Şimdi Ara

Cpu 800 mhz'a birden düşüyor Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Cool'n Quite teknolojisini biliyorsunuz sanırsam bu yüzden cpu hızım oyun içinde 3,5 ghz olması gerekirken 800 mhz'a düşüyor ancak her zaman değil arada oluyor ve hayliyle cpu hızı düşük olduğu için oyun kasmaya başlıyor.Cool'n Quite'ı biostan disabled yapmama rağmen devam ediyor ayrıca güç seçeneklerinden yüksek performansı seçtim,başka bir çözüm bulamadım lütfen yardım edin.

İşlemci:Amd Phenom II x4 970
    anakart:M5A78L LE Asus
    İşletim Sistemi:Windows 8 Pro x64

• Lütfen konuyu tam okuyalım arkadaşlar :)
  • yukarı! Yardım lütfen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutcanuygun

Arkadaşlar Cool'n Quite teknolojisini biliyorsunuz sanırsam bu yüzden cpu hızım oyun içinde 3,5 ghz olması gerekirken 800 mhz'a düşüyor ancak her zaman değil arada oluyor ve hayliyle cpu hızı düşük olduğu için oyun kasmaya başlıyor.Cool'n Quite'ı biostan disabled yapmama rağmen devam ediyor ayrıca güç seçeneklerinden yüksek performansı seçtim,başka bir çözüm bulamadım lütfen yardım edin.

bence sorun işlemcinin 125w olması. bu arada power nedir? ve anakart üerine bağladığın e.kartı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forvet09 -- 28 Eylül 2013; 21:46:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

quote:

Arkadaşlar Cool'n Quite teknolojisini biliyorsunuz sanırsam bu yüzden cpu hızım oyun içinde 3,5 ghz olması gerekirken 800 mhz'a düşüyor ancak her zaman değil arada oluyor ve hayliyle cpu hızı düşük olduğu için oyun kasmaya başlıyor.Cool'n Quite'ı biostan disabled yapmama rağmen devam ediyor ayrıca güç seçeneklerinden yüksek performansı seçtim,başka bir çözüm bulamadım lütfen yardım edin.

760g çipin işi değil 125w işlemcileri çalıştırmak. bence sorun işlemcinin 125w olması. bu arada power nedir? ve anakart üerine bağladığın e.kartı nedir?

Psu 600W ve Ekran kartım Nvidia GTX 560 Edit: Bu arada bu son zamanlarda olmaya başladı önceden böyle bir durum yoktu başta uzun süredir format atmadığım düşündüm ve format attım durum değişmedi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutcanuygun -- 28 Eylül 2013; 21:47:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

quote:

760g çipin işi değil 125w işlemcileri çalıştırmak. bence sorun işlemcinin 125w olması. bu arada power nedir? ve anakart üerine bağladığın e.kartı nedir?

Psu 600W ve Ekran kartım Nvidia GTX 560

işlemcinin çarpanını değiştirerek 3 ghz'e kadar indirip deneyebilirmisin? aynı sorunu verecek mi?

• Sorunun anakarttan olduğunu sanmıyorum dediğim gibi önceleri çok iyi işliyordu.Sorun yazılımsal olmalı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sorunun anakarttan olduğunu sanmıyorum dediğim gibi önceleri çok iyi işliyordu.Sorun yazılımsal olmalı..

o zaman format atıp yeniden denemen lazım..
  • umutcanuygun U kullanıcısına yanıt
    öncelikle şunu söyleyim boşta kaldığında zaten işlemci düşer yükte iken bakacaksın

daha da olmadıysa

işlemcinin yüzde değerlerine bak güç özelliklerinden

bende bi ara %99 yapmıştım ocde kapanmasın diye 3.5ghz işlemci 3e sabitlendi kaldı epey uğraştım çare bulamadım sonra yaptığımı düzeltince oda düzeldi

sorun kesinlikle yazılımsal en olmadı format at halledersin

formatta gidecek çok şeyin varsa diskte yeni bölüm aç 2. bi windows kur orada dene düzgün çalışıyorsa sorun yoktur format atabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

öncelikle şunu söyleyim boşta kaldığında zaten işlemci düşer yükte iken bakacaksın

daha da olmadıysa

işlemcinin yüzde değerlerine bak güç özelliklerinden

bende bi ara %99 yapmıştım ocde kapanmasın diye 3.5ghz işlemci 3e sabitlendi kaldı epey uğraştım çare bulamadım sonra yaptığımı düzeltince oda düzeldi

sorun kesinlikle yazılımsal en olmadı format at halledersin

formatta gidecek çok şeyin varsa diskte yeni bölüm aç 2. bi windows kur orada dene düzgün çalışıyorsa sorun yoktur format atabilirsin

Formatta attım..Yükte iken bakıyorum bu arada :S Çaresi yok gibi.. :S
  • umutcanuygun U kullanıcısına yanıt
    bios güncellemeyi dene
  • İşlemci hızını otomatik kontrol ederek, tasarruf yapmaya çalışan bir program var olsa gerek. Bendeki Ai Suit gibi mesela. Aynı şey bende de oluyor o güç tasarrufu için tutupta nette gezerken ben 4.6Ghz'de kullanmıyorum işlemciyi mesela, nekadar lazımsa okadar yükleniyor işlemciye sen sınırı giriyorsun sadece çarpan, mhz & voltaj olarak.

Sonuç olarak Ai Suit kullanıyorsan programdaki TPU bölümüne bak derim, oradaki ayarlar neler buraya SS atarsan daha fazla yardımcı olabilirim. Birde oyundayken de geç görev yöneticisine kaç Ghz kullanılıyor işlemci ona da bak. Artar büyük ihtimalle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.