Şimdi Ara

cowon S9 incelemesi (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
1
Favori
92.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı görsel eğitim dersleri swf formatında oluyor .bir deneyeyim dedim attım flash klasörüne bazen azıcık takılma olsada ses ve görüntü veriyor sonuçta ..görüntü iananılmaz net ve okunabilir ama bir sorun var ..görüntü ekrana sığmıyor (haliyle s9 da kullanıllar diye tasarlamamışlar) ama sanırım bir flash dosyasını istediğimiz ebatlara getirmek yapılabilir bir şey olsa gerek ..

radyodan akyıt kalitesini bende beğendim ..bazen bir şarkı hoşunuza gittiğinde neydi bu şarkı diye dört dönmemek için kayıt imkanı olması güzel ..

birçok türkçe romanda attım text olarak (bulunsun diye ) ama türkçe karakterlerde sorun var ..daha önce altyazı konusunda birşeyler okuduğumu hatırlıyorum aynı sebepten diyorsanız dönüp baştan okuyacağım tekrar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbuli

bazı görsel eğitim dersleri swf formatında oluyor .bir deneyeyim dedim attım flash klasörüne bazen azıcık takılma olsada ses ve görüntü veriyor sonuçta ..görüntü iananılmaz net ve okunabilir ama bir sorun var ..görüntü ekrana sığmıyor (haliyle s9 da kullanıllar diye tasarlamamışlar) ama sanırım bir flash dosyasını istediğimiz ebatlara getirmek yapılabilir bir şey olsa gerek ..

radyodan akyıt kalitesini bende beğendim ..bazen bir şarkı hoşunuza gittiğinde neydi bu şarkı diye dört dönmemek için kayıt imkanı olması güzel ..

birçok türkçe romanda attım text olarak (bulunsun diye ) ama türkçe karakterlerde sorun var ..daha önce altyazı konusunda birşeyler okuduğumu hatırlıyorum aynı sebepten diyorsanız dönüp baştan okuyacağım tekrar...

2.sayfada bulunan Notepad++(ücretsiz) programını bilgisayarına kur dostum sonrada aynı resimdeki gibi aç.UTF-8 e dönüştür sorunun hallolur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Q5

quote:

bazı görsel eğitim dersleri swf formatında oluyor .bir deneyeyim dedim attım flash klasörüne bazen azıcık takılma olsada ses ve görüntü veriyor sonuçta ..görüntü iananılmaz net ve okunabilir ama bir sorun var ..görüntü ekrana sığmıyor (haliyle s9 da kullanıllar diye tasarlamamışlar) ama sanırım bir flash dosyasını istediğimiz ebatlara getirmek yapılabilir bir şey olsa gerek ..

2.sayfada bulunan Notepad++(ücretsiz) programını bilgisayarına kur dostum sonrada aynı resimdeki gibi aç.UTF-8 e dönüştür sorunun hallolur.

bir hevesle denedim ama işletim sistemi kısmını es geçmişim daha kötü gösterdi ..nedense ş ğ ı harflerinde sorun yapıyor ö ç yi gösteriyor ..neyse işyerinde denerim ordaki türkçe ..

bu arada denemeniz için ufak bir dosya attım one note hakkında türkçe kısa bir ders ..rar dan cıkartıp doğruca flash klasörüne atabilirsiniz ama onote klasöründe kalsinki her devam etmek istediğinizde kaldığınız yer daha net belli olur ...

http://apidshare.com/files/314021541/ONote.rar ( r eklemeyi unutmayın )

• merhaba, s9 elime ulaştı. ilk izlenimim mükemmel olduğu. daha önce kullandığım cowon u3 ile karşılaştırırsam özellikle video ve radyodaki ses tamamen farklı. u3 te bu seçeneklerde sanki ses özellikleri iptal oluyordu. mp3 dinlemede bariz bi üstünlük görmedim ama s9 dinlerken kesinlikle müziğin içine giriyorsunuz.

s9 un ekranına diyebilecek sözüm yok. mükemmel.

ebatlarına göre çok hafif. içi boş sanabilirsiniz:)

herkese tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: recall

merhaba, s9 elime ulaştı. ilk izlenimim mükemmel olduğu. daha önce kullandığım cowon u3 ile karşılaştırırsam özellikle video ve radyodaki ses tamamen farklı. u3 te bu seçeneklerde sanki ses özellikleri iptal oluyordu. mp3 dinlemede bariz bi üstünlük görmedim ama s9 dinlerken kesinlikle müziğin içine giriyorsunuz.

s9 un ekranına diyebilecek sözüm yok. mükemmel.

ebatlarına göre çok hafif. içi boş sanabilirsiniz:)

herkese tavsiye ederim.

Hayırlı olsun :)
  • cowon s9 da kullandığınız themes leri paylaşırmısınız. benhttp://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://images.ukcs.net/10892/dsc01354nova0821.jpg&imgrefurl=http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php%3Ft%3D40067&usg=__ExgE7lPuuMuOozTH3oZOGk-dH0s=&h=480&w=640&sz=251&hl=tr&start=98&um=1&itbs=1&tbnid=9E2Erd177sFCWM:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dcowon%2Bs9%2Btheme%26ndsp%3D20%26hl%3Dtr%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:tr:official%26sa%3DN%26start%3D80%26um%3D1 adresinde güzel birçok arayüz gördüm. ama uygulanışını ve sorunsuzluğu konusunda şüphelerim var. sorunsuz olarak bu işlemleri yapıp uygulayan varsa, izinden gidebiliriz. bu arada kaliteli ses konusunda hassas olan ve atom işlemcili laptop almak isteyen arkadaşlarıma kesinlikle samsung n120 yi tavsiye ediyorum. 2 gündür hd müzik kliplerimi dinliyorum. şimdiye kadar 6 üst düzey laptop kullandım bunun kadar iyi ses veren cihaz görmedim. neyse konunun dışına çıktım ama kaliteli ses arayan arkadaşlarla paylaşmak istedim.

ayrıca dokunmatik ekran genel olarak başarılı ama bazen 2-3 kez basmak zorunda kalıyorum. özellikle küçük ikonlarda- dönen cd olan ekranda müzik seçerken. bendeki sürüm 2.41. benimle aynı durumda arkadaşlar varsa ve bir çözüm buldularsa öğrenmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recall -- 6 Aralık 2009; 18:19:07 >

• İlgilenenler için satılık cowon s9:

http://forum.donanimhaber.com/m_36245109/tm.htm
  • quote:

Text dosyalarını ANSI olarak değil Unicode olarak kaydedin Altyazılar için de aynı çözüm işe yarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 8 Aralık 2009; 10:12:49 >

• flash uygulamalarının yönünü değiştirme şansımız varmı arkadaşlar.
  • Arkadaşlar merhaba creative ep-630 kulaklığım arızalandı. aynısınımı alsam yoksa biraz daha kaliteli bir kulaklıkmı alsam kararsızım. daha fazla ödeyip yanılmakta istemiyorum. ep630 kullanıpta daha sonra üst bir ürüne geçen arkadaş varsa lütfen bilgi versin. daha önce ep630 kullanmayan, kullandıkları ürünle karşılaştırma fırsatı bulamamış arkadaşlar mesaj atmazlarsa sevinirim.
  • cx300 kullanıyorum, oldukça iyi ama memnun değilim. Bu kadar iyi bir mp3 çalara, cx300 "hafif" kaldı, yenisini alacağım, maaşımı bekliyorum. ATH-CKS70 alacağım. Yukarıda bir arkadaş önermişti.
  • @recall
    Ep630 f/p oranı iyi bir kulaklıktır, deneme şansım oldu fakat ses kalitesi bazında S9 için yeterli olmadığı kanaatindeyim. İmkanınız varsa aynı kulaklıktan ziyade daha iyi bir kulaklığa yönelmenizi öneririm.

@vbalikci
    2 yıldan uzun bir süredir Sennheiser CX300 kullanıyorum ve S9 alana kadar kulaklığımdan çok memnundum. Ama şu anda beklentilerim ciddi anlamda değişti. Kulaklığın hem kalite açısından hem de bas başarımı açısından yetersiz geldiğini hissediyorum. Özellikle de playerda flac dinleme imkanına kavuştuktan sonra... Dolayısıyla S9 için gerçek iem kulaklıklara yönelmek gerektiğini düşünüyorum. ATH-CKS70 yerinde bir tercih olacaktır, şimdiden hayırlı olsun Ben de imkan bulduğumda Sennheiser IE 6 ya da Ultimate Ears Super-Fi'ye terfi etmeyi planlıyorum. Darısı başımıza artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 10 Aralık 2009; 17:49:11 >

• IE6 almayın cx-6 alın o daha iyi
  • arkadaşlar beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. yaklaşık 30 yıldır kulaklıkla müzik dinlememe rağmen bu sektörün bu kadar geliştiğini bir şekilde atlamışım. öyleki 1150 dolarlık kulakiçi kulaklığı görünce açıkcası şaşırdım kaldım. bass tiz midler için ayrı ayrı sürücüleri olan kulaklıkları yeni keşfettim. tabi bu işinde sonu yok. ATH-CKS70 gerçektende benim için iyi bir seçim gibi görünüyor. mantığımda buna daha yatkın. creative deki 9mm sürücülerine karşılık 3,5mm daha büyük bir sürücü var. buda basları daha rahat çıkaracağı anlamına geliyor. fiyatıda 150-200 tl arasında sanırım. mantıklı görünüyor. 5hz ye inebilmesine şaşırdım. şimdi aklımdaki soru şu. bu özelliklerde bu fiyata daha iyisi varmı???

Driver size: 12.5mm
    Driver type: Dynamic
    Frequency range: 5Hz-24KHz
    Sensitvity: 106dB/mW
    Maximum power input: 100mW
    Impedance: 16 Ohms
    Cable: 1.2m, L-plug, Y-split

• quote:

Orijinalden alıntı: recall

arkadaşlar beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. yaklaşık 30 yıldır kulaklıkla müzik dinlememe rağmen bu sektörün bu kadar geliştiğini bir şekilde atlamışım. öyleki 1150 dolarlık kulakiçi kulaklığı görünce açıkcası şaşırdım kaldım. bass tiz midler için ayrı ayrı sürücüleri olan kulaklıkları yeni keşfettim. tabi bu işinde sonu yok. ATH-CKS70 gerçektende benim için iyi bir seçim gibi görünüyor. mantığımda buna daha yatkın. creative deki 9mm sürücülerine karşılık 3,5mm daha büyük bir sürücü var. buda basları daha rahat çıkaracağı anlamına geliyor. fiyatıda 150-200 tl arasında sanırım. mantıklı görünüyor. 5hz ye inebilmesine şaşırdım. şimdi aklımdaki soru şu. bu özelliklerde bu fiyata daha iyisi varmı???

Driver size: 12.5mm
    Driver type: Dynamic
    Frequency range: 5Hz-24KHz
    Sensitvity: 106dB/mW
    Maximum power input: 100mW
    Impedance: 16 Ohms
    Cable: 1.2m, L-plug, Y-split

Kulaklıkların fiziksel özellikleri genelde kulaklığın kalitesi hakkında herhangi bir bilgi vermez. Onun için yukardaki değerlerden daha iyi değerlere sahip bir kulaklık daha iyidir gibi bir şart yok. zaten kulağınızın da 5Hz frekansını algılayabilmesine imkan yok. Karşılaştırma için bu değerler yerine perofrmans konusuna eğilmenizi tavsiye ederim.
    Uygun fiyatlı kaliteli kulaklıklara gelince: S9 kullanıcısı bir arkadaşın Nuforce ne-7si vardı, fiyat olarak 50-60 dolar gibi bir fiyatı ve kendinden söz ettiren performansı var(mış). Geçen günlerde limango da q-jays 262tl ye satıldı, fiyatına göre son derece iyi bir üründü.

• Arkadaşlar merhaba...Çok aktif bir başlık burası.Yazılarınızı elimden geldiği kadar okumaya çalıştım.
    Kısa bir süre içinde PMP bakıyorum.O yüzden affola.
    Creative'den çıktım Samsung P3 ve R1'e geldim.Şimdi ise Cowon S9 gördüm kafam acayip karışık?
    Ne yapsam diye?Cnet Cowon'a 3.5 yıldız vermiş Samsung P3'e 4 yıldız vermiş.

Bu aletin Samsung P3'den eksik yanı mı var anlamadım?
    Kişiselleştirme var değil mi tema vs?
    Bluetooth ile dosya aktarımı ve telefon ile bağlantı var mı?
    Altyazıyı filme gömmeye gerek kalmadan filmde açabiliyor muyuz?
    Oyun var gördüğüm kadarıyla?
    Wi-fi yoktur heralde?Harici hafıza kartı yuvası da?
    Ekran oled ve süper renkliymiş...
    Dokunmatik ekranı nasıl peki aletin?
    Bir de Sürükle bırak var mı?Divx xvid Mpeg-4 ve H.264 için falan yani?
  • Samsung P3 denediğim bir cihazdır.

Cowon S9 ile ses kalitesi ve görüntü kalitesi olarak kıyasladığımda:
    tartışmasız bir şekilde Cowon S9 üstte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 13 Aralık 2009; 9:44:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Samsung P3 denediğim bir cihazdır.
    Cowon S9 ile ses kalitesi ve görüntü kalitesi olarak kıyasladığımda:
    tartışmasız bir şekilde Cowon S9 üstte.

Buradaki birçok kişi için, bu cihazlardaki tek önemli kriter ses kalitesidir.
    Cowon S9 muhteşem ses veren bir flac player'dır.
    Cowon S9 el bilgisayarı veya oyun konsolu değildir.

Söz konusu Cnet değerlendirmesi sadece ses kalitesi incelemesi değildir.
    Burada birçok kişi için hiçbir şey ifade etmeyen kriterlere de yıldız verilmiştir.

Zaten Cnet'de de ses kalitesi olarak Cowon S9'un "superb" olduğunu belirtmiş,
    ama Samsung P3 için buna benzer iddialı bir ifade mevcut değildir.
    Ben ses kalitesi bakımından eğer Cowon S9'a 5 yıldız verilirse,
    Samsung'un 3 yıldız alabileceğini sanmıyorum.

Cowon S9'un Samsung P3'den fazlası var, bu da ses ve görüntü kalitesi.
    Bir kişi için önemli olan müzik dinlemek ise seçim Cowon S9 olacaktır.

Cowon S9'da wi-fi hariç tüm özellikleri mevcut ama Cowon S9 bunlar için alınmıyor.
    Bluetooth sadece kulaklık için kullanılabiliyor,
    dokunmatik ekranı sorunsuz, ekran kalitesi çok iyi, çizilmeye dayanıklı ve sağlam.

Diğer özellikler Cowon S9'un yapım amacı ile ilgili değil.
    Bu özellikler her sıradan cihazda mevcut,
    ama hiçbiri Cowon S9 gibi ses veremiyor.

Cowon S9 ve genelde Cowon markası ses kalitesini
    tek veya öncelikli kriter olarak görenlerin seçtiği bir cihazdır.

El bilgisayarı veya oyun konsolu olarak Cowon S9'un yarı fiyatına, bazen de 2 katına
    içinde akla bile gelmeyecek birçok özelliği olan birçok "cihaz" mevcuttur.
    Şahsen bu cihazları "müzik aleti" olarak görmüyorum.
    Onlar da kendi amaçları açısından başarılı el bilgisayarları veya oyun konsolları.

Ama buradaki birçok kişi gibi ben de, yeni bir cihazı dinlemeye başlar başlamaz,
    Cowon S9'a yaklaşamayan ses verdiğini görüyorum ve
    diğer özelliklerine pek bakmadan rafa koyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 13 Aralık 2009; 10:24:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Arkadaşlar merhaba...Çok aktif bir başlık burası.Yazılarınızı elimden geldiği kadar okumaya çalıştım.
    Kısa bir süre içinde PMP bakıyorum.O yüzden affola.
    Creative'den çıktım Samsung P3 ve R1'e geldim.Şimdi ise Cowon S9 gördüm kafam acayip karışık?

Kişiselleştirme var değil mi tema vs?
    Bluetooth ile dosya aktarımı ve telefon ile bağlantı var mı?
    Altyazıyı filme gömmeye gerek kalmadan filmde açabiliyor muyuz?
    Oyun var gördüğüm kadarıyla?
    Wi-fi yoktur heralde?Harici hafıza kartı yuvası da?
    Ekran oled ve süper renkliymiş...
    Dokunmatik ekranı nasıl peki aletin?
    Bir de Sürükle bırak var mı?Divx xvid Mpeg-4 ve H.264 için falan yani?

bu ürünü almadan önce benimde kafamda sorular vardı, sonuçta s9 gerçektende pahalı bir ürün. sırasıyla iriver ifp890- iriver s20 - cowon u3 kullanmıştım daha önce. kaliteli sese aşına olarak riske girmek istemedim ve s9 aldım. ekran görüntüsü inanılmaz bir ürün. görüş derecesi 180 diyebilirim. öyleki otobüste açtığımda bir şekilde çevremde 3-5 izleyici oluşuveriyor. video olarak çok başarılı. müzik konusunda söyleyecek söz yok. duyduğum en iyi ses. şimdiye kadarki en beğendiğim ürün ifp890 olmuştu. bu ürün onun kat kat üstünde. radyo: kullanımı keyifli ve çekiş sorunu yok. cowon u3 te radyo biraz daha az çekiyordu. divx filmleri ben direkt atıyorum ve sorunsuz izliyorum. convert olayını ise hd müzik kliplerime yaptım. dizayn olarak çok şık. ele iyi oturuyor. buraya kadar durum iyi.... gelelim eksi yönlerine. dokunmatik ekranı iphone kadar iyi değil. sorunsuz çalışıyor ama bazen algıda sorun yaşıyor. tekrar basmak, bazen tekrar tekrar basmak gerekiyor. sakın buradan bunun sorun teşkil ettiği anlaşılmasın. ben yinede altta u3 gibi bir kontrol mekanizmasının olmasını isterdim. hafıza kartı desteği yok. ben bu sebeple 32 gb lık bir ürün aldım. gerçektende bana yettide arttı bile. şuan içersinde 5 film-1400mp3-30kadar video klip-3 konser videosu var ve hala %40 larda doluluk. ekranın dokunmatiğini kitleyebiliyorsunuz. ama kullanım esnasında açmanız gerekiyor. tüm kontrolleri üstteki ve alttaki tuşlarla yapamıyorsunuz. neyse toparlıyalım :) bence alın. kulaklarınıza bir iyilik yapmış olursunuz.

• Anladım Cnet zaten genel değerlendirmiş.
    Tamam ses olarak Cowon çok iyi.
    Zaten alırsam müzik+video için alacağım.O güzelim 3.3'' Amoled ekranda filmler gayet iyi izlenir diye düşünüyorum.
    Benim merak ettiğim kişiselleştirme Widget tarzı şeyler ile ekranı kişselleştirebiliyoruz heralde.
    Bluetooth ile dosya alamıyor muyuz?
    Dokunmatik ekran anlaşıldı.

Fiyat olarak yurtdışında IpodTouch'dan 50€ daha ucuz ama Wi-fi ve dokunmatiklik dışında Ipod Touch'dan daha iyi diyebilirim.
    Bir gariplik var, Amazon.de Cowon S9 150€ Amazon.co.uk'de ise 169£ böyle bir fiyat farkı görmedim ilk defa görüyorum?
    Samsung P3'de 180€ ona o kadar vereceğime kesin Cowon alırım.

Siz ne diyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.