Şimdi Ara

[ Çözüldü ] Ethernet kablosu ile dosya aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Modemdeki USB girişinde takılı 1 TB HDD var ve PC ile Modem LAN kablosu ile bağlı. Şimdi böyle HDD'deki içeriklere erişip dosya aktarımı yapabilir miyim?
    Bir yerde, PC'den PC'ye dosya aktarılabildiğini hatta oyun bile oynanabildiğini okumuştum. HDD'ye erişebilmek mümkün olması lazım diye düşünüyorum

ÇÖZÜM: Modemde takılı HDD'ye erişmek için masaüstü sistemde Wifi olup olmaması farketmiyormuş aynı ağda olması yetiyormuş.
    PC'de dosya yöneticisinde ip adresimi yazdım HDD'yi gördü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reiskonen -- 14 Mart 2019; 14:34:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Modemin destekliyor ise oyun kısmını bilmem ancak dosya akatarma vb. evet yapabilirsin. Aslında Pc den PC ye dosya aktarmak için modeme disk bağlamaya gerek yok. Dosyanın kopyalanacağı pc de dosya paylaşımını aç diğerinden bu paylaşıma ulaş ve dosyayı kopyala.
  • olgunisik O kullanıcısına yanıt
    Modemim destekleyip desteklemediğini nerden anlayabilirim? PC'den PC'ye yapmayacağım, PC'den Modemdeki HDD'ye dosyalar gönderip yedeklemek istiyorum.

• Modemin kullanma kılavuzunda bakmalısın. Modem arayüzünde dosya paylaşım ayarı gibi bir menüde olmalı.
    Modemin arkasından marka modelini öğrenip internette arama yapabilirsiniz

• olgunisik O kullanıcısına yanıt
    Kılavuz nerededir bilmiyorum modemi alalı baya oldu. Modem arayüzüne girebiliyorum lakin bir dünya ayar var hangisi nedir anlamıyorum. İnternette bu konuyla alakalı kaynak bulamadım hep PC'den PC'ye paylaşım anlatılıyor.

• Klavuzu googleden ara bulursun.

• Windows'u bir uygulaması vardı uygulama dediğim işleim sistemi içerisinde yer alan bir özellik. Aile Paylaşımı olabilir adı tam hatırlamıyorum. O özellik ile Ortak Belgelere attığın dosyayı başka bir bilgisayara aktarabilirsiniz modem üzerinden. Üstelik yerel ağ olduğu için saniyede 100Mb/s hız ile gönderecektir dosyayı karşıya. Sadece dosya gönderme değil başka bilgisayara takılı yazıcıya yazdırma emri de gönderilebilir sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözdüm dostum, konu başlığına çözüldüğünü eklemeyi unutmuşum düzenledim şimdi. Dosya yöneticisinden ip adresini yazınca modemdeki HDD'yi sorunsuz gördü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.