< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdem97 -- 17 Mayıs 2015; 21:08:22 > |
Yeni Modem Aldın Ama İnternet Yok mu? İşte Çözümü!
Yeni bir modem satın aldın ve kurdun, ancak İnternet'e bağlanamıyor musun? Panikleme, bu yaygın bir sorundur ve çözmek için atabileceğin birkaç adım vardır:
-
Yeni modemi bağladın fakat internet yok mu? Öncelikle modemin prize takılı ve açık olduğundan emin ol. Ardından, Ethernet kablosuyla veya Wi-Fi aracılığıyla bilgisayarını veya cihazını modeme bağla.
-
Modem bağlı ama internet yok mu? İnternet sağlayıcınla iletişime geç ve hizmetlerinin aksayıp aksamadığını kontrol et. Sorun onlardan kaynaklanıyorsa, onların sorunu çözmesini beklemelisin.
-
Yeni modem taktım internet yok mu? Modem kurulumunu tekrar kontrol et. Ethernet kablosu sağlam olmalı ve doğru bağlantı noktalarına takılmış olmalı. Wi-Fi ayarlarını da doğrulat.
-
Yeni modem kurulumu internete bağlanamıyorum mu? Modemin yazılımının güncel olduğundan emin ol. Üreticinin web sitesinden en son yazılımı indirebilirsin.
-
Modem değiştirdim internet yok mu? Eski modemi çıkardığında İnternet bağlantısı kesilmiş olabilir. İnternet sağlayıcını arayarak modemin MAC adresini güncellemelerini istemelisin.
Bu adımları izlemene rağmen hala İnternet'e bağlanamıyorsan, daha fazla yardım için İnternet sağlayıcınla iletişime geçmelisin.