Şimdi Ara

CPU BLOCK PROJESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam, daha öncede bu konuyu açmış fakat evlilik çoluk çocuk olayları sebebi ile bir kaç sene bu konu ile ilgilenemedim forumdaki arkadaşlarda doğal olarak projenin fos olduğunu düşüdüler, öncelikle böyle bir konu açıp sonunu getirmediğim için siz değerli forum üyeleri kusuruma bakmayın.

Şimdi gelelim konumuza, daha öncede belirtmiş oldugum gibi TR'de bu konu ile ilgili çalışma yapmış arkadaşlar var herkes iyi kötü kendince birşeyler yapmış ortaya çıkarmıştır, bende kendi yapmış olduğum bloğu sizlerle paylaşıyorum blok ile ilgili tüm görüşlere fikirlere nasıl olması gerektiği ile ilgili en ince ayrıntıya kadar yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen.

Not : 3 sene sonra sıvı soğutmaya geçiyorum inşallah yapmış olduğum bloğu klendim kullanacağım test sonuçlarını hemen sizlerle paylaşacağım, isteyen arkadaşlar olursa makul bir ücret karşılığıda blok üretebilirim.

1.) blok için gerekli malzemeler
    plexiglass
    alüminyum
    oring'ler
    rakor'lar
    civata'lar
     CPU BLOCK PROJESİ

2:) öncelikle işe bloğumuzun vektörel çizimi ile başlıyoruz.

3:) sonrasında ilk olarak ben plexiglass malzemeyi kesmekle başladım gerekli delikler delindi ve rakorlar için diş açıldı (tüm parçalar hassas cnc tezgahta işlenmiştir)
     CPU BLOCK PROJESİ

4.) aleminyum parça işlendi işleme 3 boyutlu olarak yapılmıştır ve içerisine 33 adet 0,2mm kalınlığında 5mm uzunluğunda 2.5mm derinliğinde yapraklar yerleştirilmiştir.
     CPU BLOCK PROJESİ

5.) ve sonrasında oring'ler yerlerine monte edilerek montaj işlemi tamamlanmıştır
     CPU BLOCK PROJESİ

CPU BLOCK PROJESİ

yapılmış olan blok görülmek amacı yapılmış olup prototip diyebiliriz normal şartlarda blok yapısı saf bakır+plexiglass olacak ve bakır üzeri saf gümüş ile kaplanacaktır, konu ile ilgili fikri olan şu şekilde daha iyi olur böyle olsa çok daha iyi su akışı olur gibi fikri olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum şimdilik iyi forumlar ilerki günlerde daha farklı blok yapıları ile karşınızda olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodmanrodman -- 3 Kasım 2014; 10:44:45 >

• Hocam çok ilgi duyduğum ve oldukça önemli olduğunu düşündüğüm bir konu. Daha başarılı sonuçlar için gerekli olan alanında daha iyi malzemeler kullanmak. Alüminyum değilde bakır daha iyi sonuçlar verebilir ama yine de oldukça başarılı aklımda bulunsun ihtiyacım olunca sizlerden sipariş verebilirim herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraktrd -- 17 Ekim 2014; 15:24:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kolay gelsin harika olucak inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraktrd

Hocam çok ilgi duyduğum ve oldukça önemli olduğunu düşündüğüm bir konu. Daha başarılı sonuçlar için gerekli olan alanında daha iyi malzemeler kullanmak. Alüminyum değilde bakır daha iyi sonuçlar verebilir ama yine de oldukça başarılı aklımda bulunsun ihtiyacım olunca sizlerden sipariş verebilirim herhalde?

konunun sonunu okuduysanız orada zaten bakır olacağını yazdım bu sadece olayı görmek eksiklerimizi gidermek için yapılmış bir prototip diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leqvar

hocam kolay gelsin harika olucak inşallah

inşallah
  • Takipteyim hocam kolay gelsin size
  • Tebrik ederim arkadasim. 5mm lik yapraklar birbirine zigzag sekilde yapilirsa hem yapraklarin arasindaki su akisi hemde isi transferi daha verimli olur.
    Bir diger onerimse ic tasarimi kare yada koseli yapmaktansa yuvarlak yapip orta gobekten disa dogru salyangoz kanal olusturman ve bu kanalin icine imkanin varsa zigzag sekilde igne yapraklar koymandir. Su orta gobekten girip dis kenara done done yol almali ve cikisa yonelmelidir..
    Benim nacizane en iyi verimi alabilecegin fikrim budur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: swordmaster

Tebrik ederim arkadasim. 5mm lik yapraklar birbirine zigzag sekilde yapilirsa hem yapraklarin arasindaki su akisi hemde isi transferi daha verimli olur.
    Bir diger onerimse ic tasarimi kare yada koseli yapmaktansa yuvarlak yapip orta gobekten disa dogru salyangoz kanal olusturman ve bu kanalin icine imkanin varsa zigzag sekilde igne yapraklar koymandir. Su orta gobekten girip dis kenara done done yol almali ve cikisa yonelmelidir..

selam, fikirleriniz için teşekkürler yaprakları zigzag şeklinde yapmak sorun değil herşekilde olabilir fakat spiral şekilde döne döne giriş çıkış yöntemi dünyada pek kullanılmıyor suyun debisi açısından problem olabilirmi diye düşündüm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodmanrodman

quote:

Orijinalden alıntı: swordmaster

Tebrik ederim arkadasim. 5mm lik yapraklar birbirine zigzag sekilde yapilirsa hem yapraklarin arasindaki su akisi hemde isi transferi daha verimli olur.

selam, fikirleriniz için teşekkürler yaprakları zigzag şeklinde yapmak sorun değil herşekilde olabilir fakat spiral şekilde döne döne giriş çıkış yöntemi dünyada pek kullanılmıyor suyun debisi açısından problem olabilirmi diye düşündüm ?

Alıntıları Göster
    Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Giovannii

Kolay gelsin.

teşekkürler önümüzdeki hafta bir blok daha yayınlayacağım.
  • Cok profesyonelce bir calisma olmus. Basarilarinizin devamini dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: supressor

Cok profesyonelce bir calisma olmus. Basarilarinizin devamini dilerim

teşekkürler, henüz prototip aşamasında ilerki günlerde hem yeni bloklar hemde yapmış oldugum bloklarla ilgili test leri paylaşacağım inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodmanrodman -- 26 Ekim 2014; 21:24:50 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: supressor

Cok profesyonelce bir calisma olmus. Basarilarinizin devamini dilerim

teşekkürler, henüz prototip aşamasında ilerki günlerde hem yeni bloklar hemde yapmış oldugum bloklarla ilgili test leri paylaşacağım inşallah.

Alıntıları Göster
    plexiglass
    alüminyum
    oring'ler
    rakor'lar
    civata'lar
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    bunları nerede bulabilirim ve bu ne işe yarıcak?

• quote:

Orijinalden alıntı: ElmaAliberkbakar

plexiglass
    alüminyum
    oring'ler
    rakor'lar
    civata'lar

Alıntıları Göster
    Kolay gelsin hocam

• quote:

plexiglass
    alüminyum
    oring'ler
    rakor'lar
    civata'lar

sanayiden bulabilirsin malzemeleri , ne işe yarayacağı ile ilgili resimler mevcut.
  • quote:

quote:

plexiglass
    alüminyum
    oring'ler
    rakor'lar
    civata'lar

sanayiden bulabilirsin malzemeleri , ne işe yarayacağı ile ilgili resimler mevcut.

Alıntıları Göster
    Şunu belirteyim. Eğer elinde CNC tezgahı varsa onu iyi kullan. Öyle basit bir tasarımı olan bir blok falan yapma. Biraz diğer markaların bloklarını araştır neler yapılmış, nasıl yapılmış falan diye. Ah bende bir olacak ki CNC forumun blok üretimini yapacağım ama olmayınca olmuyor yapacak bir şey yok. Elektrolize bakır al, oringi 2.5 mm den kalın kullanma ve eğer kapağı pleksi yapacaksan oring yuvasını pleksiye açma sakın ben yaptım bu hataları sen yapma bari elinde tezgah var.

• quote:

Şunu belirteyim. Eğer elinde CNC tezgahı varsa onu iyi kullan. Öyle basit bir tasarımı olan bir blok falan yapma. Biraz diğer markaların bloklarını araştır neler yapılmış, nasıl yapılmış falan diye. Ah bende bir olacak ki CNC forumun blok üretimini yapacağım ama olmayınca olmuyor yapacak bir şey yok. Elektrolize bakır al, oringi 2.5 mm den kalın kullanma ve eğer kapağı pleksi yapacaksan oring yuvasını pleksiye açma sakın ben yaptım bu hataları sen yapma bari elinde tezgah var.

öneri için teşekkürler, zaten blok yapısı %99.9 elektrolize saf bakır olacak başlıkta belirtmiştim, oring konusu 2.5mm yada 3mm sorun değil + olarak plexiglass'a oring kanalı olmaz zaten esneme yapar, elinizde done varsa çizim yada tasarım olarak ben hepsine açığım ayrıca tasarımın basit olması çokta önemli değil önemli olan işlevidir görsellik sonraki işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodmanrodman -- 28 Ekim 2014; 19:22:03 >

• quote:

quote:

öneri için teşekkürler, zaten blok yapısı %99.9 elektrolize saf bakır olacak başlıkta belirtmiştim, oring konusu 2.5mm yada 3mm sorun değil + olarak plexiglass'a oring kanalı olmaz zaten esneme yapar, elinizde done varsa çizim yada tasarım olarak ben hepsine açığım ayrıca tasarımın basit olması çokta önemli değil önemli olan işlevidir görsellik sonraki işler.

Alıntıları Göster
    Takipteyim hocam kolay gelsin

• bence gerçekten önemli bir proje, bence şuana kadar işçilik gayet iyi, takip edeyim ^^

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicrea

bence gerçekten önemli bir proje, bence şuana kadar işçilik gayet iyi, takip edeyim ^^
    Çok güzel olmuş. Son halini merakla bekliyorum. Ürünü test etmek isterim doğrusu (:
    Takipteyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.