Şimdi Ara

CPU fan ses sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    anakart: asus m4a78lt
    ekran kartı: sapphire hd 5750
    fanın dönme hızı normal kullanımdayken. internette dolaşırken falan.
     CPU fan ses sorunu

anakartın cdsinden asus epu-4 engine yükledim. enerji tasarrufu moduna çekince fan hızı 3000 rpmlere(ses 0) düşüyor fakat performansta aşırı hissedilecek bir düşme oluyor. yüksek performans moduna çıkarınca da fan hızı 5000 rpmyi geçiyor(aşırı rahatsız edici) ama performans bakımından sorun olmuyor.
    ne yapsam yeridir arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0rest -- 13 Temmuz 2011; 19:10:29 >

• ilgilenen yok mu
  • Fanını büyük ihtimal PVM özelliğine sahiptir ve fan kontrol yazılımlarıyla (örneğin speedfan) fanının devrini düşürüp artırabilirsin.

Ayrıca 5000 devir çok fazla 3000 devir işlemcine yeter. Performans da bir düşüş yaşanıyorsa kasanın içini temizle ve kasanın hava sirkülasyonunu iyileştirmeye çalış mesela kasanın ön

tarafına yan kapağına üstüne fan takarak.
  • yeni aldığımda da böyleydi. 3-4 aylık bilgisayar. içi temiz sorun yok. yan kapağı da açık
    cs 1.6'dan çıkınca 5488 rpm oldu. inanılır gibi değil.
    dediğin programı deneyeceğim sağol yardımın için
  • programın kullanımını internette okudum ama beceremedim.
    fanımı 3000 rpm'ye nasıl düşürebilirim bu programla yardımcı olabilir misin
  • Eğer imkanın varsa yeni bir cpu soğutucusu alabilirsin, çok sessiz ve etkili soğutma !

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-s1283-red-scorpion-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46104
  • teşekkürler araştıracagım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ama boyutları biraz büyük, kasana sığar mı araştırmak gerekiyo
  • benm de işlemcim AMD Phenom II x6 1055 t. İşlemci fanından çok ses geliyor. Speedfan yukledim pek bisey anlamadım.Ama fan1 : 6250 rpm diyor ve temp2 51 derece alev isareti var ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.