Şimdi Ara

Cpu 99 çözemiyorum lütfen yardım. 100 tl ödül.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Bundan 4-5 yıl önce o zamanın parası ve donanımına göre iyi bir bilgisayar toplattım Vatan'dan ama son 2-3 aydır ne olduysa saatin oradan her zamanki gibi ekran kartı güncellemesi bildirimi geldi ve ben her zaman ki gibi tıklayıp yaptım. Restart attı ve kasmalar başladı. Oyuna giriyorum kasıyor, film izliyorum kasıyor ama sıradan işler nette gezinme yapınca kasma yok. Tabii ben sonra eski sürümü yükledim, sıkıntı oldu herhalde deyip. Baktım hala aynı sorunlar var. Öyleydi böyleydi yapmadığım şey kalmadı, düzeltemedim. Sonrasında sabırla bekledim ve yeni güncelleme geldi NVIDIA'dan. Hemen yükledim ve yine aynı yine aynı :( Sonra format attım tabii, 2-3 hafta geçti artık, dayanamadım. Yine aynı, yine aynı. Sonra birkaç bilgisayar tamiri yerleri buldum, onlara götürdüm, yorumlarına bakarak herkes memnun kalmış. 4 yere götürdüm. Hepsi birbirine yakın cevaplar. Tam olarak ne sorun var anlayamadık. Evet kasmalar devam ediyor. Ee dedim ne olacak, isterseniz başka yere bir baktırın. Sanıyorum ki detaylı ilgilenemediler, çünkü hepsinin başka müşterilerle ilgilenmesi gereken kasalar vardı. Bilemedim. Gerçekten çok üzgünüm ne güzel oyun oynuyorduk yahu ne oldu birden :( Bugün itibariyle geldim eve taktım çalıştırdım sorunlar devam ediyor. Buraya girip bunu yazmak istedim. Biraz uzun oldu ama gerçekten çok koydu. Yardımcı olacak arkadaşa söz veriyorum teşhisi tutarsa hesabına 100 TL ödeme yapacağım. O arkadaşa küçük bir jest olmuş olur.
    Uzaktan teşhis tabii ki zordur ama tecrübeli arkadaşlar bilebilirler.
    Gerekli test sonuçlarını ve görüntüleri paylaşıyorum.

Cpu 99 çözemiyorum lütfen yardım. 100 tl ödül.Cpu 99 çözemiyorum lütfen yardım. 100 tl ödül.Cpu 99 çözemiyorum lütfen yardım. 100 tl ödül.

• Sıvı soğutmanın pompası bozulmuş. IBAN atayım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1CT0RY -- 14 Ocak 2020; 20:6:3 >
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    valla bunu söyleyen ilk kişisin eğer öyleyse sana minnettar kalırım =D bunu nasıl çözebiliriz dostum peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blondq

valla bunu söyleyen ilk kişisin eğer öyleyse sana minnettar kalırım =D bunu nasıl çözebiliriz dostum peki?
    Bildiğim kadarıyla tamiri yok dostum. Yeni bir soğutucu almalısın. Elinde eski ya da stok soğutucun varsa takıp deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Bildiğim kadarıyla tamiri yok dostum. Yeni bir soğutucu almalısın. Elinde eski ya da stok soğutucun varsa takıp deneyebilirsin.

Alıntıları Göster
    eski yada stok soğutucu da yok nasıl yapsam diye düşünüyorum denemek için. :( bunu yarın bir yere götürüp denetmem lazım. eğer ki teşhis doğruysa 100 tl sende =D
  • quote:

eski yada stok soğutucu da yok nasıl yapsam diye düşünüyorum denemek için. :( bunu yarın bir yere götürüp denetmem lazım. eğer ki teşhis doğruysa 100 tl sende =D

Alıntıları Göster
    Teşhis doğru hocam sen yaptır bir an önce, ben buralardayım.
  • blondq B kullanıcısına yanıt
    CPU 99 yazınca yüzde 99 gibi anlaşılıyor, 99 derece yazsaydın daha açıklayıcı olurdu ve ileride aynı sorunu yasayanlar için konu kaynak olurdu, neyse sorun cevaplanmış

Artı olarak, bu işlemci uzun saatler bu sıcaklık değerleri ile çalıştı ise yeni sıvı soğutma alınca yada işlemci soğutucu alınca yine yüksek değerler görmen olası, delid ihtiyacında olabilir haberin olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boyle basit bir soruna 100 tl vermek hatta o goturdugun tamircilerin anlayamamasi cok garip. Islemci isiniyor iste sogutucuda ariza var bu kadar basit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CPU 99 derece çalışması normal değil. Aşırı ısınma olduğunda donma kasma hattra kapnma sorunları yaşanır. biosdan PUMP nereye takılıysa devir/dk olarak kontrol etmen lazım 0 /unkown yazıyor ise pump bozuktur. Yada biosdan ve ya farklı bir uygulama ile gücü kapatmışta olanbilirisn.
  • Tamircilerden hiçbiri şu sıcaklığı görmemiş mi ilginç.. soğutma sorununuz var. İşlemci zarar görmediyse yeni bir soğutucuyla sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim dostum, herkesin söylediği şey aynı yere çıkıyor, önce pompayı tamir ettirebilir miyim yenisini almadan bunu nasıl çözebilirim onu düşünüyorum olmadı yenisini alacağız zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

Boyle basit bir soruna 100 tl vermek hatta o goturdugun tamircilerin anlayamamasi cok garip. Islemci isiniyor iste sogutucuda ariza var bu kadar basit.
    basit olanı görmek önemli zaten dostum =D götürdüğüm yerleri hep internette puan ve yorumlara bakarak götürdüm. onlar bunu nasıl görememiş ben asıl buna ayar oldum. =D
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

CPU 99 yazınca yüzde 99 gibi anlaşılıyor, 99 derece yazsaydın daha açıklayıcı olurdu ve ileride aynı sorunu yasayanlar için konu kaynak olurdu, neyse sorun cevaplanmış

Artı olarak, bu işlemci uzun saatler bu sıcaklık değerleri ile çalıştı ise yeni sıvı soğutma alınca yada işlemci soğutucu alınca yine yüksek değerler görmen olası, delid ihtiyacında olabilir haberin olsun.
    şu an da aynı söylediğin gibi cpu 99 ve bu şekilde kullanıyorum birkaç haftadır. delid dediğin şey ne dostum ne yapmak lazım.
  • quote:

basit olanı görmek önemli zaten dostum =D götürdüğüm yerleri hep internette puan ve yorumlara bakarak götürdüm. onlar bunu nasıl görememiş ben asıl buna ayar oldum. =D

Alıntıları Göster
    İnternetten puan kasmakta ne var sanki adamlar belliki bir işten anladıkları yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blondq B kullanıcısına yanıt
    Şu an 99 derken yeni soğutucu sonrası sabit 99 derece mi yoksa 45 50 60 deyip 97 98 derece mi gözüküyor, sabit 99 ise sensör sıkıntısı olabilir,

Delid yaz netten bak, uzun uzadıya anlatmayım şimdi :) kısaca özetlemek gerekirse,

İşlemci soğutucusu ile işlemci arasına macun işlemi yapıyoruz ya işte onun bi üst leveli işlemci üzerinden dağıtıcı plaka sökülüp mikroçip ile dağıtıcı arasında özelliğini yitiren termal macun, termal sıvı yenilenmesi olayı.

Bulunduğun il yada ilçede yapan birini bulman lazım ama her yaparım diyene yaptırılacak iş degil, forumda adabıyla yapan birkaç kişi var, araştır istersen derim

• delid.

bunu gercekten anlayan birinin yapması lazım. yoksa işlemci çöp olur. Ayrıca cpu çekirdeği ile soğutucu arasında ısı tarnsferi olmasa 10 dakika kullnamaz bilgisayarı.
  • Hocam aman deyim benim 100TL'yi unutma sonra..
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Göndermedi mi daha ne kadar ayıp , enflasyon hesabına göre al 100.32 lira falan olmuştur yarın gönderirse 100.46 falan göndersin

• quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Göndermedi mi daha ne kadar ayıp , enflasyon hesabına göre al 100.32 lira falan olmuştur yarın gönderirse 100.46 falan göndersin
    Valla 3 gün önce bankaya yatırsam şimdi 101 olmuştu...
  • =DD hahaha valla unutmadım dostum merak etme hem emin olayım diyorum hemde masrafsız olayı halletmeye çalışıyorum yoksa yenisi alırsam ve düzelirse 100.40 sende :) ben mutluluktan tavan olurum yeter ki düzelsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.