Şimdi Ara

cowon S9 incelemesi (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
1
Favori
92.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki en son yorumunuza istinaden soruyorum, dijital ses sunan diğer playerlardan üstün müdür?

Hani biraz fotoshoplu resim, fotoshopsuz olanından daha hoş durur ya, doğallık falan dinlemez bazen insanın egosu Aynen onun gibi, acaba biraz dijitallik benim için iyi midir diye düşünüyorum? Tabi bunu bazı türleri tenzih ederek söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom36 -- 28 Aralık 2009; 10:54:21 >
  • (----edit)

"Benim kulağım böyle algıladı" demek teknik geçerlilik taşımaz.
    Onun kulağı, bu şekilde algıladı diye o ses "doğal değildir" anlamını taşımaz.

Teknik gerçekler ve bu cihazların ne yapıp, ne yapmadığı çok açıktır.
    Bu mühendislik işidir. Tasarım gerekleri neyi öngörürse onu verir bu cihazlar.

Kulaklıkla dinlenen her cihaz sesi düzenleyerek vermek zorundadır.
    Ses doğrudan değil de bir kayıttan size ulaşıyorsa, zaten işleme tabi tutulmuş demektir.
    Bu nedenle, bu cihazların sınıfında, doğal sesten bahsetmek fazla mana taşımaz.

Ayrıca buradaki birçok kişi de gayet iyi bilir ki,
    birçok CD kaydını dinlenebilir hale getirmek için equalizer kullanmak zorunluluğu vardır.

Bu başlıkta bulunan "Meraklısına Faydalı Bilgiler" makalesi önemli bilgi içermektedir.
    "...kaynak bir DDD CD olsa bile, kulaklıkla dinlemeye göre optimize edilmemiştir.
    Her şey kusursuz olsa dahi (iyi bir ses kaynağı-CD veya kayıpsız ses dosyası, iyi bir kulaklık, iyi bir kulak), yine de dinlediğiniz müzikte kayıt mühendisinin gerek görmediği ancak sizin vurgulamak istediğiniz enstrümanlar, vb. olabilir."

--------------

Trekstor Vibez
    tarafımca test edilmiş bir cihazdır.
    Cowon S9, Vibez'le kıyaslanmayacak kadar üstün ses kalitesine sahip bir cihazdır.
    Cowon S9 birçok testte önemle tavsiye edilirken, Trekstor Vibez hiçbir testte önemli bir seçenek olarak verilmemiştir.
    (Ayrıca Trekstor Vibez malzeme kalitesi olarak test ettiğim cihazlar içinde en başarısız olanlardan biri ve küçük ekranı okunaklı değil)

Trekstor Vibez'i, kulakiçi ve kapalı kulaklıklarla ve ayrıca kulaklık amfisi ile test etmiştim ve bugüne kadar test ettiğim cihazlar içinde, ses kalitesi olarak ilk 20 içinde olmayan bir cihazdır.
    (Denon AHD2000, AKG K 324 P/C, Bose on-ear, Sennheiser CX-500, Shure SE210, Denon AHD2000, Jays q-Jays dual arm, Sennheiser HD280).
    Trekstor Vibez, hiçbir test sonucunda Cowon S9'dan fazla puan almamıştır.
    Testlere göre de, flat ses olarak Vibez, alınabilecek alternatifler arasında bile değildir.

Cowon S9
    mükemmel bir ses kalitesine sahip bir cihazdır ve bunu aksini söyleyen bir adet test veya kullanıcı yorumu görmedim.
    Tüm ciddi yurtdışı sitelerde uzun süreli üyeliklerim var.
    Şunu açıkça söyleyeyim okuduğum yüzlerce yerli veya yabancı makalede,
    şu anda hiçbir amatör veya profesyonelin Cowon S9 için olumsuz görüş yazdığını görmedim.
    Ön sayfalarda testlerini verdiğimiz Cowon S9 ile kıyaslanabilecek 10 cihaz arasında Vibez bulunmamaktadır.

Şu ana kadar test ettiğim tüm cihazları buraya sürekli giren arkadaşlar bilirler.
    200 üzerinde mp3/flac player ve kulaklık test etmiş biri olarak:
    Cowon S9'un mükemmel ses kalitesine sahip olduğunu bir daha altını çizerek yazıyorum.

Cowon S9
    'daki pürüzsüz ses kalitesini yakalayabilecek bir cihazı denersem buraya aynı gün yazarım.
    Cowon S9'un dijital ses vermesi söz konusu değildir zaten kullanılan ses kartları ve teknolojileri biraz inceleyen ve testlere bakan biri bunu rahatça anlar.

Equalizer ve effect
    kullanımı açma kapama düğmesine basmak gibi sıradan bir iş değildir, bilgi edinmek, defalarca deneme yapmak gerekir.

(----edit)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 29 Aralık 2009; 10:14:39 >

• Bu kadar marka fanatiği olmaya gerek yokki. Cowon S9'un flat olarak başarılı olmadığı bilinen bir gerçek. Vibez ise hem ülkemizde hem de dışarıda flat olarak efsaneleşmiş bir model. İnanmayan girsin head-fi'de cowon s9'un flat sesine mükemmel diyen kaç kişi çıkacak bir baksın. Ayrıca biri girip görüşünü belirtti diye adamı neredeyse vatan haini ilan etmeye de gerek yok. Cowon S9, müzikten anlayan herkesin dediği gibi flat olarak yapay bir sese sahip. Tabi diğer ses geliştirme ayarlarıyla bu yapaylık önlenemez ama en iyi birkaç ses kalitesine sahip taşınabilir ses cihazından biri oluyor. Ama flat olarak mükemmel demek tam bir fanatikliktir başka birşey değil. Flat olarak en iyi dokunmatik cihazı arıyorsanız S9 almakla hata yaparsınız çünkü Sony X serisini almalıydınız.

NOT: Benim dediklerime karşı da çok vahşice yanıtlar verecek arkadaş var burada ama istediğini desin umrumda değil çünkü düşüncelerinin fanatiklik ile çok fazla etkilendiği belli oluyor. Head-fi'deki tüm audiophile'ların hem fikir olduğu bir konuda tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

NOT-2: Delikanlı adam veya Ciddi kimse "NOT" yazmaz falan denebilir. Onu da takmıyorum

• Boşuna tartışmayalım arkadaşlar isteyen istediğini alır S9 ses kalitesi açısından suanda tercih edilen dap lar arasında , benim gözüm şimdi sony'nin cıkaracağı yeni S serisinde S740 serisinden almayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Boşuna tartışmayalım arkadaşlar isteyen istediğini alır S9 ses kalitesi açısından suanda tercih edilen dap lar arasında , benim gözüm şimdi sony'nin cıkaracağı yeni S serisinde S740 serisinden almayı düşünüyorum

Ses kalitesi olarak X gibi olursa fiyatının da daha düşük olacağını düşünürsek piyasayı siler süpürür ama dokunmatik ekrandan sonra küçük ve dokunmatik olmayan bir ekrana geçmek zor olmasın? Bir de ses kalitesi sana uygun mu ona karar vermen lazım çünkü S9 ile hemen hemen aynı kalitede olur herhalde ama ses rengi biraz farklı gelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ok1907

quote:

Boşuna tartışmayalım arkadaşlar isteyen istediğini alır S9 ses kalitesi açısından suanda tercih edilen dap lar arasında , benim gözüm şimdi sony'nin cıkaracağı yeni S serisinde S740 serisinden almayı düşünüyorum

Ses kalitesi olarak X gibi olursa fiyatının da daha düşük olacağını düşünürsek piyasayı siler süpürür ama dokunmatik ekrandan sonra küçük ve dokunmatik olmayan bir ekrana geçmek zor olmasın? Bir de ses kalitesi sana uygun mu ona karar vermen lazım çünkü S9 ile hemen hemen aynı kalitede olur herhalde ama ses rengi biraz farklı gelecektir.

şuan satılan s639 modelinin ses kalitesi ile x serisinin ses kalitesi aynı sony'nin x serisinde kesinlikle okadar para verilmez head-fi'da ve anythingbutipod sitelerini devamlı takip ederim okuduğum yorumlar hep bu yönde daha önce sony 816 kullandım onun ses kalitesi güzeldi ama tek eksisi sesi azdı bana göre bu yeni çıkacak olan s740 ve a840 serilerinde s master anfi var , video izlemiyorum açıkcası s9 da daha pratik daha küçük olan s740 serisinden alacağım mutlaka

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ok1907

quote:

şuan satılan s639 modelinin ses kalitesi ile x serisinin ses kalitesi aynı sony'nin x serisinde kesinlikle okadar para verilmez head-fi'da ve anythingbutipod sitelerini devamlı takip ederim okuduğum yorumlar hep bu yönde daha önce sony 816 kullandım onun ses kalitesi güzeldi ama tek eksisi sesi azdı bana göre bu yeni çıkacak olan s740 ve a840 serilerinde s master anfi var , video izlemiyorum açıkcası s9 da daha pratik daha küçük olan s740 serisinden alacağım mutlaka

Bende kısa süre önce arkadaşıma s639 aldım ama bir süre ben kullanıcam gibi gözüküyor ve daha deneme şansım olmadı. Aslında bakarsan sesleri X ile farklı deniyor. Yani kalite olarak bir fark yok ama X'de bass oranı biraz daha az ve sahnesi biraz daha geniş. Bende zaten sahnesi oldukça yeterli olan IE8 olduğu için daha büyük sahne istemedim açıkçası. Biraz daha samimi bir deneyim istedim Tiz ve midler ise S serisinde oldukça başarılıydı, X'de de bu devam etmiş. Neyse konuyu daha fazla kirletmeyelim. Umarım istediğin gibi çıkar yeni alacağın ses çaların

• quote:

Orijinalden alıntı: Paranormal.Activity

Arkadaslar sunu belirtmek istiyorum. Bu cowon s9'un bir cok ozelligi rahatligi kullanimi guzel ok ama su bir gercek ki dun yaptigim testlerde bu aletin ses kalitesinin ciddi anlamda vasat oldugu. Trekstor vibez ile karsilastirilamiyacak duzeyde. Bu aleti aldigima bin pisman olmus durumdayim. Tum eq ayarlarini denedim s9'da ama nafile. Trekstor ses kalitesi olarak cok ama cok ustun. Zaten s9'da dijitallik akiyo trekstor bu durumu ciddi anlamda asmis durumda dogala cok yakin ve ozellikle bass konusu trekstor'un ustune gormedim.

Kullandigim kulak ici kulakliklar; Ultimate ears triple fi 10, monster turbine, v-moda, sony mdr nc22 ve sennheiser cx500. Tum kulaklici kulakliklarimda test ettim ve galip tartismasiz trekstor vibez. Bahsettigim gibi sadece ustun oldugu konu ses kalitesindedir ve zaten bunun icin yapilmistir lutfen diger ozellikleriyle karsilastirip bir tutmayiniz. Ozellikle sudan ucuza aldigim v-moda ile kullandigimda agzim acik kaliyo. Ses kalitesinde Monster ve triple fi10 icin yorum bile yapmiyorum en sevdigim kulakligim olan sony mdr nc 22 besleme sorunu oldugu icin trekstor vibez bile ustunden gelemiyo cx500 de bazen guzel etkiler yaratiyo ama cx500 kesinlikle onerilmez fiyatini hak eden bi kulaklik degil.

Ama sunu soyluyebilirim ki elimden en iyi kulakliklar ve en iyi playerlar gecmis biri olarak trekstor ve v-moda en uygun butceyle mukemmele yakin sesi sunuyo yani kaliteyi o kadar para verip uzaklarda aramaniza gerek yok. Ultimate ears ve monster olmasina ragmen inanin v-moda ile dolasiyorum bu kadar tatminkar bir butceyle aldigim sese hala inanamiyorum.

Bu arada sunu tekrar belirtiyim bu karsilastirma sadece ses uzerinedir, benim icin en onemli olan nokta sadece sestir cunku muzisyenim ve 10 yildir muzikle ugrasiyorum az cok anlarim sesten, sadece tek kriteri ses olan arkadaslar icin bu playeri siddetle oneririm ben cowon s9 da diger ozellikleri bi kere bile kullanmadim ha kullancak arkadaslar icin oneririm tabi guzel bi alet o konuda ama ses konusunda her yerinden dijitallik akiyo. Her player dijital fakat bunu dinleyiciye yansitmayan ender aletlerden vibez. O kadar korkuyorum ki bisey olucak diye, inanin komik gelebilir cowon'u satip 2 tane daha vibez alicam o kadar

not: bu asla ve asla reklam degildir kesinlikle yanlis algilanmasin, sadece ses kalitesine ciddi anlamda onem veren arkadaslar icin yazilmistir. Saygilar

seneler önce cowon u3 ü aldığım zaman aynı duruma düşmüştüm. sonra s9 a geçtim. cowon ayarlarını doğru yapmadığınız zaman gerçekten cowondan nefret edebilirsiniz. cowon müziğin photoshopu gibi. isterseniz iğrenç sesler alabilirsiniz. bence ürünü satmadan önce 1 şans daha verin. öncelikle s9 la sevdiğiniz tona yaklaşmaya çalışın. sonrada geliştirin. bunları bizimlede paylaşırsanız, sizin gibi müzisyen bir arkadaşın bize faydası dokunacağını düşünüyorum.
    iyi çalışmalar.

• bende artık bügün yarın s9' uma kavuşuyorum, gelince kendime göre izlenimlerimi yazarım. benim için öncelik; müziği hangi playerdan dinlemekten ziyade, dinlediğim müziğin niteliği(tabii benim tercihlerime göre).
    bu playerdan ise beklentim sıcak, canlı, istediğim gibi renklendirebileceğim şekilde müzik dinlemek. artı olarak eğlenceli bir ekran görselliği.

s9'lada bunlara sahip olacağımı biliyorum... bunu da gerek burada paylaşımda bulunmuş ve bulunan, gerekse de nette onlarcası video incelemesinden ya da okuduğum izlenimlerden biliyorum.

flat müzik ne demek yapay müzik ne demek bilmiyorum... benim için çok da önemli değil, bilmekte istediğimi sanmıyorum. önceliklerimi yukarda yazdım. ayrıca hiç bir şeyden tatmin olmayan audiophile denilen ses fetişistlerinden olmadığıma da şükrediyorum

flat müzikte başarılı olduğu söylenen sansa clip kullandım. çok başarılı bir alet, ama sonra daha renkli sıcak bir ses aramaya başladım.

galiba bu yapaylık/doğallık ta kişiden kişiye değişiyor, mesala; eskiden müzik kayıtları çok fazla aletten geçmeden direk kayıt ediliyormuş ama şimdi yine beğenerek dinlediğimiz müzikler elli tane aletin süzgecinden geçiyor. bu şimdi müziği yapay mı yapıyor? eğer öyleyse böyle yapaylığa; hoşgelmişşin diyorum
    ya da eskiden taş plaklar vardı(gerçi hala da var)bunlarda sesi cd'lerden duyamayacağımız netlikte ve ayrıntılı dinleyebiliyorduk, şimdi bu orantıyla cd'lerdeki ses yapay mı oluyor? neyse, sonuçta herkes yetişkin kendi kararını kendisi verebilir. hayati bir tercih yok ortada.
    bir ürün, ya alırsın ya almazsın... burada yazarak iletişim kurduğumuz için, fikirlerimizi belirtirken ses vurgulaması ya da mimik kullanamadığımızdan dolayı yazılar biraz sert gelebilir. ama bu forum bizim forumumuz dolayısıyla da seviyesini koruyacak kişilerde biziz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONURTO -- 28 Aralık 2009; 15:50:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: recall

quote:

Orijinalden alıntı: Paranormal.Activity

Arkadaslar sunu belirtmek istiyorum. Bu cowon s9'un bir cok ozelligi rahatligi kullanimi guzel ok ama su bir gercek ki dun yaptigim testlerde bu aletin ses kalitesinin ciddi anlamda vasat oldugu. Trekstor vibez ile karsilastirilamiyacak duzeyde. Bu aleti aldigima bin pisman olmus durumdayim. Tum eq ayarlarini denedim s9'da ama nafile. Trekstor ses kalitesi olarak cok ama cok ustun. Zaten s9'da dijitallik akiyo trekstor bu durumu ciddi anlamda asmis durumda dogala cok yakin ve ozellikle bass konusu trekstor'un ustune gormedim.

Kullandigim kulak ici kulakliklar; Ultimate ears triple fi 10, monster turbine, v-moda, sony mdr nc22 ve sennheiser cx500. Tum kulaklici kulakliklarimda test ettim ve galip tartismasiz trekstor vibez. Bahsettigim gibi sadece ustun oldugu konu ses kalitesindedir ve zaten bunun icin yapilmistir lutfen diger ozellikleriyle karsilastirip bir tutmayiniz. Ozellikle sudan ucuza aldigim v-moda ile kullandigimda agzim acik kaliyo. Ses kalitesinde Monster ve triple fi10 icin yorum bile yapmiyorum en sevdigim kulakligim olan sony mdr nc 22 besleme sorunu oldugu icin trekstor vibez bile ustunden gelemiyo cx500 de bazen guzel etkiler yaratiyo ama cx500 kesinlikle onerilmez fiyatini hak eden bi kulaklik degil.

Ama sunu soyluyebilirim ki elimden en iyi kulakliklar ve en iyi playerlar gecmis biri olarak trekstor ve v-moda en uygun butceyle mukemmele yakin sesi sunuyo yani kaliteyi o kadar para verip uzaklarda aramaniza gerek yok. Ultimate ears ve monster olmasina ragmen inanin v-moda ile dolasiyorum bu kadar tatminkar bir butceyle aldigim sese hala inanamiyorum.

Bu arada sunu tekrar belirtiyim bu karsilastirma sadece ses uzerinedir, benim icin en onemli olan nokta sadece sestir cunku muzisyenim ve 10 yildir muzikle ugrasiyorum az cok anlarim sesten, sadece tek kriteri ses olan arkadaslar icin bu playeri siddetle oneririm ben cowon s9 da diger ozellikleri bi kere bile kullanmadim ha kullancak arkadaslar icin oneririm tabi guzel bi alet o konuda ama ses konusunda her yerinden dijitallik akiyo. Her player dijital fakat bunu dinleyiciye yansitmayan ender aletlerden vibez. O kadar korkuyorum ki bisey olucak diye, inanin komik gelebilir cowon'u satip 2 tane daha vibez alicam o kadar

not: bu asla ve asla reklam degildir kesinlikle yanlis algilanmasin, sadece ses kalitesine ciddi anlamda onem veren arkadaslar icin yazilmistir. Saygilar

seneler önce cowon u3 ü aldığım zaman aynı duruma düşmüştüm. sonra s9 a geçtim. cowon ayarlarını doğru yapmadığınız zaman gerçekten cowondan nefret edebilirsiniz. cowon müziğin photoshopu gibi. isterseniz iğrenç sesler alabilirsiniz. bence ürünü satmadan önce 1 şans daha verin. öncelikle s9 la sevdiğiniz tona yaklaşmaya çalışın. sonrada geliştirin. bunları bizimlede paylaşırsanız, sizin gibi müzisyen bir arkadaşın bize faydası dokunacağını düşünüyorum.
    iyi çalışmalar.

recall arkadaşımıza bu konuda katılıyorum çoğu kullanıcı ayar yapmayı bilmiyor... cowon s9'da bir cok ayar var oturup iyice kurcalamanız gerekiyor ayarları , ben cowon kullanan birçok kişinin ayalarına baktım berbat ayarlar yapmışlar mesela bbe ayarını çok açmamak gerekiyor kimileri sona dayıyor kimi cok fazla basslı veya tizli ayar yapıyor Eq'da , Ses kalitesi daha iyi olan playerlar vardır mutlaka özellikle sony'nin X serisi ve yakında cıkacak olan S ve A serileri zen x-fi 2 var bunlar için ses kalitesi çok güzel deniyor incelemelerde ve yorumlarda , fakat herkesin ses kalitesi anlayışı farklı olabilir mesela cowon s9 benim gibi trance dinleyenler için mükemmel bir seçim , sony'de kullandım sony'nin ses yüksekliği bana bazen yetmedi bu tür yorumları coğaltmak mümkün şuanda piyasada ses kalitesi açısından övülen cihazlar ;

Sony x1050
    Sony S639
    Cowon s9
    Sansa Clip
    Zen X-fi 2
    Zune HD
    ...

gibi fazla polemik yaratmaya gerek yok herkes yorumda bulunabilir herkes fikrini söyleyebilir fazla gerilmeye gerek yok

• "Flat" veya "Naturel" ses diye bir ayırım, bu sınıfta, teknik açıdan hatalı bir ifade şeklidir.

"Cowon S9 doğal ses vermez" demek gerçek fanatikliğin kendisidir.
    Gerçek dışı bir nitelemedir. Hiçbir geçerli test ve uzman görüşü ile ispatı yoktur.
    Hele bunu cihazı eline bile almamış kişiler söylerse hiç önem taşımaz.
    Sesteki doğallığı test eden bir cihaz veya bilirkişi yok, sadece teknik gerçekler var.

Yukarıda da belirttiğim üzere,
    "Benim kulağım böyle algıladı" demek teknik geçerlilik taşımaz.
    Onun kulağı, bu şekilde algıladı diye o ses "doğal değildir" anlamını taşımaz.

Teknik gerçekler ve bu cihazların ne yapıp, ne yapmadığı çok açıktır.
    Bu mühendislik işidir. Tasarım gerekleri neyi öngörürse onu verir bu cihazlar.

Hiçbir ses geliştirici açmadan,
    onlarca kulaklık ile (yukarıda hepsini verdim),
    çok sayıda değişik türdeki CD'lerimden çevirdiğim flac dosyalar ile,
    defalarca yaptığım denemelere göre,
    ses kalitesi olarak Cowon S9 çok başarılı bir cihazdır.

Cowon S9'u test etmeden, eline bile almadan, buraya bilirkişi edası ile,
    Cowon S9 "flat seste iyi değil, yapay sesi var" gibi asılsız nitelemeler yazıp,
    iyi bir iş yaptığını sananlar, aslında teknik açıdan hiçbir önem taşımayan şeyler iddia edip,
    verilen üretim emeğine ciddi saygısızlık yapmış olurlar.

Trekstor Vibez efsaneleşmiş bir model değildir. Böyle bir efsane yok. Hiç de olmadı.
    Hiçbir kıyaslamada Cowon S9'dan daha iyi puan almamıştır.
    Teknik olarak Cowon S9'a göre hiçbir üstünlüğü bulunmamaktadır.
    İçerdiği teknoloji olarak daha iyi ses vermesi de mümkün değildir.
    Bu modelin ekran özellikleri ve yapım kalitesi ise çok yetersiz.

Tüm test sonuçları, yerli ve yabancı uzman ve kullanıcı görüşleri de bu yöndedir.
    Hiçbir ciddi sitede aksi bir yorum okumadım, aksine bir test sonucu görmedim.
    Buradaki “uzman” olarak niteleyebileceğimiz dostlarımız da bu görüştedir.

Sony'nin bahsedilen serideki modellerinden şimdilik birini denedim,
    ancak aldığım ses tatmin etmedi.
    Cowon S9'dan alıştığım sese, bu cihazda ne renk, ne de kalite açısından ulaşamadım.
    Bu nedenle benim düşüneceğim bir seçenek değil.
    Bu görüşümü gidip bu cihazın sayfasına yazmadım,
    çünkü o seçimi yapmış kimseleri bu şahsi fikir hiç ilgilendirmez.
    Aynı Cowon S9 için geçerli olduğu üzere.

Ayrıca Cowon S9'daki görüntü kalitesine alışan biri için,
    alternatif diye belirtilen cihazların ya ekranı çok küçük, ya dokunmatik değiller,
    ya da görüntü kalitesi Cowon S9'dan daha düşük olan cihazlar.
    Cowon S9'daki görüntü kalitesine ulaşamadıkları da açık bir gerçek.

Cowon S9'un ekranı çizilmiyor.
    Bu çok önemli bir özellik, sadece bunun için cihazı alan kişiler var.
    Oysa birçok diğer cihazın ekranı 1 ay sonra çizik içinde kalıyor,
    bu da titiz kişilerin cihazdan soğumasına neden oluyor.

Cowon S9, satıldığı paranın çok üstünde özellikleri sunuyor, bu açık bir gerçek.
    Bu nedenle her şeye kusur bulmaya çalışan ama,
    gerçekte hiçbir cihazı almadan site site dolaşan kişiler,
    bu cihazlar hakkında kulaktan dolma sözleri yazma hakkına sahip değiller.

Yukarıda yazanlar açık. Burası Cowon S9 inceleme sayfası, başlığa dikkat ediniz.
    Diğer cihazlarla kıyaslamaların veya farklı cihazlara ait yorumların yapılacağı yer burası değil.
    Bunlarla ilgili onlarca sayfa Donanımhaber’de mevcuttur.
    İsteyenler ilgili sayfalara gidip yorumlarını yazarlar.
    Buna rağmen buraya yapılan diğer cihaz kıyaslamalarının amacı bellidir.
    Bu başlığı gereksiz yere meşgul etmeye hakları bulunmamaktadır.

Ben sayfayı sahiplenmiyorum. Niteleme yanlış.
    Kimlere, ne yüzden gereken cevabı verdiğimi yukarıda yazdım.

Fikirlerimle çatışanlara tahammül edemiyorum gibi bir tanımlama yanlış.
    Bu cihazı test etmeden gerçek dışı görüş yazdıklarını ifade ettim.
    Biz gerçek görüşlere hep itibar ettik.

“Elinde sopayla öğrettiklerini tekrarlatmaya çalışan eski kafalı öğretmenler” maksadını aşan bir cümledir.
    Bu tür yorumları okuduğumda benim de aklıma “söyleneni anlamayan başarısız öğrenciler” geliyor.

Cowon S9'un "dijital ses vermesi" yanlış bir tanımlamadır.
    Böyle bir durum söz konusu değildir.
    Zaten kullanılan ses kartları ve ses teknolojilerini inceleyen ve testlere bakan biri bunu rahatça anlar.

Cowon S9 pürüzsüz ve kaliteli ses vermektedir.
    Tüm gerçek kullanıcı ve uzman görüşleri bu noktada birleşmektedir.

Cowon'un ses konusundaki deneyimi ve bu sınıftaki yeri bellidir.
    Cowon ses mühendislerince kurulmuş bir firmadır ve tek işi budur.
    Flac Player'lar/ PMP'ler üretir.

Kulaklıkla dinlenen her cihaz sesi düzenleyerek vermek zorundadır.
    Ses doğrudan değil de bir kayıttan size ulaşıyorsa, zaten işleme tabi tutulmuş demektir.
    Bu nedenle, bu cihazların sınıfında, doğal sesten bahsetmek fazla mana taşımaz.

Ayrıca buradaki birçok kişi de gayet iyi bilir ki,
    birçok CD kaydını dinlenebilir hale getirmek için equalizer kullanmak zorunluluğu vardır.

Bu başlıkta bulunan "Meraklısına Faydalı Bilgiler" makalesi önemli bilgi içermektedir.

Bu kaynaktan alıntıdır:
    " Hemen hemen tüm müzik kaynakları (plak, kaset, CD), duruma göre kasetçalar veya pikap veya CD çalar ve bir amplifikatör ve bir çift hoparlörden kurulu ortalama bir ev sistemine göre üretilir. Biz de bunları oturup taşınabilir bir müzik çalar ve kulaklıkla dinlemeye çalışırız. Bu gerçek, özellikle kulaklık kullanırken flat dinlemeyi gereksiz kılar. Zira kaynak bir DDD CD olsa bile, kulaklıkla dinlemeye göre optimize edilmemiştir.
    Her şey kusursuz olsa dahi (iyi bir ses kaynağı-CD veya kayıpsız ses dosyası, iyi bir kulaklık, iyi bir kulak), yine de dinlediğiniz müzikte kayıt mühendisinin gerek görmediği ancak sizin vurgulamak istediğiniz enstrümanlar, vb. olabilir."

----------------------------------------------------------------------------------------------
    edit
    ----------------------------------------------------------------------------------------------

Bundan sonra nick'ime hitaben teşekkür amaçlı bile olsa yorum yazılmamasını rica ederim
    Benim yorumlarımdan alıntı da yapılmamasını rica ederim.
    Sorulan hiçbir soruya da cevap vermeyeceğim,
    Tüm görüşlerimi açık olarak yukarıda belirttim.
    Önceki sayfalarda Cowon S9 ile ilgili her türlü link, bilgi, kaynak, test sonucu, v.b. mevcut.
    Dostlarla özelden mesajlaşmaya devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 30 Aralık 2009; 14:31:30 >

• Bu gün, bir kez daha anladım, Cowon s9 muhteşem bir cihaz. Her yeni albümle, ayarlarıyla mükkemmel bir ses veriyor. Herkes, yine yeniden tavsiye ederim :)
  • Trekstor un incelemelerde üst sıralarda yer almamasının sebebi cihazın kullanışsız ve ses haricinde ki özelliklerin kötü olması diye biliyorum ben. Sadece ses kalitesi bakımından kıyaslayabilmek için her iki cihazın da kullandığı converter bilgilerini bilmek te gerekiyor. S9 da hangi converter var acaba bileniniz var mı?
  • Evet, kullanış olarak biraz başarısız bir ürün. Yani ipod'un yanında gerçekten "yenik" duruyor ama ses kalitesi olarak "çok" daha iyi olduğundan, bir süre sonra insan alışıyor. Sadece müzik dinlemek için muhteşem. Bu arada bir sürü şey öğreniyorum bu müzik çalarlar konusunda :) Teşekkür ederim ayrıca :)
  • Yeni yılınız kutlu olsun :) Tüm cowon ve donanimhaber camiasına sağlık mutluluk ve hayır getirsin... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrogod -- 31 Aralık 2009; 15:11:25 >
  • evet bende artık bu camia'nın üyesi oldum s9'um geldi...
    ilk izlenim; elime aldığım zaman herhalde bataryasını koymayı unutmuşlar diye düşündüm. çok hafif ve tahminimden küçük. ilk açtığımda aleti avrupa dışı/çin olarak ayarladım. ses tahminimin üstünde, çok temiz ve daha önce duyamadığım bir çok tınıyı duyabiliyorum. artı sesi çok açtığımda bile herhangi bir bozulma olmadığını şaşırarak gördüm... tek kelimeyle; müthiş. şimdi sıra güzel bir playist oluşturmada...

iyi seneler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AA_1965

quote:

merhaba,
    cowon s9 için hazırlanan arayüzü aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. müthiş bir kullanım kolaylığına sahip oluyorsunuz.

http://iaudiophile.net/forums/showthread.php?t=32219

benim şimdiye kadar kullandığım en güzel arayüz bu daha iddaalı seçenekler varsa lütfen sizlerde paylaşın.

konu anlatımı: http://iaudiophile.net/forums/showthread.php?t=29861

"Aero Ultimate G2"yi yükleyip inceledim,
    gerçekten başarılı ve üzerinde uğraşılmış bir arayüz (UCI).
    Teşekkür ederiz.

her an farklı bir özelliğini keşfediyorsunuz. sanırım pil ömründen biraz daha fazla çalıyor ama kesinlikle değer. özellikle ekran kitleme-ekran üzerinden ses açma kapama seçenekleri ve büyük butonlu arayüz çok güzel.

merhaba arkadaşlar dosyayı indirdim ama kuramadım nereye kuruyoruz 2. sayfada tema ile ilgili bir açıklama var ona göre yaptım ama olmadı yardımcı olurmusunuz?

• ben de yazmak istedim bir cowon s9 kullanıcısı olarak, bu alet xvid oynatmasıyla, flac çalabilmesiyle, amoled ekranıyla, ufak ayrıntılarıyla şahane; ama kimse kusura bakmasın hi-fi iemlerle bu alet flat seste sınıfta kalıyor. şimdi, her şey den önce kulaklıklara göre konuşmak lazım. eq ayarları, taş çatlasın sennheiser cx500 e kadar olan kulaklık sınıfında bir gelişme sağlayabilir, ama biraz olsun bu işin içinde olan biri, westone, shure, ie7-ie8 gibi hi-fi iemlerin eq ayarları olmadan kullanılması gerektiğini bilir. eğer tersi bir şey yazacak kadar bildiğinizi düşünüyorsanız bu işi, öncelikle saydığım markaların sattıkları kulaklıklarla verdikleri ilk uyarıya bakın, ilk uyarı şudur: "dap'ınızdaki tüm eq ayarlarını kapatın; eq ayarları elinizdeki kulaklıkla sesi distort edecektir". ondan sonra aksini iddia edebilirsiniz. hala beğenilmeyen ipodlarla line out kullanarak amfileyerek daha iyi flat ses alındığı da ortadadır. cowon s9 eq ayarları olmadan, ses kalitesinde ipod'un line out çıkışından alınan ses kalitesinin gerisindedir. Yıllardır ipod line out kabloları yapıyorum, binbir türlü malzeme denedim, sonuçta bu işten para da kazanıyorum. Line out çıkışlı dapları şu ana kadar hp out larıyla flat seste geçebilen bir dap henüz yapılmadı. Tüm bu nedenlerden westone, shure vb. armatür driverlı olsun, dynamic driverlı olsun hi-fi iemleri seçen insanların genel tercihi (ses kalitesi açısından söylüyorum, film vb. özellikler için s9 tabiiki tercih olabilir) s9 tarzı eq mucizesi daplar değil, eq sız iyi iş gören ipod, lod ve amfi içeren setuplar oluyor.
    Anlatmak istediğim buydu aslında, ortalama bir kulaklık için cowon s9 şahane. bu sınıftaki bir kulaklıkla, bbe viva eq ayarıyla, o kulaklıktan başka hiçbir yerde alınamayacak en doğal ses alınır; ama tekrar üzerine basarak söylüyorum, hi-fi iemlerde bu kesinlikle söz konusu değildir.
    Bir diğer arkadaşın dediği gibi bu kadar marka fan'ı olmaya da gerek yok. sonuçta ben de kullanıyorum bu aleti ve ne kadar satmaya yeltendiysem bir türlü gönlüm el vermedi. hala elimde yani; ama eksiği de var maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi compicat -- 5 Ocak 2010; 1:33:25 >

• son dönemde yazılanları okudukça cowon u3 konusunda, bir arkadaşın -SİZDEDE NE KULAK VARMIŞ BİRADER sözü aklıma geldi. neyi tartışmaya başladık.

benim bir sorum olacak. .ts uzantılı dosyaları nasıl çalıştırıyorsunuz?
  • cowon s9 8gb almak isteyen arkadaslar bu fırsatı kacırmayın dükkanımdaki ürünü iceleyin isterseniz.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.