Şimdi Ara

çözüldü - ps4 görüntü gidip gelme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
9.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ps4 1216b 1 tb modeli geçen hafta alındı
    şuana kadar sorunsuz kullanıyordum fakat akşam gelip açayım dedim
    makinayı açıyorum mavi ışık yanıp sönüyor beyaz ışığa geçiyor fakat görüntü gelmiyor ekrana yanıp sönüyor ekran sürekli

benim monitor 2 hdmi normalde ps4 açarım sonra 2. hdmi geçip oynarım
    fakat sorun var

3 farklı hdmi kablosu denedim ps4 tv ye bağladım sorun devam ediyor
    ekrana görüntü gidip gelirken ds4 ışığıda yanıp sönüyor

sizce ne yapabilirim ?

buda videosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMuyu -- 17 Temmuz 2016; 1:31:49 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PS4 Ekran Gidip Gelmesi Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

PS4 konsolunuzda ekran gidip gelmesi sorunuyla mı karşılaşıyorsunuz? Bu sinir bozucu sorun, oyun deneyiminizi ciddi şekilde etkileyebilir. Neyse ki, bu sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz birkaç adım vardır.

Nedenleri:

• Aşırı Isınma: PS4 konsolunuz aşırı ısınırsa, ekran gidip gelmesi sorunu meydana gelebilir. Bu, özellikle konsolunuzun havalandırmasının yetersiz olduğu durumlarda olur.
    • Güç Kaynağı Sorunları: Güç kaynağı düzgün çalışmıyorsa, konsolunuza yeterli güç sağlanmayabilir ve bu da ekran gidip gelmesine neden olabilir.
    • HDMI Kablosu Sorunları: HDMI kablosu hasarlıysa veya gevşekse, ekran sinyali düzgün şekilde iletilmeyebilir ve bu da görüntü sorunlarına yol açabilir.
    • Donanım Arızaları: Nadiren de olsa, ekran gidip gelmesi sorunu, anakart veya grafik kartı gibi konsolun donanımındaki bir arızadan kaynaklanabilir.

Çözümleri:

• Konsolunuzu Temizleyin ve Havalandırın: Konsolunuzu düzenli olarak tozdan arındırın ve havalandırmalarının tıkalı olmadığından emin olun. Konsolunuzu serin ve iyi havalandırılan bir alana yerleştirin.
    • Güç Kaynağını Kontrol Edin: Güç kablosunun sağlam olduğundan ve hem konsola hem de prize düzgün şekilde takıldığından emin olun. Farklı bir güç kaynağı kullanmayı deneyin.
    • HDMI Kablosunu Kontrol Edin: HDMI kablosunda hasar olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Kabloyu hem konsola hem de TV'ye sıkıca takın.
    • Konsolunuzu Yeniden Başlatın: Herhangi bir aygıt sorununu gidermenin ilk adımıdır. Konsolunuzu kapatın, fişini çekin ve birkaç dakika sonra tekrar takın.
    • Sistem Yazılımını Güncelleyin: Sony, ekran gidip gelmesi sorununu gidermek için sistem yazılımı güncellemeleri yayınlayabilir. Konsolunuzun en son yazılım sürümüne sahip olduğundan emin olun.
    • Donanım Arızalarını Kontrol Et: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, donanım arızası olabilir. Konsolunuzu yetkili bir servis merkezine götürün.

Bu adımları izleyerek çoğu durumda PS4 ekran gidip gelmesi sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, donanım arızası olabilir ve profesyonel yardım almanız gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Flashlama yapiyor hocam. Ps4 beyaz isik yaninca zaten giruntuyu veriyor yani calisiyor. Bende asus vn 247 h var buna benze sorun yasamistim. Cozumu monitorun fisinu kopmle cek biraz bekle sonra monitore geri enerji ver. Sanirim statik elektrik gibi bisey birikiyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lubuoguz

Flashlama yapiyor hocam. Ps4 beyaz isik yaninca zaten giruntuyu veriyor yani calisiyor. Bende asus vn 247 h var buna benze sorun yasamistim. Cozumu monitorun fisinu kopmle cek biraz bekle sonra monitore geri enerji ver. Sanirim statik elektrik gibi bisey birikiyo.

teşekkürler hocam bir süre karışmadım prizleri çıkarıp taktım düzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

quote:

Flashlama yapiyor hocam. Ps4 beyaz isik yaninca zaten giruntuyu veriyor yani calisiyor. Bende asus vn 247 h var buna benze sorun yasamistim. Cozumu monitorun fisinu kopmle cek biraz bekle sonra monitore geri enerji ver. Sanirim statik elektrik gibi bisey birikiyo.

teşekkürler hocam bir süre karışmadım prizleri çıkarıp taktım düzeldi

Youtubede bir çok kişi bu sorundan bahsetmiş. Ps4 flash screen hatasi. Genellikle monitör kullanicilarinda oluyor. 15 aydir ps4 kullaniyorum 3 defa bu hatayi aldim. Ps4 de herhangi bir problem yok isigi beyaz yaniyor goruntuyu gonderiyor. Monitor flash yapiyor siyah beyaz. Sony resmi bi aciklama yok. Tek cozumu monotor priz baglantusini cikarip beklemek. Neden boyle oluyor anlamak guc. Elektrostatik bir birikim olup hdmi sinyallerini bozuyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok ilginç gerçekten peki hocam monitöre zararı var mı bu durumun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

Çok ilginç gerçekten peki hocam monitöre zararı var mı bu durumun

monitöre zararı olduğunu sanmam. Yalnız dikkatimi birşey çekti. bu flash sorunun yaşadığımdaq ps4 ü salonumdaki lg 107 ekran led tv ye bağladığımda flash ekran hatası almıyorum. siz tv de denediğiniz halde bu sorunla karşılaşmıssınız. bendeki ps4 modeli nisan 2015 de aldım. cuh 1116A. Bu flash ekran hatası ps4 deki herhangi bir arızadan kaynaklı değil. cihaz görüntüyü aktarıyor ama monitör flashlama yapıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlginç hdmi sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sorunla ilgili global linkler: Elimizin altında bulunsun sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=827767

http://community.us.playstation.com/t5/Consoles-Peripherals/PS4-screen-flickering/td-p/42547139

http://community.us.playstation.com/t5/Consoles-Peripherals/PS4-Black-Blank-Screen-flicker-PLEASE-HELP/td-p/44895828

Eyvallah hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sony garantiliyse servise yollayın yenisini versinler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.