Şimdi Ara

CPU:45'C de kapatıyor. Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim masaüstü bilgisayarım CPU sıcaklığı daha 45 derecedeyken falan kapanıyor. Bu kapanma sınırını ayarlamam mümkün mü?
    BIOS tan baktım bulamadım böyle bir ayar. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

• Anakartın ASUS ise, Windows'taki AI Suite ile de bunu ayarlayabilirsin.
  • Evet o programla baktim kendisi 60 ayarindaydi ben 70 yaptim. Degistirdikten sonra denemedim kapanip kapanmadigini.

45 derecede mi kapaniyo tam emin degilim soyle karar verdim. Kapandiginda hemen yeniden acip biostan sicakliga bakiyorum sicaklik 43-44 oluyor.

Olayi acayim biraz;
    Bilgisayara yeni islemci ve anakart aldim. Asus f2a85-v anakart ve amd a8 5600k 3.6ghz islemci. Normal zorlamayinca gun boyu acik kalabiliyodu. Fakat ne zaman ki oyuna giriyorum 15 dk sonra kapaniyodu.
    Sonra heralde poweri zorluyo power yetmediginden oluyo dedim poweri guclendirdim hicbirsey farketmedi. Sonra biosta fan ayarini buldum. Ayarlarda 50 dereceye kadar %20 hizla donuyodu ben onu 80 yaptim. Bu iyi sonuc verdi. Hatta basta tamamdir dedim sorun cozuldu. Cunku 3 oyun attim kapanmadi ki bu yaklasik 1:30 saat kadar. Ama sonra arda bi kapanmaya basladi ama eskisi kadar degil. Bundan dolayi ben de islemcinin sicaklik ayarinin dusuk oldugunu ve bundan kaynaklandigini dusundum.

Olay (kisaca) boyle. Siz nasil dusunuyorsunuz. Yardimci olabilecek her dusunceyi yazmanizi isterim. Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: murat4505

Evet o programla baktim kendisi 60 ayarindaydi ben 70 yaptim. Degistirdikten sonra denemedim kapanip kapanmadigini.

45 derecede mi kapaniyo tam emin degilim soyle karar verdim. Kapandiginda hemen yeniden acip biostan sicakliga bakiyorum sicaklik 43-44 oluyor.

Olayi acayim biraz;
    Bilgisayara yeni islemci ve anakart aldim. Asus f2a85-v anakart ve amd a8 5600k 3.6ghz islemci. Normal zorlamayinca gun boyu acik kalabiliyodu. Fakat ne zaman ki oyuna giriyorum 15 dk sonra kapaniyodu.
    Sonra heralde poweri zorluyo power yetmediginden oluyo dedim poweri guclendirdim hicbirsey farketmedi. Sonra biosta fan ayarini buldum. Ayarlarda 50 dereceye kadar %20 hizla donuyodu ben onu 80 yaptim. Bu iyi sonuc verdi. Hatta basta tamamdir dedim sorun cozuldu. Cunku 3 oyun attim kapanmadi ki bu yaklasik 1:30 saat kadar. Ama sonra arda bi kapanmaya basladi ama eskisi kadar degil. Bundan dolayi ben de islemcinin sicaklik ayarinin dusuk oldugunu ve bundan kaynaklandigini dusundum.

Olay (kisaca) boyle. Siz nasil dusunuyorsunuz. Yardimci olabilecek her dusunceyi yazmanizi isterim. Tesekkurler

kardeşim macunu kontrol et işlemci çekirdek sıcaklığı falandır o belki ... eski macunu temizle yeni macun sür dikkat et öyle kullanmaya devam edersen işlemci yanar falan

• STRANGE_81 S kullanıcısına yanıt
    Aldığım işlemcide macun sürülüydü. Gerek var mı ki yenisini sürmeme. Bide sıcaklık çok yükselmiyor ki 45 derece normal değil mi oyundayken.
  • quote:

Aldığım işlemcide macun sürülüydü. Gerek var mı ki yenisini sürmeme. Bide sıcaklık çok yükselmiyor ki 45 derece normal değil mi oyundayken.

oyunda normal tabiki bekleme konumunda anormal ayrıca de reset atması demek ya işlemcide sorun var yada macundan dolayı ısı ani yüksekiyor ve sistem kapatıyor kendini .... sıkıntı yoksa şu an devam .....
  • Core temp indir çekirdek sıcaklıklarını kontrol et , tj max değeri yazar orda senin işlemci çekirdeklerin için , o max değerden sonra intel işlemcilerin zarar görmemek için kapanma özelliği vardır normaldir , soğutucuyu sök macunu yenile birde öyle dene .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c'de yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sisteminde bir sorun var. Ekran Kartı işlemcide olduğundan Ya Board da ya da İşlemcide sorun var.
    Boardu Asus belirtmişsin. Herhalde Garanti Çizgidedir. M.Köy de Çizgi Elektronik var. İşlemciyle götür. 1 Hafta ya da daha fazla sürebilir yalnız.
  • RAM dede sorun olabilir. Tek RAM takıp deneyin. Ya da Ramleri değiştirin.
  • Bekleme modunda sıcaklık 30 derece falan oluyor. Oyun açınca arada bi oyunu aşağıya alıp sıcaklığa baktığımda en fazla 49 gördüm. Ama 40 dan aşağı inmiyor. Sıcaklıktan olmama ihtimali var mı acaba 49 çok değil çünkü. Ama ben en son baktıgımda 49 du. Baktıktan sonra belki 60 lara mı çıkıyor bilemem. Yaklaşık 30-40 dakika oynuyorum sonra ekran donuyor mouse hareket etmiyor klavye çalışmıyor. Kitleniyor bilgisayar anlıycanız. Ben de reset atıyorum. Kendi ekran kartımı da taksam onboardı da kullansam aynı şeyi yapıyor. İşlemci fanım max. 3443 rpm iyimi sizce az mı? işlemciyle gelen fan bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mzkn

RAM dede sorun olabilir. Tek RAM takıp deneyin. Ya da Ramleri değiştirin.

Ram birtane 4gb lık takılı başka yok. Deneme yapamıyorum ram konusunda.
  • Belli ki sorunun var. Board, Cpu ya da RAM. Ekran kartın yok herhalde.
    Sistemin şu an Garantidedir. Asus Board olduğu için Çizgi elektronik garantilidir herhalde.
    Zamanın varsa. M.Köyde Çizgiye götür. Sorununu belirt. Burdan bişey yapılamaz.
    Çizgi
    Bu linkten kontrol et.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mzkn

RAM dede sorun olabilir. Tek RAM takıp deneyin. Ya da Ramleri değiştirin.

Ram birtane 4gb lık takılı başka yok. Deneme yapamıyorum ram konusunda.

Cizgiye ücretsiz kargolaya bilirsin.

Memtest 86 yı indir flashback e at ramleri test et , güç kaynağından kaynaklı bile olabilir , santralin dengesiz akımveriyor oda kendini uyduramayıp kapatıyor olabilir , veya tamamen psu arızası olabilir şebekeyi kapsamayan , onboard dan bağla ekrankartı şüphesi için , bilgisayarı onboard dan çalıştır , bunu yapabılmen ıcın ekran kartını çıkarman lazım yoksa onboard çalışmaz :) hepsini test ettikten sonra birşey bulamazsan çizgiye yolla , onboard sağlam ram sağlam , işlemci sıcaklığı kabul edilebilir seviyede çıkarsa sonuçlar , anakartı çizgiye yollarsın , arıza yok derse güç kaynağını yollarsın , veya anakartı yollamışken güç kaynağınıda yolla sen bilirsin

-2 üstü okumamışım. Onboard dada öyle birşey yaşıyor isen hard diskinden şüphelen derim bir test yap onada :) kendini kapatıyor demiştin ? şimdi donuyor reset atıyorum diyosun , hard diski kontrol et diyorum birde o yuzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 23 Ocak 2014; 20:40:13 >

• 6 yıllık bilgisayarıma yeni işlemci anakart ve ram üçlüsünü aldım olay bundan ibaret. Sonra sorunuma gelirsek.
    PSU yetmiyor diye 750W bir PSU aldım zaten. Harddiskim de tıktık ses yapıyordu onu da yeniledim. Eskiden reset atıyordu. Ben işlemci fan hızıyla oynadım %20 den %80 e çıkardım hızını. Bu hız ayarından önce oyun açtığımda 15-20 dk arasında kapanıyordu. Hızı yükselttikten sonra ise en az 1 ile 1.5 saat kadar oynayabiliyorum. Fan ayarı ile oynadıktan sonra oyun süremin artması ile sorunun sıcaklıktan kaynaklandığını düşündüm. Termal macun aldım ve bugun sürdüm. İşlemciyi satın aldığımda soğutucusunun üzerinde sürülüydü fakat azdı. Yinede yenilemek istedim. Bakalım demin sürdüm zaten sürdükten sonra pc yi açtım ve bu mesajı yazdım. Bir gelişme olursa yazarım. Sizde yukarıda yazdığım bilgiler ve daha önce yazdığım mesajlar doğrultusunda sorunun neyden kaynaklanabileceği hakkında bir düşünceniz olursa yazın lütfen.
    Teşekkürler.

• Bios update yapabilirsin. Onun haricinde deneme yanılmayla bulabilirsin. Yani farklı RAM, CPU, Board tarzı.

Eğer Overclock yapmıyorsan standart soğutucu sorun çıkarmaz. Hele ki Kış şartlarında.

Sorun devam ederse Garanti dahilinde götürebilirsin.
  • Aslında bir de baska bir oyun yükleyip denemek istiyorum. Belki de oyundan kaynaklanıyordur. Termal macun sürdüm ama oyuna pek giremedim biraz daha deniycem 2 saat durmadan oyniyim anlaşılır o zaman.

• Başka donanımlar deneme şansım yok maalesef eski işlemci intel bu amd, eski ram ddr2 bu 3. Overclock yapmadim. Hangi parca arizali acaba ona gore garantisine gonderirdim. Onu da bilemiyorum. Bilgisayarciya versem bilgisayari yeni aldigim parcalarin garantisi gider mi?

• 3 gündur oyunlarda donmadı macun sürdükten sonra. Ama bilmiyorum yazın sıcaklık artınca ne olur :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.