Şimdi Ara

(Çözüldü) Sadece + var ise led ışıkları nasıl bağlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam dostlar kapı girişine led aydınlatma bağlamaya niyetlendim. Kapının hemen yanında koridorun lambasının anahtarı var elektriği oradan alacaktım. İş buraya kadar normal devam etti ışıkları monte ettim kablolamayı yaptım ve anahtarı yerinden söktüm. İş burada patladı işte :) . anahtarı sökünce tek kablo olduğunu gördüm sadece + elektrik geliyor. ben şimdi bu ledleri nasıl yakacağım? bir formülü varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuDunyadaTek -- 2 Ocak 2015; 10:30:03 >

• Nasıl tek bi kablo olur ki? bi resim alabilir miyiz acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatalı bılgı konuyu yanlıs anlamısım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .koray. -- 7 Temmuz 2015; 14:38:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .koray.

hatalı bılgı konuyu yanlıs anlamısım
    hatalı bilgi konuyu yanlıs anlamısım
     (Çözüldü) Sadece + var ise led ışıkları nasıl bağlarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .koray. -- 7 Temmuz 2015; 14:39:56 >
  • ahmtbicer kullanıcısına yanıt
    aşağıda .koray. arkadaşımızın çizdiği resim gibi 3 metre uzaktaki ampulu yakan anahtar var elektriği alabileceğim ondada sadece + uç var
  • .koray. . kullanıcısına yanıt
    aynen durum bu dostum. ben prizlerdeki gibi iki kablo çıkacak diye beklerken bi açtım tek kablo ledlerin adaptörlerinden gelen iki kablo elimde öyle kaldı. ampulde uzak yerde ve tavanın tam ortasında ondan - kabloda çekemem hatun gebertir beni görüntü kirliliği yaptın diye :) boat kapağıda ampulle aynı hizada ve karşı duvarda ne yapacağımı bilemedim valla.
  • En yakın buattan nötr hattı çekmedikce led adaptörü çalışmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son bir umudum var vereceğiniz cevaba bağlı dostlar. sigorta kutusunda nötür uç varmıdır? görünmeyecek şekilde kablo çekebileceğim en yakın yer sigorta kutusu şuanda?
  • BuDunyadaTek kullanıcısına yanıt
    VRMS arkadaşımız, önemli noktaya değinmiş. Evet, anahtarın hemen üstünde yuvarlak kapaklı buat vardır,, oraya nötr ve faz gelir,, nötr drekt lambaya gider, faz ise anahtara inip tekrar lambaya gider., oradan nötr alabilirsiniz. %90 sigorta kutusundada nötr vardır, 3 faz hariç. ana hattan 1faz ve 1nötr gelir,, nötr drekt nört kablolarına dağılır. faz ise sigortalara girdikten sonra dağılır.
    NOT: Lütfen dikkatli olun, önce emniyet sonra hareket.. uzaktan kontrol kalemiyle ne yapacağınızı bulun, tespit edin. dışarıdan ana şalteri indirip, güvenli aydınlatma ile bağlantınızı tamamlayın, bu arada kopuk-gevşek-yanık bağantı varmı, kontrol edin.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Boat varsa bile sanırım portmantonun arkasında kaldı. Lambanın anahtarı portmantonun içinde şuanda. Sigorta kutısına ulaşabiliyorum akşam erken geldiğim de yapacağım bu aralar yıl soju yoğunluğu sebebi ile geç geliyorum eve.

Herkese yardımları için teşekkğr ederim. Baktım altından kalkamayacağım bir durum var çağırırm bi elektrikçi hallettirirm ne yapalım onlarda ekmek yicekler sonuçta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüme ulaştım arkadaşlar :) sigorta kutusundan - ucu buldum vetek kablo ile duvardaki anahtarın içine taşıdım. artık hem + hem - çıkışa sahibim ve + kabloyuda anatradan çıkana bağlayınca koridor ile birlikte yanıp sönmeye başladı çok güzel oldu :).

elektrikçi bir arkadaştan telefon ile destek aldım. size de tüyoyu vereyim. sigorta kutusunun içinde 4 lü bir - bağlantı klemensi bulunuyor. gerektiği zaman buradan - kablo çekilebiliyor.

Not : bu iş gerçekten elektrikten anlayan birisinin yapması gereken bir işmiş sonunda anladım. eğer elektrikçi arkadaştan telefonda destek almasam yine yapamazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuDunyadaTek

Çözüme ulaştım arkadaşlar :) sigorta kutusundan - ucu buldum vetek kablo ile duvardaki anahtarın içine taşıdım. artık hem + hem - çıkışa sahibim ve + kabloyuda anatradan çıkana bağlayınca koridor ile birlikte yanıp sönmeye başladı çok güzel oldu :).

elektrikçi bir arkadaştan telefon ile destek aldım. size de tüyoyu vereyim. sigorta kutusunun içinde 4 lü bir - bağlantı klemensi bulunuyor. gerektiği zaman buradan - kablo çekilebiliyor.

Not : bu iş gerçekten elektrikten anlayan birisinin yapması gereken bir işmiş sonunda anladım. eğer elektrikçi arkadaştan telefonda destek almasam yine yapamazdım.

Sağ olasın. Bende yeni öğrendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.