Şimdi Ara

CPU %100 ve yüksek sıcaklık, oyun kasmaları ÇÖZÜM başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumda bu konu hakkında bir çok konu var tek noktada birleştirsek iyi olur diye düşündüm . CPU %100 ve oyunlarda kasmalar yaşayan arkadaşlara (düne kadar bende öyleydim) önerilerimizi sunalım istedim öncelikle ben kendi sorunumu ve çözümümü anlatayım;

geçen günlerde bilgisayarımın aşırı kasması nedeniyle inceledim işlemci kullanımı her işlemde maksimuma çıkıyordu benim gibi FİFA hastası biri için oyun katlanılmaz derecede kasmalıydı ve bu nedenle daha da araştırdım CPU sıcaklığı 80-85 aralığındaydı hemen koştum 10tl ye termal macun aldım güzelce sürdüm çünkü kasanın içi her zaman temizdi tek nedeninin bu olabileceğini düşündüm eski termal macunu güzelce temizledim ve yenisini dikkatlice sürdüm şuanda CPU sıcaklığı maksimum 50C ve fifayı açtığımda asıol meyvesini aldım oyun çok düzgün çalışıyor ve hiç takılma yok oysaki sorunun ekran kartında olduğunu düşünmüştüm..

bu sorunu atlatan yada yaşayanlar varsa paylaşsınlar lütfen ben deneyimimi paylaşmak istediğim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmed akif -- 16 Temmuz 2012; 18:57:50 >

• İşlemcim 121 dereceyi dahi görmüştü halbuki 70 dereceye gelince bilgisayarın kapanması için ayar yapmıştım.Daha sonra farkettim ki program yanlış gösteriyomuş
    Bide arkadaşlar termal macunu yenilemeyi unutmayın sadece işlemciye değil iki seneden sonra anakartın kuzey ve güney köprüsüne ve ekran kartınıza da sürün ama dikkat edin bazi termal macunlar 5-6 ayda özelliğini kaybediyor ve başınıza bela oluyor mesela süreli 4 ay oldu ama işlemci boşta 55 derece (yaz sıcaklarının da etkisiyle )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.