Şimdi Ara

CPU Aşırı ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    açılışta 78°C ile başlıyor ve işlem yaptıkça 115°C'ye kadar çıkıyor bunun normal olmadığını
    düşünüyorum. bu değerleri boot ekranında ve everest ile gördüm. Bios update yaptım.
    Bu ısı seviyesini normal seviyelere getirmek için ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Sistem Özellikleri:
    İşletim Sist. Microsoft XP Pro
    Anakart: ASRock P4VM800
    Cpu: Intel P4 2400 Mhz
    Sistem Belleği 512 MB
    Disk Sürücüsü SAMSUNG SP0842N 80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

• İşlemci soğutucu yerine tam oturmamıştır büyük ihtimalle. Termal macun ölmüş bile olsa o kadar ısınmaması gerekir.
  • Bütün 478pin'lerin sonu bu bendede p4 2.4 GHZ asrock p4v88+ vardı.Aynı sorunları yaşadım.Ve bam anakart ve işlemci yandı.
  • Büyük ihtimal fan oturmamıştır. Forumda çok arkadaş var "kesinlikle fanı iyi oturttum ya" diye mesaj atan 10 dk sonra "arkadaşlar fan iyi oturmamış düzeldi" filan diyenlerBi daha kontrol et bence
  • cpunun üstündeki kir tabakayı temizleyip termal macun sürebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

cpunun üstündeki kir tabakayı temizleyip termal macun sürebilirsin

Termal macun seçerken marka gözetmek gerekir mi? Bazıları iyi bir termal macunun 4-14 C arasında fark yarattığını söylüyor (Mesela Zerotherm veya Arctic Cooling gibi).
  • Çok farkettirir 5-15 derece. Ancak önemli olan işlemcinin üzerine soğutucuyu oturturken eğer stok soğutucu takılıyorsa, termal pastası dağılmasın gelirken diye takılmış olan plastik filmi kaldırıp öyle işlemcinin üzerine oturtmak. Çok aşırı yıpranmış işlemcin, normalde 70 dereceye ulaşırsa alarm verecek şekilde ayarlıyorum biosumu ben. Yine de senin gibi araştırmacı bir arkadaşa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlginize teşekkürler.
    Macunu değiştirdim (kullandığım macun Artic Cooling MX-2) sıcaklık 69-78 arasında değişiyor.
    Başka önerisi olan varmı?
  • Çok iyi bir tercih
    Bunun dışında kasanızın havalandırmasınız max. düzeyde tutmanız dışında yapılacak bir şey yok. Tabi özel soğutuma geçmek dışında. Birde İşlemcinizin fanı muhtemelen max. devirde çalışıyordur ama siz yinede speedfan vs. programlar ile max. devirde çalışmasını sağlayabilirsiniz == + ses sıkıntısı demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vegihi -- 17 Eylül 2009; 14:38:07 >
  • Teşekkürler Deneyeceğim önerinizi.
  • İşlemci sıcaklığı genelde ya fan yerine tam oturmamıştır yada işlemci macunuyla ilgili problem vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.