Şimdi Ara

çözünürlük ayarlarını kurcaladım pc açılmıyor:):)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
53.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • windows dolduktan sonra açılmıyor pc biostan felanda yapma yontemim varmı yoksa oturupta formatmı atayım:):)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çözünürlük Ayarlarını Kurcaladıktan Sonra PC Açılmıyorsa Çözümler

Çözünürlük ayarlarını BIOS'tan değiştirdikten sonra PC'nizin açılmaması can sıkıcı bir sorun olabilir. Bu sorun genellikle uyumsuz bir çözünürlük ayarından kaynaklanır. İşte sorunu çözmek için izleyebileceğiniz bazı adımlar:

• BIOS'a Eriş: PC'nizi açın ve üreticiye özgü BIOS erişim tuşuna (genellikle F2, F10 veya Del) basarak BIOS ayarlarına erişin.

• Çözünürlüğü Sıfırla: BIOS'ta "Ekran Ayarları" veya "Video Ayarları" bölümünü bulun. "Çözünürlüğü Sıfırla" veya "Varsayılan Ayarlara Dön" seçeneğini arayın.

• Güvenli Modda Başlat: BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra PC'nizi güvenli modda başlatmayı deneyin. Bu, yalnızca temel sürücüler ve programların yüklendiği bir tanılama modudur.

• Windows Kurtarma Ortamını Kullan: Güvenli modda bile PC'niz açılmazsa, Windows kurtarma ortamını kullanarak sisteminizi onarabilirsiniz. Bir USB sürücüsünden veya DVD'den önyükleme yaparak kurtarma ortamına erişebilirsiniz.

• CMD ile Çözünürlüğü Ayarla: Kurtarma ortamında komut istemini (CMD) açın. Aşağıdaki komutu girin:

bcdedit /set {default} safeboot minimal

Bu, PC'nizi en düşük çözünürlükte güvenli modda başlatacaktır. Ardından, Ayarlar > Sistem > Ekran'a giderek çözünürlüğü manuel olarak ayarlayabilirsiniz.

• Grafik Sürücüsünü Güncelle veya Geri Al: Bazı durumlarda, uyumsuz bir grafik sürücüsü de çözünürlük sorunlarına neden olabilir. Sürücünüzü üreticinin web sitesinden güncelleyerek veya önceki bir sürüme geri alarak sorunu çözmeyi deneyin.

Bu adımları izleyerek BIOS ekran çözünürlüğü ayarlarını kurcaladıktan sonra açılmayan bir PC sorununu çözebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • pc açılıyodur da senin ekran ayarladığın çözünürlüğü desteklemiyodur.bios ekranı geçtiksen sonra f8 basmaya başla orda çıkan menuden bilgisayarı güvenli kip de aç
    ordan özünürlüğü düşür ve bilgisayarı yeniden başlat
  • quote:

Orijinalden alıntı: labirent300a

pc açılıyodur da senin ekran ayarladığın çözünürlüğü desteklemiyodur.bios ekranı geçtiksen sonra f8 basmaya başla orda çıkan menuden bilgisayarı güvenli kip de aç
    ordan özünürlüğü düşür ve bilgisayarı yeniden başlat
    güvenli kiptede açamadım denedim ancak açılmadı yine..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnac

güvenli kiptede açamadım denedim ancak açılmadı yine..

Alıntıları Göster

arakadaşın dediği gibi sen devamlı f8 e bas güvenli kipte açıp yapabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaliselim

arakadaşın dediği gibi sen devamlı f8 e bas güvenli kipte açıp yapabilirsin...

Alıntıları Göster
    Çok yüksek çözünürlük seçmişseniz ve monitörünüz bu çözünürlüğü kaldırmıyor olabilir.Kuvvetli çözünürlük oranına sahip bir monitör takmayı deneyin.Umarım pc açılacakdır ve çözünürlük ayarlarını düşürdüğünüzde problem ortadan kalkacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: maniavolkan

Çok yüksek çözünürlük seçmişseniz ve monitörünüz bu çözünürlüğü kaldırmıyor olabilir.Kuvvetli çözünürlük oranına sahip bir monitör takmayı deneyin.Umarım pc açılacakdır ve çözünürlük ayarlarını düşürdüğünüzde problem ortadan kalkacaktır

Alıntıları Göster
    evet o şekildede yapabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: karaliselim

evet o şekildede yapabilirsin

Alıntıları Göster
    açılışta F8 e basıp "en son çalışan ayarlarım" seçeneğiyle aç. olmazsa biosu resetle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: enis1024

açılışta F8 e basıp "en son çalışan ayarlarım" seçeneğiyle aç. olmazsa biosu resetle.

Alıntıları Göster
    bunlar olmuyosa daha yeni bi monitorde açıp çözünürlüğü düşürmen gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: helluri

bunlar olmuyosa daha yeni bi monitorde açıp çözünürlüğü düşürmen gerek

Alıntıları Göster
    açılışta f8 e bas orda vga modu gibi bişi var ordan açmaı dene açılırsa çözünürlüğünü düşür sorun ortadan kalkabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: zedat_1903

açılışta f8 e bas orda vga modu gibi bişi var ordan açmaı dene açılırsa çözünürlüğünü düşür sorun ortadan kalkabilir

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zedat_1903

+1000
    Tarafımca denenmiş başarılı sonuç alınmıştır.

Açılışta f8 e bas. vga modunu etkinleştir var. ordan aç. Açılınca çözünürlüğünü düşür sorun ortadan kalksın.

Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: hepatit

quote:

Orjinalden alıntı: zedat_1903

+1000
    Tarafımca denenmiş başarılı sonuç alınmıştır.

Açılışta f8 e bas. vga modunu etkinleştir var. ordan aç. Açılınca çözünürlüğünü düşür sorun ortadan kalksın.

Saygılar..

Alıntıları Göster
    başka bir monitör denedik ordan çözünürlüğü değiştirip yaptık çalıştı monitörümüz..

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnac

başka bir monitör denedik ordan çözünürlüğü değiştirip yaptık çalıştı monitörümüz..

Alıntıları Göster
    Bende de aynı sorun var şuan. F8 veya F5'e basınca 3 seçenek çıkıyor, VGA modunda başlat gibi bir seçenek yok. Güvenli kipte sorun yok. Monitör bulmadan nasıl hallederim
  • 7 yıllık konu :)

Güvenli modda açıp bilgisayarımdan ekranı devre dışı bırakmayı deneyin sonra normal açıp tekrar düzeltin bakalım olacak mı?
  • golkipir G kullanıcısına yanıt
    7 senede microsoft ilerleme kaydetmemiş demekki
    Monitör'ü aygıt yöneticisinden bulamadığım için sistem geri yükleme yaptım. Sonra başlangıç onarma çıktı. Her şey bitince sorun düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrazyRomeo156

7 senede microsoft ilerleme kaydetmemiş demekki
    Monitör'ü aygıt yöneticisinden bulamadığım için sistem geri yükleme yaptım. Sonra başlangıç onarma çıktı. Her şey bitince sorun düzeldi.

Geçmiş olsun :)
  • Bende de aynı sorun var. Kafayı yiyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: budu77

Bende de aynı sorun var. Kafayı yiyeceğim.
    8 sene önce acemilik zamanlarımda donanımhaber ile ilk tanışma zamanlarım duygulanmdım şimdi konuyu görünce =)
  • Arkadaşlar ben ana monitörü ve çözünürlüğü değiştirdim sonrasında ekran böyle oldu mouse imleci felan yok sağ sol click çalışmıyo klavye işlem görmüyo hiçbir işlem yapamıyorum sadece karşımda bu ekran duruyo sistem geri yükleme de yapamıyorum sistem geri yükleme noktası yok diyo ne yapmam lazım bi yardım edin plz

çözünürlük ayarlarını kurcaladım pc açılmıyor:):)

• Cihadvs C kullanıcısına yanıt
    İşletim sisteminiz nedir?
  • Hortlatıyorum bende yeni ekran kartı taktım görüntüyü ayarlıyayım derken direkt yanlış bir seçeneği uyguladım.Ekrandan görüntü gitti.Yeniden başlattığımda güvenli mod yada windowsu normal çalıştır diyor ama klavye çalışmıyor.Birde pc açılırken keyboard detected diyor ama klavyenin ışıkları bile yanmıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.