Şimdi Ara

cowon S9 incelemesi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
1
Favori
92.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: freedom36

Bu başlığı bir süredir takip edenlerdenim ve Cowon S9 konusunda "müzik iştahımı" nizami kabarttığınızı söylemeden geçemiciiiiim

Şu an o medya oynatıcıya sahip olmak için neler vermezdim! Ama cebimden 500 lira veremeyeceğim de su götürmez bir gerçek şu anda...

Bir de kulaklık meselesi var tabi.. Şöyle bir soru yöneltsem, kulak içi kulaklıktan ziyade şu kafayı saran kulaklıklardan- kafa üstü kulaklık mı diyeceğiz, tam adını bilmiyorum maalesef - hangi marka/modeli tavsiye edersiniz? Örneğin yine bir Sennheiser mi yoksa Westone mu yahut bir Sony, Philips ya da herhangi başka bir marka mı? Bütçe olarak da 100-150 lira desek mesela?..

Sizin gibi müzik "guru"larından bu tavsiyeyi almak gerçekten hoş olacak benim için.

İnşallah ileride ben de bir Cowon S9 sahibi olabilirim, dualarınızı da bekliyorum tabi ki

Herkesin hoşçakalması dileğiyle...

westone 3 ve cowon s9 ölümcül kombinasyon

• Ses kalitesi olarak bence herhangi bir model beklemeye gerek yok.

Tüm pro. ve amatör kullanıcıların birleştiği üzere ses kalitesi bakımından Cowon S9 en iyi seçimlerden biridir.

Line-out çıkışı yok. Ancak ben bazen kulaklık amfisiyle de (preamfi olarak) kullanıyorum, mükemmel ses veriyor, line-out'a gerek kalmıyor.

Bu konuyu önceden bu başlıkta tartışmıştık, Cowon S9 kulaklık çıkışından çok net ses verdiği için diğer pek çok cihaz gibi line-out ihtiyaç kalmıyor. Denenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 7 Kasım 2009; 14:33:45 >
  • İnternete sıklıkla giremediğim için 2.50 güncellemesinden yeni haberim oldu ve hemen size haber vereyim dedim ama gördüğüm kadarıyla anında haberiniz olmuş.

AA_1965 format attığınızdan bahsetmişsiniz. Siz de Panasonic'in SD kartlar için olan formatlama programını kullandınız mı ? Ayrıca merak ettiğim bir konu var format attıktan sonra şu video, music... klasörlerini s9'un içine biz mi atıyoruz yoksa firmware güncellemesi ile otomatik olarak geliyor mu ? Son olarak firmware güncellemesi yaparken veri yedeklemesi yapmak şart mı; güncelleme esnasında bu dosyalar siliniyor mu ?
  • oguzhan5069,

Windows, Panasonic formatını tanımadı ve firmware dosyalarını kopyalayamadım.

Bu nedenle formatı Windows FAT32 olarak attım. Hiçbir sorun yok.

Herşey silindikten sonra 3 adet firmware dosyası tüm klasörleri ve sistem dosyalarını getiriyor.
    Herşey bu 3 dosyada. Hiçbir klasör veya dosya yaratmadım.

Güncellemede dosyaların yedeğini almak gerekmiyor ancak yedeği yoksa alın, çünkü Windows'un saçmalıklarından dolayı bir iletişimsizlikte dosyalar silinebiliyor.

Sorun Windows kaynaklı, cihazla ilgili değil. Malum Windows saçmalıkları.
  • AA_1965 ;

Hazır sizi yakalamışken bir soru daha sorayım:

Sık sık sevdiğim sanatçıların cdlerini satın alıyorum ama canımı bir hayli sıkan bir mevzu var: Açıkçası albüm bilgilerini tek tek elle girmek çok sıkıcı ve zaman kaybı geliyor. Yanlış hatırlamıyorsam "Easy CD-DA Extractor" programını siz önermiştiniz. Bu tip programları internetten albüm bilgilerini istediğimiz siteden almaya programlayamaz mıyız ? Bu programın ve benzer bazı programların belli data bankalarından (yabancı kaynaklı) bilgi aldığını gördüm. Bu siteler dışındaki bir siteye nasıl yönlendirme yapabiliriz ? Örneğin aveamüzik indirme sitesi var; bu sitede albüm bilgileri mevcut; programları bu tip sitelere yönlendirme yapamaz mıyız ?
  • oguzhan5069,

Easy CD-DA Extractor yazılımı freedb'den data alıyor ve burada Türkçe CD'ler dahil hemen hemen tüm CD bilgileri var.

Settings'den "use automatic freedb query" ve "automatically read CD-TEXT info." seçili olsun ve "retrieve"ı seçtiğinizde bilgileri getirecektir.

Farklı bir siteye yönlendirmeyi hiç denemedim, bulursam bildiririm.

Birkaç kere "retrieve" yapın, büyük ihtimalle bulup getirecektir. Bazen sitede sorun olabiliyor. Tekrar deneyin.

Hiç tahmin etmediklerimi bile bulup getirdi.

Not: "http://www.allmusic.com" sitesini kullanmıyorsanız öneririm. Çok beğendiğim bir site.
    "Discography" bölümüne mutlaka bakınız. En azından buradan copy-paste yapabilirsiniz.
    Sitede gruplar ve müzik türleri hakkında gerçekçi bilgiler bulacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 7 Kasım 2009; 20:10:37 >

• Bana cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum. İlginizden ve verdiğiniz cevaplardan ötürü.

Bose Around Ear gerçekten çok hoş duruyor; bir kenara yazdım

Buraya takılan herkesin aklının bir köşesinde bulunsun:

Olur da elinizden çıkarmak isterseniz Cowon S9'unuza her an talip olabilirim.

Gününüz hayırlı ve güzel olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom36 -- 8 Kasım 2009; 15:30:17 >
  • teşekkür ettim helsloot ..
    birkaç karıştırma ile hold işini hallettim ve istediğim gibi oldu . gün geçtikçe alışıyor tabi insan ..ayaraların bir menu haritası var mı ? burda tum özelliklerini dökemeyiz belki ama bir menu haritası olsa hangi ayar ne yapıyor yazsak kendi keşfetmek isteyenler dışındakilere hızlı çözümler sunar diye düşünüyorum .
  • cowon s9 la cowon x5l i kıyaslama fırsatı bulan var mı? ikisinin ses konusundaki benzerliklerini yada farklılıklarını cok merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: batman19

burda söz konusu olan sey ses kalitesi degil...vatandas daha kombine bir cihaz alıp almamak konusunda görüs istemis bende fikrimi yazdım...ben yorumumu yaptım ve sans diledim...simdi burda polemik cıkarmaya calısma...herkes neyin ne oldugunu biliyor...cowon s9 baslıgında samsungun ses kalitesinden bahsetmekte cok sacma geliyor...bu konuyla alakalı samsung bölümüne konu acabilirsin...ben burda bir markayı kötülemiyorum sadece fikrimi söyledim...referans alınacak bir acıklama yapacak olsaydım bu daha genis ve kapsamlı olurdu)denememi referans alınacak bir kulaklık ve bit oranı yüksek sarkılarla yapmadım)...benim anlatmak istedigim seyi okuyan herkes anlamıstır...umarım sende tekrar okudugunda anlarsın...marka fanlıgı yapmanın bir alemi yok...

söz konusu sadece ses kalitesi olacaksa bir telefon icin nokianın bu konuda samsungu alt edecek cok cihazı var...ama sadece ses kalitesi icin telefon almak ne derece mantıklı bilemiyorum...yine söylüyorum ben herhengi bir markayı kötülemiyorum acıkcasıda umrumda degil...sadece fikrimi yazdım...

Öncelikle bana mesaj atan arkadaşlarıma teşekkür ederim. sözlerini dinledim ve amerikadan s9 siparişi verdim sanıyorum 20-25 gün içersinde elimde olacak. 40 yaşına yaklaşmış biri olarak bazı arkadaşlarımdan bir ricam olacak. lütfen marka fanı olmayınız. ne samsung ne cowon, ne iriver, ne nikon ne canon vb vb bunların hiçbiri babamızın oğlu değil. ben uzun süredir forumları akıl hocası olarak görüyorum. amaç az paramızla en iyiyi almak. ama bazen yorum yapanların o cihazları kullanmadığını :) bile duymak, ister istemez insanda bir tebessüm oluşturuyor. neyse forumu sulandırmayayım. umarım iriver ifp190->iriver 230->cowon u3 ten sonra onları aratmayacak bir ürün almışımdır. saygılarımla...

• audible nedir ücretsiz üyelik kısmından faydalanalımmı kart istiyor ama?
  • ARKADAŞLAR ÇOK ACİL GÖRÜŞÜNÜZÜ ALMAK İSTİYORUM. TİTİNYUM MU YOKSA PARLAK METAL OLANIMI ALAYIM. ŞİMDİDEN TŞK.
  • bana bugün titanyum black geldi süper bişey yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: recall

ARKADAŞLAR ÇOK ACİL GÖRÜŞÜNÜZÜ ALMAK İSTİYORUM. TİTİNYUM MU YOKSA PARLAK METAL OLANIMI ALAYIM. ŞİMDİDEN TŞK.

Titanyum tavsiye ederim ben, söylenene göre krom olanın çizilme ihtimali yüksek (kaynak- yabancı forumlar), titanyumda böyle bir ihtimal yok. ancak dikkat çeken bir pmp ye sahip olmak istiyorsanız ve dikkatli kullanmayı da düşünüyorsanız krom da alınabilir tabiki
  • ben yeni birşey keşfettim s9u sağa veya sola sallayınca parça değişiyor. belki biliyorsunuzdur ama ben çok sevdim bu özelliği yaaaa
  • S9'um geldiiiii diye havanı attın, incelemeni yapmıyorsun ! Başlığa bakar insan bi yahu... cık cık cık olmuyor ama böyle

quote:

Orijinalden alıntı: siyahla

ben yeni birşey keşfettim s9u sağa veya sola sallayınca parça değişiyor. belki biliyorsunuzdur ama ben çok sevdim bu özelliği yaaaa
  • Bende buradaki yorumları okudum. İpod touch kullandım, creative zen kullandım, şimdi de iphone'nin ipod özelliğini kullanarak dinliyorum mp3 ama yetmiyor. Ses olarak. Farklı bir şeyler denemek istiyorum, sanırım S9 bunun için tam aranan bir ürün, haftaya pazartesi almış olacağım, bakalım nasıl olacak :) Yorumlarımı yazarım burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AA_1965

Arkadaşlar firmware 2.50'yi YÜKLEMENİZİ ÖNERMİYORUM.

Diğer kullanıcılar da baksın lütfen, bence 2.50'de seste düşme var.

3 defa denedim. Aynı parça ile 2.41 ve 2.50 arasında kıyaslama yaptım.

(Bazı eklemeler var ve çok güzel bir bekleme ekranı yapmışlar)

%100 emin olamıyorum ama 2.50'de seste düşme var bence.

Tekrar formatlayıp 2.41 yükleyeceğim.

Deneyen varsa lütfen görüşünü yazsın.

Emin olmak için başka kişilerin görüşünü bekleyin lütfen ya da kendiniz deneyin.

helsloot denedin mi? Ne dersin?

---------------------------

Ben tekrar 2.41'i yükledim.

arkadaşım bende 2.50 yi yükleyip denedim ses kalitesi bariz bir şekilde değişti diye düşünüyorum. 2.41 e döndüm tekrar. bu arada yeni arayüz gayet güzelmiş.

• yaklaşık 2 yıl arcos 605 kullandım artık taşıması zor geldiginden kızımın ipod unu calıp dinlemeye başladım ama onuda fazla calamamaya başlayınca bir mp3 player araştırmaya başlamışken s9 ile tanıştım ve o gunden beri kulagımdan cıkaramıyorum işe giderken bazen dalıp kendimi evimde muzik setimin başında muzik dinliyor sanıyorum boyle ses kalitesini gercekten beklemiyordum .kaliteli ses verdigini sandıgım arcos 605 ile arasındaki fark cok ama cok büyük.arcos 605 film izlemek için iyi bir seçim ama müzikte s9 insanı kendinden geciriyor.Evde SENNHEISER HD-555 kulaklıgımla sorunsuz ve keyifle kullanıyorum ve creatıve x-fi ses kartımdan daha iyi ses alıyorum . Cok mutluyum s9 umla daha ne soleyeyim.

Su an v-moda vibe kulaklık kullanıyorum s9 umla memnunum genelde ama moonster turbini merak ediyorum kullanan arkadaslar tavsiye ederlermi vibe den cok artısı olurmu yazarlarsa sevinirim.Westone 3 ayrıca merak ettigim bir kulaklık o kadar butçe ayırmaya musait olunca denemek istiyorum mutlaka ama westone um3x tavsiye edilmiş cogu yerde bu kulaklık profesyonel sanatcılar icin sahne kulak monitoru ve dolayısıyla bazı frekanslarının kapatılmıs oldugunu dusunursek müzik dinlemek için yapılmiş wesotne 3 yerine neden tavsiye ediliyor bilgisi olan beni aydınlatırsa cok makbule gecer.

iphone ile kartıraştıranları da anlıyorum insan 2000 ytl verdiği aletin cöpten ibaret oldugunu anlayınca psikolojik cökuntuye girip ne yaptıgını bilemiyor tabi.Ama 3g var deyip te on yuzunde kamera bile olmayan cihazı nasıl alıyorlar tamamen onların hatası.Ha diyorlarki aynı şeylermi kardeşim telefon biri o zaman neden apple nin çöpüne para veriyorsunuz aslanlar gibi HTC touch hd diye bir alet var kardeşim iphone nin vaad ettikleri o gercekten yapıyor.

flac calabilecek bir player araken donanım haberde s9 u duyup bhphoto dan sipariş ettim 200 usd cihaz ve 61 usd ups kargo ile 3 gun de sorunsuz elime geldi .genelde alışveriş yaptıgım bir site guvenli bir şekile almak isteyen alabilir.Amerikada yasayan ve bilgisayar firmasında calısan arkadasımın geri donen sorunlu ürünleri ve iadeleri ebayda sattıklarını ve cogu ürünün ebayda bole oldugunu solediginden beri ebaydan alışveriş yapmıyorum ne kadar doğru bilmem ama kıllandım bi kere.Forum da cihazım gümrüge takıldı diyenlerin nasıl üçret ödemeden aldığını sormuşsunuz .Malesef takıldımı üçret ödemeden alamazsınız ve zor bir sureçtir.O gidip posta gümrüğünden alan arkadaşların olayı ise postacılar belli bir büyüklükten sonraki paketleri getirmiyorlar sizi oraya cagırıyorlar .Ben model ucak larlarla uğraştığımdan ve devamlı buyuk paket getirtiğimden postacımıza iş yerime geldiginde yemek ısmarılıyorum kapıma geliyor paketlerim.Tabi ups seceneği daha konforlu ama pahalı.

yazımdaki türkçe karekter hatalarının kusuruna bakmayın yazdıgım klavye sorunlu su an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esarisoy -- 18 Kasım 2009; 17:42:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: esarisoy

Su an v-moda vibe kulaklık kullanıyorum s9 umla memnunum genelde ama moonster turbini merak ediyorum kullanan arkadaslar tavsiye ederlermi vibe den cok artısı olurmu yazarlarsa sevinirim.Westone 3 ayrıca merak ettigim bir kulaklık o kadar butçe ayırmaya musait olunca denemek istiyorum mutlaka ama westone um3x tavsiye edilmiş cogu yerde bu kulaklık profesyonel sanatcılar icin sahne kulak monitoru ve dolayısıyla bazı frekanslarının kapatılmıs oldugunu dusunursek müzik dinlemek için yapılmiş wesotne 3 yerine neden tavsiye ediliyor bilgisi olan beni aydınlatırsa cok makbule gecer.

Vibe'dan daha iyi bir kulaklık istiyorsanız bütçeniz doğrultusunda o karakterde alabileceğiniz benim denediğim 3 kulaklık Audio-Technica ATH-CKS70, Turbine ve IE8'dir. Hepside vibe'dan daha iyi performansa sahiptir.

UM3 çoklu armatür sürücülü bir kulaklıktır. Frekans aralıklarının belirli ölçüde kapatıldığı doğrudur (bir monitör kulaklığı olduğu için) ama bu çokta sorun teşkil edecek bir durum değil. Çok sürücülü olmasının en büyük avantajı belirli frekansları ayrı ayrı verebilen sürücülere sahip olmasıdır. Böylece daha fazla detay ve frekans başarımına sahip olmuş olacaksınız. Yani S9 ile çok iyi performans alabileceğiniz ürünlerdendir.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.