Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ Lenovo Z580 Isınma Ve Aşırı Fan Sesi Sorunu (i5 3210 2.5 ghz,Gt630m 2 gb,8gb 1333mhz ram)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
24.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar laptopu alalı 1 yıl civarında oldu İlk aldığımda mükemmel sessiz arada bir sesi cıkardı simdi sesten durulmuyor ıslık sesi gibi bir ses var süreklide temizlerim daha dün tamamiyle dağıttım garantiden fln vazgectim komple kasanın içini bışalttım faı soktum kasanın içini hava giriş cıkıslarını tamamiyle temizledim ama hala aynı hiç bir değişiklik yok sıcaklıkları görünce sizde şaşıracaksınız masaüstünde 80 in altına inmiyor oyunlarda 100 120 arası bazende aklı esiyor ayda yılda bir 66 75 arası dolasıyor ama cok nadir sıcaklıktan dolayı turbo boots da acmıyor ne oldugunu ben cozemedim virüs taramasıda yaptım yok combo fix ilede taradım yine yok suan size yazarken mesela 88 derece birde win 8 e gectikten sonra üzerindeki dokunmatik tuşlardan sadece toz temizleme modu ve ses calısır oldu sinema modu fln hep iptal calısmıyor neden acaba çözümü varmıdır bunun şimdiden teşekkürler herkese iyi forumlar. ÇÖZÜLDÜ Lenovo Z580 Isınma Ve Aşırı Fan Sesi Sorunu (i5 3210 2.5 ghz,Gt630m 2 gb,8gb 1333mhz ram)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erşan Kuneri IV -- 27 Eylül 2013; 16:38:00 >

• Söktünüz ama işlemciye termal macun sürdünüz mü birde fan işlevini kaybetmiş olabilir fanı değiştirmeniz de gerekebilir.
  • Sürdüm hemde bunu yanı macunda dandik değil ben cözmğş değilim acaba soğutma borularında mı sorun var ki?

• Erşan Kuneri IV kullanıcısına yanıt
    Fan işlevini yapmıyordur yada soğutma sisteminde sıkıntı vardır normal kullnımda fanı tozlanmış bir bilgisayar dahi okadar ısınma yapmaz sizin sıkıntı bayağı fazla birde hw monitör programıyla ölçermişiniz ölçtüğünüz program pek sağlıklı değil
  • Buyrun yine aynı fan işlevini yapmıyordur derken ne demek istediniz anlayamadım fan calısıyor fanında içini açtım
     ÇÖZÜLDÜ Lenovo Z580 Isınma Ve Aşırı Fan Sesi Sorunu (i5 3210 2.5 ghz,Gt630m 2 gb,8gb 1333mhz ram)
  • fanla bayağı oynamışsınız dengesini ufak bir bozsun ısınması için yeterli dönmesi şart değil dönse bile yeterli hava akımı oluşturmuyor olabilir bence tekrar bir gözden geçirin doğrumu taktınız bakır boruları gözden geçirin soğutma sisteminiz iflas etmiş.
  • BU dediğinizi pek zannetmiyorum hem defalarca yaptığım iştir hemde ben sökmeden öncede böyleydi hadi ben bozdum diyelim iki türlüde olmuyor kısacası arkadasımda bi tane z570 var onun fanı acaba buna olurmu onunla bir denesem diycem ama bilmiyorumki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Erşan Kuneri IV kullanıcısına yanıt
    z570'in soğutma yapısı bununla aynı fanını takın bir deneyin azda olsa fark görürseniz soğutma sisteminiz sorunludur dersiniz en azından bir fikir edinirsiniz.
  • Şuan baktık aynı değil ikiside iki borulu ancak şekil olarak farklılar birbirini tutmuyor win 7 kurdum dün gece simdi driverleri yğklüyorum bakalım nolacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erşan Kuneri IV

Şuan baktık aynı değil ikiside iki borulu ancak şekil olarak farklılar birbirini tutmuyor win 7 kurdum dün gece simdi driverleri yğklüyorum bakalım nolacak.

windows 7 kurma, 8 kur çok daha hızlı ve haff bir işletim sistemi sı ısınma vs daha az olacaktır, kurduktan sonra cipset driverarıyla uğraşmana gerek yok win 8 in kendi içinde var zaten sadece ekran kartı ses kurman yeterli olacaktır.
  • 6 aydan fazla süredir win 8 pro 64 bit vardı fan basbas bağırıyor durulmuyordu masaüstünde 90 dereceden inmiyordu suan kurdum win7 ultimate 64 biti Simdi dokunmatik fan kontrol tuslarımda calısıyor ancak film mode fln filan calısmıyor 70 derecedende yukarı cıkmıyor ben anladımki lenovo z580 in varsa win 8 evet mükemmel hızlı ama tam uyumlu değil bizim pclere o yüzden win8 uyumlu hale gelene kadar win 7 den devam acılıs kapanıs farkı rahat 15 sn civarında ama yinede win 7 sessiz sakin fanı duyamıyorum suan süper sessize aldım kulağımı dayayınca biraz biraz döndüğü belli o kadar

• İçindeki orjinal sistemmi win8.1 miydi? Senin yerinde olsam sitesinden bakarım win 7 driverleri varsa hemen win7 ye cevirirdim ha ama win 8 yüklü gelenlerde format atmak istediğinde sorunmu oluyormus bilmiyorum suan ben benim z580 den yazıyorum hiç ses yok bide benim modelde dokunmatik tuşlar var fan için ekrna için ses için fln onlar sanırım sende yok ama dediğim gibi herşeyini kontrol etmeden format atmaya kalkma yada servise götür yeni aldıysan cok ses cıkarıyor de içine win 7 yüklemelerini isteyebilirsin yaparlarmı bilmem ama ben bu sorunu win 7 ile çözdüm win 8 de fan sesinden duramadım 6 ay çile gibiydi odayı ısıtacak gibi üflüyor birde görsen yani inanamazsın kısacası lenovolar tam anlamıyla win 8 le uyumlu değil ama win8.1 de nasıl bilmiyorrum.
  • Tamam o zaman sende ben gibi freedos almışsın kesinlikle win 7 kurmalısın ekstra bir program yüklemiyorum sadece driverleri yükledim kontrol tuşları yoksa otomatik ayarlar seninki win7 kur kafan rahat etsin öyle dene bakalım sonuç ne olacak internette bircok fan hızı ayarlayan program var ancak kurma derim win 7 saana yeterli olacaktır simdi sen müdahale edersin fazla ısınır odan sonrada rest atar durur onunla uğrasırsın lenovo güzel markadır soğutmasıda iyidir ama win8 batırıyor bu pc leri hala uyumlu değiller demekki.
  • Konu çözüldü yazıyor ancak konu içeriğinde bir çözüm göremediğimden yazıyorum. Çok basit gelebilir. IDM kullanmadığın zaman çıkış yapmayı deneyebilirsin. Benim bilgisayarımda 2-3 haftadır yüksek fan devri hiç düşmüyordu, nedeni IDM'imiş. Çıkış yapar yapmaz fan devri düşüyor. IDM'de indirme dahi yok sadece saatin yanında duruyor bildirimi o kadar. Bu durum belki benim kullandığım c.r.a.c.k ile de alakalı olabilir. Ama yine de IDM'den çıkış yapıp gözlemle.
  • Bence Laptopunuzda Sorun Vardır Win8 De 96 Derece Nedir Bi Servise Yollamayı Düşündünüz mü Değişim Bile Yapabilirler
  • Win 8 kurulduğu ilk andan itibaren sapıttı laptop suan hala win7 de kullanıyorum tık yok ses fln hiç yok bide win8 in dokunmatik tuş driveri z580 için çıkana kadar kullanmayı düşünmüyorum lenovo nun siteyi kontrol ediyorum hala yok. Benim çözümüm bu win7 yüklemek sorunlarımın hepsini ortadan kaldırdı Idm konusuna gelince idm yüklü değilkende aynıydı win8 de ama şuan mesela gta4 oynuyorum 96 demiyor bile 88 92 arası değişiyor ve fan seside aşırı değil ısıya göre soğutma moduna alınca dahada düşüyor ama o zaman fan sesini duyuyorum.
  • Arkadaşlar selam. Bende de aynı cıhaz var. W7 yuklu ısletım sıstemı olarak. Power Management, Ekran ayar tusları ve Fan tusları calısmıyor. Ancak ses acıp kapatma tusları calısıyor. Bunun sebebı W7'mı? W8'e gecersem cozulur mu? Tesekkurler
  • Driverlerini yükle yeniden w8e gecersen aynı kalır
  • Bu konuyu açan arkadaşla benim leptop'un sorunu aynı . bende geçen yıl bu zamanlarda almıştım ozaman tık yoktu fakat faha sonra 6-7 saat oyun oynadım ve fan sesi gün geçtikçe artmaya başladı.Lütfen lenovo yetkilileri bizlere yardım etsin.Ürünlere verdiğimiz paranın yarı fiyatını geri verip bizde onlara cihazı geri verelim olsun bitsin.Krallar gibi asus alalım.Boşuna dememişler lenovo pişmanlıktır diye gerçekten çok doğru bir laf

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erşan Kuneri IV

Arkadaşlar laptopu alalı 1 yıl civarında oldu İlk aldığımda mükemmel sessiz arada bir sesi cıkardı simdi sesten durulmuyor ıslık sesi gibi bir ses var süreklide temizlerim daha dün tamamiyle dağıttım garantiden fln vazgectim komple kasanın içini bışalttım faı soktum kasanın içini hava giriş cıkıslarını tamamiyle temizledim ama hala aynı hiç bir değişiklik yok sıcaklıkları görünce sizde şaşıracaksınız masaüstünde 80 in altına inmiyor oyunlarda 100 120 arası bazende aklı esiyor ayda yılda bir 66 75 arası dolasıyor ama cok nadir sıcaklıktan dolayı turbo boots da acmıyor ne oldugunu ben cozemedim virüs taramasıda yaptım yok combo fix ilede taradım yine yok suan size yazarken mesela 88 derece birde win 8 e gectikten sonra üzerindeki dokunmatik tuşlardan sadece toz temizleme modu ve ses calısır oldu sinema modu fln hep iptal calısmıyor neden acaba çözümü varmıdır bunun şimdiden teşekkürler herkese iyi forumlar. ÇÖZÜLDÜ Lenovo Z580 Isınma Ve Aşırı Fan Sesi Sorunu (i5 3210 2.5 ghz,Gt630m 2 gb,8gb 1333mhz ram)

Bu konuyu açan arkadaşla benim leptop'un sorunu aynı . bende geçen yıl bu zamanlarda almıştım ozaman tık yoktu fakat faha sonra 6-7 saat oyun oynadım ve fan sesi gün geçtikçe artmaya başladı.Lütfen lenovo yetkilileri bizlere yardım etsin.Ürünlere verdiğimiz paranın yarı fiyatını geri verip bizde onlara cihazı geri verelim olsun bitsin.Krallar gibi asus alalım.Boşuna dememişler lenovo pişmanlıktır diye gerçekten çok doğru bir laf

Bu arada benim leptop windows 7 home basicli geldi bende onunla kullanmaya devam ediyorum.(100 kere format atmama rağmen istenilen sonuç alınamadı)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.