Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ!] Ekran kartıma uygun bileşen tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ekran kartıma karar verip aldım yani şuan evde duruyor oyle kutuda; MSI GTX 960 4GB

işlemci de hala tam olarak karar veremedim skylake alacağım da 6500 / 6600 yada 6600K arasında gidip geliyorum belki kafama eser overclock yaparım yapmasam bile 6600K olarak kalmasından yanayım sanki daha 0 sıkıntı olacak gibime geliyor o yüzden 6500 yada 6600 istemiyorum

ve doğal olarak 6600K alınıyorsa z170 anakart şart

soğutma olarak ekstaradan tavsiyelerinizi yazarsınız.

şimdi aklımdaki soru şu z170 anakart alırsam tavsiyeleriniz ne olur 3600 mhz anakart olursa 2666 mhz ram yeterli olur mu 6600k ile uyumlu çalışır mı?

bu konularda biraz tavsiyeleriniz ve yorumlarınızı bekliyorum şimdiden hepinize teşekkür ederim

iyi forumlar

AKLIMDAKİ ANAKART BU

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-z170-a-intel-z170-soket-1151-ddr4-3400mhzoc-usb31-anakart.html#genel-bakis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetfatih_ -- 4 Nisan 2016; 21:14:38 >

• ne düşünüyorsunuz arkadaşlar fikriniz var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetfatih_

ne düşünüyorsunuz arkadaşlar fikriniz var mı
    Hocam gtx 960 için 6500 hayli hayli yeter oc ye falan da gerek yok direk 6500 alıp pc nin keyfini çıkarmaya bakın. Anakart olarak aşağıdaki modeli alabilirsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-b150m-bazooka-intel-b150-soket-1151-ddr4-2133mhz-usb31-anakart.html
  • fastmustaine kullanıcısına yanıt
    dostum 6500 yeterli oluyorda hani elimde 6600k yada o fiyatlarda yani 900 tl civarında işlemci alma fırsatım varken almak istiyorum hani bilmiyorum benim için sıkıntı olmaz şuan işlemciye 900 tl vermek, ve bunun yanında 2666mhz ram z170 3600 o.c. anakart ta mantıklı geliyor yani çok şey farkeder mi diye sormadan edemiycem
  • quote:

dostum 6500 yeterli oluyorda hani elimde 6600k yada o fiyatlarda yani 900 tl civarında işlemci alma fırsatım varken almak istiyorum hani bilmiyorum benim için sıkıntı olmaz şuan işlemciye 900 tl vermek, ve bunun yanında 2666mhz ram z170 3600 o.c. anakart ta mantıklı geliyor yani çok şey farkeder mi diye sormadan edemiycem
    Ekran kartı olarak GTX 970-980 seviyesine çıkmadan dediklerinizi yapmak (oyun performansı açısından) gereksiz masraf. O Masrafı yapacağınıza ekran kartını 970'e çıkarın çok çok daha faydalı bir değişim yapmış olursunuz.
    ekran kartını 2 gün önce vatandan aldım artık yani çok geç ama yine de memnun kalacagımdan eminim

yani diyorsunuz ki 6600 yada 6600k gerçektende gözle görülür bi etki yaratmıycak 6500 gani gani yeterde artar diyorsunuz yanlış mı anladım acaba. ve bu artan parayı ne yönde artırsam diye düşünüyorum ssd-hdd-monitör var zaten valla bilmiyorum dedigim gibi elimdeki parayı sonuna kadar da harcamak istiyorum açıkçası umarım anlamışsınızdır bu demek istedigimi :D
    2150 lirayı en efektif nasıl harcayabilirim aslında bunu sorayım ben size ekran kartı-monitör-ssd-hdd var elimde yani
  • quote:

2150 lirayı en efektif nasıl harcayabilirim aslında bunu sorayım ben size ekran kartı-monitör-ssd-hdd var elimde yani
    Doğru anlamışsınız hocam. tabii 960 dan memnun kalırsınız ancak maden böyle geniş bütceniz vardı 960 yerine 970 alsaydınız mükemmel olurdu. Eğer kutusunu açmadıysanız iade etmeyi deneyin. inanın 960 olan bi sisteme dediklerinizi yapmak çok gereksiz çünkü hep ekran kartı limitli olucaksınız yani oyun performansınız 960 ın limitleri kadar olacak. İşlemciden kaynaklı bir darboğaz yaşamazsınız.
    çok mantıklı geldi dediklerini gerçektende cevaplarınız tatmin edici, işlemci hakkındaki soru kalktı kafamdan. sonuçta 200 litre deposu olan araca 250 litre benzin koymaya çalışırsan olmaz 50 litresi boşa gider. peki şimdi şunu sorayım size :D dedigim gibi 2000 civarı bütçem var elimde ve siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ekran kartını msi gtx960 4gb elinizde mevcut hhdniz ssdniz var monitörünüz var ve 2000 tl paranız var. işlemciniz, anakartınız, ram, kasa, (isteğe bağlı cpu fan) ne alırdınız asıl kafamın karışık olan kısmı bu

ekleme: ddr3 sistemde alabilirim yani 1550 soket falan. yeterki üzmesin sıkıntı çıkmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetfatih_ -- 4 Nisan 2016; 11:50:03 >
  • quote:

çok mantıklı geldi dediklerini gerçektende cevaplarınız tatmin edici, işlemci hakkındaki soru kalktı kafamdan. sonuçta 200 litre deposu olan araca 250 litre benzin koymaya çalışırsan olmaz 50 litresi boşa gider. peki şimdi şunu sorayım size :D dedigim gibi 2000 civarı bütçem var elimde ve siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ekran kartını msi gtx960 4gb elinizde mevcut hhdniz ssdniz var monitörünüz var ve 2000 tl paranız var. işlemciniz, anakartınız, ram, kasa, (isteğe bağlı cpu fan) ne alırdınız asıl kafamın karışık olan kısmı bu

ekleme: ddr3 sistemde alabilirim yani 1550 soket falan. yeterki üzmesin sıkıntı çıkmasın
    Ben olsaydım geri kalan sistemi böyle tamamlardım.

http://www.hepsiburada.com/msi-b150m-bazooka-intel-b150-2133mhz-ddr4-soket-1151-matx-anakart-p-BD804217

http://www.hepsiburada.com/intel-skylake-core-i5-6500-3-2ghz-6mb-cache-lga1151-islemci-p-BD804092

http://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-fury-black-16gb-2x8gb-2400mhz-ddr4-ram-hx424c15fbk2-16-p-BD804214

http://www.hepsiburada.com/zalman-z3-plus-bl-usb3-0-siyah-midi-tower-kasa-p-BD304394

http://www.hepsiburada.com/zalman-zm500-le-500w-120mm-fanli-power-supply-p-BD303520

http://www.hepsiburada.com/deep-cool-gammaxx-200-soket-intel-ve-amd-92x92x25mm-fanli-islemci-sogutucusu-p-BD801428

Ama biraz daha masraf yapmak isterseniz işlemci soğutucusunu ve güç kaynağını bunlarla değiştirebilirsiniz:

http://www.hepsiburada.com/silverstone-ar01-775-1155-1156-1150-1151-am2-am2-am3-am3-uyumlu-islemci-sogutucusu-sst-ar01-p-BD304016

http://www.hepsiburada.com/high-power-element-bronze-600w-80-sertifikali-guc-kaynagi-hp-ep600-br-ii-p-BD304373

hocam çok teşekkür ederim sanırım dediğiniz gibi olacak hadi bakalım hayırlısı artık bi sorun çıkmadan pc mi açıp rahat rahat oyunlarımı oynamak istiyorum en nihayetinde. herkesin istedigi de bu. tekrardan çok sağol, iyi forumlar :)
  • mehmetfatih_ M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam hayırlı olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastmustaine

Rica ederim hocam hayırlı olsun :)
    Yanlış iş yapmışsın 6500 + 970 olmalıydı.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    hocam yapmayın yeterince pişmanım zaten :(

ama çokta karamsar olmamaya çalışıyorum ben bu işe karar verdiğimde gtx 950 lerden 960 2gb versiyonlara imkansız zorluklarla gelebildim 960 4gb alabilme fırsatını bulurbulmaz hemen aldım ve sonra elim bollaştı. vardır bunda da bir hayır diyorum 960 4gb da oyuncak değil en nihayetinde neyse sağlık olsun artık
  • mehmetfatih_ M kullanıcısına yanıt
    Anakart konusunda Asus z170a yeterli bir kart işlemci konusunda oc yaparsam dedin 6600k al ayrıca Soğutucu olarak butcene bağlı olarak xigmatec aegir al derim 150 tl gibi bir fiyatı vardı
  • dipsit54 kullanıcısına yanıt
    oc yapsam çok şey değişmeyecek sanırım yukardaki arkadaş 6500 maksimum yeterliliğe sahip olacak şeklinde konuştu yani şimdi 6500 ile 6600k o.c. arasında çok mu fark olur tekrardan kafamı karıştırmayı başardınız :D peki size sorayım ben aynı soruyu, 2000 civarı bütceniz var diyelim ssd-hhd-monitörve ekran kartınız var. ne alırdınız yerimde olsanız o paraya
  • Tekrar söylüyorum GTX 960 ekran kartı için z170a ve 6600k gereksiz. i5 6500 hic bi kosulda GTX960 ı darboğaza sokmaz bu donanımları alıcaksan ekran kartın en az GTX 970 olmalı tabi ki bu söylediklerim oyun için geçerli
  • Başta 960 almak yerine gtx970+6500 alsaydın en az 2-3 sene kafan rahattı 960 almakla hata yaptın dostum simdi gidip gtx960+6500 alsanda gtx960+6600k alsanda oyun konusunda değişen birsey olmicak
  • quote:

oc yapsam çok şey değişmeyecek sanırım yukardaki arkadaş 6500 maksimum yeterliliğe sahip olacak şeklinde konuştu yani şimdi 6500 ile 6600k o.c. arasında çok mu fark olur tekrardan kafamı karıştırmayı başardınız :D peki size sorayım ben aynı soruyu, 2000 civarı bütceniz var diyelim ssd-hhd-monitörve ekran kartınız var. ne alırdınız yerimde olsanız o paraya

[ÇÖZÜLDÜ!] Ekran kartıma uygun bileşen tavsiyeleri

Aldığınız GTX 960 ı kullanacağınızı düşünerek ,resimdeki gibi bir sistem tavsiye edebilirim.

Diğer bir önerim de , arkadaşların da belirttiği gibi GTX 960 eğer açılmamışsa 14 günlük iade/değişim hakkınızı kullanıp yine aynı firmadan GTX 970 veya R9 380X almanız

Gtx 970 , 380X den bir tık üstte ekran kartı fakat 380X i marka/model tasarımına göre 950-1000₺ arasına bulabilirken Gtx 970 için en azından 1350-1400₺ ödemeniz gerekecek bu sebeple eğer 960 iadesi ve üzerine para şeklinde daha iyi bir kart yolu izleyecekseniz ve fazla bir para vermek istemiyorsanız resimdeki sistemi + 960 yerine R9 380X i alabilirsiniz.

Ya da illaki Nvidia Geforce Gtx 970 kullanmak istiyorum , bütçemin alabildiği en performanslı Nvidia kartı tercih edicem derseniz işlemci soğutucuyu çıkarır , anakartı biraz daha sade gaming anakartla değiştirir Gtx 970 için bütçede yer açarız sistem aklınıza yattıysa tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 4 Nisan 2016; 20:37:49 >

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    valla şöyle söyliyim statik elektrikten korucu paketini biliyorsunuz bi ordan cıkardım baktım teyit amaçlı sonra geri o poşetine koydum
    ne akla hizmetse dvi to vga adaptörünü küçük poşetinden çıkardım sonra 8pin güç kablosunuda aynı şekilde çıkardım öyle yani değişim yapmazlar sanmıyorum ama 960dan baya bi soğudum öyle söyliyim

ve topladıgınız sistem şuan aklıma baya yattı kasa konusunda XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA
    düşünüyorum 340 lira şuan. gayet güzel kablo kontrolü açısından da hakimiyetim olacak diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.