Aracımı genellikle kendim yıkayan birisi olarak 40 yılın başı yıkamacıya veriyim dedim aldığımda bir sorun gözükmüyordu ancak aynı günün akşamında aracı kullanmaya başladığımda ön camın normalden kat kat fazla buğulandığını fark ettim Aracı kullansam da saatlerce kullanmadan bekletsem de camda sürekli buğu oluşuyor. Ön cama sıcak hava veriyorum artıyor soğuk hava veriyorum artıyor klimayı açıp veriyorum bir miktar geçiyor ama asla tam geçmiyor. Bugün 2 kere havluyla sildim geçiyor gibi oluyor ancak yine artıyor Sadece 1 saat kapalı otoparkta durunca geçmişti çalıştırıp tekrar binince yine buğu yaptı. Derdime bir çare dostlar neden olabilir Sabah bakıyorum bahçedeki bütün araçların camı normal benimki buğulu İşten çıkıyorum sokaktaki bütün araçların camı normal benimki buğulu Yaklaşık 9 saatlik mesai sonrası gün içerisinde ortalama 20 derece havada gölgede beklemiş camın fotoğrafını paylaşıyorum. Dışarıdan bile buğusu ne kadar kötü gözüküyor, içerisine binince önümü göremiyorum resmen < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 10 Ekim 2022; 21:15:39 > |
Çözülemeyen cam buğu problemi!
-
-
aracın içinde nem (su) var muhtemelen. elektronik cihazların icinden çıkan küçük silikon paketler oluyor, onlardan 2-3 paket içten ön cama yakın yere koyun. yada nemi emecek gibi hava alan bi paketin içinde kedi kumu vs. koyun düzelir hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkür ederim güzel fikir yarın bulup deneyeceğim
-
Müdür pis ve yağlı bezle silmisler muhtemelen.
Guzelce bi kaba sabunlu su yapip temiz bir mikrofiber bezle sabunlu suyla temizlemen lazim o cami icten. Baska turlu kurtulamazsin o lekelerden. Sabun da sıvi sabun degil bildigin hacı sakir banyo sabunu olmali.
En son temiz suyla durulama silişi yaparken de klimayi en soguga acip on cama verip oyle sil eser kalmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler sadece kuru havluyla silmiştim sabunla da deneyeceğim
-
Hocam benimde başıma geldi. Bende pek yıkamaya vermem temmuzda tatile gitmeden gözüm kesmedi yıkamaya verdim özellikle parlatıcı kullanmayın dediğim halde kullanmışlar cama yapışan yağlı bir tabaka büyük bir ihtimal kalitesiz parlatıcı kullanmışlar göğüs ısınınca yapıyor. Gece yola çıktım 40-50 km sonra aynı sizin araç gibi oldu karşıdan araç gelince önümü göremiyordum. Arabadaki küçük, fıslı fıslı kolonyayı sıktım, benzinlikten sıfır mikrofiber bez aldım ve sildim düzeldi sonra hem gece, hem gündüz klima açık, kapalı Adana, Mersin dolaştım bir daha tekrar etmedi. Birkaç kez tekrar etmeniz gerekebilir, bezin aynı tarafını tekrar cama sürmeyin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen. Alkol de olur. O da alır yag tabakasını.
Kalorifer peteğin su sızdırıyor
O antifriz buharı
Cam muhtemelen kirli, yağlı bezle silinmiş ve kapı içleri ile bagaj kapağının içlerini yıkarken içeriye suyu basmışlar. Cam arkadaşların dediği gibi temizleyin aracıda mümkünse güneşte havalandırın.
Ben de camın kirli bir bezle silindiğini düşünüyorum. Ön camın içeriden alkollü bir bezle silinmesi çare olacaktır. Belki kalorifer menfezlerinde de torpidoya sıkılan yağlı sıvıdan olabilir. Öncesinde en yüksek devirde sıcak şekilde ön cama vererek havalandırma boşluklarının atıkları atmasını sağlarsanız iyi olur sonrasında tekrar ön camınız kirlenmez.
Bu arada su kaçağını da kontrol etmekte fayda var. Antifriz de bu şekilde camı kirletebiliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yardımcı olan herkese teşekkürler arkadaşlar verilen önerilerin hepsini deneyeceğim. Daha önce araçta bazı havalandırma kanalları ısıtmıyor diye kalorifer peteği temizliği yaptırmıştım ve suyu komple değiştirmiştim bugün kontrol ettim ve kaçak gözükmüyor su seviyesi hala iyi seviyede. Antifreeze kaçağı olsa camda yağ şeklinde olurdu daha önceki aracımda vardı oradan biliyorum. Ayrıca bu cam buğulanması olayı yıkamacıya verdikten sonra oldu o yüzden çok ihtimal veremiyorum.
Muhtemelen burada yazan arkadaşların dediği gibi yıkamacı gögüse parlatıcı vs sıkıp sildiği bezle camıda silmiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 11 Ekim 2022; 13:46:10 > -
Camınızı yağlı bezle silmişler. Renault servisi bana da yapmıştı. Motoru sildiği bezle cam sildi adamlar... Sentetik tiner bile denedik çıkarmak için düşünün yani.
Konusunu açmıştım:
https://forum.donanimhaber.com/arac-camini-iceriden-silmek--153451102
Çok uğraştım. Çözümü şu: İlk önce 2-3 defa bulaşık deterjanı katılmış su ile camı siliyorsunuz. Ardından 2-3 defa hiç deterjan kalmayıncaya kadar nemli bezle siliyorsunuz. (Rula havlu en iyi sonucu verir. Her silmede rulo havludan yeni parça koparın). Cam o yağlı tabakadan kurtulduktan sonra da Würth Sentetik güderi alıp camsil ile bir güzel siliyorsunuz.
En kritik nokta kullanacağınız kimyasallar torpidoya gelmesin dikkat etin. Yoksa iz kalabilir.
Ayrıca o kullandığınız bezleri iyice yıkamadan bir daha kullanmayın. Artık onlara da yağ bulaştı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F0316EC -- 11 Ekim 2022; 14:52:48 >
-
En kolay çözümü ipa ile silmek.
-
Torpido Parlatici sikmistirlar kesinlikle cami çok kötü yapıyor.. önce alkollü biseyle sil parfüm kolonya vs sonra bir bez alıp bildiğin hacisakir kalıp sabun ile bezi kopurtup sil kurula tertemiz olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynı durum başıma geldi.
Yağlı ve pis bezle silinmiş.
Arap sabunu ile çözmüştüm ben.
Jel arap sabunu alın. Ilık suda hafif açın.
Camı içten güzelce silin.
Biraz köpüklü kalsın, sonra nemli bezle silin.
Daha sonra kuru mikrofiber kaliteli cam bezi ile kurulayın.
Bunu kullanın düzelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 12 Ekim 2022; 8:35:43 > -
Aynaya ufak bir torbada kedi kumu koyun bugu falan kalmiyor
Göğüslük sütünü kuru bir bezle silin ve ön camınızı alkolü bire bir sulandırarak (kolonya da olur) güzelce silin.Eğer hala buğu yapıyorsa göğüslük bölümünü yumuşak bir temizleyici ile temizleyin ve tekrar alkol ile camı silin.Muhtemelen göğüslük sütünde yoğun miktarda yapay silikon var.Buharlaşmasından oluyor.
Hocam benim aracın ön camını iki yıldır temizleyemiyorum. Sıfır aldım bugüne kadar hep kendim yıkadım. İlk aldığım günden beri camda hafif bir yağ tabakası var. En son cama bir taş yapıştırıp değiştirecektim hanım zor tuttu. Bir ara yanına uğrayacağım şu cama çözüm bulmak için. Önceden tanışıyoruz da bayadır ihmal ettim seni gelince tanırsın zaten :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- turbosu bozuk araba gider mi
- tiguan 1.4 tsi kronik sorunlar
- nissan skystar motor ömrü
- öğrenci arabası
- araç kaç el değiştirmiş sorgulama
- xiaomi su7 sahibinden
- yeni octavia
- 2022 model toyota corolla
- toyota supra 1994 fiyat
- togg sedan ne zaman
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X