Şimdi Ara

(çözüldü)Biosum Hafızasını Kaybetti :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dell marka bir notebook'um var . Saat ve tarihi aklında tutamaz hale geldi bende bios pilini değiştirdim . Fakat durum düzelmedi. Yeni taktıgım pil kutusundan kendim çıkardım kullanılmamış bir pil . Birde notebookun kendi bataryası bozuk sürekli şarzda kullanıyorum acaba ondan olabilirmi . Yada bios ayarlarından bir ayarmı yapmam gerekiyor teşekkürler yardımlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahtemp4 -- 22 Temmuz 2013; 14:30:07 >

• Hocam gidiyosun bi tane düzgün orjinal bil bios pili alıyosun GP'yi öneririm ha düzgün bi sorun yok pilimde diyosan bios pilini çıkar bilgisayarı kapat 10-30DK arası kalsın öyle sonra tak Windows Saat Güncelleştirmesini yani otomatik saat alsın yada sen ayarla bundan sonra sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karen155 -- 27 Haziran 2013; 13:19:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahtemp4

Arkadaşlar dell marka bir notebook'um var . Saat ve tarihi aklında tutamaz hale geldi bende bios pilini değiştirdim . Fakat durum düzelmedi. Yeni taktıgım pil kutusundan kendim çıkardım kullanılmamış bir pil . Birde notebookun kendi bataryası bozuk sürekli şarzda kullanıyorum acaba ondan olabilirmi . Yada bios ayarlarından bir ayarmı yapmam gerekiyor teşekkürler yardımlarınız için.

İlk önce notebook'tan söktüğün eski pil değerleriyle yeni pil değerleri uyuşuyor mu? Eğer aynı değerlerdeyse sorun bios chipte olabilir değişmesi gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalmind

quote:

Arkadaşlar dell marka bir notebook'um var . Saat ve tarihi aklında tutamaz hale geldi bende bios pilini değiştirdim . Fakat durum düzelmedi. Yeni taktıgım pil kutusundan kendim çıkardım kullanılmamış bir pil . Birde notebookun kendi bataryası bozuk sürekli şarzda kullanıyorum acaba ondan olabilirmi . Yada bios ayarlarından bir ayarmı yapmam gerekiyor teşekkürler yardımlarınız için.

İlk önce notebook'tan söktüğün eski pil değerleriyle yeni pil değerleri uyuşuyor mu? Eğer aynı değerlerdeyse sorun bios chipte olabilir değişmesi gerekiyor

evet değerler birbirinin aynısı ama sanki hiç pil takılı değilmiş gibi davranıyor bilgisayar.

• quote:

Orijinalden alıntı: karen155

Hocam gidiyosun bi tane düzgün orjinal bil bios pili alıyosun GP'yi öneririm ha düzgün bi sorun yok pilimde diyosan bios pilini çıkar bilgisayarı kapat 10-30DK arası kalsın öyle sonra tak Windows Saat Güncelleştirmesini yani otomatik saat alsın yada sen ayarla bundan sonra sorun olmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: karen155

Hocam gidiyosun bi tane düzgün orjinal bil bios pili alıyosun GP'yi öneririm ha düzgün bi sorun yok pilimde diyosan bios pilini çıkar bilgisayarı kapat 10-30DK arası kalsın öyle sonra tak Windows Saat Güncelleştirmesini yani otomatik saat alsın yada sen ayarla bundan sonra sorun olmaz.

pil gp :(

• o zaman maalesef chip arızalanmış. Teknik servis yapan bir yerde değişim gerekiyor
  • Chip dediğiniz bios arkadaşlar bios arıza yaparsa pc kullanılamaz zaten.Başka pil deneyin pil yuvasını kontrol edin.
  • Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. Sorun halloldu bilgisayarın bios pil yuvası tutacağı kırılmış pil temassızlık yapıyor ondan sebep sıfırlanmaya sebep oluyormuş şuanda sorun görünmüyor herkeze teşekkür ederim.
  • quote:

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. Sorun halloldu bilgisayarın bios pil yuvası tutacağı kırılmış pil temassızlık yapıyor ondan sebep sıfırlanmaya sebep oluyormuş şuanda sorun görünmüyor herkeze teşekkür ederim.

Başlığı değiştirip başına [Çözüldü] yazarsan sevinirim.
  • Arkadaslar ben pilin tutacagini kirdim yanlislika yardimm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un4Given35

Arkadaslar ben pilin tutacagini kirdim yanlislika yardimm

Tamamiyle el işciliği ile halletmeniz gerekiyor. Sıcak silikon ile sabitleyebilirsiniz..
  • quote:

quote:

Tamamiyle el işciliği ile halletmeniz gerekiyor. Sıcak silikon ile sabitleyebilirsiniz..

Iste bu cevabi bekliyordum sagolun peki isisi sikinti Yapmaz mi pil takikiyken yapmam gerekli vede takilmiyo obur turlu

• Silikon tabancasının metal ucunu pile değidirmeyin yeterli...
  • quote:

quote:

quote:

Iste bu cevabi bekliyordum sagolun peki isisi sikinti Yapmaz mi pil takikiyken yapmam gerekli vede takilmiyo obur turlu

Yapistirin gitsjn dusundugunuz kadar narin degiller isiya karsi 👍 Biraz maharer baska biseye gerek yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yapistirin gitsjn dusundugunuz kadar narin degiller isiya karsi 👍 Biraz maharer baska biseye gerek yok

Tutmuyorki

• Yüzeyini kuru bir bez ile iyice temizleyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.