Şimdi Ara

[ÇÖZÜM)NOTE 3 YAKINLIK SENSÖRÜ (proximity sensor) Sorununa çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1 terminal emulatörünü açıp 'su' komutu giriyoruz

2 peşine şu komutu yazıyoruz (kopyala yapıştır yapabilirsiniz) cd /sys/devices/virtual/sensors/proximity_sensor/

3 peşine tekrar "cat state" yazıyoruz çıkan sayıyı unutmuyoruz (benimki 245)

4 sonra "cat prox_cal" yazıyoruz çıkan sonuç küsüratlı olabilir (benimki 162,8) bunu ben bikaç sayı arttırıp yaptım daha garanti olsun diye 165 baz aldım.

5 bu iki sayıyı topluyoruz 255+165 =410

6 buradan decimal kısmına topladığımız sayıyı yazıp Hexadecimal kodu alıyoruz (http://www.disfrutalasmatematicas.com/numeros/binario-decimal-hexadecimal-conversor.html), benimkisi, 19A

7 tekrar "echo -en $'\x19A' > /efs/prox_cal", kodu yazıyoruz

8 sonra "chown system:system /efs/prox_cal"

9 sonra "chmod 644 /efs/prox_cal"

10 sonra "sync"

11 sonra "reboot"

yazıyoruz telefon yeniden başladıktan sonra sıkıntı kalmıyor.
    â

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serukanu -- 5 Mart 2014; 21:18:54 >

• hocam ben bu dedigini gecen hafta yaptım ve bu konuda uzman oldum diyebilirim :D

normalde telefonun degerleri su sekilde

offset : 0 high thd : 120 low thd : 80
    Yani adc degeri 80 in altina indigi an sensor otomatik kapaniyor ama 80 lerin uzerindeyse kapanmiyor
    acd degeri ise iceri giren toza gore degisiyor : benimki 90 kusurlerde geziniodu 90 91 94 aralıgında idi.

bu dedigin ayarları nette arastırıp yaptım

offset high thd ve low thd degerleri 21310400 kusurlere fln cıkardı normalde bu degerlerde acd 100 lerde bile olsa kapanmasi gerekir ama benimki kapanmad telefon duzelmedi.root attıgımızla kaldık gerci yurt dısı n9005 getirtmistim ve garantisinide unutmustuk oyuzden onemsemiyorum.

neyse bu cozum olmadı ben tekrar arastırdım ve bu sacma sapan seviyelere gelen degerleri tekrar eski haline nasil getiririm diye ugrastım en sonunda decimal kısmına 0 yazında eski degerlere dondugunu kendim buldum.

yani sonucta bu cozum tam bir cozum deil ve kesin deil en sonunda su sekilde duzelttim supurge makinasını aldım ucunu hic hava kacırmayacak sekilde kamıs monte ettim ve telefonun sensorlerin yanındaki ahize kısmına tutup hava cektim icerideki toz gitti sanırım ve adc degerleri , 60-70 seviyelerine indi ve su anda cirlop gibi calisiyor .

bu her note 3 de olan bir sorun ama bugun ama yarın her note 3 kullanıcısının basına gelecektir . bizimkisi erken oldu ama cozumler bunlar ya senin verdigin olay yapilip duzeltilecek ( her cihazda kesin olmuyor ) yada toz cekilip duzeltilecek. Garantisiyle deistirseniz bile eninde sonunda toz girecek tamamen note 3 un tasarimsal sorunu sensor ahize ye cok yakin.

Birde basliga proximity sensor diede eklersen google da daha rahat bulunur cunku internette bu sorunu hic bir turkce kaynak detayli anlatilmamis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinadin -- 27 Şubat 2014; 15:48:55 >

• Sorunu yasayan arkadaslar once tozu temizleme teknigini denesinler olmassa sensor calibrate yontemine gitsinler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinadin

hocam ben bu dedigini gecen hafta yaptım ve bu konuda uzman oldum diyebilirim :D

Yani adc degeri 80 in altina indigi an sensor otomatik kapaniyor ama 80 lerin uzerindeyse kapanmiyor
    acd degeri ise iceri giren toza gore degisiyor : benimki 90 kusurlerde geziniodu 90 91 94 aralıgında idi.

offset high thd ve low thd degerleri 21310400 kusurlere fln cıkardı normalde bu degerlerde acd 100 lerde bile olsa kapanmasi gerekir ama benimki kapanmad telefon duzelmedi.root attıgımızla kaldık gerci yurt dısı n9005 getirtmistim ve garantisinide unutmustuk oyuzden onemsemiyorum.

neyse bu cozum olmadı ben tekrar arastırdım ve bu sacma sapan seviyelere gelen degerleri tekrar eski haline nasil getiririm diye ugrastım en sonunda decimal kısmına 0 yazında eski degerlere dondugunu kendim buldum.

yani sonucta bu cozum tam bir cozum deil ve kesin deil en sonunda su sekilde duzelttim supurge makinasını aldım ucunu hic hava kacırmayacak sekilde kamıs monte ettim ve telefonun sensorlerin yanındaki ahize kısmına tutup hava cektim icerideki toz gitti sanırım ve adc degerleri , 60-70 seviyelerine indi ve su anda cirlop gibi calisiyor .

bu her note 3 de olan bir sorun ama bugun ama yarın her note 3 kullanıcısının basına gelecektir . bizimkisi erken oldu ama cozumler bunlar ya senin verdigin olay yapilip duzeltilecek ( her cihazda kesin olmuyor ) yada toz cekilip duzeltilecek. Garantisiyle deistirseniz bile eninde sonunda toz girecek tamamen note 3 un tasarimsal sorunu sensor ahize ye cok yakin.

Birde basliga proximity sensor diede eklersen google da daha rahat bulunur cunku internette bu sorunu hic bir turkce kaynak detayli anlatilmamis

Teşekkürler verdigin bilgiler icin hocam ben çok ugrastim bu sensor sorunuyla o yuzden bulunca bunu paylasmak istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: serukanu

quote:

hocam ben bu dedigini gecen hafta yaptım ve bu konuda uzman oldum diyebilirim :D

Teşekkürler verdigin bilgiler icin hocam ben çok ugrastim bu sensor sorunuyla o yuzden bulunca bunu paylasmak istedim

emin ol bende en az senin kadar ugrasmısımdır belkide daha fazla fakat sorun ne ayarlarla tamamen duzeliyor nede baska birseyle soyle soyliyim ...
    benim sensorler 1 haftadır 0.0.0 :D

nasıl yaptın diyeceksin , aynı sorun kardesimdede vardı , you tube dan note 3 dissemle olayına baka baka yavas yavas cihazın icini actık , proximity sensoru cikardık , ici bildigin bocek yuvası olmus bir sekilde oraya toz girmis hemde baya fazla , o tozu tamamen sildik daha sonra tozun neden girdigini arastırdık bu da tamamen proximity sensorun ekran camına tamamen oturtulmamıs olmasından kaynaklanıyordu , proximity sensorun etrafı bir lastik le cevrili ve bu lastik cama dayanarak araya toz girmesini engelliyor fakat lastik cama tam oturmuyorsa aradan toz girebiliyor , velasılıkelam tozu sildik lastigi cama tam oturttuk cihazı kapadık , sorun gitti . bende root atıp knox sayacını 0-1 yapmamla kaldım :) simdi knox sayacını 0-0 yapmayı arıyorum ama bulamıyorum ... gerci cihaz yurt dısından geldi n 9005 garantiside yok cok sorun deil ama knox sayacı gidince sacma sekilde knox yuklenmiyor , olsada yuklemiyecektim zaten fakat yulenemiyor olmasını bilmek beni gicik etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinadin -- 5 Mart 2014; 23:37:43 >

• proximiy sensore ulasmak cok basit sadece arkadaki 12 vidayı sokuyorsun , plastik kapagı cok yavas ve dikkatli bir sekilde kaldırıyorsun , proximitiy sensorun uzerindeki siyah klipsi cikarıyorsun , baglantısını cıkarıyorsun ve proximity sensoru yerinden alıp guzel bir temizliyorsun , sonra camı da siliyorsun , sonra geri yerine takıyorsun, siyah klipsi tekrar ustune takıyorsun , acınca goruceksin 12 vidayı soktugun o siyah plastik kapagın icinde , proximity sensorun arkadan bastırılmasına yardım eden bir bolge var o bolgeyi actiginda goruceksin , oraya o boyutlarda ufacık bir elektirik bandı kes ve yapıstır , ve o sekilde kapat , bu proximity sensorun cama daha sıkı tutulmasını saglıyacak ve tekrar toz girme sansı 0 lanacak . note 3 de seri uretim hatası var ve eninde sonunda bu sorun bir cok kullanıcının basına gelecek ama 3 ayda ama 7 ayda ama 1.5 senede . kullanıma baglı . internette bu sorun yuzunden 3. kez garanti ile 0 telefon alıp tekrar aynı sorunu yasayanları gordum ve en sonunda aldıgı firmaya note 3 unu iyade edip baska telefona gecenlerde varmıs. ama sorunun cozumu gercekten basit bosuna kasmısım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinadin -- 5 Mart 2014; 23:46:13 >

• önemli bilgiler üstad bu sorunu yaşayanlar umarım verdiğin bilgiler sayesinde kurtulmuş olacak :)
    bende root attım knox 1 oldu benim etrafındaki metalik renkte olan çerçevede soyulmalar meydana geldi
    şimdi servise göndereceğim n9005 12 ay garantiliymiş tr de samsungla konuştum gönderin ilgilenelim dediler.
    knox olmasa iyiydi ama :)
  • valla ben mecburen note 3 aldım sırf kalemi yuzunden , cizim yaptıgım icin bu benim icin olmazsa olmazdı , telefondan cok memnunum ama boyle abuk subuk sorunları beni gicik etti bikere

, senin bahsettigin gibi malzeme kalitesi de yerlerde ama herseye ragmen sınıfında rakibi yok rakibi oldugu gun tekrar samsungu dusunebilecegimi sanmıyorum.

isin ozeti sorunun tek cozumunu yukarıda acıkladık ileride muhaakkak bir cok arkadasın basına gelecektir burdan okur okur duzeltirler icini acıp yapmak hic de gozuktugu gibi zor deil , root atıp sensor ayarlarını degistirmek ten 1000 kat basit.
  • quote:

proximiy sensore ulasmak cok basit sadece arkadaki 12 vidayı sokuyorsun , plastik kapagı cok yavas ve dikkatli bir sekilde kaldırıyorsun , proximitiy sensorun uzerindeki siyah klipsi cikarıyorsun , baglantısını cıkarıyorsun ve proximity sensoru yerinden alıp guzel bir temizliyorsun , sonra camı da siliyorsun , sonra geri yerine takıyorsun, siyah klipsi tekrar ustune takıyorsun , acınca goruceksin 12 vidayı soktugun o siyah plastik kapagın icinde , proximity sensorun arkadan bastırılmasına yardım eden bir bolge var o bolgeyi actiginda goruceksin , oraya o boyutlarda ufacık bir elektirik bandı kes ve yapıstır , ve o sekilde kapat , bu proximity sensorun cama daha sıkı tutulmasını saglıyacak ve tekrar toz girme sansı 0 lanacak . note 3 de seri uretim hatası var ve eninde sonunda bu sorun bir cok kullanıcının basına gelecek ama 3 ayda ama 7 ayda ama 1.5 senede . kullanıma baglı . internette bu sorun yuzunden 3. kez garanti ile 0 telefon alıp tekrar aynı sorunu yasayanları gordum ve en sonunda aldıgı firmaya note 3 unu iyade edip baska telefona gecenlerde varmıs. ama sorunun cozumu gercekten basit bosuna kasmısım .

Hocam sizin yazınızı gördüm note 3 var bende yakınlık sensörü hiç çalışmıyor,*#0*# yapınca sensör kısmında eli camın önüne getirince yeşil yanmıyor,dolayısıyla arama sırasında ekran kapanmıyor,nasıl çözebilirim

• Benimde yakınlık sensörü çalışmıyordu,forumda bir arkadaşın tavsiyesi üzerine;Yasin beye teşekkürler,telefonun arka kapağını açtım ön kameraya bitişik 2 adet sensörün arka tutacağını söktüm,sensör kısmını çıkarıp bez ile karşı camı temizledim,şu an çalışıyor,yani tozdan dolayı olmuş

Altta videoda süküm işlemi var,06:00-06:50 arası izleyin

https://www.youtube.com/watch?v=A1ntOfJS_1c
    0 | |
  • quote:

çok derin ve uzun araştırmalarınız sonucunda gerçekten insanlara faydalı olacak bilgiler vermeniz adına size nekadar teşekkür etsem azdır benimde aylardır bulamadığım problemi sizin sayenizde gidermiş oldum allah razı olsun, ben sizin ilk yönteminiz olan sensöre yakın olan ahize kısmından güçlü çekiş gücü olan süpürge ile güzelce tozları çektirmeyi deniyim dedim ilk olarak ve oldu gerçekten olmasaydı tarif ettiğiniz gibi içini açacaktım ama şükür bu kafi geldi çok teşekkürlerimi sunarım, hayırlı forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: serukanu

root şarttır
    1 terminal emulatörünü açıp 'su' komutu giriyoruz

2 peşine şu komutu yazıyoruz (kopyala yapıştır yapabilirsiniz) cd /sys/devices/virtual/sensors/proximity_sensor/

3 peşine tekrar "cat state" yazıyoruz çıkan sayıyı unutmuyoruz (benimki 245)

4 sonra "cat prox_cal" yazıyoruz çıkan sonuç küsüratlı olabilir (benimki 162,8) bunu ben bikaç sayı arttırıp yaptım daha garanti olsun diye 165 baz aldım.

5 bu iki sayıyı topluyoruz 255+165 =410

6 buradan decimal kısmına topladığımız sayıyı yazıp Hexadecimal kodu alıyoruz (http://www.disfrutalasmatematicas.com/numeros/binario-decimal-hexadecimal-conversor.html), benimkisi, 19A

7 tekrar "echo -en $'\x19A' > /efs/prox_cal", kodu yazıyoruz

8 sonra "chown system:system /efs/prox_cal"

9 sonra "chmod 644 /efs/prox_cal"

10 sonra "sync"

11 sonra "reboot"

yazıyoruz telefon yeniden başladıktan sonra sıkıntı kalmıyor.
    â

Bunun note 4 icin uyarlanmis versiyonunu nereden bulabiliriz

• quote:

proximiy sensore ulasmak cok basit sadece arkadaki 12 vidayı sokuyorsun , plastik kapagı cok yavas ve dikkatli bir sekilde kaldırıyorsun , proximitiy sensorun uzerindeki siyah klipsi cikarıyorsun , baglantısını cıkarıyorsun ve proximity sensoru yerinden alıp guzel bir temizliyorsun , sonra camı da siliyorsun , sonra geri yerine takıyorsun, siyah klipsi tekrar ustune takıyorsun , acınca goruceksin 12 vidayı soktugun o siyah plastik kapagın icinde , proximity sensorun arkadan bastırılmasına yardım eden bir bolge var o bolgeyi actiginda goruceksin , oraya o boyutlarda ufacık bir elektirik bandı kes ve yapıstır , ve o sekilde kapat , bu proximity sensorun cama daha sıkı tutulmasını saglıyacak ve tekrar toz girme sansı 0 lanacak . note 3 de seri uretim hatası var ve eninde sonunda bu sorun bir cok kullanıcının basına gelecek ama 3 ayda ama 7 ayda ama 1.5 senede . kullanıma baglı . internette bu sorun yuzunden 3. kez garanti ile 0 telefon alıp tekrar aynı sorunu yasayanları gordum ve en sonunda aldıgı firmaya note 3 unu iyade edip baska telefona gecenlerde varmıs. ama sorunun cozumu gercekten basit bosuna kasmısım .

Merhaba,

benim note 3 de sensor sorunu peydah oldu. yaklaşık 4-5 aydır böyle idare ediyorum. Automateit ve automate programları ile ekranı yan çevirmek istediğim programlar için kural seti koydum ve programları açınca otomatik yan çeviriyor kapatınca de tekrar portrait yapıyor.
    Bugun dedim bu probleme bir son vereyim gittim bu işten anlayan bir telefoncuya. Yukarıda bahsedilen adımları uyguladı. Güzelce temizledi olmadı. Sonra yeni sensor takti yine olmadı. Sonra yan dükkandan yeni ön kamera ve sensör takımı alıp taktı yine olmadı.

Anlamadığım nokta sensor ile ön kamera birlikte bağlanıyor. Ön kamera çalışırken sensörler neden çalışmaz anlayamadım.

çözüm önerisi olan arkadaş var mıdır? yoksa adam iyi temizleyemedi mi acaba, ben tekrar mı denesem....

• 400 e satip s7 edge aldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.