Şimdi Ara

CPU 99

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün vatan bilgisayara 6 bin tl bayıldım ve bu sistemi kurdum

Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) DVI&DP Anakart
    GTX780 Ti DirectCU II O.C GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı
    3.5" 2TB Caviar Green Sata 3.0 64MB Cache intellipower Harddisk
    TALON BLACK EDITION VECTOR 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    OEM Windows 8.1 Single Language 64 bit Türkçe
    240GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma Hızı 450MB / Yazma Hızı 450MB)

Eve geldiğimde cpu sıcaklığının 99 derecede olduğunu gördüm. İşlem yapmadığım zaman bile 60 dan aşağı düşmedi. Hatta oc tuşuna bastığım zaman bilgisayar kapandı ve 2 defa açtmaya çalıştığımda 10-15 sn sonra kapandı ve bilgisayar windows 8.1 kurmadan önceki ekranı verdi(çöktü kanımca) biraz araştırma yapınca intelin stok fanının yetersiz olduğunu farkettim. Stok fan bu kadar kötü olabilir mi yoksa başka bir sorun mu var? Sizce stok fanın sıvı soğutma ile değiştirilmesi ile bu sorun tam anlamıyla ortadan kalkar mı? Yarın vatana gideceğim kasayla birlikte önerilerinizi iletirseniz sevinirim

• Fanin tam oturdugundan emin misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WWalker kullanıcısına yanıt
    valla adam herşeyi doğru yaptı görebildiğim kadarıyla evde de kontrol ettim montajda bi sıkıntı yok gibi duruyor.
  • ultrapolat U kullanıcısına yanıt
    Dostum stok fanla bile olsa o kadar ısınmaz ve aniden kapanmaz. İşlemcilerde ısı koruması vardır ve ısı kritik değere çıkarsa kendini yavaşlatır. Hele boşta stok fanla 60 hiç olmaz.

Isıdan kapanma artık yavaşlama ile bile giderilemeyecek kadar ani olursa görülür ki, sebepleri ya güç yetmemesi veya soğutmanın olmamasıdır.
  • Cpu fanı stok fan heralde hocam montajı yenilesene ve terman macun kontrol et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu vatanın 4790k larında sıkıntı var heralde yada aynı işlemciyi gönderip gönderip geri iade mi alıyolardır nedir :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.