Şimdi Ara

Çözünürlük 1080P 60Hz Ayarlı Ama Oyun 4K 30Hz Açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lenovo G50-70'te R5 M230 ve Intel 4400 ekran kartları var. Monitör olarak 4K TV (Samsung MU8000) kullanıyorum.

Oyun açınca çözünürlük 4K 30Hz'e dönüyor. Masaüstünde ve oyunda çözünürlük 1080p ayarlı. Windows'ta ekran kartı yenileme hızı da keza 60Hz olarak ayarlı.

Eski dizüstüm Acer 3820TG idi. Böyle bir sorun yaşamıyordum. Çözümü bilen varsa çok sevinirim.

Çözünürlük 1080P 60Hz Ayarlı Ama Oyun 4K 30Hz AçılıyorÇözünürlük 1080P 60Hz Ayarlı Ama Oyun 4K 30Hz AçılıyorÇözünürlük 1080P 60Hz Ayarlı Ama Oyun 4K 30Hz AçılıyorÇözünürlük 1080P 60Hz Ayarlı Ama Oyun 4K 30Hz Açılıyor

• hocam hdmi3 yerine hdmi1 de dener misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spysoul

hocam hdmi3 yerine hdmi1 de dener misin?
    Hocam tüm HDMI portlarını denedim. Ayrıca Xbox One X'in 4K 60Hz kablosu dahil elimdeki 3 farklı HDMI kablolarıyla da.

Sorun zaten 1080p yerine 4K 30Hz'e geçmesi. Neden yükseltme yapıyor Intel ekran kartı çözemedim bir türlü.
  • hdmi 2.0 olması gerek
    hdmi 1.4 kullanırsan en fazla 30 kare alırsın

displayport denemeni tavsiye ederim
  • Radeon e.kartında bir ayar vardı. Tekken 7 de 1080p de 2k bilmem ne açıyordu. Sorunu gidermiştim Radeon ayarlarından. Kurcalamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forvet09 -- 24 Eylül 2018; 23:56:20 >
  • uhd colour seçeneğini hdmi bölümünden kapatıp deneyebilir misin hocam?
    sanki tv max resolution moduna otomatik geçiyor gibi.
  • Intel hd 4400 ve radeon r5 sürücülerin güncel mi ? Windows 10 64 bit kullanıyorsun sanırım.

Program ekle kaldırdan intel hd graphics ve amd yi kaldırdıktan sonra

1)

2)https://www2.ati.com/drivers/beta/win10-64bit-radeon-software-adrenalin-edition-18.9.2-sept19.exe

İkisini sırayla kur yükle.

Laptopunda fonksiyon tuşu ve ekran seçme tuşu olmalı. Onunla tek monitör olarak tv yi seçme seçeneği olacak. Onuda deniyebilirsin. Laptoplarda fonksiyon + ekran tuşuyla tek ekrana mı görüntü vereceksin görüntüyü klonlayacak mısın seçilebiliyor. Dediklerim %100 çözüm değil ama ilk önce denenmesi gerekenlerden. Sorunu çözmese bile yeni sürücü kullanmak faydana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 25 Eylül 2018; 11:54:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Evil.Morty

hdmi 2.0 olması gerek
    hdmi 1.4 kullanırsan en fazla 30 kare alırsın

displayport denemeni tavsiye ederim
    4K 60Hz almaya çalışmıyorum. 1080p 60Hz'de oynamaya çalışıyorum. İlgisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

Radeon e.kartında bir ayar vardı. Tekken 7 de 1080p de 2k bilmem ne açıyordu. Sorunu gidermiştim Radeon ayarlarından. Kurcalamak lazım.
    Hocam Catalyst UnifL dahil Lenovo'nun Windows 8 sürücüleri vs. ne buldumsa denedim. Sonuç değişmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spysoul

uhd colour seçeneğini hdmi bölümünden kapatıp deneyebilir misin hocam?
    sanki tv max resolution moduna otomatik geçiyor gibi.
    Denedim hocam. Hatta HDMI 2.0 olan 3 farklı HDMI kabloyla farklı girişlere takarak denedim ama sonuç değişmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Intel hd 4400 ve radeon r5 sürücülerin güncel mi ? Windows 10 64 bit kullanıyorsun sanırım.

Program ekle kaldırdan intel hd graphics ve amd yi kaldırdıktan sonra

1)

2)https://www2.ati.com/drivers/beta/win10-64bit-radeon-software-adrenalin-edition-18.9.2-sept19.exe

İkisini sırayla kur yükle.

Laptopunda fonksiyon tuşu ve ekran seçme tuşu olmalı. Onunla tek monitör olarak tv yi seçme seçeneği olacak. Onuda deniyebilirsin. Laptoplarda fonksiyon + ekran tuşuyla tek ekrana mı görüntü vereceksin görüntüyü klonlayacak mısın seçilebiliyor. Dediklerim %100 çözüm değil ama ilk önce denenmesi gerekenlerden. Sorunu çözmese bile yeni sürücü kullanmak faydana.
    Bu önerilerini farklı işletim sistemleriyle dahi denedim. Güncel yahut eski sürücülerle de denedim. Format sonrası temiz kurulum. Ya da DDU kullanma vs. Sonuç aynı. Kesin çözüm diye bir şey olmuyor her zaman.

Olayın sebebinin buldum gibi. Hatta geçici çözümü de buldum ama saçma bir hal aldı oyun oynama deneyimim.

Şöyle:

Oyun ve masaüstü 1080p 60Hz çözünürlük ve yenileme hızlarına ayarlanmış olsa da oyunu açınca her ne yapsam da 4K 30Hz'e geçiyor. Ben bunu şöyle çözdüm. Oyunu açıyorum ve masaüstüne dönerek Aygıt Yöneticisi'nden Intel ekran kartını devredışı bırakıyorum. Daha sonra oyuna döndüğümde oyun 1080p 60Hz olmuş oluyor. Kaç kez deneyerek teyit ettim ki sorun kesinlikle Intel ekran kartı sürücüsünde. Sanırım 4K 60Hz TV'lere yönelik optimizasyon sorunu var sürücünün. Aklıma gelen kalıcı çözüm şu ki ekran kartını INF dosyası ile tanıtmak. Intel sürücüsünü paket olarak yükleyince saçmalıyor. Deneyeceğim birazdan.

• Benzer olay benimde başıma geldi ,4k uhd samsung tv de oyunu 1920x1080 de 60 pfs alarak oynamaya çalıştım(çünkü oyun max Full hd dstekliyor ve ekran kartım gücü o kadar gtx950m)
    fakat oyun 60 pfs den 30a düşüyordu çünkü intel ekran kartı oyunu tam ekran modda oynarken 4k 30 hze alıyor , yani samsung lcd ekranın desteklediği en üst limite alıyor bu optimizasyon sorunu ile oyunda fps de max 30a çekiyor.

intel ara yüzünden 1920x1080 ve 60hz'e ayarlasam da oyun tam ekran olunca 4k 30 hze geri alıyor .Dolayısı ile intel ekran kartını devre dışı bırakınca da 2.ekran kartı olan nvdia da devreye giremiyor çünkü görüntüyü ekrana veren intelin ekran kartı.Çıkmaz bir sorun.Amacım ise 4k 30 hz tv de 1920x1080 tam ekran modda 60 hz de 60 pfs'e almak .

Hdmı ile görüntü aktarımında tv ve laptopu senkronize etmenin problemi bu işte.

Dolayısı ile oyunları pencere modunda oynayarak hallettim.Örneğin Fıfa 2020 de kenarsız pencere modu var. Tam ekran oynuyorsun yine fakat ekranı çok küçük bir ince çizgi ile kenarlık varmış gibi oluyor.Kenarlık görünmüyor sistemi kandırarak olayı çözüyorsun.Bu durumda 60 pfs alabiliyorsun 60 hz de olduğu için senkronize bir şekilde kasmadan oynayabiliyorsun.

pes 2020 de de oyunu 1920x1080'e aldım ara yüzdende 1920x1080 pencere modu seçtim fakat bunda üste 3 cm lik bir pencere maalesef çözemedim.Çünkü fıfa da ki gibi kenarsız pencere modu gibi bir mod yok bunda

Bunu da çözebilecek yöntem olan harici bir program bilen varsa yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uger 23 -- 3 Ağustos 2020; 11:38:23 >

• Arkadaşlar aynı konudan bende müzdaribim haftalardır çözüm yolu arıyorum,buna benzer onlarca entry var fakat hiç kimse çözememiş,yokmu hiçbir babayiğit bu konuda çözüm sunabilecek

• Böyle bir sorunla karşılaşıyorum çözümü yok sanırım. 30Hz ile Pes oynamak işkence.

TV 4K UHD 60Hz,
    PC: 1920x1080p (RTX, 2070)

HDMI ile bağlantıda TV'ye gelen görüntü 1080p@30hz

Neden 60 olmuyor anlamıyorum. TV'nin resim ayarlarında da çözünürlükle ilgili bir ayar yok, keza HDMI çıkışı ayarlarında da yok.

O zaman TV'ye PC bağlayıp oyun oynamanın bir esprisi yok gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.