Şimdi Ara

[Çözüldü]Yeni Modem Aldım Fakat İnternet YOK !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
16.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TTNET Fibernet 24 MB'e kadar üyesiyim. Yani hattım vdsl2 desteklemekte. TTNET'in verdiği modemde vdsl2 fakat modemin performansı çok düşük oldupu için yeni modem almak istedim. Airties 5650 Modem'ini sıfır bir şekilde bimeks'den aldım. Alırken ambalajına falan dikkat ettim. Modemde kanaatımca hiçbir arıza yok fakat bu yeni modemin kurulumunu yaptıktan sonra bir türlü sinyal alamadım. DSL ışığım bir süre sonra sabitleniyor ve modem arayüzünden bağlı yazıyor fakat İnternet ışığım bir türlü yanmıyor ve bu yüzden internetim yok. Modem ADSL2+/VSDL2 olduğundan hattımı %100 destekliyor ama sorunu bir türlü anlamadım. Kurulumuda bir çok kez yaptım... TTNET'i ve Airties'ı defalarca aradım fakat yardımları dokunmadı. Servise götürün diyorlar ama bence servislikl hiçbirşey yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdem97 -- 17 Mayıs 2015; 21:08:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni Modem Aldın Ama İnternet Yok mu? İşte Çözümü!

Yeni bir modem satın aldın ve kurdun, ancak İnternet'e bağlanamıyor musun? Panikleme, bu yaygın bir sorundur ve çözmek için atabileceğin birkaç adım vardır:

• Yeni modemi bağladın fakat internet yok mu? Öncelikle modemin prize takılı ve açık olduğundan emin ol. Ardından, Ethernet kablosuyla veya Wi-Fi aracılığıyla bilgisayarını veya cihazını modeme bağla.

• Modem bağlı ama internet yok mu? İnternet sağlayıcınla iletişime geç ve hizmetlerinin aksayıp aksamadığını kontrol et. Sorun onlardan kaynaklanıyorsa, onların sorunu çözmesini beklemelisin.

• Yeni modem taktım internet yok mu? Modem kurulumunu tekrar kontrol et. Ethernet kablosu sağlam olmalı ve doğru bağlantı noktalarına takılmış olmalı. Wi-Fi ayarlarını da doğrulat.

• Yeni modem kurulumu internete bağlanamıyorum mu? Modemin yazılımının güncel olduğundan emin ol. Üreticinin web sitesinden en son yazılımı indirebilirsin.

• Modem değiştirdim internet yok mu? Eski modemi çıkardığında İnternet bağlantısı kesilmiş olabilir. İnternet sağlayıcını arayarak modemin MAC adresini güncellemelerini istemelisin.

Bu adımları izlemene rağmen hala İnternet'e bağlanamıyorsan, daha fazla yardım için İnternet sağlayıcınla iletişime geçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=69453132
    Bu konuya da bak. Belki bi şey çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Te.k kullanıcısına yanıt
    malesef çıkmadı :(
  • Merhaba.

Anladığım kadarıyla modem İp almıyor.

Modem arayüzü sayfasına girip Adsl kullanıcı adı ve şifreyi kayıt edin.

Büyük ihtimalle modem İp alacak ve internet ışığı sabit bir şekilde yanacaktır..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Srcn81 kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi zaten modemi açar açmaz yaptım :) Fakat olumlu bir gelişme olmadı
  • berdem97 B kullanıcısına yanıt
    Aynı modemi 2 yıldır kullanıyorum, modeme kullanıcı adı ve şifreyi kayıt etmeyince İp almıyor.

Peki siz diğer modemi taktığınızda İp alıp internete erişebiliyormusunuz?

Aynen öyle erişebiliyorum. Diğer modem ttnet tarafından verildi. Diğer modemin markası modeli Huawei HG655d
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kullanıcı adı şifreyi doğru girdiğinizden eminseniz daha aklıma birşey gelmiyor.

Modemi başka bir Vdsl2 hatta test edin isterseniz.

Evet kullanıcı adı şifreyi doğru girdiğimden eminim. Başka bir vdsl2 hattında deneme imkanım malesef yok.
    Yeni modemi arkasında ki reset yerinden fabrika ayarına alın büyük ihtimalle firmware versiyonu 1.0.0.10 airties sayfasından son versiyon firmware (1.0.0.15) i indirip güncelleyin.Bakalım bağlanacak mı...
    NAT (Network Address Translation) ksmında ki Nat etkin kutucuğu işaretli mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 16 Mayıs 2015; 18:10:40 >
  • Arkdaşlar Abiler Ablalar... Allaha şükür sorunu hallettik. Sorunu ve çözümü baştan sona anlatıyorum. Benim odam evin 3. katında ve evin 3.katına gelen telefon hattıda benim odamın hemen yanındaki odada. Odamda telefon prizi kaluriferin arkasında kaldıgı için uzun bir telefon kablosuyla (10m) odama hat çekmiştim. Sorun bu kablodan kaynaklanıyormuş nedense. Yandaki odadan kendi odama delik açıp modemin içinden çıkan orjinal telefon kablosuyla işi hallettim ...
    Demekki sorun kablodanmış garip.

Konu başlığının sonuna [Çözüldü] olarak eklerseniz konu kapnmış olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.