Şimdi Ara

Cpu güç kablo uzatması voltaj düşürür mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Anakartın üzerindeki 8 pin cpu güç girişine psu'nun kablosu yetişmediği için
    eski parçalardan birleştirip bir uzatma kablosu yaptım. 30cm civarı uzunlukta.
    Acaba bu uzatma kablosu voltajı olumsuz etkilermi ?
    Overclok yapıyorum anakarta ve voltaj durumu çok önemli.

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

(Anakart Z77A-GD55 , işlemci ise 3570K )

• takip bende yapmayı düşünüyorum.. dişi ve erkek soket bulamadım henüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kavrama

Merhaba arkadaşlar. Anakartın üzerindeki 8 pin cpu güç girişine psu'nun kablosu yetişmediği için

düzgünce yaptıysanız kabloları makaronla sardıysanız çünkü elektrik bantı açılabiliyor olumsuz bir soru teşkil etmez. Bende uzattım makaron sardım hiç bir problem yok zaten 30 cm 'lede voltaj dalgalanması mantıklı değil

• quote:

Merhaba arkadaşlar. Anakartın üzerindeki 8 pin cpu güç girişine psu'nun kablosu yetişmediği için

Extreme overclock yapmıyorsan hiçbir sorun olmaz.
  • Sorun olacağını sanmıyorum.
  • Sorun olmaz. Eklem yerlerini iyice kontrol et, şase yada temassızlık yapmasın. Etrafını dikkatlice sar.
  • Ok. 30 cm uzunluğunda düzgünce lehimleyerek uzatma kablosu yapıp taktım. Şimdilik sorun yok gibi görünüyor. Ama herhangi bir overclock yapmadım henüz....
  • daha önce bir kaç kez yapmıştım sorun olmaz yukarıda bir arkadaşında dediği gibi makoron kullanırsan iyi olur
  • Bende 4pin 12v çıkışı olmayan eski bir psuya, hurda bir psudan çıkartığım 4pin 12v kablosunu eklemiştim.Hala o psu ve sistem sorunsuz çalışıyor.
  • molex kablosu olmayan casper psu ya molex eklemiştim hatta şuan kullandığım tagan psu nun bir çok molex ve diğer kablolarını ekledim ihtiyaca yönelik eklenebilir hepsi aynı kaynaktan besleniyor
  • Yapmak kolayda. Malum işlemci için voltaj önemli. Ben 30cm lik uzatmanın voltajı etkileyip etkilemeyeceğini merak ediyorum.....
  • quote:

Yapmak kolayda. Malum işlemci için voltaj önemli. Ben 30cm lik uzatmanın voltajı etkileyip etkilemeyeceğini merak ediyorum.....

voltaja bir etkisi olmaz dostum şünkü o kablo anakarta bağlandıktan sonra anakart üzerindeki iletken yollarda kablo boyundan daha uzun dolaşıyor
    sıkıntı olmaz şünkü yapılmış örneklerde sorun olmadığı gözlenmiş
  • 30 cm voltajı etkilemez diye düşünüyorum.
    Olmaz ama metrelerce kablo uzatmış olsanız sıkıntı yaratabilir ama 30 cm in hiç önemi yok.
    hatta yeni çıkan psuların kablolarını bile biraz uzun tutuyolar.kasalarda kablo saklama özelliğiyle sıkıntı cıkarıyo dıye.
    benim psunun 8pin cpu kablosu 30 cm falan mesela.fabrika üretimi hali.
  • metrelerce kablo uzatsan bile sorun olmaz.
  • şuan itibariyle başıma gelen işlemci kablosu kısa geldi diye linkteki uzatıcıdan aldım ve ikisinin birleştiği orta noktada bu olay oldu
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/41vQB9dQotL._SL500_SS500_.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 31 Aralık 2012; 18:09:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgabes64

şuan itibariyle başıma gelen işlemci kablosu kısa geldi diye linkteki uzatıcıdan aldım ve ikisinin birleştiği orta noktada bu olay oldu
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/41vQB9dQotL._SL500_SS500_.jpg

O iki ucu birbirine taktığınızda o soket gevşek kalmışsa böyle sıkıntılar olur, benimde başıma çok geldi otomatik kumanda panosu yaparken elektrik bağlantılarını sıkmanız gerekiyor, yoksa sonuç bu olur...

Ayrıca kabloyu uzatma ile uzatırsanız voltaj düşer ancak 30 cm de bunu hassas ölçü aletleri ile anlayabilirsiniz yani önemsiz bir ayrıntı...

• heran bir kabloda olabilecek birşey başınıza gelmiş.
    arkadaşında dediği gibi gevşeklikten kaynaklı problem.
    önceki yorumlarımdada belirttiğim gibi uzatma kablosuylada voltaj düşmesi çok çok az olur.bununda sizin açınızdan bir zararı olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.