Şimdi Ara

#ÇÖZÜLDÜ!!# FX6300 çok ısınıyor sistem kapıyor!!! ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Stok fanımın işlemcimi soğutmadığı bu günlerde Akasa Venom Atto adlı soğutucuyu aldım ve
    öncesinde de çok ısınan işlemcim 70 küsür dereceleri görüyordu şimdi de aynı hatta ısınmadan dolayı sistemim kapanıyor bile.
    Dedim herhalde soğutucunun içinden çıkan termal macun dandik.

Gittim Zalman ZM-STG2 termal macun aldım sürdüm ve bağladım soğutucuyu sonuç yine aynı sistem boşta 69 dereceleri görüyor.
    Yük altında da 80 derecelere çıkıyor. 83 olduğunda da sistem kapanıyor (AMD FX6300'ün maksimum izin verdiği sıcaklık).

Sizce sorun neden kaynaklı. Böyle bir sorun yaşayan var mı aranızda ?
    Veya yardımcı olabilecek birisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan.Yilmaz -- 29 Ocak 2017; 17:31:52 >

• öncelikle powerın yeterlimi ekran kartını ve işlemcini besleyebiliyormu ? akasa venom attonun işlemciye temas eden yerini bi kontrol et yüzey çizilmesin diye jelatinliyorlar, ikinci bi ihtimal belki termali çok sürmüşsündür belli belirsiz işlemcinin üstünü temizleyip mercimek kadar koyup tekrar dene vidalarını tam sıkıp sıkmadığna emin ol vs vs
  • NLİ N kullanıcısına yanıt
    Jelatini söktüm soğutucunun o kadar da değil be ustam :)
    Hiç bir sorun yoktu 2-3 ay evveline kadar. Eski soğutucuyu söktüğümde termal macunun kurumuş olduğunu gördüm
    ve çok ses yapıyor diye değiştirdim. Yine ısınma sorunu devam ediyordu.
    Baktım olmayacak dedim termal macun değiştireyim bi.
    Zalman ZM-STG2 aldım sürdüm işlemcinin üstüne komple yaydım ince tabaka olarak ama sorun yine devam ediyor.
    Hatta şuan ki sıcaklığıda aşağıdaki resimdeki gibi 70 derece.

Sistem:

Anakart : Asus M5A78L-M LX3 AM3+ DDR3 1866MHz
    İşlemci : Amd FX X6 6300 3.5GHz 14MB
    Ram : Aidata 4 GB DDR3 1333MHz + Kingston 4GB DDR3 1333MHz
    Ekran Kartı : Sapphire R7 250X GDDR5 2GB 128Bit Dx12
    Hdd : Samsung(500GB) + WD Blue(500GB)
    Psu : Xigmatek Calibre 600Watt 80+
    Kasa : Deep Cool Tesseract SW Siyah ATX Kasa

• Lütfen bilen birileri yardımcı olabilir mi?
    Veya aynı durumu yaşayan???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan.Yilmaz

Lütfen bilen birileri yardımcı olabilir mi?
    Veya aynı durumu yaşayan???

Bi ara benim pc de böyle ısınıyordu. Fx 6100 işlemci. Termal macun da para etmedi. Kasaya egzoz fanı alınca pc rahatladı. Yani egzoz fanı olmadığı için soğutucu fan, sıcak hava üflüyordu işlemciye (yani ben öyle tahmin ediyorum), ek fan takınca içerideki hava da soğumuş oldu. Böylece ısınma sorunu da ortadan kalkmış oldu. Acaba böyle bi durum mu?
  • Kasa'da ilk aldığımda gelen ön ve arka fanlar mevcut. Egzoz fan var yani. Ve kasayı daha yazın aldım. Ağustos ayında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan.Yilmaz

Kasa'da ilk aldığımda gelen ön ve arka fanlar mevcut. Egzoz fan var yani. Ve kasayı daha yazın aldım. Ağustos ayında.

İlginç bi durum? Acaba fan tam hızında çalışmıyor olabilir mi? Aklıma başka bişey gelmiyor..
  • hocam fanlar valla çalışabildiği son hızda dönüyorlar şuan ama bilmiyorum ya şuan shop'ta çalışıyorum arkada maksimum 9 fotoğrafla çalışıyordum.
    sadece renk düzenlemesi bir kaç efekt filan veriyorum yani öyle yüklüde çalışmıyordum.
    Birini yapıp kaydedip diğerine geçiyordum bir kere sistem kapattı
    sırf bu durumdan dolayı.
    Elimdeki fotoğrafları da yetiştirmem gerekiyor.
    ACİL bir çözüm bulmam lazım. Kafayı yicem ya şuan
  • Şimdi 2 tane konu var... fanin altindaki koruma plastigini soktun mu? bakir tabakayi oksijen difüzyonundan koruyacak bant olur o sokulur oyle takilir. birincisi bu. Birde sogutucu bu 70 derecede iken sicak mi? yani iletim ne durumda?

ikincisi islemcinin kutusu duruyor mu? kac watt tdp degerine sahip bu islemci bak bakalim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Şimdi 2 tane konu var... fanin altindaki koruma plastigini soktun mu? bakir tabakayi oksijen difüzyonundan koruyacak bant olur o sokulur oyle takilir. birincisi bu. Birde sogutucu bu 70 derecede iken sicak mi? yani iletim ne durumda?

ikincisi islemcinin kutusu duruyor mu? kac watt tdp degerine sahip bu islemci bak bakalim.

Söktüm kardeş söktüm ama soğutucuya bakmadım hiç çalışırken sıcak mı diye kasa pek müsait bir yerde değil çünkü.
  • Bak arkadasim musait yada degil ac bak. hem sikayet ediyosun hemde musait degil diyosun bu onemli. ikincisi su islemci kutusu olayı da çok çok onemli... butun sistemin tehlikede olabilir.
  • quote:

Bak arkadasim musait yada degil ac bak. hem sikayet ediyosun hemde musait degil diyosun bu onemli. ikincisi su islemci kutusu olayı da çok çok onemli... butun sistemin tehlikede olabilir.

Kasayı açtım dediğine baktım kardeşim.
    Soğutucunun işlemciye temas eden kısmı ısınıyor.
    Yaprakların işlemciye yakın olan kısımları çok hafif ılık en üste doğru soğuklaşıyor.
    Hdd'lerin önündeki fan buz gibi hava üflüyor içeri.
    Egzoz fan'da aynı şekilde soğuk hava üflüyor dışarı.
    PSU fanı ılık hava üflüyor.
    Ekran kartı da soğuk hava üflüyor.
    İşlemci soğutucusuda soğuk hava üflüyor ama işlemci ısınıyor.
    Kasanın kapağını açık tuttuğumda işlemcinin daha zor ısındığını fark ettim yalnız
    Windows 64 bit kullanıyorum. İşletim sistemi açıldıktan sonra bu sıcaklıklara çıkıyor işlemci.
    BIOS ekranında baktığımda ise başlangıçta 38 derece bi 30dk-45dk bekledikten sonra BIOS ekranında işlemci sıcaklığı
    36 derecelere kadar düşüyor ve hiç yükselmiyor.

10 dk'lık stress testte 79 dereceyi gördü.

Stress test sonrası sıcaklık.

Bu da yine stress test sonrası 2-3 dk sonra.

Bu da yeniden başlattıktan biraz zaman geçtikten sonraki BIOS'ta ki sıcaklık.

Bu da bi 30dk-45dk sonrası durumu

• X4 965 ile aynı sorunu yaşamaya başladım. Konuyu takip için bir mesaj bırakayım ben de. Isınmayan işlemcim ısınmaya başladı. Termal macun yeniledim, heatsink değiştirdim, bios sıfırladım, W7'den W10'a geçtim. Aklıma gelecek bütün işleri saçma olsa da yaptım ama çözemedim nedense. Sistemime Rx 460 taktım. Acaba psu besleyemiyor mu düşünmeye başladım artık. Thermaltake 430w rahatça besler diye düşünüyor aslında. Umarım çözeriz
  • Sistem boştayken işlemciye yüklenen bişey var mı, baktın mı hiç? Hani mesela bi uygulama yükleniyordur arka planda, sen de bitane açınca dayanamayıp kapanıyordur?
    Ayrıca şu ısı değerlerini speccy programını kurup atar mısın bi.
    Bir de anakartın işlemciye fazla voltaj verdiğini düşünürken şu konuya rastladım. Eğer seninki de bununla ilgili ise, konudaki arkadaşın adımlarını izlersen çözülür diye umut ediyorum..?

https://forum.donanimhaber.com/anakart-voltaj-sorunu-islemciye-fazla-voltaj-veriyor--38473735#38473735

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 29 Ocak 2017; 7:1:52 >
  • En önemli konu şu. Program gerçekten o sıcaklığı doğru gösteriyor mu? islemci için anakartta overclock modunu kapat. Elindeki işlemci buyuk ihtimal 125w olan 6300 lerden olabilir. 95w bile olsa overclock esnasinda aşırı yüklenmeden ısınıyor olabilir. güç kaynağıda bir ihtimal ama en büyük riskin şu anda islemci anakart uyumsuzlugun. Bunu görmek lazım
  • Her şeyi tam yaptığına göre geriye tek bir seçenek kalıyor, işlemci soğutucusun gücü yetmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocha

X4 965 ile aynı sorunu yaşamaya başladım. Konuyu takip için bir mesaj bırakayım ben de. Isınmayan işlemcim ısınmaya başladı. Termal macun yeniledim, heatsink değiştirdim, bios sıfırladım, W7'den W10'a geçtim. Aklıma gelecek bütün işleri saçma olsa da yaptım ama çözemedim nedense. Sistemime Rx 460 taktım. Acaba psu besleyemiyor mu düşünmeye başladım artık. Thermaltake 430w rahatça besler diye düşünüyor aslında. Umarım çözeriz

Bende farklı sistemlerde denedim ama sonuç yine aynı değişen bir şey yok.
    Benimde aklımda olan tek nokta şuan PSU'nun yetersiz gelmesi alalı 2-3 yıl oldu herhalde.
    Ama bütün çıkışlardan istenilen değerleri hala daha karşılıyor.
    Kafam çok karıştı bilmiyorum ya

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Sistem boştayken işlemciye yüklenen bişey var mı, baktın mı hiç? Hani mesela bi uygulama yükleniyordur arka planda, sen de bitane açınca dayanamayıp kapanıyordur?
    Ayrıca şu ısı değerlerini speccy programını kurup atar mısın bi.
    Bir de anakartın işlemciye fazla voltaj verdiğini düşünürken şu konuya rastladım. Eğer seninki de bununla ilgili ise, konudaki arkadaşın adımlarını izlersen çözülür diye umut ediyorum..?

https://forum.donanimhaber.com/anakart-voltaj-sorunu-islemciye-fazla-voltaj-veriyor--38473735#38473735

Yok kardeşim onların hepsine baktım ama malesef ya keşke öyle olsa da bir formatla temizlesek kurtulsak.
    Tamam kurup atıyorum hemen.
    Bende baktım ona ama işlemcinin durumuna göre voltaj veriyor benim anakart.
    Hiç girmedim o olaylara çünkü ilk aldığımdan bugüne sadece değiştirdiğim ayarlar
    Cool'n Quiet, Active CPU Cores, Advenced Clock Calibration, Birde boot ayarları ki bu ayarları değiştirip yıllardır kullandım hiç bir sorun yaşamadım böyle.
    Son zamanlarda bir iki kere bilgisayar yükteyken kapatıyordu o da aşırı ısınmadan işte. Fan alayım dedim yeni soğutucu ısınmasın artık diye.
    Zaten söktüğümden termal macunum kurumuştu hemen onu yeniledim yeni soğutucuyu bağladım baktım yine ısınıyor.
    Gittim daha kaliteli termal macun aldım denedim sonuç yine aynı.

Bu sistemi alırken 50 kere baktım bütün özelliklerine ve son 3 aydır yaşattığı sıkıntıdan başka hiçbir sıkıntı yaşatmadı bana.
    Fakat alırken burdan arkadaşlar pek önermemişti anakartı. İlerde kuzey-güney köprüsünden çok sıkıntı yaşarsın aşırı ısınma sorunları olan bir anakart diyorlardı
    ama bütçemde daha kaliteliye el vermiyordu bunu aldım bende. Belki diyorum sorun anakarttan ama chipset sıcaklığıda maksimum 35'lere geliyor ısınmıyor ki pek

• quote:

En önemli konu şu. Program gerçekten o sıcaklığı doğru gösteriyor mu? islemci için anakartta overclock modunu kapat. Elindeki işlemci buyuk ihtimal 125w olan 6300 lerden olabilir. 95w bile olsa overclock esnasinda aşırı yüklenmeden ısınıyor olabilir. güç kaynağıda bir ihtimal ama en büyük riskin şu anda islemci anakart uyumsuzlugun. Bunu görmek lazım

Doğru sıcaklığı veriyor evet. Kapattım ACC modunu kapattım ama sonuç yine aynı. Bütün bu ayarlar açık kullandım stok fanla bu zamana kadar hiç sorun yaratmadı.
    Şimdi daha iyi bir soğutucuyla neden yaşatsın ki? Ama yine de kapalı tutuyorum şuan.

İşlemci konusuna gelirsek 95W tdp değerine sahip olanlardan bendeki işlemci

Bu zamana kadar sorun yaratmadı hiç ama belli olmaz haklı olabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Her şeyi tam yaptığına göre geriye tek bir seçenek kalıyor, işlemci soğutucusun gücü yetmiyor.

Gerekli gücü aldığını tahmin ediyorum hocam sorun bence başka bir şey de.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.