Şimdi Ara

CPU Hızı Karıştı!!! Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dünden beri işlemci hızı böyle görünüyor... orjinalinde 3.2 fakat bi programda 900Mhz gösterirken diğerleri 3000Mhz lerde gösteriyor... neden olduğunu bulamadım... programları kaldırıp tekrar kurdum yine aynısı oldu... bu neden olmuş olabilir? turbosunu çalıştırdığımda bile değişmiyor değerler... yardmlarınız için şimdiden teşekkürler....

• bios tan cool ın qout diye bir kısım var o kısım açık mı? yeni işlemcilerin - anakartların çoğunda işlemci boşta iken mhz düşer ve hem güç çekimi / hemde işlemci ısısı ( fan dönüşü azalır ) azalır.

biosta işlemci çarpanı doğru ve mhz olarak elindeki işlemci ile paralel ise PRG lar eğer bir sorun yoksa aynı göstermeli.

bende de x2 5000+ BE vardı hemde OC li aynı durum oluyordu ancak durumu bildiğim için bakmıyordum bile.
  • bios ayarında 3664 gösteriyor. cool and quit özelliği aktif. şöyle birşey olmuş olabilirmi. 914 mhz x 4=3664. acaba normalde 4 işlemcimöde 3664 mhz çalışması gerekir benim bildiğim. burda sanırım her çekirdek 914 mhz çalışarak toplam 3664 mhz de çalışıyor sistem. yani tek çekirdek çalışıyo gibi ama yükü 4 çekirdeğe paylaştırıyor. böyle birşey olabilir mi?
  • 4 çekircek işlemci biliyorsun herkezde yok intel de ve amd de haliyle yeni yeni teknolojiler ve anakarta bağlı AKTİF farklı destekler de devreye giriyor.

bendeki 2 çekirdekli bir işlemci ve 4 çekirdek açıldı ancak her core için mesela PC WİZARD denen prg ile ufak bir inceleme yapabilirsin.

verdiğin bilgilerde bir sorun yok , doğru çalışıyor sistemin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.