Şimdi Ara

Cpu Fan Hızını Artırmak İstiyorum Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
13.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben thermaltake big typhoon marka cpu fanı kullanıyorum.Cpu overclock yapmadan önce fan hızımı artırmak istiyorum.Fan aldığım günden beri 1400-1420 devir arasında donup duruyor.Bu arada speed fan programını indirdim ondan yaptım fakat fan hızı artmıyor.Başka ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Kullandığım Sistem ve Sıcaklıkları;

Cpu: Pentium D 3.2 GHZ (19-25 derece)
    Ram: Kingston DDR 533 2048 MB
    Board: Asus P5ND2 SLI (35-40 derece)

• 19-20 dereceyle işlemcin daha fazla devir atlamasına gerek yok.
  • fan devri artmıyor bildigim kadarıyla.cpu o.c yaparsan hic bir sorun cıkarmaz emin ol.
    quote:

Orjinalden alıntı: OnlyGodCanJudgeUs

Arkadaşlar merhaba ben thermaltake big typhoon marka cpu fanı kullanıyorum.Cpu overclock yapmadan önce fan hızımı artırmak istiyorum.Fan aldığım günden beri 1400-1420 devir arasında donup duruyor.Bu arada speed fan programını indirdim ondan yaptım fakat fan hızı artmıyor.Başka ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Kullandığım Sistem ve Sıcaklıkları;

Cpu: Pentium D 3.2 GHZ (19-25 derece)
    Ram: Kingston DDR 533 2048 MB
    Board: Asus P5ND2 SLI (35-40 derece)

• O sıcaklık çok iyi.Fan devrini arttırmana gerek yok.Direk dalabilirsin o/c ye
  • biostan ayarla voltaj ayarını... Sıcaklık tehlikeli değil.
  • 25 derece mi nasıl oluyor bende pentium d var 2.8 43 aşasını görmedim cooler master var
  • evet ya bu degerler biraz düşük değilmi o cpu için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bi YanLis oLmasın oLsaa oLsaa 33derece OLur en az allah allah
  • quote:

Orjinalden alıntı: mami23

25 derece mi nasıl oluyor bende pentium d var 2.8 43 aşasını görmedim cooler master var

2006 senesinin konusunu nereden buldunda hortlattın merak ediyorum.Ama o işlemci için hava soğutmayla o değerler mümkün değil.Zaten oda sıcaklığı genelde 20 derecedir.İşlemci 19-25 derece nasıl oluyor anlamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mami23

25 derece mi nasıl oluyor bende pentium d var 2.8 43 aşasını görmedim cooler master var

aynen bende su soğutmayla anca 30 dereceye indim
  • peltierle bile anca zorla 19 derece oluyor hava ile nasıl
  • penitum d945 kullanıyorum ve big typhoon var , boştaki değerler bu ,yüklenincede 41de felan kalıyor

Cpu Fan Hızını Artırmak İstiyorum Nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KabesTr -- 25 Eylül 2007; 5:37:33 >
  • işlemci coool 1 işlemciymiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

işlemci coool 1 işlemciymiş

sanırım big typhoondan kaynaklanıyor ve havalar birazda serinledi onun etkiside vardır mutlaka , oda sıcaklıkları yaza göre çok düştü , kaloriferler yanmaya başlayınca 30'u çok rahat görür
  • walla benim işlemci pentium d 2.8 idle de 40 over da 4 ghz de 55 derece az sıcakkanlı guRUPta bu heralde
  • quote:

walla benim işlemci pentium d 2.8 idle de 40 over da 4 ghz de 55 derece az sıcakkanlı guRUPta bu heralde

soğutucun ne acaba bide sistem soğutman nasıl kasa içi hava dolaşımı felan
  • SU SOĞUTMAYLA DENEDİM 30-33 derece idlede
  • quote:

SU SOĞUTMAYLA DENEDİM 30-33 derece idlede

su soğutma deneyimim hiç olmadı bu arada , işlemcin hep standart hızda mı çalışıyor yoksa boştayken çarpan düşüyor mu
    bende boştayken 12X200: 2400 oluyor , onunda etkisi var , 17X200:3400 de sabit kullandığımda 31-32 lerde oluyor sıcaklık
  • STANDART HIZDA ÇALIŞIYO ÇARPAN DÜŞÜRMÜYOR BOŞTAYKEN NORMAL ÇALIŞIYOR
  • quote:

STANDART HIZDA ÇALIŞIYO ÇARPAN DÜŞÜRMÜYOR BOŞTAYKEN NORMAL ÇALIŞIYOR

hıms sende işlemcinin otomatik hız ayarı açık değil mi , "intel speed step" olması lazım ismi, senin işlemcide de olması lazım sistem boştayken hız düşer sisteme yüklendiğinde hız otomatik artar , bios ayarlarına bir bak istersen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.