Şimdi Ara

[Çözüldü]Formattan sonra ön panel ses çıkışları çalışmaz oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
17.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

windows 7 kullanıyordum aktivasyonla ilgili bir problem çıkınca format atmak zorunda kaldım her türlü driver vs her zamanki gibi eksiksiz yükledim fakat ön paneldeki ses ve mikrofon çıkışları çalışmaz oldu. Googledan araştırdım, önceki konulara da baktım ama sorunu çözemedim. Realtek HD Audio Yöneticisindeki o ayarı da yaptım ama hala ön panel çalışmıyor. Jakları taktığım zaman görmüyor. problemi nasıl çözebilirim?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OsbourneReynolds -- 6 Temmuz 2012; 1:48:46 >

• Bios a giriyoruz.
    Bios Advanced sekmesinden Peripheral Configuratin altında

Front Panel Audio = legacy

Hepsi bu kadar
    Windowstan yapılması gereken ayarları otomatik algılıyor.
    Eğer algılamazsa
    windows ta ekranın sağ alt köşesinde bildirim alanından hoparlör simgesine çift tıklayın ve açılan pencereden bütün ses ayarlarını en yüksek düzeye ayarlayın.

not : biosun sekmeleri değişik olabilir kurcalayarak front panel audioyu bulman yeterlidir.
  • Beceremedim tüm alt menüleri gezdim ama "front panel audio" seçeneğini bulamadım anakartımın modeli gigabyte GA-P35-DS3L/S3L eğer gerekirse

bide anlamadığım şey formattan önce problem yokken format sonrası neden bios ile alakalı olsun ki?
  • up..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsbourneReynolds

Beceremedim tüm alt menüleri gezdim ama "front panel audio" seçeneğini bulamadım anakartımın modeli gigabyte GA-P35-DS3L/S3L eğer gerekirse

bide anlamadığım şey formattan önce problem yokken format sonrası neden bios ile alakalı olsun ki?

Selam
    Saatın yanındaki Realtek simgesine tıklayın ve açılan kontrol panelinden JAKLARIN göründüğü sekmenin/kısmın resmini buraya eklerseniz, size yardımcı olmaya çalışırım.
    Kolay gelsin..
  • Resimler hazır. 3 ayrı resim var. Küçük ayar pencerelerini göstermek için 3 tane çektim. Arayüz yeterince açıklayıcı aslında. Analog başlığının altındaki yerde bir problem yok. Sadece yeşil jak takılı. Asıl sorun Ön Panel başlığında. Bu SS'leri alırken ön paneldeki yeşil jaka kulaklık bağlıydı. Ama resimde görüldüğü gibi ön panele hiçbir şey bağlı değilmiş gibi gözüküyor. Ses de vermiyor tabiki. Neyse resimler konuşsun artık:

http://imageshack.us/photo/my-images/69/jak1.png/

http://imageshack.us/photo/my-images/849/jak2c.png/

http://imageshack.us/photo/my-images/10/jak3.png/

• quote:

Resimler hazır. 3 ayrı resim var. Küçük ayar pencerelerini göstermek için 3 tane çektim. Arayüz yeterince açıklayıcı aslında. Analog başlığının altındaki yerde bir problem yok. Sadece yeşil jak takılı. Asıl sorun Ön Panel başlığında. Bu SS'leri alırken ön paneldeki yeşil jaka kulaklık bağlıydı. Ama resimde görüldüğü gibi ön panele hiçbir şey bağlı değilmiş gibi gözüküyor. Ses de vermiyor tabiki. Neyse resimler konuşsun artık:

http://imageshack.us/photo/my-images/69/jak1.png/

http://imageshack.us/photo/my-images/849/jak2c.png/

http://imageshack.us/photo/my-images/10/jak3.png/

Analog yazıyor sağ tarafta klasör işareti var oraya tıkla ön paneli aç.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cidden oldu çok teşekkürler. Ama anlamadığım şey "Ön panel saptamasını engelleyin" (Aktif) şeklinde olması demek "ön panelin çalışmaması" demek değil midir? Benim mi türkçem zayıf yoksa çeviri kurbanı mı oldum acaba? :D herneyse tekrar teşekkürler.
  • quote:

Cidden oldu çok teşekkürler. Ama anlamadığım şey "Ön panel saptamasını engelleyin" (Aktif) şeklinde olması demek "ön panelin çalışmaması" demek değil midir? Benim mi türkçem zayıf yoksa çeviri kurbanı mı oldum acaba? :D herneyse tekrar teşekkürler.

Saptamalara takılmayın hocam sorun değil onlar :) rica ederim hocam yardımcı olabildiysem ne mutlu ...
  • quote:

Cidden oldu çok teşekkürler. Ama anlamadığım şey "Ön panel saptamasını engelleyin" (Aktif) şeklinde olması demek "ön panelin çalışmaması" demek değil midir? Benim mi türkçem zayıf yoksa çeviri kurbanı mı oldum acaba? :D herneyse tekrar teşekkürler.

Selam
    Sizden resim gelmesini uzun bir süre bekledim ama gelmeyince çıktım siteden. Gördüm ki, gece 11 den sonra resim eklemişsiniz ve @wepaslan rumuzlu arkadaş size yardımcı olmuş.

Siz çeviri kurbanısınız. Bu yıllardır böyle bir türlü düzeltmediler son kelimeyi. Orada yazdığınız gibi, "Ön panel saptamasını engelleyin" diye yazıyor. Halbu ki "Ön panel saptamasını etkinleştirin" yazması gerekir. Çeviriyi yapan kişi bunu yanlış veya bilemediğinden böyle yazmış galiba?
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    Sizden resim gelmesini uzun bir süre bekledim ama gelmeyince çıktım siteden. Gördüm ki, gece 11 den sonra resim eklemişsiniz ve @wepaslan rumuzlu arkadaş size yardımcı olmuş.

Siz çeviri kurbanısınız. Bu yıllardır böyle bir türlü düzeltmediler son kelimeyi. Orada yazdığınız gibi, "Ön panel saptamasını engelleyin" diye yazıyor. Halbu ki "Ön panel saptamasını etkinleştirin" yazması gerekir. Çeviriyi yapan kişi bunu yanlış veya bilemediğinden böyle yazmış galiba?
    Kolay gelsin..

Sağolun yardımlarınız için teşekkürler.

Evet o programın çevirisinde ciddi sıkıntılar var. Diğer ayarlarda da aynı sıkıntı var. Yapmak istediğimin tersini işaretleyince yapmak istediğim oldu. Yıllardır bu şeklide olması trajikomik bir durum.

• Yıllar boyu Gigabyte anakart kullanmış biri olarak bu hataya nasıl düştüğümü anlamaya çalışıyorum.Gerçi normal olan durum buydu ama neyse
  • sorunum hala devam ediyor.
  • sayende bende olayı çözdüm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.