Şimdi Ara

İntel stok fan RPM sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    i5-3470 ve Asus'un Hk61-m anakartını kullanmaktayım.Bugün BIOS'u güncelledim fakat güncellediğimden beri işlemci fanının hızı bir türlü 2000rpm' geçmiyor.Güncellemeden önce biosu sıcaklığa göre 2500'e kadar çıkıp iniyor buda CPU'yu serin tutuyordu.

Şimdi ise max 1990 rpmde kalıyor.Aynı gün içinde bu değişikliğin sebebini anlamadım..
    Fan hızlanmadığı için özellikle GTA V gibi oyunlarda 83 dereceleri gördüğüm oluyor.2500RPMde tabi ki sesde oluyordu ama zaten kulaklıkla kullanıyorum.Nerede yanlış anlamadım,güncellemede mi?
    Arkadaşlar termal macun söz konusu değil daha iki gün önce değiştirdim bu arada.Sadece fan kendini artık sıcaklığa göre optimize etmiyor sebebini anlamadım.Birde bir CPU için max sıcaklık aralığı nedir.105 e kadar güvenli midir?
    Uzun süre 80-90 arası kullanmak zarar verir mi?
    Teşekkürler.

• 80-90 dereceler, CPU için pek iyi sayılmaz.
    "Şu sıcaklıkta şu kadar devirde çalış." gibi bir ayarlama imkanı varsa, fan eğrisini manuel olarak ayarlamayı deneyin.
    Hiçbir türlü olmuyorsa eski BIOS sürümüne geri dönün.
    Hiçbir türlü düzelmezse yeni bir fan düşünebilirsiniz.
  • Stock fanda sıkıntı olmadığına eminim çünkü bios günc. önce takır takır çalışıyordu 2500rpm de.Pek garip geldi bana bu sorun.İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım.Bios tada gerekli ayarları yapmıştım zaten.

Eski biosa dönmek istemiyorum çünkü bu bios daha stabil ve performans açısından daha iyi gibi geldi.Anlık fps dropları ortadan kalkmış gözüküyor.
  • BIOS ayarından belirli bir sıcaklık değerinde 2500 RPM' e kadar çıkacak şekilde ayarladıysanız sorun yapmaması lazım aslında. Tabi fan hızı yüzde ile belirtiliyorsa, hangi yüzdenin kaç RPM' e denk geldiğini de bulmak lazım.
    Fanı max. devire alıp, Windows üzerinden RPM değerine bakabilirsiniz. Çıkabiliyorsa sorun fanda değil de BIOS' da ya da BIOS fan eğrisi ayarındadır.
    İnternetten benzer durumları yaşayanlar var mı diye araştırın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Ryzen 2600+Stok Fan
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.