Şimdi Ara

[Çözüldü Gibi] Windows 10 RAM Kullanımı ve MSI Sesli Hata Mesajı (Sinemalarda gibi.s)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sistemim tam olarak yeni değil ama bazı parçalar gayet yeni. Özellikle Anakart baya yeni. RAM'ler daha da yeni. Şimdi soruna gelelim, yani sorunlara :D

İlk olarak Windows 10 ile başlamak istiyorum. Sorun aşırı RAM tüketimi ama 4 GB RAM kullanırken böyle değildi. RAM kullanımı sürekli artıyor ve en sonunda sistem berbat bir hal alıyor ve bende resetlemek zorunda kalıyorum bilgisayarı. (Son güncellemelerden mi oldu acaba diye de düşünmüyor değilim)
    Ayrıca sanki uygulamaların kullandığı RAM ile kullanılan RAM miktarı uyuşmuyor gibi. (SS attım)

Birde iki defa sesli hata mesajı aldım (bir kısa iki uzun bip sanırım) ve ikisinde BIOS'a girdim, girdiğimde işlemcinin 10-11 ve anakartın da 12-3 derecelerde olduğunu gördüm ve yavaş yavaş ısıları yükseldi tabi. Sonra BIOS ekranı dondu ve bilgisayarı kapayıp yeniden açtım ve hata vermeden Windows açıldı.

** Bu arada sfc /scannow yaptım ama hata aldım. HATA

Sistem:

Anakart:
    MSI 970 Gaming
    İşlemci: AMD FX 6100
    RAM: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 2400MHz CL11 XMP Ram

SS'ler

[Çözüldü Gibi] Windows 10 RAM Kullanımı ve MSI Sesli Hata Mesajı (Sinemalarda gibi.s)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redshortly -- 31 Aralık 2015; 5:38:46 >

• Yine kimse yazmadı ve yine kendim hallettim neyse. Eğer RAM kuulanımı ile ligili benim gibi sorun yaşayan var ise diye bende işe yarayan çözümü yazayım:

Öncelikle Komut İstemini yönetici olarak çalıştırın ardından "sfc /scannow" yazın ve tarama işlemini bekleyin. Tarama bitince eğer taradık ve düzelttik cinsinden ingilizce bir şeyler derse sanırım tamam. Tarandı ve sorun bulunamadı cinsinden bir şeyler yazarsa sorun başka yerde de olabilir bilmiyorum. Tarandıktan sonra sorun bulundu ama düzeltilemedi falan derse başka bir komut yazacağız:

Yine Komut İstemini yönetici olarak çalıştırın ve "dism /online /cleanup-image /restorehealth" komutunu girin ve bekleyin. İşlem başarıyla tamamlanınca tekrar "sfc /scannow" yazın ve hata kalmadığına emin olun. Ardından yeniden başlatın ve işlem tamam. En azından bende tamam gibi görünüyor. Biraz deneme yanılma yöntemi arkadaşlar ve kesinlikle garanti vermiyorum, iyi forumlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.