Şimdi Ara

( ÇÖZÜLDÜ ) GTX 1050 İle CS:GO Kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI GE72 7RD
    GTX1050 4 GB ekran kartı
    16 GB DDR4 RAM
    i7-7700HQ

GTA 5, PUBG ve benzeri oyunları orta ayar ve üzerinde yaklaşık 100 FPS ile oynayabiliyorum.

Ancak CS:GO'yu oynayamıyorum. Eskiden bi sorun yoktu, son birkaç güncelleme geldikten sonra oyun oynanamaz hale geldi. Yani yeni silah almak bile yaklaşık 1 dakikamı alıyor. Nasıl kastığını siz anlayın artık.

Buraya yazmadan önce yaptığım işlemler şunlardır :

- Ekran kartı dahil olmak üzere tüm driverları temiz kurulumla silip yeniden yükledim. Ekran kartının farklı 3 versiyonunu indirdim.
    - Bilgisayarım da çift ekran istemcisi olduğu için, oyunun hangi ekran kartıyla çalıştığına baktım ve bir sorun göremedim.
    - CS:GO'yu 3 kere sildim yükledim.
    - Oyunda FPS sabitlemeyi denedim.

Her aşamada 5-6 farklı oyunda sistemi test ettim. Hepsi çok iyi durumda hatta eskisinden bile iyi güncellemeleri yaptıktan sonra ancak CS:GO sürekli aynı şekilde. SSD'ye format atmak pek tercih ettiğim bir şey değildir o yüzden son çare olarak onu saklıyorum.

Son olarak çok ilginçtir, CS:GO ile beraber GTA 5 veya PUBG açtığımda, CS:GO bir nebze oynanabilir hale geliyor yani en azından alt düzey sistem gibi oynanabiliyor. Sanırım sorun ekran kartının devreye girmemesi olabilir. Birkaç kere de bu kasmalardan dolayı mavi ekran hatası aldım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _HidRoJeN_ -- 9 Ağustos 2017; 12:41:12 >

• NVIDIA Denetim masası kuru olması lazım ilk öncelikle bu sorunu düzeltmen için,
    Uygulamayı açtıktan sonra 3D Ayarlarının yönetilmesi bölümünden / Program ayarlarına girip CS:GO oyununu bulup Tercih edilen grafik işlemciyi GTX1050'yi seçeceksin kasmasının nedeni senin as ekran kartının değilde işlemcinin ekran kartının çalışmasıdır.
    İstersen diğer oyunları veya uygulamaları da kendin ayarlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperw0w -- 8 Ağustos 2017; 21:6:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyperw0w

NVIDIA Denetim masası kuru olması lazım ilk öncelikle bu sorunu düzeltmen için,
    Uygulamayı açtıktan sonra 3D Ayarlarının yönetilmesi bölümünden / Program ayarlarına girip CS:GO oyununu bulup Tercih edilen grafik işlemciyi GTX1050'yi seçeceksin kasmasının nedeni senin as ekran kartının değilde işlemcinin ekran kartının çalışmasıdır.
    İstersen diğer oyunları veya uygulamaları da kendin ayarlayabilirsin.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Ancak dediğiniz işlemi defalarca yaptım. NVİDİA'yı DDU ile komple sildim, 3-4 kere temiz kurulum yaptım. Hiç birinde olmadı. Diğer uygulamalarda çalışıyor ancak cs go da bi sorun var işlemiyor.
  • Cs go nun ayarlarında bir durum olabilir.Bakmak gurcalamak işe yarayabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözümü buldum sanırım. Msi'ın kendi sitesinden indirilen driverlar güncel değil. INTEL DRIVER UPTADE UTILITY' yi indirdim. Güncellemeleri yaptıktan sonra düzeldi gibi. Aynı sorunu yaşayanlar deneyebilir.
  • bu tarz durumlarda windows update driverlerı yüklüyor ancak standart olarak yüklüyor. üreticinin sitesinden özellikle chipset driverları yüklemek önemlidir. çözdüğünüze sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.