Şimdi Ara

[Çözüldü] Wifi ve Ethernet durup dururken gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta yeni bir bilgisayar topladım.

İşlemci: Ryzen6 3600x
    Anakart: Asrock B450 Gaming ITX/ac
    RAM: 2x8GB 3200MHz
    Ekran kartı: Sapphire Nitro+ RX570 4GB
    Disk: Toshiba RC500, Samsung 840 Pro

Windows 10'u kurdum. Her şey mükemmel çalıştı. Daha sonra opencore vasıtasıyla Mac OS de kurdum(Catalina versiyonu) orada da her şey süperdi. Daha sonra Catalina yerine bir önceki sürüm olan Mojave'ye geçmek istedim. Catalina'yı sildim ve bu sefer Mojave kurdum. Bu işlemler esnasında bilgisayarda donanımsal olarak hiç değişiklik yapmadım.

Mojave kurulumda bilgisayarımın internete bağlanamadığı uyarısını aldım. Umursamadan devam ettim. Mac OS açıldığında ethernet bağlantısının olmadığını gördüm. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp windows ile açtım. Orada da ethernet ve wifi bağlantılarında ünlem işareti vardı. Aygıt yöneticisinden detaylara baktığımda Code 10 aldım. Aygıt başlatılamıyor yani.

Anakartın kendi yazılımı ile ethernet'in MAC adresini yeniden üzerine yazdım. Bir şey değişmedi. Bilgisayarı kapatıp. tüm bağlantıları söküp yarım saat bekledim yine olmadı. BIOS ayarlarını varsayılana getirdim yine olmadı. BIOS'ta boot from lan seçeceği var. Muhtemelen ethernet'i görüyor. Zaten Windows da hem ethernet'i hem de wifi'yı görüyor ama aktif edemiyor.

Bir de Windows'ta aygıt yöneticisinde üç tane pci device gördüm sürücüsü yüklenemeyen onların da detayını yazıyorum. Bunlar daha evvel yoktu.

Ekran görüntüleri ekliyorum.

BUNLAR DA HWINFO Ekran Görüntüleri

HWInfo'dan sorunlu olan PCI Aygıtlarının detaylarına baktım onlar da şöyle:

PCI x16 Bus12 -> PCI Encryption/Decryption Controller -> AMD Starship/Matisse/Vermeer - Cryptographic Coprocessor PSPCPP (Code 28 Hatası)
    PCI x16 Bus12 -> PCI Device -> AMD Starship/Matisse/Vermeer - SSP (Code 28 Hatası)
    PCI x16 Bus11 -> AMD Starship/Matisse/Vermeer - PCIe Dummy Function (Code 28 Hatası)

Code 28 dediği de sürücü yok hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperzengintas -- 2 Mayıs 2020; 16:18:1 >

• Az önce Ubuntu Live indirip bilgisayarı oradan açtım. Şu anda wifi ve ethernet canavar gibi.

Sanırım hem Windows'u hem mac'i sıfırdan kuracağım.
  • Mesele opencore'un ROM ayarındaki bozuk MAC adresi imiş. Onu düzeltince her şey çalıştı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.