Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce yeni bir MSI marka desktop pc aldım, aldığımdan bir müddet sonra durduk yere yeniden başlatma sorunu çıktı, nadir olarak bazense günde 2-3 defa yapmakta, şöyle ki ekran kararıyor ve yeniden başlıyor ya da öyle saatlerce siyah ekran kalıyor, denemediğim yapmadığım yöntem kalmadı yetkili servise bile yolladım 1.5 hafta test ettiler ve bizde hiç olmadı deyip geri gönderdiler, en son Windows 11 pro yerine home kurdum ve yaklaşık 10 gün hiç sıkıntı olmadı ta ki bugüne kadar, bugün gene ekran karardı ve sistem yeniden başladı eke minidump dosyasındaki hataları ekliyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler. NOT: Bios, ekran kartı sürücüsü, windows güncellemeleri hepsi güncel artı olarak stres testlerini sıkıntı olmadan yapıyor. |
ÇÖZÜLEMEYEN 0x00000116 HATASI
-
-
Maalesef hocam.
-
Merhaba geçmiş olsun,
Umarız yazılımsal bir sorundur. Başka forumlarda baktım donanım değiştirerek çözenler olmuş. Eğer öyle ise servisin 1.5 hafta test edip bizde olmadı demesi saçma, bu hatalar Hata günlüğüne işlenir, fatura + ekran görüntüleriyle Tüketici Hakem Heyeti'ne başvur.
Yazılımsal sorunu çözenlerden biri şöyle:
Alıntı
metni:Herkese merhabalar, eğer sizinde ekran kartınız “NVIDIA” ise ve bu hatayı alıyorsanız sizde bizdensiniz. NVIDIA grafik kartlarının driver uyuşmazlığı nedeniyle özellikle oyun oynarken birden bire mavi ekran çıkar ve aşağıdaki hata kodu oluşur. Bu hatanın çözümlerinden biri ekran kartının driverını NVIDIA’nın sitesinden manual olarak indirmeniz halinde sorununuz kısmen çözülecektir. Diğer bir çözüm ise çoğu kullanıcı tarafından kesin çözüm olarak gösteriliyor. 7 adımda anlatılan o çözüm; 1: Grafik kartı sürüsünün en son versiyonunu yükleyiniz. 2: C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve nvlddmkm.sys dosyasının ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştiriniz. 3: Nvidia klasörüne gidiniz ve nvlddmkm.sy_ dosyasını bulunuz ve masaüstüne kopyalayınız. 4: CMD’yi çalıştınız ve CMD ekranında masaüstü konumuna geliniz. 5: CMD ekranında expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys bu komutu çalıştırın. 6: Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın. 7: Bilgisayarı yeniden başlatın. NOT:CMD ekranında masaüstü konumuna gelmek için “cd C:\Users\’Oturum kullanıcı adı’\Desktop\” yapmanız yeterli. ALINTIDIR. KAYNAK: https://www.teknokroki.com/pratik-bilgiler/mavi-ekran-nvlddmkm-sys-hatasi-cozumu/
-
Hocam merhaba uzun uğraşlar sonucu nihayet pc iade oldu güç kaynağını değiştirip 2. sefer yollamışlardı tam arıza çıkardığı an denk geldi ve video çektim 3. ye videolarla birlikte yollayınca iade ya da değişim hakkını verdiler, sorun kesinlikle donanımsaldı, ilginiz için teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: atalay_cankayaHocam merhaba uzun uğraşlar sonucu nihayet pc iade oldu güç kaynağını değiştirip 2. sefer yollamışlardı tam arıza çıkardığı an denk geldi ve video çektim 3. ye videolarla birlikte yollayınca iade ya da değişim hakkını verdiler, sorun kesinlikle donanımsaldı, ilginiz için teşekkürler.
Çok sevindim gözün aydın. Şu tüketicinin seçimlik hakları sunulunca insan rahatlıyor. Bana da geçen seneler buzdolabında ve laptopta olmuştu. Hak aramak ve istemek önemli.
Burayı okuyanlar olur, demek en başından beri videoyla kanıtla sağlam bir şekilde talep etmek gerekiyor. Bence kesinlikle bu kronik hatalar onların bilgisi dahilindedir sadece taleplere hızlı dönüş yapmıyorlar. Firma geri adım atmasaydı bile Tüketici Hakem Heyeti / Mahkemesi çözerdi. Hayırlı olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X