Şimdi Ara

Çözemediğim bir hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SORUN ÇÖZÜLDÜ:Hdd imiş.Yardımcı olması için hdd sorunun belirtilerini ekliyorum

Bilgisayar boştayken fanlar tam güç çalışmaya başladı ve görüntü kesildi.Arka arkaya üç defa bip sesi geldi ve bilgisayarı kapandı.Sonra tekrar açtım normal bir şekilde başladı.Windows ekranına geldiğinde hata tespit raporu mu ne o tarz bir ekran geldi.Sonra bilgisayar tekrar yeniden başladı.Aynı zamanda harddisk de gürültülü çalışıyordu.Görseldeki ekranla karşılaştım.Kasayı açıp fanları, işlemciyi, rami kontrol ettim yerinden oynamış mı diye, sıkıntı yok.Sorun ne olabilir?
    Çözemediğim bir hata

Çözemediğim bir hata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhi123 -- 4 Şubat 2019; 23:35:38 >

• Sitelerde yazan bazı çözüm önerilerini denedim işe yaramadı.
  • Hocam yeni mi format attın cihaza ?
  • Yok hocam.2 yıldır format atmıyorum.Bir daha kabloları söküp taktım, düzeldi.Oynama falan yoktu ama...Bakalım şimdilik sorun yok gibi duruyor.
  • Yine aynı sorun oldu.Bu sefer fan sürekli tam güçte çalışıyor, windows ekranına geldiğim zamansa siyah ekran.Sorun ne olabilir?
    Fx6300
    Gigabyte 970a ds3
    Ram 8 gb
    Hd6970
    Bu arada biosa girdim işlemci sıcaklığını 78 derece gösterdi.Sanırım sorun bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhi123 -- 2 Şubat 2019; 16:44:38 >
  • HDD'de sorun var gibi görünüyor. HD Tune programında diski bir taratın.
    Windowsun dosyalarına zarar gelmiş gibi görünüyor ve sistemin kurtarma için ayırdığı 500 mb'lık bölümden tamir etmeye çalışıyor. Görüntü bunu anlatıyor. Ani kapanmalar da zarar verebilir, elektrik kesintisi gibi. Hâlen daha siyah ekranda mı yoksa açılıyor mu?
  • WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı açıyorum, işlemci fanı tam güçte çalışıyor, windows ekranına geldiğimde siyah ekran ve no signal yazısı.
    Sonra tekrar kapatıp açtım biosa girdim işlemci sıcaklığı 80 derece, fan hızı 4000 rpm yaklaşık, bir süre sonra yine siyah ekran.
    Bir kez daha kapatıp açtım, sonra windows kurtarma ekranı geldi, tam işlem yapıcam yine siyah ekran.
    Kafam karıştı bu yüzden ikinci kez oldu bu olay, sorun windows mu işlemci mi anlayamadım.
    HDD taraması geçen hafta yaptım sorun gözükmüyordu.
  • Sorun yelpazesini daraltmak için windowsun kurulu olduğu diski ve varsa diğer disklerin kablosunu diskten ayır. Bios'a gir ve siyah ekran vericek mi diye bekle.
    Veriyor yine
  • rhi123 R kullanıcısına yanıt
    Sorun ya işlemci ya da anakart. bir yerlerden ödünç işlemci bulun değiştirip deneyin yelpazeyi iyice daraltalım.
    Yine parçaları söküp taktım açıldı bilgisayar.Bu arada harddiskin çalışma sesi de fazlaydı.
    Tekrardan hata taraması yapıyorum.
  • Hocam hangi fan tam hız dönüyor ekran kartı fanımı islemxi fanımı?
  • senolince kullanıcısına yanıt
    İşlemci fanıydı ama şu an düzeldi.Sıkıntı hdd diye tahmin ediyorum.Çünki hdd de çok sesli çalışıyordu.Tarama yaptım bir sorun gözükmüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.