Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ : BU NEDİR? BU CİDDİ GÜVENLİK SORUNU MU? NASIL ÇÖZEBİLİRİM? 'www.garanti.com.tr' SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İş yerinde 12 PC olan bir ağ kullanıyoruz.
    Zyxel modem ara yüzünden kayıtlara bakınca bilgisayarların "www.garanti.com.tr" adresine sürekli girdiğini fark ettim. Ağ ve internet erişimi çok yavaşlamıştı. Bu siteyi modemde blok listesine alınca internet ve ağ hızımız arttı. 192.168.1.151 ip adresli bilgisayarı formatlayıp orjinal windows 10 pro yüklendim ve insider kullanıcısı olduğu için otomatik etkinleştirildi (yani etkinleştirme için virus veya spyware şüphesi olacak bir yazılım kullanılmadı) İlginç bir şekilde hala "www.garanti.com.tr" giriş yapmaya çalışıyor üsteilk temiz formata rağmen.
    HOST dosyasına "www.garanti.com.tr" bloklasın diye ekledim, ie ayarlarında yasaklı site yaptım. Avira kurdum, spybot ile tarattım, k9 web protection ile siteyi engelledim. Ağdaki tüm pclere antivirus yükledim tarama yaptırdım ama hala özellikle 192.168.1.151 ve diğer bilgisayarlar "www.garanti.com.tr" ye giriş yapmaya çalışıp duruyor.
    192.168.1.151 pc eternet ile bağlı iken diğer pc ler wifi bağlantı ile bağlı...
    Bu bir güvenlik açığımıdır ? Sorun nedir çözüm önerinizi rica ediyorum... Şimdiden teşekkürler...
     ÇÖZÜLDÜ : BU NEDİR? BU CİDDİ GÜVENLİK SORUNU MU? NASIL ÇÖZEBİLİRİM? 'www.garanti.com.tr'  SORUNU

ÇÖZÜLDÜ : BU NEDİR? BU CİDDİ GÜVENLİK SORUNU MU? NASIL ÇÖZEBİLİRİM? 'www.garanti.com.tr'  SORUNU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 30 Aralık 2015; 18:03:56 >

• Sorun çözüldü.
    Comodo Firewall ile pc yi takip ettim. İş için kullandığımız programın yanında gelen hiçbir boka yaramayan ajanda ekletisi kafasına göre belki bakarız diye finans haber hava durumu bankalar gb sitelere girip duruyormuş. Eklentinin çalışmasını durudurunca sorun çözüldü. Bu vesile ile ajanda eklentisini yazan ve varsayılan olarak arkaplanda çalıştıran arkadaşı ve windows güvenlik duvarının bir işe yaramayışını tebrik ediyorum...
  • mbsahan M kullanıcısına yanıt
    Içime dert olmuştu varya
    Çözmene sevindim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş için kullanılan bilgisayarlara Firewall şart hocam, çözmenize sevindim.
  • EfeYakupKarahanlı :D Yorumuna güldüm hocam. Valla insanı sinir edecek bir durum üstelik iş yerinde elektronik imza kullanıyoruz e-bankacılık işlemleri yapıyoruz ve işimizle ilgili değerli bilgiler işliyoruz
    ;)
    25grudnia haklısın hocam güvenlik şart, fiziksel firewall işini ortak iş arkadaşlarımla konuşacağım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 2 Ocak 2016; 22:34:40 >
  • mbsahan M kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.