Şimdi Ara

COWON Q5W incelemesi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
531
Cevap
0
Favori
38.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim aldığım kişi ile irtibata geçebilirsin kendi amerikada bana o gönderdi ben kredi karttınla taksit olaylarında yardımcı olmuştu şu an sana kaça mal olur bilemem ama sen bana mailini yaz ben ona bahsederim senden mail atarım o sana yazar bişeler senin adresine yazmasını söylerim
  • herkese merhaba beyler ...şöyle bir sorunla karsılaştım :cihaz ile wifi üzrinden internete baglanamıyorum( modeme baglanıyor) ayrıca sync programıyla da internete baglanamıyorum.çözümü bilen var mı?
  • aynı sorun bendede vardı hiçbi zaman bağlanamadım forumda arkadaşlar bazı ayarlardan bahsettiler gerilere dönüp bakabilirsin ben onlarıda yağpmaya çalıştım ama başaramadım bi türlü bağlanamadım amerikadaki servise gönderdiğim arkadaşa bu sorundanda bahsettim motormurat kardeş bi gerideki sayfalara bakarsan değişik ayarlar var belki senink onla çözülür
  • Ben q5i aldığımdan beri hiçbir ayar yapmış değilim. bilgisayardaki gibi ağ şifresini girip bağlanıyorsunuz. ama menzil olarak çok memnun kalmadım q5le modem arasına bir kapı veya duvar girse çok sık kopma yapıyor. yani bağlansanız bile çok verim beklemeyin.
  • harika cihaz gerçekten ama fiyatı çok yüksek
  • arkadaşlar evet fiyatı yüksek ben ocak ortalarında aldım 1000 ytl gibi bişe oldu 12 taksitle ama zaten cok kolay bulunan bişe değilki heryerde bulunsun da rakip fiyatlar olsun ben Tükiye yede gelecğini zannetmiyorum (ha sende para vardı da aldın tuzun kuru da diyebilirsin ) mükemmel bi dizaynı var ben 2009 model archoslara baktım 3-3,5 saat vido diyo bizimkinde 4,5-5 satt rahatlıkla 3 film izleniyo. yenisi cçıkıp fikrinizi değiştirebilir ama kullanıcı yorumlarına bakın kaçırmamaya çalışın
  • mükemmel cihaz bencede kaçmaz ama işte krizi beklemek lazım o da nolur bilinmez. ben hergün takip ediyorum hastası oldum aletin. amazon.com'da 40gb lık 289 dolar. bence acayip ucuz. nedense diğer modeller inmiyor. 60 lık ve 80 lik arasında fark yok ama 60 lıkla 40 lık arasında acayip fark var. 60 lık 399 dolar 80 lik 429 dolar. yuh diyorum ben buna yaw.
  • 40 olanı artık üretilmiyor galiba. ama amazondan bile alsan 60 veya 80 liğini sana gelene kadar 500-550 dolar olur zaten. ben dolar 1.20 iken almıştım şim almak biraz daha zorlaştı tabi.
  • hayır benim arkadaşım gelecek o yüzden ordan alıyorum. Bana getirecek inşallah. bu arada 279 dolar olmuş bugün.
  • Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün önce bende Cowon Q5W 80GB+GPS craddle setime kavuştum. Cihazdan çok memnunum. Görüntü kalitesi çok iyi. Altyazı desteği süper. Tek sıkıntım GPS. Horizonnav firmasının yazılımı ve kuzey amerika haritası ile birlikte geldi ürün.

GPS için daha önce bazı arkadaşlar horizonnav ile irtibata geçmiş. Türkiye haritaları mevcut değilmiş. Bana Cowon için harita lazım. Yoksa GPS craddle seti boşu boşuna almış olacağım. Bu Navigasyon işlerinden de çok anlamıyorum. Bu konuda bir tecrübesi olan varsa yardımı çok makbule geçer. Cihaz için ücretsiz harita bulabilir miyim. Bulduğum haritalar horizonnav yazılımı ile çalışırmı. Komple yeni yazılım ve harita mı yüklemek lazım.

Saygılar
    Anycall
  • quote:

Orjinalden alıntı: anycall

Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün önce bende Cowon Q5W 80GB+GPS craddle setime kavuştum. Cihazdan çok memnunum. Görüntü kalitesi çok iyi. Altyazı desteği süper. Tek sıkıntım GPS. Horizonnav firmasının yazılımı ve kuzey amerika haritası ile birlikte geldi ürün.

GPS için daha önce bazı arkadaşlar horizonnav ile irtibata geçmiş. Türkiye haritaları mevcut değilmiş. Bana Cowon için harita lazım. Yoksa GPS craddle seti boşu boşuna almış olacağım. Bu Navigasyon işlerinden de çok anlamıyorum. Bu konuda bir tecrübesi olan varsa yardımı çok makbule geçer. Cihaz için ücretsiz harita bulabilir miyim. Bulduğum haritalar horizonnav yazılımı ile çalışırmı. Komple yeni yazılım ve harita mı yüklemek lazım.

Saygılar
    Anycall

Merhaba. Konuyla ilgili kimseden cevap alamayınca bir arkadaşım aracılığı ile Q5'imi Navturkteki yazılımcılara götürdüm. Türkiye haritası yüklenebilir mi diye incelediler. Cihaz 2 gün kaldı. Sonuç tatsız arkadaşlar. Makinada AMD işlemci olduğu için dataları bizim cihazda çalışmıyor. Dolayısı ile yüklenemiyor. GPS Craddle boşuna alınmış oldu. Neyse arabayla amerikaya gittiğimde kullanırım artık. Bu konuyu araştıran varsa bilgisine. Bu arada el elden üstündür. Konuyu çözen olura lütfen paylaşalım.

Saygılar
    Anycall

• Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan. navtürkün çalışmama sebebi cihazın işlemcisinin amd olması değildir wince 5.0a destek vermemesindendir. q5in işlemcisi işlem gücü açısından tüm navigasyon cihazlarındaki işlemcileri 2 ye hatta 3e katlayabilecek bir işlemcidir. Bundan emin olabilirsiniz. Aslında tam da boşa almış sayılmazsın arabanda q5i çalıştırırken en azından bir yere sabitlemiş oluyorsun. Belki çakmaktan q5 şaj özelliği filan da vardır. Yine de işine yarar bence. 80liği sana ne kadara maloldu acaba. Tekrar hayırlı olsun gülegüle kullan.
  • Teşekkür ederim. Açıkçası konuya hakim olmadığımdan adamın söylediklerini buraya yazdım. Netice itibari ile çalıştıramadık herhangi bir haritayı. Ben cihazı amerikadan gelen birine aldırdım. 80GB Q5 + GPS Craddle + deri kılıf toplam 600 USD'ye mal oldu.
  • arkadaşlar amerikada kredi kartı kullanan bir arkadaşınız varsa jetmall.net sitesinden onun kredi kartıyla alırsanız 80 gb lık version 429 dolar artı 10 dolar shipping ile sahip olabilirsiniz. ortalama 450 dolar gibi bir fiyata getirebilirsiniz. GPS cradle ile birlikte bu arada... :D amazonda 274 dolar artı shipping. arkadaşım gelene kadar bekleyeceğim bende belki dolar düşer diye bekliyorum ama hiç sanmıyorum. bellide olmaz bakalım hayırlısı...
  • bu arada 40 gb lık olan 274 dolar. onu yazmayı unutmuşum. kusura bakmayın özür. sevindirdim bazılarını okurken biliyorum :D
  • Arkadaşlar, bir arkadaşıma ikinci el bir Q5W aldık. Evde Samsung full-hd TV var. Component (kırmızı-yeşil-mavi renkli üçlü kablo) üzeriden TV'ye bağladık. Görüntü kalitesi beklentimizin çok altında. Renkler dağılıyor, renk geçişleri pastel boya ile yapılmış resim gibi ve çözünürlük çok kötü. Windows modunda ekrandaki yazılar eçiş-büçüş, çok zor okunuyor. TV'de film seyrederken sanki youtube'dan düşük çözünürlüklü dandik kalitede film izliyormuşum gibi oluyor; kendi ekranında cam-gibi çok net olan filmler TV ekranında VCD'den de kötü gözüküyor. Pil ömrü ayrı bir komedi. Dün akşam full-şarj olmasına rağmen 20-30dk'lık bir video denemesi ardından yarı seviyenin altına düştü.

Sizlerin bu konulardaki deneyimleri nasıl arkadaşlar, görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Not: Düzeltme nedeni imla hatası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparhawkisme -- 18 Aralık 2008; 10:38:28 >

• beyler bu ürünün fiyatı ne kadar 40 gb olanın bide izmirde bulabilrmiyim yada istanbulda yoksa internetten mi almak lazım ?
  • merhaba tekrar benim makine cowon amerika garantide bayağ bekledi doğrusu ben 3 ay gibi bi süre cihazsız kalacağımı beklemezdim amerikadan aldığım arkadaşın evine gönderdiler cihazı şimdi türkiyeye bana geri kargoluyo arkadaş bakalım neleri yapmışlar garanti servisi. ben alalı 2 hafta sonra 1 yıl oluyo cok ufak bi sorun gördüm garantiyide öğrenmiş oldum bu sayede amerikadaki cowon servisi pek iyi değil dedi arkadaş (müşteri takip yönünden) bu bilgiyi paylaşmak istedim elime ulaşmadı bir haftaya gelir yeniden bilgi paylaşabiliriz
  • arkadaşlar bende cowon q5w 80gb sahibi oldum. 5 gündür kullanıyorum. ama pek tatmin olamadım.

1. ekranı o kadarda parlak gelmedi bana.

2. pil ömrü kısa. 7 saat falan film izleniyor diye biliyorum. çok inceledim aleti alırken ama ne yazıkki 2 ya da 3 saat gidiyor bende. az şarj olsa belki derdim pilde arıza var ama resmen 5 buçuk saat falan şarj oluyor ama çabuk tükeniyor.

3. ekolayzırıyla herhangibir bantı +2 yaptığınızda müzik player da tiz bir sinyal belirmeye başlıyor müzik içersinde. bunu sessiz bir yerde test edebilirsiniz. filmlerde test ettim sorun yok ama music player da bu sorun ortaya çıkıyor çok ilginç. test edebileceğiniz müzikler genelde sadece bass frekansların yer aldığı müzikler olabilir. mesela hande yener hipnoz albümündeki ip parçasındaki başında kick ve bass var tam o esnada tizden gelen bi sinyal duyacaksınız. yani music player ı şu an hatalı çalışıyor ve yazılımla ilgili olduğunu düşünüyorum. bu konuyu cowona iletmek istedim fakat üye olduğumda mail adresime active etme kodunu gönderdiğini sölüyor fakat mail adresime baktığımda kod gelmemiş oluyor. bu yüzden cowona bu şikayetimi iletemedim. unutmayın bass frekansların bulunduğu fakat tizlerin bulunmadığı bir parça seçin bu test için. ben verdiğim örnek parçayı başka aletlerde denedim belki parçamda bi sorun vardır diye ama yoktu. ve diğer parçalardada böyle bir sorun gördüm hepsinde oluyor yani. ister wav ister mp3. cowonun music player çıkışında bir sorun olduğunu düşünüyorum artık.

4. bluetooth ta dosya gönderme programı aradım bulamadım windows ce için program bulmak cidden çok zor. sadece kulaklık için bluetooth mu koyulur alete yahu...

5. wireless çok zayıf ve kopmalar oluyor. sinyal çunuğu modemin yanında olsamda düşüp düşüp yükseliyor.

genel olarak alette şu an birsürü sorun var kanımca. en son firmware yükledim. 1.51 ile test ettim bunları. belki önceki firmware ve application da bu sorunlar yoktur diye onlarıda denedim ama hepsinde aynı sorunlar mevcut.

bu arada bir şey daha farkettim arasıra cowon kapanırken lcd ekranınn ışığı biraz daha artıyor. ben lcd ışığını ayarlardan sonuna kadar açtığım halde böyle bir durum var ise demekki lcd ekranın ışığı biraz daha artırılabiliniyor.

sizlerinde yorumlarını bekliyorum ve yukarıda belirttiğim testi kendinizde uygularsanız sevinirim. ben müzisyenim ve ses teknisyeniyim aynı zamanda. bu yüzden böyle şeylere çok dikkat ediyorum. benim cihazımda mı var acaba sadece bu sorunlar? paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

• q5 ini güle güle kullan dostum. inşallah memnun kalırsın. kaça ve nerden aldığını da yazarsan belki almayı düşünenlere yardımcı olur.

1. ben ekran ışığını 2-3 de kullanıyorum hatta 1 de bile kullandığım oldu çok yeterli gayet net ve berrak bir ekran. Çok kafayı takma bence zamanla alışırsın.
    2 pil ömrünü en çok ekran harcar ekran ışığını 2-3 e getir. 2. seviyeye alış bence yoksa 10 dayken 2 filmi zor izlersin.2 deyken en az 4-5 saat gitmesi lazım. Bir de çok karıştırdığın zaman da çok pil gidiyor. karma bir kullanım pili çabuk bitiriyor. Ben tek şarjla 7-8 bölüm prison seyrettim mesela. Yeni aldığın için her fonksiyonunu deniyorsun karıştırıyorsun şimdilik normal bence bir de yeni olduğu için pil 10-15 şarj deşarj sonrası daha verimli bir hale gelir. kullanmadığın zaman wifi ve usb host kapalı kalsın açık bırakma.
    3. Denemedim ama çok önemli olduğunu sanmıyorum. Ben orj kulaklığını değil cx 300 kullanıyorum normal ayarlarla bile çok tatminkar o yüzden hiç ekolayzır ayarını değiştirmedim
    4. Blutut sadece headset için var bence de saçma olmuş ama mevcut haliyle bile blutut dosya transferi için çok hantal kalıyor. Bence olsa da olur olmasa da.
    5. Bu konuda haklısın modemle araya hiçbirşey girmeyecek ki düzgün çeksin. wifi başarısız bence de. Anteni açtığın zaman sinyal artıyor ama yinede yeterli değil.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.