Arkadaşlar Asus P8Z68 V LX Anakart + i7 2600K işlemci + Corsair H60 Sıvı soğutma sistemi + 750W güç kaynaklı yeni kasa topladım. Bilgisayar açılışta CPU Fan Error hatası veriyor. Press F1 yazıyor. F1 e basınca biosa giriyor. F1 e basıp biosa girmeden hiçbir şekilde windows açılmıyor. Biosta da işlemci sıcaklığı 21 derece ile 24 derece arası değişiyor. 24 derecenin üstüne çıktığını hiç görmedim. Corsair H60 sıvı soğutma sistemi olduğundan CPU fanı zaten yok ki!
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
Saygılar.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
benim 8 yıllık amd barton serisini destekleyen anakartta CPU Fan Check gibisinden bir seçenek vardı, cpu fanı arızalanınca (fan dönüyordu fakat pc 0 rpm olarak görüyordu) seninkisi gibi hata veriyordu f1 e basıp bios'a girmeden windows açılmıyordu. CPU Fan Check ayarını disabled yaptım bios'tan, açılışta bir şey sormadı o ayardan sonra. Senin anakarttada vardır öyle bir ayar diye tahmin ediyorum , dikkatlice bir bak Bıos'a.
anakarttaki işlemci fan girişine 800devir üst bir kasa fanı takın
H60'ın radyatör fanı kablosunu işlemci fan girişine taksanız da olur.
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar. H60 ın cpu fan girişini yanlış sokete takmışım. Cpu fan 1 yazan sokete takınca düzeldi.