Şimdi Ara

cowon S9 incelemesi (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
1
Favori
92.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Bluetooth ile dosya alamıyor muyuz?

Siz ne diyorsunuz?

Yukarıda da söylediğim gibi bluetooth sadece kulaklık içindir, dosya transferi yapılamaz.
    Bluetooth kulaklıklarla sorunsuz çalışmaktadır.

Dokunmatik ekran sorunsuz çalışmakta.
    Ekran kapasitif olduğu için tırnakla basmamak ve ekran koruması olmaması gerekiyor.
    Parmakta nasır olması veya ıslak olması bazen algılamada bir anlık gecikme yaratabilir.
    Bu bir sorun değildir ve kapasitif ekranların hepsi bu karakterdedir.
    Bazı kullanıcılar hiç ikilemeden kullanabilir,
    bazılarında ise ara sıra belirttiğim şartlarda algılama gecikmesi olabilir.
    Ekran çizilmeyen bir maddeden üretilmiş ve hayret verecek kadar sağlam.
    Görüntü kalitesi çok iyi ve renkler çok canlı.

Cowon S9'daki ses kalitesi şu anda rakipsizdir.
    Buradaki birçok kişi ve benim gibi, öncelikli kriteriniz ses kalitesi ise Cowon S9 düşünmeden alınır.
    Diğer konular benim ilgi alanıma girmediği için benim için önem taşımıyor ve bir yorumum yok.
    Sese dalıp gidince ekrana bile bakmıyorum.
    Bu sesi veren bir cihazın ekranı bile olmasaydı yine de alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 14 Aralık 2009; 9:02:19 >

• quote:

Arkadaşlar merhaba...Çok aktif bir başlık burası.Yazılarınızı elimden geldiği kadar okumaya çalıştım.
    Kısa bir süre içinde PMP bakıyorum.O yüzden affola.
    Creative'den çıktım Samsung P3 ve R1'e geldim.Şimdi ise Cowon S9 gördüm kafam acayip karışık?
    Ne yapsam diye?Cnet Cowon'a 3.5 yıldız vermiş Samsung P3'e 4 yıldız vermiş.

Bu aletin Samsung P3'den eksik yanı mı var anlamadım?
    Kişiselleştirme var değil mi tema vs?
    Bluetooth ile dosya aktarımı ve telefon ile bağlantı var mı?
    Altyazıyı filme gömmeye gerek kalmadan filmde açabiliyor muyuz?
    Oyun var gördüğüm kadarıyla?
    Wi-fi yoktur heralde?Harici hafıza kartı yuvası da?
    Ekran oled ve süper renkliymiş...
    Dokunmatik ekranı nasıl peki aletin?
    Bir de Sürükle bırak var mı?Divx xvid Mpeg-4 ve H.264 için falan yani?

unuttuğum bir ayrıntı var ekleyeyim....
    şarj kablosu 20 pin değişik bir kablo. cihaz üzerindeki bu 20 pinlik giriş üzerinden line in giriş vs yapıyorsunuz ama bu kablo tr de yok. özel getirmeniz lazım. bu konuda u3 deki standart şarj girişi ve line in girişini özlemle anıyorum.

• Şuanda en iyi ses veren 2 cihaz vardır birisi sony x1050 ve cowon s9 dur diğer cihazların ses kalitesi vasattır hele ipod'a filan hiç bulaşmayın manuel Eq ayarı bile yok ipod touchlarda
  • Cowon S9 çok net ses verdiği için line-in (line-out olarak düzeltirim) girişi gerekmemektedir ve
    örneğin kulaklık amfisi kullanmak isteniyorsa, kulaklık girişinden kayıpsız şekilde kullanılabilmektedir.
    Bu şekilde değişik empedanslı kulaklıklarla deneyip mükemmel sonuçlar aldım.
    Ayrıca kulaklık girişinden pre-amfi bağlantısı yaparak mükemmel sonuç aldım.

Cowon'un data/şarj kablosu yedek olarak alınmak isteniyorsa
    E-Bay veya Amazon'dan kısa bir sürede gelmektedir.
    Ben alttaki adresten yedek olarak aldım. 5-15 dolar civarı bulunabiliyor.

http://www.amazon.com/COWON-USB-Cable-for-S9/dp/B001PNX3VO/ref=pd_cp_e_3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 16 Aralık 2009; 0:08:47 >

• Şimdi o zaman varsa Cowon S9 bakıyoruz UK'den.
    Chrome black güzelmiş.
    Sizler bu aleti nasıl taşıyorsunuz kılıf vs de isteyeyim mi yanında?
    Bir de orta seviye bir kullanıcı için kulaklık tavsiyesi.İçinden çıkan kulaklık çok mu kötü?

Bende 5.1 1000Watt Sony Home theatre var.Önde MP3 bağlamak için 3.5mm jack girişi var.
    O da kesmezse diye arkyada Sony ürünlerle uyumlu veya Blutooth standa bağlanan media port koymuşlar.
    Şimdi Cowon S9'u 3.5mm ile bağlayabilirim o zaman ses sistemine.

Peki bu Zune HD için ne dersiniz?
    Zune HD güzel ama ses kalitesini bilemem.
    Video oynatması çok kısıtlı.Avi vs yok.
    Wireless var.
    En büyük artısı Tegra var.
    Ama bunların yanında Microsoft'un anlamsız pazar teknikleri ve sömürüleri devam ediyor.
    HD video out diyor ama onu kullanmak için bir dok lazım.

Cowon S9 16Gb ile araında fiyat olarak 20$ gibi bir fark gözüküyor.
    Ne yapmsam

• quote:

Peki bu Zune HD için ne dersiniz?
    Zune HD güzel ama ses kalitesini bilemem.

Zune, epey bir süre denediğim bir cihazdır.
    Daha önceki sayfalara bakarsanız birçok cihazla ilgili kıyaslamaları bulabilirsiniz.
    Zune, ses kalitesi konusunda Cowon S9'a rakip olabilecek bir cihaz değil.
    Cowon S9 çok farklı bir şekilde üsttedir.

Kararsız kaldığınızı düşünüyorsanız ve öncelikli kriteriniz ses kalitesi ise,
    cihazların hepsini aynı flac parça (veya çok yüksek kalite formatlar) ile denemenizi öneririm.
    Ses kalitesi dışındaki diğer özellikler zaten her cihazın ilgili sitelerinde mevcut.

Bahsettiğiniz diğer özelliklerin Cowon S9 kullanıcıları için önemli olduğunu düşünmüyorum,
    çünkü daha önce de söylediğim gibi Cowon S9, Türkiye ve yurt dışındaki
    büyük çoğunluktaki kullanıcıları tarafından üstün ses kalitesi için alınan bir cihazdır.

Uygun kulaklık seçenekleri için tüm sayfalara bakmanızı öneririm.
    Ön sayfalarda çok faydalı öneriler ve deneyimler mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 14 Aralık 2009; 19:45:37 >

• Evet biraz araştırdım Zune HD dandik olmuş.
    Bug dan vs geçilmiyormuş.Sadece kağıt üstündeymiş özellikler.
    O yüzden Cowon'a rakip bile olamaz.

Tamam cowon'u düşünüyorum.
    Yalnız dediğim gibi taşıma meselesi nasıl?Kılıf vs alayım mı?

Neyse mesajlar için saolun.
    Bakalım kulaklığa da bir.

Bu arada BT'den dosya transferi ve BT ile telefon bağlantısı için yazılım gerekli diye düşünüyorum.
    Cowon isterse bunu da halledebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 14 Aralık 2009; 19:46:32 >
  • quote:

Yalnız dediğim gibi taşıma meselesi nasıl?Kılıf vs alayım mı?

Benim kullandığım ve çok memnum olduğum kılıf:

http://www.amazon.com/gp/product/B001PNT80O/ref=cm_cr_asin_lnk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 14 Aralık 2009; 19:51:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AA_1965

Cowon S9 çok net ses verdiği için line-in girişi gerekmemektedir ve
    örneğin kulaklık amfisi kullanmak isteniyorsa, kulaklık girişinden kayıpsız şekilde kullanılabilmektedir.
    Bu şekilde değişik empedanslı kulaklıklarla deneyip mükemmel sonuçlar aldım.
    Ayrıca kulaklık girişinden pre-amfi bağlantısı yaparak mükemmel sonuç aldım.

Cowon'un data/şarj kablosu yedek olarak alınmak isteniyorsa
    E-Bay veya Amazon'dan kısa bir sürede gelmektedir.
    Ben alttaki adresten yedek olarak aldım. 5-15 dolar civarı bulunabiliyor.

line in girişinden kastım dış kaynaktan cowon a giriş yapıp ses kaydetmekti. benim çok işime yarayan bir özellikti. bilginize...

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 16 Aralık 2009; 0:06:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: recall

quote:

line in girişinden kastım dış kaynaktan cowon a giriş yapıp ses kaydetmekti. benim çok işime yarayan bir özellikti. bilginize...

Kayıt yapmak aklıma bile gelmediğinden ben line-out (çıkış) kasdedildiğini düşündüm.

Cowon'un source olarak kullanılmak istendiğini düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 16 Aralık 2009; 0:02:42 >

• merhaba,
    cowon s9 için hazırlanan arayüzü aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. müthiş bir kullanım kolaylığına sahip oluyorsunuz.

http://iaudiophile.net/forums/showthread.php?t=32219

benim şimdiye kadar kullandığım en güzel arayüz bu daha iddaalı seçenekler varsa lütfen sizlerde paylaşın.

konu anlatımı: http://iaudiophile.net/forums/showthread.php?t=29861

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recall -- 19 Aralık 2009; 12:04:16 >

• quote:

merhaba,
    cowon s9 için hazırlanan arayüzü aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. müthiş bir kullanım kolaylığına sahip oluyorsunuz.

benim şimdiye kadar kullandığım en güzel arayüz bu daha iddaalı seçenekler varsa lütfen sizlerde paylaşın.

"Aero Ultimate G2"yi yükleyip inceledim,
    gerçekten başarılı ve üzerinde uğraşılmış bir arayüz (UCI).
    Teşekkür ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 19 Aralık 2009; 16:38:51 >

• quote:

quote:

merhaba,

"Aero Ultimate G2"yi yükleyip inceledim,
    gerçekten başarılı ve üzerinde uğraşılmış bir arayüz (UCI).
    Teşekkür ederiz.

her an farklı bir özelliğini keşfediyorsunuz. sanırım pil ömründen biraz daha fazla çalıyor ama kesinlikle değer. özellikle ekran kitleme-ekran üzerinden ses açma kapama seçenekleri ve büyük butonlu arayüz çok güzel.

• Benim için Cowon S9 olayı bir süreliğine bitti denebilir.
    İngiltere'de tam 200£ yani yaklaşık 500Tl.
    Gittigidiyordan almak daha mantıklı tabi 400Tl yine fazla, veremeyeceğim bir miktar olur.
    ABD'de 200$ kargoyla vs yine 400Tl'ye falan gelir işte.
    Keşke arkadaş ABD'den gelseydi 300Tlyi direkt verip alırdım Cowon'u
    Sizler ne kadara almıştınız?
  • arkadaşlar ,bir konuda cowon s9 ile creative zii egg arasında kaldım.Elimde birsürü hd voleybol maçı var ve bu maçları nokia 6120'mde izlerken maalesef topun nerede olduğunu bile anlayamıyorum.Çok bulanık çıkıyor,top süzülürken arkasında iz bırakıyor.S9'un spor videolarını da güzel bir şekilde oynattığını söylüyorlar.Acaba s9 gerçekten voleybol maçlarını izleyebileceğim kadar keskin ve güzel oynatabiliyor mu?Creative zii egg çıkana kadar beklemek istemiyorum ama mecbur kalırsam da beklerim hani.
    (Merak edenlere test için örnek birkaç dakikalık video gönderebilirim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biofreak

arkadaşlar ,bir konuda cowon s9 ile creative zii egg arasında kaldım.Elimde birsürü hd voleybol maçı var ve bu maçları nokia 6120'mde izlerken maalesef topun nerede olduğunu bile anlayamıyorum.Çok bulanık çıkıyor,top süzülürken arkasında iz bırakıyor.S9'un spor videolarını da güzel bir şekilde oynattığını söylüyorlar.Acaba s9 gerçekten voleybol maçlarını izleyebileceğim kadar keskin ve güzel oynatabiliyor mu?Creative zii egg çıkana kadar beklemek istemiyorum ama mecbur kalırsam da beklerim hani.
    (Merak edenlere test için örnek birkaç dakikalık video gönderebilirim)

merhaba, gerçektende zor bir karar. zii deki özellikler bir hayli fazla. ben cowon s9 a hd konser ve hd klipleri yükledim. sorunsuz olmakla birlikte kesinlikle çok net, çok hızlı. görüntü kalitesi için olumsuz yorum yapmak mümkün değil. hızlı görüntüler iz bırakmıyor. şimdiye kadar yaşadığım tek sorun beyonce un (6,5gb lık konserini convert ettikten sonra) 2,3gb lık hd konserini izleyememek oldu. onuda cowon d2 formatına göre convert edip çözdüm. şuan o konseri hd olmasada vcd kalitesinde izliyorum.180 derece ve her yönden görüşün kaybolmaması inanılmaz keyifli. ben amerikadan 32 gb 425 tl ye aldım. bir arkadaşım 525 tl ye sahibinden com aracılığı ile amerikadan gönderiyor. öneririm.

• Keşke ingiltere'de de fiyatlar uygun olsa.
    Cowon'daki Amoled ekranda kesinlikle ghosting olmaz.Ekranın en önemli özelliği de budur zaten.
  • sanırım dayanamayıp tercihimi cowon'dan yana yapacağım ,eski T2'mi de kardeşime veririm artık.
  • Arkadaslar sunu belirtmek istiyorum. Bu cowon s9'un bir cok ozelligi rahatligi kullanimi guzel ok ama su bir gercek ki dun yaptigim testlerde bu aletin ses kalitesinin ciddi anlamda vasat oldugu. Trekstor vibez ile karsilastirilamiyacak duzeyde. Bu aleti aldigima bin pisman olmus durumdayim. Tum eq ayarlarini denedim s9'da ama nafile. Trekstor ses kalitesi olarak cok ama cok ustun. Zaten s9'da dijitallik akiyo trekstor bu durumu ciddi anlamda asmis durumda dogala cok yakin ve ozellikle bass konusu trekstor'un ustune gormedim.

Kullandigim kulak ici kulakliklar; Ultimate ears triple fi 10, monster turbine, v-moda, sony mdr nc22 ve sennheiser cx500. Tum kulaklici kulakliklarimda test ettim ve galip tartismasiz trekstor vibez. Bahsettigim gibi sadece ustun oldugu konu ses kalitesindedir ve zaten bunun icin yapilmistir lutfen diger ozellikleriyle karsilastirip bir tutmayiniz. Ozellikle sudan ucuza aldigim v-moda ile kullandigimda agzim acik kaliyo. Ses kalitesinde Monster ve triple fi10 icin yorum bile yapmiyorum en sevdigim kulakligim olan sony mdr nc 22 besleme sorunu oldugu icin trekstor vibez bile ustunden gelemiyo cx500 de bazen guzel etkiler yaratiyo ama cx500 kesinlikle onerilmez fiyatini hak eden bi kulaklik degil.

Ama sunu soyluyebilirim ki elimden en iyi kulakliklar ve en iyi playerlar gecmis biri olarak trekstor ve v-moda en uygun butceyle mukemmele yakin sesi sunuyo yani kaliteyi o kadar para verip uzaklarda aramaniza gerek yok. Ultimate ears ve monster olmasina ragmen inanin v-moda ile dolasiyorum bu kadar tatminkar bir butceyle aldigim sese hala inanamiyorum.

Bu arada sunu tekrar belirtiyim bu karsilastirma sadece ses uzerinedir, benim icin en onemli olan nokta sadece sestir cunku muzisyenim ve 10 yildir muzikle ugrasiyorum az cok anlarim sesten, sadece tek kriteri ses olan arkadaslar icin bu playeri siddetle oneririm ben cowon s9 da diger ozellikleri bi kere bile kullanmadim ha kullancak arkadaslar icin oneririm tabi guzel bi alet o konuda ama ses konusunda her yerinden dijitallik akiyo. Her player dijital fakat bunu dinleyiciye yansitmayan ender aletlerden vibez. O kadar korkuyorum ki bisey olucak diye, inanin komik gelebilir cowon'u satip 2 tane daha vibez alicam o kadar

not: bu asla ve asla reklam degildir kesinlikle yanlis algilanmasin, sadece ses kalitesine ciddi anlamda onem veren arkadaslar icin yazilmistir. Saygilar

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.