinyalin olduğu bölümlerde tiz bir inilti duyuyorsan bu aletlerin alayı böle bir hataya sahip demektir. sende fikrini söle. bekliyoruz efem. :D
  • arkadaşlar aletin ekran çıkışı gerçekten çok kötü yahu. bu kadar para verip aldık ama özelliklerine bakıyosunuz süper işlevlerine bakıyorsunuz rezalet. her yerinde bi sorun var bu aletin yaw. ben ekran kontrastını beğenmedim. tv çıkışını beğenmedim. zaten yukarıda bahsettim problem ayrı bir olay. pil olayıda aynen az gidiyor bencede. bu aletin üzerinde çalışmaları gerekiyor daha. satışa sunulması bence çok saçma. firmware lerle düzelecek gibi değil. çünkü iç donanımında sorunlar var. mesela tv çıkışı ve ses kartıyla ilgili büyük sorunları var bence. film konusunda birşey demicem. mükemmel.
  • arranger kardeş ben 1 sene oldu kulanalaı gerçi son 3,5 ayı garantide geçti ama ben film izlemenin tadına vardım derim eksikleri tabii var ama 5 saatlık film izleme de güzel bi detay değilmi ha ses çıkışları falan bu cihazı kullanma amacınıza göre bişe diyemicem ama bu ekran film izlemek için yapıldı bence bu yönü diğer eksi yönlerine üstün gelmez mi ha bendede şimdi UMPC merakı aldı belki elimdekini cowonumu satabilirim ama teknoloji ilerliyo ama cihazın tadını çıkarmak
  • arranger arkadaşım müziği dinledim.hatta ekoyu +9 yaptım.+4 lede denedim.ilk başta cam kırılması var sonrada kısa aralıklı baslar.bilgisayardada dinledim aynısıydı.yani bi problem göremedim daha doğrusu duyamadım.

bir sorum daha olucak :

ubility-setting-system-usb connection kısmında

mass storage :bilgisayar harddisk olarak görsün diye
    active sync :senkronize çalışsın diye

peki bu mtp noluyo arkadaşlar ?

bende amma soru sordum
  • MTP ile çoğu portable aletlerle iletişim kurabilirsin. mesela yazıcı. aletten yazıcıya resim gönderebilirsin bastırırsın anında. yazıcının usb girişli olanları var yenilerden. onlarla direk iletişim sağlıyor bu özellik. daha bir çok bunun gibi pc ya da Mac bazlı olmayan aletler için kullanılıyor.
  • merhaba arkadaşlar application 1.60 çıktı yükledimwww.owendia.com dan indirebilirsiniz
  • Arkadaşlar
    "Aletin tv çıkışı rezalet, tvden izleyince çözünürlük çok düşük" diyenler acaba nasıl bir beklenti içine giriyorlar anlamakta güçlük çekiyorum.
    Bir kere cowon q5w'nin çözünürlüğü belli (800x480), siz bu aleti dev gibi tv ekranına bağladığınız zaman, çözünürlüğü 1280X800 olan bir notebook'u televizyona bağlamakla aynı sonucu bekleyemezsiniz.
    Cowon q5'in kendi ekranından film izlemek bana çok keyif verdi. Ekran parlaklığı 1 iken bile ekran gayet parlak ve ben 1'de izliyorum.
    Bataryası da 5 saat'e yakın gidiyor.
    MP4 ben de oynatamadım, oynatmasam da olur, yüksek kaliteli formatlar varken, kim takar mp4'u..
    Kulaklık ses çıkışı da kulaklıktan kulaklığa çok değişkenlik gösteriyor. Fakat ben son seste dinleyemedim, mp3 playerlarla kıyaslanamaz düzeyde başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e321321 -- 4 Şubat 2009; 13:34:49 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.