Şimdi Ara

Çözemediğim PARABOL soruları yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanxtr -- 11 Nisan 2012; 16:28:39 >

• Lütfen yardımcı olun arkadaşlar 1 soru 1 sorudur bakmadan geçmeyin
  • soruların hepsi temel sorular konuyu baştan çalış.

x değerini verdikten sonra denklemde x'i yazınca çıkan sonuç A(x,y) noktasındaki y noktasını verir bu bilgin eksik sanırım. ayrıca grafiğin y eksenini kestiği nokta (0,y) noktasıdır yani o noktayı bulman için x'e denklemde sıfır vermen gerekir.

soruların birinde en küçük değer soruyor, bu tip sorularda da parabol denklemini yazıp tepe noktasının ordinatını bulman gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

soruların hepsi temel sorular konuyu baştan çalış.

x değerini verdikten sonra denklemde x'i yazınca çıkan sonuç A(x,y) noktasındaki y noktasını verir bu bilgin eksik sanırım. ayrıca grafiğin y eksenini kestiği nokta (0,y) noktasıdır yani o noktayı bulman için x'e denklemde sıfır vermen gerekir.

soruların birinde en küçük değer soruyor, bu tip sorularda da parabol denklemini yazıp tepe noktasının ordinatını bulman gerekir.

Arkadaşım konuya çalıştım kapasitem bu kadar en basitinden o dediğin en küçük değer sorusunun denklemini buldum sonra tepe noktasının apsisi -1 olduğu için x yerine bunu yazdım fakat sonuç nedense çıkmıyor. Çözümüme bi bakarmısın nerede yanlış yaptım.Çözümüm fotoğrafta gözüküyor.

Ayrıca eleştirmek yerine 1 soru çözsen kardır malum dershaneyede gidemiyorum soracak kimse yok..

• ilk soru verilen parabolleri eşitleyelm 3x^2+5x+4=2x^2+4 => x(x+5)= 0 Burdan x = 0 ve x= -5 gelir

denklemlerden herhangi birinde yerine yazarsak

(0,4) , (-5, 54) noktaları gelir..Cevap c olr
  • sağol o soruyu sonradan çözdüm o yüzden kaldırdım
  • şimdiki ilk soru ise x ekseni ni kesen noktaları bulmuşsun zaten C noktasıda x' e sıfır verince bulursun orasıda 2 olur Alan 3.2/2 den = 3 gelir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil sayılar konu denemeleri
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırılgan_melek

şimdiki ilk soru ise x ekseni ni kesen noktaları bulmuşsun zaten C noktasıda x' e sıfır verince bulursun orasıda 2 olur Alan 3.2/2 den = 3 gelir

c yi bulmayı akıl edemedim sağol:)
  • ilk soruda (14.)

yazdıgın gibi b=0 a ve c +,+ yada -,-

yani denklem y = ax^2+c şeklinde olur ( C ve D şıkları gider)

A ) a-> - ( çünkü kollar aşağı dogru )
    c-> + ( y eksenini yukarda kesmiş)

B ) aynı şekilde a-> (+) b-> (-) olur. bunlar gider

E kalır .
  • İlk soruduğun soru(2)

Doğrunun denklemi bulunur. 2y+x-4=0 x=4 olur yani köklerin biri 4'tür. 4 yazılırsa 16a+4b+c=0
    Ardından parabolde verilen nokta denklemde yazılır. 4a-2b+c=3
    Taraf tarafa çıkarma yapılıp 2a+b bulunur.

İkinci sorduğun soru(13)
    Doğrunun denklemi bulunur. x-y=1 >>> y=1-x
    Parabolün denklemi x^2-7x+k ise ortak çözümün kökleri bize A ve B noktalarının apsislerini verecektir. Bizden ikisinin toplamı yani kökler toplamı istenmiş. -b/2a'dan -(-8)/1 = 8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrium -- 11 Nisan 2012; 17:47:30 >
  • son soruda -b/2a dan m-2 bulunur. tepe noktası'nın x'i=m-2 dir. yerine koyunca f(m-2)=... bulunur. burdan m yerine m+2 yazılır ve sonuç bulunur (f(m) elde etmek içün. böyle miydi yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.M -- 11 Nisan 2012; 18:47:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.